VIDEO | Scandalul momentului în patinaj a fost soluţionat. Ce s-a întâmplat după ce o patinatoare şi-a tăiat adversara la Campionatul Mondial din Japonia

22 mar 2019 27006 afişări Alte Sporturi
VIDEO | Scandalul momentului în patinaj a fost soluţionat. Ce s-a întâmplat după ce o patinatoare şi-a tăiat adversara la Campionatul Mondial din Japonia

Scandalul momentului în patinajul artistic a fost soluţionat în cele din urmă. Sportiva din SUA, Mariah Bell (22 de ani), a scăpat, după ce a fost acuzată că şi-a tăiat intenţionat adversara din Coreea de Sud, pe Lim Eun-soo (16 ani), la Campionatul Mondial din Japonia.

Incidentul a fost provocat de Mariah Bell, care, în timp ce a trecut pe lângă asiatică, în sesiunea de antrenamente, a atins-o cu lama patinei şi a tăiat-o pe sportiva din Coreea de Sud. Imediat după ce a simţit rana de pe piciorul său, patinatoarea s-a aplecat şi a strâns din dinţi de durere. Primul raport a arătat că Lim Eun-soo a fost tăiată în zona gambei şi a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Conform news.sky.com, International Skating Union (ISU) a considerat că Mariah Bell nu a făcut-o intenţionat, după vizionarea imaginilor cu incidentul: „În urma dovezilor puse la dispoziţie până în acest moment, inclusiv proba video, nu există nicio dovadă a intenţiei de a o răni pe Lim Eun-soo”.

ISU a mai susţinut că a primit o notificare în privinţa incidentului petrecut pe 21 martidei din partea Federaţiei de patinaj din Coreea de Sud, dar scrisoarea nu a reprezentat o plângere. În plus, ISU a făcut primul pas spre escaldarea unui scandal: "Ne-am întâlnit cu delegaţi atât din partea SUA, cât şi din partea Coreei, şi le-am cerut părţilor implicate să găsească o soluţie amiabilă".

Patinatoarele au continuat concursul, iar asiatica s-a clasat mult mai bine decât adversara sa. În programul scurt de miercuri, Lim Eun-soo a terminat pe locul cinci, în timp ce Mariah Bell s-a clasat pe locul şase.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.