Un nou stadion va fi construit în Craiova, chiar lângă arena "Ion Oblemenco". Proiectul va costa 9 milioane de euro

20 iun 2019 9656 afişări Alte Sporturi
Un nou stadion va fi construit în Craiova, chiar lângă arena "Ion Oblemenco". Proiectul va costa 9 milioane de euro

Lucrările la stadionul de atletism din Craiova, abandonate în 2016, au fost reluate joi. Valoarea estimată a lucrărilor este de 9 milioane de euro şi urmează să fie terminate în mai 2020.

Stadionul va fi construit lângă Arena „Ion Oblemenco” şi va avea două piste, una de încălzire de 200 de metri şi alta de competiţie de 400 de metri.

De asemenea, este prevăzută o tribună de 5.000 de locuri, dar şi o clădire parter plus etaj cu vestiare şi grupuri sociale pentru sportivi.

Reprezentantul constructorului a spus că speră să se încadreze în termen şi să termine lucrările în luna mai anul viitor.

Lucrările la stadionul de atletism din Craiova au început în 2015 şi au fost abandonate în toamna anului 2016. Potrivit primarului Craiovei, Mihail Genoiu, primul constructor a întâmpinat mai multe probleme legate de pânza freatică, iar pentru reluarea lucrărilor s-a făcut un nou studiu de fezabilitate şi un nou proiect.

După sistarea lucrărilor, proiectul a fost reanalizat şi a fost nevoie de gândirea unui nou proiect pentru ca stadionul să fie acreditat de Federaţia Română de Atletism.

Lucrările vor fi monitorizate şi de o firmă de consultanţă din Germania.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, odată ce se vor termina lucrările, Craiova va avea primul stadion de atletism din ţară.

Valoarea estimată a lucrărilor a fost de 40.897.869,79 lei fără TVA (nouă milioane de euro).

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.