A lăsat-o pe PAOK Salonic pentru a reveni în ţară şi a câştiga din nou campionatul. Mutare spectaculoasă făcută la Galaţi

3 ian 2019 3821 afişări Volei
A lăsat-o pe PAOK Salonic pentru a reveni în ţară şi a câştiga din nou campionatul. Mutare spectaculoasă făcută la Galaţi
  • Previziunile au fost confirmate: noul antrenor principal al formaţiei masculine de volei CSM Arcada Galaţi este Sergiu Stancu, care în sezonul trecut a câştigat titlul de campioană şi Cupa României cu Tricolorul LMV Ploieşti, echipa între timp desfiinţată. Stancu spune că a acceptat propunerea gălăţenilor având convingerea că se poate câştiga campionatul chiar dacă acum este de recuperat o distanţă de nouă puncte faţă de primele două clasate.

CSM Arcada Galaţi a început sezonul cu obiectivul câştigării titlului de campioană, însă în prima parte a Diviziei A1 parcursul a fost unul cu multe sincope. După turul sezonului regulat, CSM Arcada este doar pe locul trei, cu nouă puncte mai puţin faţă de primele două clasate, VM Zalău şi SCMU Craiova, mult sub pretenţiile şi investiţiile clubului gălăţean. În încercarea de redresare a acestei situaţii, conducerea a luat decizia schimbării staffului tehnic aproape imediat după ultimul meci din luna decembrie, renunţându-se la antrenorul principal Nicuşor Harabagiu şi scouterul sârb Nahod Dorde.

Imediat au fost demarcate negocierile cu Sergiu Stancu, care în acel moment antrena formaţia greacă PAOK Salonic.

"Am ajuns la un acord cu Sergiu Stancu, semnarea contractului urmând să fie o formalitate. Este vorba de o înţelegere până la finalul actualului sezon, cu opţiune de prelungire", a confirmat Mirel Zaharescu, managerul clubului Arcada.

După foarte puţine zile libere avute de jucători în preajma Revelionului, noul antrenor al echipei gălăţene a programat ieri două şedinţe de pregătire, dimineaţă în sala de forţă şi spre seară la Sala Dunărea.

Sergiu Stancu a preluat echipa gălăţeană cu optimism maxim, convins că se poate recupera diferenţa faţă de primele două clasate. "Vom aborda returul şi play-off-ul doar cu gândul câştigării campionatului. În acest moment sunt nouă puncte între Arcada şi cele două echipe din faţă, dar campionatul se joacă până în ultima etapă. Este o diferenţă recuperabilă, am venit la Galaţi cu această convingere şi cred cu tărie că la finalul sezonului Arcada poate reuşi să-şi atingă ambele obiective, câştigarea Campionatului şi a Cupei României", a declarat Sergiu Stancu.

Sergiu Stancu a câştigat campionatul şi Cupa României cu Tricolorul LMV Ploieşti

Campion din al doilea an de antrenorat

Noul “principal” al formaţiei gălăţene are 36 de ani şi cariera de antrenor şi-a început-o în urmă cu doar doi ani şi jumătate la Tricolorul Ploieşti, echipă cu care în sezonul trecut a reuşit performanţe maxime, câştigarea titlului de campioană şi a Cupei României. Ca jucător, a fost campion al Belgiei şi al României.

Sergiu Stancu preia CSM Arcada cu un avantaj, cunoscând foarte bine trei dintre voleibaliştii din lot, Bissete, Kullo şi Carasco, pe care i-a antrenat şi în sezonul trecut, la campioana din Ploieşti, echipă între timp desfiinţată. "În primul rând este un avantaj pentru ei, mă cunosc foarte bine şi ştiu ce pretenţii am de la jucători, aşa că în acest caz nu mai este vorba de o perioadă de acomodare între noi", a adăugat Sergiu Stancu.

Campionatul Diviziei A1 va fi reluat pe 26 ianuarie, când CSM Arcada Galaţi va juca în deplasare cu CSM Câmpia Turzii, în prima etapă a returului.

Această diferenţă de nouă puncte este recuperabilă, am convingerea că putem în acest sezon să aducem la Galaţi primul trofeu de campioană

Sergiu Stancu, antrenor principal CSM Arcada Galaţi

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.