Un an fără Marius Ancuţa! 10 declaraţii de reţinut de la omul care a făcut snookerul cunoscut în România! De la "şahul cu bile", la "nu sunt dornic să fiu văzut. Prefer să rămân o voce". VIDEO

19 iul 2019 5740 afişări Alte Sporturi
Un an fără Marius Ancuţa! 10 declaraţii de reţinut de la omul care a făcut snookerul cunoscut în România! De la "şahul cu bile", la "nu sunt dornic să fiu văzut. Prefer să rămân o voce". VIDEO

Marius ”Mario” Ancuţa a pierdut lupta cu o boală nemiloasă, la doar 50 de ani, pe 19 iulie 2018. A trecut un an de când am rămas fără vocea care a făcut snooker-ul românilor. În urma lui a rămas o fetiţă, 'My precious', aşa cum a alinta pe Mara, fetiţa sa şi a Ralucăi Moianu.

De fapt, inconfundabila voce de la Eurosport a mai lăsat aici fani, mulţi fani, pe care el, prin entuziasmul, pasiunea, profesionalismul şi carisma sa i-a apropiat de acest sport, despre care România nu ştiuse.

ProSport propune 10 declaraţii acordate de regretatul Marius Ancuţa în cadrul emisiunii ProSport Live, din luna aprilie, anul 2016:

1. Snookerul, un joc de şah, dar cu bile” – definiţia simplă, concisă, a jocului enigmatic, scornită în timpul finalei Campionatului European din 2000.

2. Snookerul este un sport, nu un joc de pub sau bar. Când ajungi să-l înţelegi în profunzimea lui, ajungi să îţi dai seama cât de mult te educă, cât de mult ai nevoie să te stăpâneşti în absolut tot: concentrare, poziţionare, gândirea jocului.

3. Eu de mult am fost de părere că unui antrenor de snooker îi trebuie alăturat un psiholog, poate cu atât mai mult un psiholog sportiv, pentru a depăşi presiunea din timpul meciurilor.

4. La Crucible (n. r. arenă din Sheffield, Marea Britanie, care găzduieşte CM de snooker) atmosfera te copleşeşte, în sensul că nu sala te acaparează, ci ”fantomele” jucătorilor care au păşit acolo de-a lungul timpului.

5. În România există o serie de jucători buni, dar fără potenţial. Jucătorii au reuşit să facă performanţă pentru că s-au mutat cu ”arme” şi bagaje în Regatul Unit.

6. Părinţii să-şi dea copiii la snooker, dacă ei au solicitat, şi dacă arată, pentru început, atitudini care nu sunt ”de stadion”. Să fie copii calmi, nu neapărat relaxaţi, nu genul de copil pe care-l îl pui într-un loc şi acolo să rămână. Este complicat de lucrat cu astfel de copii.

7. Nu e obligatoriu ca un copil să fi pus mâna pe tac vreodată. E chiar mult mai bine să nu fi pus mâna pe tac.

8. Spectatorul nu îşi plăteşte banii ca să vadă ce se întâmplă în arenă de pe un monitor. Vrea să vadă jucătorul cum se mişcă.

9. Am emoţii foarte mari de fiecare dată când prezint un turneu.

10. Nu sunt dornic de publicitate, nu sunt dornic să fiu văzut. Prefer să rămân o voce. Camerele de filmat mă emoţionează, în general.

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.