Vorbele Nadiei Comăneci o vor emoţiona pe Bianca Andreescu: "Nu mă mişc de aici. Trebuie să mă uit la asta". Motivul pentru care românii s-au îndrăgostit de tenismena din Canada

9 apr 2019 1285 afişări Tenis
Vorbele Nadiei Comăneci o vor emoţiona pe Bianca Andreescu: "Nu mă mişc de aici. Trebuie să mă uit la asta". Motivul pentru care românii s-au îndrăgostit de tenismena din Canada

Performanţele impresionante din circuitul WTA ale Biancăi Andreescu nu au rămas neremarcate de Nadia Comăneci. ”Zeiţa de la Montreal” a mărturisit, în cadrul unui interviu, cum a trăit cea mai importantă victorie a tenismenei, de la Indian Wells. ”Nu mă mişc de aici. Trebuie să mă uit la asta. Până acum era o singură jucătoare de tenis pentru care mă trezeam la 2-3 dimineaţa pentru a mă uita la meciurile sale, Simona. Acum mai am una şi numele ei este Bianca”, i-a spus fosta gimnastă soţului, în timpul finalei.

Bianca Andreeescu nu şi-a uitat originle şi, după triumf, o parte din discursul de la premiere a fost ţinut în română. Aspect care a impresionat-o pe Nadia Comăneci. ”A fost momentul care a întărit ceea ce am ştiut de-a lungul timpului: e de-a noastră. Am fost atât de fericită că a făcut asta. Nu ştiu cât de mult vorbeşte limba română cu familia ei, dar faptul că s-a întors la rădăcinile sale a fost apreciat foarte mult de poporul român”, a declarat fost sportivă pentru The Star, care a comentat şi fotografiile făcute de Andreescu cu steagurile României şi Canadei: ”Nu-mi amintesc să fi văzut vreodată doua steaguri pe stadion pentru o singura persoană în acelaşi timp. Este uimitor cum poate sportul să unească oamenii”.

Bianca Andreescu a câştigat turneul de la Indian Wells, după ce s-a impus în faţa jucătoarei Angelique Kerber, în trei seturi, 6-4, 3-6, 6-4, după două ore şi 20 de minute de joc. A intrat în istoria turneului, fiind prima care a obţinut trofeul după ce a intrat pe tabloul principal pe baza unui wildcard.

1.354.010 dolari şi 1.000 de puncte WTA a primit Andreescu după victoria de la Indian Wells.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.