"Zid" pentru Carlos Ramos! Unic în istoria tenisului: arbitrii de scaun, gata de o decizie extremă în cazul Serenei. Ce trebuie să facă Williams pentru a scăpa de furia oficialilor

11 sep 2018 10851 afişări Tenis
"Zid" pentru Carlos Ramos! Unic în istoria tenisului: arbitrii de scaun, gata de o decizie extremă în cazul Serenei. Ce trebuie să facă Williams pentru a scăpa de furia oficialilor

Serena Williams (36 de ani, 16 WTA) ar putea deveni protagonista unui boicot cum lumea tenisului mondial nu a mai văzut în întreaga sa istorie. Presa americană anunţă că arbitrii de scaun din circuit sunt gata să nu se mai prezinte la meciurile fostui lider mondial, dacă marea campioană americană nu-şi cere scuze faţă de Carlos Ramos pentru cele întâmplate în ultimul act de la US Open 2018.

Informaţia a fost lansată de The Times, care anunţă că mulţi dintre arbitrii de scaun din circuit au făcut front comun cu portughezul Carlos Ramos şi sunt gata să boicoteze meciurile pe care Serena le are de disputat. Potrivit aceleiaşi surse, care citează un apropiat al forului arbitrilor de scaun, supărarea oficialilor ar fi sporită de faptul că WTA şi Asociaţia Americană de Tenis (USTA) au transmis, la nivel oficial, că ar putea fi vorba despre sexism din partea lui Ramos în conflictul cu sora mai mică a familiei Williams.

Strânşi într-o organizaţie care are ca scop fix ferirea de astfel de momente, în care unul dintre ai lor e pus la zid nejustificat sau e atras într-un scandal de proporţii, arbitrii de scaun vor transmite cât mai curând un punct de vedere comun în care vor apăsa ideea boicotului. Totuşi, s-ar putea renunţa la idee dacă Serena acceptă să-şi ceară scuze publice faţă de Ramos, lucru puţin probabil.

În tot acest timp, Ramos a vorbit pentru prima dată despre evenimentele din finala de sâmbătă.

Scandalul s-a aprins în finala feminină de la US Open de la un gest făcut în tribună de Patrick Mouratoglou. Arbitrul Carlos Ramos a văzut semnul făcut în game-ul doi al setului secund de cel care este cunoscut de toţi fanii tenisului drept "The Coach" şi imediat a sancţionat-o pe Serena Williams cu avertisment. Americanca s-a dus-glonţ la arbitru, şi l-a anunţat: "Eu nu trişez ca să câştig. Prefer să pierd. Să ştii asta". Imediat, la finalul partidei, Patrick Mouratoglou a recunoscut într-un interviu pentru ESPN că, într-adevăr, arbitrul a văzut corect.

"Sunt sincer, a fost coaching, dar nu cred că ea s-a uitat la mine şi cred că de aceea a fost atât de categorică spunând că nu i-am transmis nimic! Dar, am făcut doar ceea ce fac 100% dintre antrenori în 100% din meciuri. Trebuie să punem punct acestei ipocrizii. Şi Sascha a făcut coaching la fiecare punct. Mă surprinde, pentru că acest arbitru a fost la mai toate finalele lui Nadal, iar Toni face coaching la fiecare punct, dar atunci nu a dat niciun avertisment. Chiar nu înţeleg. Eu nu am mai primit niciodată avertisment pentru coaching. Nu înţeleg de ce... într-o finală de Grand Slam" a declarat Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei Williams începând cu 2012.

Americanca a insistat să îi spună arbitrului că nu a fost coaching, i-a cerut socoteală, a cerut să fie anulat acel code violation şi chiar şi la final de partidă a anunţat că aşteaptă scuze.

Serena Williams a primit un al doilea avertisment pentru că şi-a aruncat racheta şi, astfel, a primit punct de penalizare. Americanca a continuat tirada împotriva arbitrului, iar Ramos a dictat într-un final, la 6-2 şi 4-3 pentru Osaka, al treilea avertisment - după ce fusese numit hoţ şi mincinos ("Mi-ai furat un punct. Eşti un hoţ"). Automat, Williams a primit conform regulamentului un game pierdut pentru trei code violations - adică avertismente pentru comportament nesportiv. Serena Williams a început să se plângă oficialilor ajunşi imediat pe teren, susţinând în continuare că este furată, în mod repetat şi că "mulţi bărbaţi fac lucruri mult mai grave şi lor nu li se întâmplă asta, pentru că sunt bărbaţi".

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.