Veste bună pentru Şarapova. "Interzisă" la Roland Garros, Maria s-a ales cu un wild-card la un alt turneu: "Ştim că nu toată lumea va fi de acord cu decizia noastră"

18 mai 2017 9817 afişări Tenis
Veste bună pentru Şarapova. "Interzisă" la Roland Garros, Maria s-a ales cu un wild-card la un alt turneu: "Ştim că nu toată lumea va fi de acord cu decizia noastră"

La câteva zile după ce organizatorii de la Roland Garros i-au închis uşa în nas, Maria Şarapova a primit o veste bună. Rusoaica a semnat un contract pe doi ani pentru turneul de la Birmingham şi va primi o invitaţie pe tabloul principal pentru a se pregăti în vederea competiţiei de la Wimbledon.

De-a lungul carierei, Şarapova a participat la turneul pe iarbă de la Birmingham de şapte ori, de fiecare dată primind o primă din partea organizatorilor. Anul acesta, Michael Downey, directorul turneului, a anunţat că a semnat un contract cu rusoaica fost lider mondial, care va participa la următoarele două ediţii, la cea din acest an urmând să primească un wild-card: "Am semnat un contract pe doi ani cu Maria Şarapova, una dintre cele mai faimoase sportive din lume, pentru ca ea să joace la turneul de la Birmingham. Pentru asta, îi vom oferi un wild-card  în acest an. Nu a fost o decizie luată uşor şi recunoaştem că nu toată lumea va fi de acord cu ea", a spus Downey.

Argumentul adus de britanici e legat de şansa Mariei de a se pregăti pentru Wimbledon. În acest moment, Şarapova bate la porţile top 200, clasament cu care se poate înscrie în calificările pentru al treilea turneu de Mare Şlem al anului, iar organizatorii de la Birmingham au considerat că este important pentru rusoaică să aibă un turneu pe iarbă înaintea competiţiei londoneze: "Pentru că Maria şi-a asigurat prezenţa în calificările de la Wimbledon, vrem să le oferim fanilor englezi şansa de a o vedea jucând pe iarba de la Birmingham", a spus acelaşi Downey.

Turneul de la Birmingham se va juca între 17 şi 25 iunie şi va fi ultimul înaintea competiţiei de la Wimbledon.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.