Victor Hănescu – Florian Mayer 4-6, 7-6 (8), 4-6 în sferturi la Doha

Redactor:
Marius Hutu
Victor Hănescu - Florian Mayer 4-6, 7-6 (8), 4-6 în sferturi la Doha
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Românul a salvat șapte mingi de meci ale lui Florian Mayer și a revenit de două ori în setul secund cu re-break-uri
  • În prima săptămână de tenis continuăm cu Marius Copil la Brisbane și Monica Niculescu la Shenzhen

Victor Hănescu s-a oprit în sferturile turneului de la Doha, după un meci palpitant disputat în fața lui Florian Mayer. Românul a fost în dificultate în prima oră de joc, după ce a fost condus cu 1-0 la seturi (6-4), dar și-a cedat serviciul și în prima parte a setului doi. Cel mai bun jucător român al momentului din ATP, la simplu, a demonstrat însă că se poate mobiliza în momentele importante și a reaprins partida în două rânduri, când acesta se îndrepta spre o victorie a germanului. Florian Mayer a servit la 6-4, 5-4 pentru meci, dar „Hăne” a returnat ca în zilele bune și a împins meciul în tie-break. Acolo, alte emoții, alte trăiri cu sufletul la gură. Adversarul a avut patru mingi de meci, dar el le-a salvat pe toate! Mai mult, a preluat controlul și a restabilit egalitatea la seturi, după 10-8 în tie-break.

În setul decsiv s-a mers cap la cap până la 4-4. După aproximativ două ore și 10 minute de joc, Mayer s-a gândit să atace decisiv în game-ul 10. Victor a încercat să reziste, a salvat alte trei mingi de meci, însă n-a mai avut forță și pentru a anula și a opta șansă a germanului și a cedat cu 6-4. Evoluția lui trebuie ânsă apreciată, mai ales că cifrele jocului au fost apropiate de cele ale adversarului. Astfel, Hănescu rămâne cu cele 45 de puncte și premiul în valoare de aproximativ 30.000 de dolari, insuficient însă pentru a atinge granița celor patru milioane de dolari câștigați din tenis. La Australian Open, românul va trece cu siguranță de această valoare, îi mai lipsesc doar vreo 8.500 de dolari.

În această primă săptămână de tenis din noul sezon, România continuă cu doi reprezentanți, cu Marius Copil care îl va înfrunta mâine pe Lleyton Hewitt într-un sfert de finală la Brisbane și Monica Niculescu, ajunsă în finala turneului de dublu de la Shenzhen.

 

LIVE TEXT: Desfășurarea jocului

21:55: Mayer are trei mingi de meci pe serviciul lui Hănescu, însă românul rezistă eroic! După ce a câștigat patru mingi consecutive, germanul a a juns iar la o minge de meci. Mayer a închis meciul la a opta șansă.


21:40: S-au împlinit deja două ore de joc, iar Mayer are o primă șansă de break în „decisiv”. Victor a salvat-o! Din nou egalitate, 4-4, presiunea se mută acum pe umerii germanului. Până în prezent, Hănescu a beneficiat de șase șanse de break și a fructificat două (33%). De partea cealaltă, Mayer a făcut trei break-uri din cele șapte mingi (42%). El pare ceva mai hotărât pe final de meci, câștigă parcă ceva mai ușor punctele decât Victor. Ultimul game și l-a adjudecat la 0.


21:30: Primul game cu prelungiri apare pe serviciul lui Hănescu, la scorul de 2-3. Reprezentantul nostru iese însă cu bine dintr-o situație dificilă și restabilește egalitatea. Primul serviciu pare arma de bază a românului și în acest set, eficiența este de 75% (12 mingi câștigate din 16). Sunt prelungiri și pe serviciul germanului, dar Mayer rămâne la conducere.


21:20: Victor este în grafic și la începutul setului decisiv, și-a fructificat primul game pe propriul serviciu la 30. Procentajul punctelor obținute cu returul a crescut de la 18-25% până la 35-36%. Echilibrul nu se rupe nici după game-ul patru, Hănescu câștigă un game la 0! Nu a apărut nicio șansă de break nici după game-ul 5. Românul are însă un retur mai bun, ca procent, în setul trei, decât Mayer, 29% vs 20%.


21:15: Cifrele celor doi jucători sunt apropiate după o oră și jumătate de joc. Florian Mayer a câștigat doar două puncte în plus, 71-69. A începutul setul trei cu germanul la serviciu. Între timp, Rafa Nadal s-a calificat în semifinale, după ce l-a învins cu 7-5, 6-4 pe Ernesto Gulbis.


20:55: În ciuda faptul că are un set handicap, Victor pare într-o bună dispoziție de joc. În prelungirile setului doi, el preia din nou conducerea, 6-5. Mai mult, forțează câștigarea setului cu un break! Mayer iese din dificultate și trimite actul secund în tie-break. Primul mini-break este reușit de Victor, dar germanul își ia revanșa la mingea următoare (2-2 în tie-break). Florian Mayer ajunge la trei mingi de meci. Hănescu însă uimește ca și în meciul cu Verdasco și anulează pentru moment toate șansele germanului. Răsturnări spectaculoase de situație. După ce a salvat încă o minge de meci a lui Mayer, „Hăne” are el șansa de a închide setul. Și egalează din a doua încercare, tie-break-ul este câștigat cu 10-8!


20:40: Hănescu revine la conducerea setului doi cu ajutorul primului serviciu. În setul secund, acesta i-a intrat în proporție de 76%. Ultimul game a fost câștigat la 15. S-a scurs prima oră de joc. Dacă nu-i merge serviciul, Hănescu nu-l poate învinge pe Mayer. Dublă greșeală pentru Victor, iar Mayer are trei șanse de break în game-ul nouă. Românul salvează doar două mingi, Mayer urmează să servească pentru meci. Hănescu nu renunță și are șansă de rebreak! Și egalează din nou!


20:30: Ca și la fotbal, „ocaziile” se răzbună și la tenis. Hănescu a ratat ocazia de a face break-ul. În schimb, Florian Mayer a punctat pe serviciul lui Hănescu și a făcut break. Meciul se îndreaptă acum spre o victorie a germanului. Românul nu se dă însă bătut. Are alte trei șanse de break. O fructifică chiar pe ultima, meciul este relansat!


20:23: Românul pare mai hotărât în actul secund. Reușește să pună presiune pe adversar prin faptul că își câștigă lejer serviciul. Game-ul trei și l-a trecut în cont fără să cedeze vreun punct. Până în prezent, „Hăne” a servit cinci ași, adversarul niciunul. Două șanse de break pentru Victor, dar Mayer le salvează! Hănescu a reechilibrat partida pe fondul unui prim serviciu mai slab al adversarului. Procentajul lui Mayer a coborât la 55%, capitol la care românul stă mult mai bine – 75%. Hănescu are însă probleme cu returul pe serviciile germanului.


20:11 Set Mayer, 6-4. Ambii jucători au mers cap la cap, adjudecându-și fără emoții game-urile în care au servit. Mayer a închis prima manșă, după ce s-a impus la 15 în game-ul cu numărul 10.


19:57 Hănescu nu reușește să pună presiune pe serviciul germanului. Deși nu este unul dintre jucătorii de tenis care să trimită mingea în „careul” advers cu peste 200 km/h, Mayer câștigă cu ușurință punctele pe propriul serviciu. Din fericire, bucureșteanul și-a câștigat și el foarte ușor game-ul în care a servit, dar tot are nevoie de rebreak pentru a rămâne în set (3-4).


19:45: Florian Mayer a reușit să facă break în game-ul trei. Germanul a fructificat prima șansă de acest gen pe care și-a creat-o, câștigând game-ul la 30. La început de meci, Victor are dificultăți în a-și face punctele pe al doilea serviciu. Procentajul este de 25%. Hănescu însă revine la un game diferență de Mayer (2-3).


19:15: După aproximativ două ore de ploaie se poate juca din nou la Doha. Organizatorii au schimbat programul, acum se joacă Nadal – Gulbis. Hănescu – Mayer a fost mutat de pe „Central”


16:53 Chiar în momentul în care Victor Hănescu și Florian Mayer și-au făcut apariția pe terenul central, la Doha a început să plouă! Crainicul arenei a anunțat că ploaia nu va dura însă foarte mult.


16:40: Peter Gojowczyk este primul semifinalist de la Doha. Germanul l-a învins pe conaționalul său Dustin Brown, cu 6-3, 3-6, 7-6 (5). Numărul 162 mondial a fructificat a doua minge de meci. În semifinale, Gojowczyk va juca cu învingătorul dintre Nadal și Gulbis.


16:28: Cu un succes azi, Victor Hănescu va intra în rândul jucătorilor care au câștigat cel puțin 4 milioane de dolari din tenis. Înaintea turneului de la Doha, românul avea premii totale de 3.961.277 de dolari. Pentru prezența în sferturi, „Hăne” și-a asigurat alți 30.655 de dolari. Startul meciului Hănescu – Mayer se amână cu vreo 15 minute după ce partida Brown – Gojowczyk a intrat în prelungiri, s-a ajuns în tie-break în setul decisiv.


16:10: La Doha au decis să-și facă încălzirea pentru primul Grand Slam al anului, Australian Open (13-26 ianuarie), nu mai puțin de cinci jucători din Top 10 ATP. Favoritul întrecerii este chiar liderul ierarhiei mondiale, Rafael Nadal, care îl va înfrunta după meciul Hănescu – Mayer pe Ernesto Gulbis. Ceilalți patru jucători din Top 10, David Ferrer, Andy Murray, Tomas Berdych și Richard Gasquet, au fost deja eliminați din turneu.


16:06: Învingătorul sfertului de finală Victor Hănescu – Florian Mayer va juca mâine în semifinale, în compania câștigătorului din meciul Gael Monfils (Franța) – Daniel Brands (Germania).


16:03: Atât Victor Hănescu, cât și Florian Mayer au clasări în Top 30 în decursul activității lor. Cea mai bună poziție atinsă de român este locul 26, în iulie 2009. De partea cealaltă a fileului, Florian Mayer a ajuns și mai sus. În 2011, germanul a ocupat locul 18, imediat după încheierea turneului de la Roland Garros.


15:55: Victor Hănescu și Florina Mayer se întâlnesc la turneul din Qatar pentru a patra oară în carieră. Toate meciurile anterioare s-au desfășurat pe zgură, iar germanul a câștigat în două rânduri. Interesant este faptul că Victor și Florian s-au înfruntat în două situații la București. După ce Hănescu s-a impus în 2007, adversarul de azi și-a luat revanșa șase ani mai târziu. Prima întâlnire a avut loc în urmă cu aproximativ 10 ani, la Estoril.


Victor Hănescu (32 ani, locul 80 în lume) are un început de an foarte bun în circuitul ATP. Românul a acces deja în sferturile de finală ale turneului de la Doha, după ce i-a eliminat pe Joao Sousa (Portugalia) și Fernando Verdasco (Spania), ultimul cap de serie numărul 8. Astăzi, în jurul orei 16:30, „Hăne” îl va înfrunta pe Florian Mayer (nr. 40 ATP, 30 de ani) pentru un loc în semifinale. Germanul se află la rândul lui într-o formă sportivă foarte bună, în turul precedent eliminându-l pe Andy Murray. ProSport vă ține la curent cu evoluția scorului, amănunte din timpul partidei, dar și alte detalii, cifre legate de această dispută.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce a decis familia lui Costel Corduneanu, în ziua înmormântării Stăpânului Moldovei! Totul a fost filmat cu o dronă
Ce a decis familia lui Costel Corduneanu, în ziua înmormântării Stăpânului Moldovei! Totul a fost filmat cu o dronă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Apare un nou EURO. Ce se va întâmpla cu numerarul
Apare un nou EURO. Ce se va întâmpla cu numerarul
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen