US Open | Halep pierde frumos în sfertul cu Williams, scor 2-6, 6-4, 3-6! Serena, prea bună și atunci când nu joacă cel mai bun tenis

US Open | Halep pierde frumos în sfertul cu Williams, scor 2-6, 6-4, 3-6! Serena, prea bună și atunci când nu joacă cel mai bun tenis
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (România, favorită 5) a pierdut joi dimineață cel mai important meci din 2016, fiind învinsă de Serena Williams în sferturile de finală de la US Open, scor 2-6, 6-4, 3-6.
  • Semifinalele de la Flushing Meadows sunt: Karolina Pliskova (Cehia, favorită 10) – Serena WIlliams (SUA, favorită 1) și Angelique Kerber (Germania, favorită 2) – Caroline Wozniacki (Danemarca, 74 WTA).

Simona, prima tenismenă care câștigă set în fața Serenei la US Open 2016

Simona Halep a pierdut în fața Serenei Williams pentru a 8-a oară în carieră, scor 2-6, 6-4, 3-6 într-un meci contând pentru sferturile de finală de la US Open! Simona rămâne astfel cu o singură victorie în fața Serenei, obținută în grupele Turneului Campioanelor de la Singapore 2014, dar constănțeanca lasă impresia că se apropie ca valoare de liderul mondial. Forța superioară a americancei face însă diferența, poate în cel mai important meci disputat de cele două în circuit, iar Halep se mulțumește cu gândul că este prima jucătoare care îi ia set liderului mondial la US Open 2016!

Halep a avut emoții de la vestiare și n-a scăpat de ele nici în primul set

Simona a fost crispată încă de la interviul acordat pe tunel, în drumul către arena Arthur Ashe! A avut emoții înaintea duelului cu cea mai puternică jucătoare din istorie, iar racheta i-a tremurat în primul set precum vocea la interviu. Halep nu i-a putut contracara jocul Serenei, fiind surprinsă de loviturile năucitoare ale liderului mondial! Simona a fost ezitantă, iar Williams a început în forță, câștigând fără probleme primele trei game-uri. Constănțeanca s-a apropiat la 2-3, dar n-a putut menține ritmul cu favorita principală, care a câștigat următoarele trei jocuri și inclusiv setul, 6-2!

Românca a reușit un set secund de pus în ramă

Setul al doilea a fost fără îndoială cel mai bun al Simonei din aest sezon. Jucătoarea antrenată de Darren Cahill a dominat-o pe Serena de pe linia de fund, jucând agresiv, variat, dar mai ales inspirat! După un game infernal de 12 minute prin care a egalat la 1, Halep s-a dezlănțuit și a controlat aproape toate raliurile. E drept că a fost ajutată și de Williams, care a greșit prea mult pentru standardele ei în manșa secundă! În aceste condiții, break-ul reușit de Simona în game-ul trei a fost decisiv, românca ținându-și serviciul până la finalul setului: 6-4! 

Serena n-a iertat-o pe Simona în decisiv

Actul decisiv a fost unul ciudat, pentru că Halep și-a scăzut brusc nivelul, iar două duble greșeli comise de favorita 5 în game-ul al doilea au anunțat dezastrul! Simona a părut stoarsă de energie după turul de forță realizat în setul al doilea, iar Serena nu iartă o adversară aflată în suferință. Spre deosebire de primul set, în care a jucat slab din cauza mentalului, românca a clacat în decisiv pentru că n-a putut ține pasul din punct de vedere fizic cu o adversară pregătită de război. Halep și-a cedat serviciul la 1-2, iar finalul nu a mai avut istoric: Williams și-a făcut norma de ași, reușind 18 în total, a defilat cu serviciul și a închis partida cu 6-2, 4-6, 6-3!


04:40 Simona Halep e învinsă de Serena Williams în sferturile de finală de la US Open, scor 2-6, 6-4, 3-6! Serviciul liderului mondial a fost de neatins în decisiv, iar Halep ratează ocazia de a câștiga al doilea meci al carierei în fața lui Williams. Jucătoarea din Constanța putea să facă mai mult astăzi, în condițiile în care Serena a avut un joc fragmentat și lipsit de consistență în raliuri. Simona părăsește arena în aplauzele spectatorilor de pe Arthur Ashe, iar favorita gazdelor vorbește la microfonul Eurosport: „Am reușit să câștig, deși nu am jucat cel mai bun tenis al meu. Cred că acest meci lung mă va ajuta în perspectiva semifinalei cu Pliskova”.


04:35 Simona rezistă și se apropie la 3-5 după un game alb, dar urmează un moment extrem de delicat. Serena va servi pentru meci!


04:29 Halep – Williams 2-6, 6-4, 2-5! Simona rămâne în meci și pune presiune pe Serena, dar americanca servește incredibil de bine. Serena a reușit să expedieze 18 ași astăzi, doar unul reușit de Simona.


04:24 Serenei îi merge jocul din nou, la fel ca în primul set: 4-1! Nimic nu este însă pierdut, pentru diferența de un break poate fi anulată de SImona. Constănțeanca a demonstrat că se poate bate cu liderul mondial.


04:21 Halep – Williams 2-6, 6-4, 1-3! Liderul mondial face primul break în decisiv, iar Simona lasă impresia că este stoarsă de energie.


04:17 Williams vine din nou în față, 2-1! Halep a ratat o minge simplă din preajma fileului, iar Serena nu a iertat-o și a închis imediat game-ul.


04:14 Halep rămâne concentrată și egalează, 1-1! În ciuda a două duble greșeli comise, Simona nu are probleme în raliurile cu Serena.


04:10 Serena punctează prima în decisiv, 1-0! Simona a avut două mingi consecutive de break, dar americanca e salvată din nou de serviciu.


04:03 SUPERB: Halep câștigă setul al doilea și trimite sfertul cu Williams în decisiv: 2-6, 6-4!!! Simona fructifică a 5-a minge de set, adjudecându-și un game URIAȘ, care a ținut 12 minute. Serena a cedat până la urmă, fiind trădată de forehand la ultimele două schimburi!


03:48 Serena supraviețuiește în manșa secundă, 5-4! Din păcate, Simona a ratat o minge de set pe serviciul secund al americancei! Dar românca poate repara greșeala pentru că acum servește pentru a trimite meciul în decisiv.


03:42 Halep – Williams 5-3!!! Simona continuă să joace un tenis de mare calitate, dominând-o pe Serena din spatele terenului.


03:37 Halep menține ritmul și se duce la 4-2 pe tabelă, dar Williams îi transmite mesajul că nu are de gând să cedeze setul și face un game alb, 4-3! Statistica greșelilor neforțate: 23 pentru Williams – 10 comise de Halep.


03:33 Halep – Williams 2-6, 3-2! Jocul Serenei se clatină, Simona se desprinde la 3-1, însă americanca strânge scorul după un raliu incredibil.


03:24 Simona are break în setul al doilea, 2-1!!! Halep devine mult mai periculoasă, lovește inspirat, și o scoate din ritm pe favorita principală.


03:14 Halep egalează în setul secund după un game infernal, 1-1! Simona a salvat nu mai puțin de 7 mingi de break, făcând-o pe Serena să aplaude un rever magnific trimis plasat lângă linie de sportiva noastră.


03:03 Williams începe în forță și setul al doilea, 1-0! Execuțiile puternice ale americancei sunt imparabile astăzi.


02:58 Serena Williams câștigă primul set cu 6-2, după 33 de minute de joc! Americanca atacă perfect pe serviciul Simonei și își adjudecă un prim act pe care l-a dominat fără probleme.


02:54 Williams nu mai are probleme pe propriul serviciu și face 5-2! Halep pare că vrea prea mult, riscând fără rost în momentele decisive.


02:50 Halep – Williams 2-4! Constănțeanca nu reușește să egaleze, enervându-se după un voleu câștigător al Serenei. Prin urmare, Simona îi pune game-ul pe tavă americancei cu o dublă greșeală.


02:40 Simona își ia break-ul înapoi, 2-3! Serena încetinește ritmul, iar românca o pedepsește! Halep este prima jucătoare care îi face break americancei la US Open 2016!


02:36 Halep câștigă primul game, 1-3! Simona punctează după câteva schimburi în care a împins-o pe Serena în spatele liniei de fund.


02:32 Simona e dominată copios, neputând să contreze loviturile furioase ale Serenei! Americanca are deja 5 ași după trei game-uri jucate.


02:30 Serena joacă impresionant în primul game, servește trei ași, și face 1-0!


02:25 A început meciul anului pentru Simona! Liderul mondial servește prima în ultimul sfert de finală de la Flushing Meadows!


02:10 Jucătoarele au intrat în arenă! „Mă simt mai bine, mai puternică pe teren. Vreau să dau tot ce am mai bun astăzi”, a spus Halep la interviul acordat televiziunii ESPN în drumul către teren.


01:45 Să vedem ce părere au specialiștii Eurosport înaintea marelui meci. Fostul campion Mats Wilander nu îi dă nicio șansă sportivei noastre: „Nu cred că Simona o poate bate pe Serena. Americanca își dorește foarte mult să câștige al 23-lea titlu de Grand Slam și mă aștept ca ea să se impună fără mari probleme”, a spus suedezul la emisiunea „Game, set și Mats”. În schimb, americanul John McEnroe a lăudat-o pe Simona: „Îmi place Halep, este una dintre jucătoarele care îi pot pune probleme Serenei”.


01:30 Cei mai obosiți dintre voi, doritori să trageți un pui de somn de 30 de minute, vă puteți instala o aplicație inedită care să vă trezească la timp! Chiar vocea Simonei Halep vă va anunța când începe partida. Reclama aplicației o prezintă în prim-plan și pe Monica Niculescu, așa că s-ar putea să aveți și opțiunea unei alarme de genul „Hai, Moni”!


01:15 Supriză mare în turneul băieților: Kei Nishikori (favorit 6) l-a eliminat pe Andy Murray (favorit 2) în sferturile de finală, scor 1-6, 6-4, 4-6, 6-1, 7-5! După acest meci fantastic, cred cu tărie în șansele Simonei Halep de a produce a doua surpriză a serii pe Arthur Ashe! Recunosc că o vedeam mare favorită pe Serena, dar discuția pe care am avut-o cu un prieten pasionat de tenis m-a făcut să mă răzgândesc: „Halep are același șanse ca Nishikori astăzi”, mi-a spus Gabriel Goța după ce japonezul pierduse primul set cu 6-1 :).


00:55 Serena a jucat până acum, și o va face și în meciul contra Simonei, cu manșete ce îi acoperă ambele brațe. Dacă vă întrebați la ce îi folosesc extravagantele articole vestimentare, avem explicația americancei: „Sunt funcționale deoarece îm mențin mușchii încălziți și pot servi mai bine”. În același timp, liderul mondial vrea să arate ca o super eroină pe terenul de tenis: „Îmi place pentru că designul pare de super erou, îmi aduce aminte de Wonder Woman”.


00:35 E incredibil cât de mult s-a schimbat tenisul feminin în ultimele două decenii. Pe 7 septembrie 1997 se întâlneau în ultimul act de la US Open două jucătoare de 16, respectiv 17 ani! Martina Hingis și Venus Williams, cele mai tinere finaliste de Grand Slam din istorie, s-au duelat pentru titlul de la US Open, iar elvețianca a câștigat cu 6-0, 6-4! Acum, după 19 ani de la respectivul eveniment, marea favorită la cucerirea trofeului de la Flushing Meadows este o sportivă de aproape 35 de ani.


00:10 Am o recomandare pentru fanii Simonei care caută metode de a rezista până la ora 02:00. Nu e vorba despre vreo cafea anume sau despre vreun energizant puternic, varianta propusă de mine fiind mult mai sănătoasă. Tot ce trebuie să faceți este să vă uitați acum pe Eurosport, la meciul dintre Andy Murray și Kei Nishikori. Dramatismul de acolo vă va ține în priză cu siguranță: japonezul a trimis partida în decisiv, scor 1-6, 6-4, 4-6, 6-1.


23:45 În acest moment cunoaștem primele trei semifinaliste de la New York! Angelique Kerber se va duela cu Caroline Wozniacki pentru un loc în marea finală, în timp ce Karolina Pliskova își așteaptă adversara din meciul Simona Halep – Serena Williams. Cehoaica a făcut o demonstrație de forță miercuri seară, trecând de Ana Konjuh (Croația) cu 6-2, 6-2.


23:30 Salutare! Ne pregătim pentru o noapte lungă, o noapte istorică pentru tenisul românesc! Simona Halep forțează calificarea în a patra semifinală de Grand Slam a carierei, după ce a mai ajuns în penultimul act și la Roland Garros 2014 (s-a oprit în finală), Wimbledon 2014 și US Open 2015. Eu sunt Alex Tăcină și vă invit să rămâneți pe www.prosport.ro, pentru a afla primii cele mai importante informații înaintea, în timpul și după meciul Simona Halep – Serena Williams.


Simona se află în fața unei mari provocări, încercând să o învingă pentru prima oară într-un meci eliminatoriu pe Serena! Constănțeanca e condusă de Williams cu 7-1 în meciurile directe, singura victorie fiind obținută de Halep în grupele Turneului Campioanelor de la Singapore, ediția 2014, scor 6-0, 6-2. Cu excepția partidei disputate în urmă cu doi ani, liderul mondial a dominat toate meciurile cu Simona, ultimele trei dueluri fiind câștigate de Serena chiar pe tărâm american: 6-2, 4-6, 7-5 în semifinale la Miami 2015, 6-3, 7-6(5) în finală la Cincinnati 2015 și 6-4, 6-3 în sferturi la Indian Wells 2016.

Sfertul de la Flushing Meadows are o miză uriașă pentru ambele jucătoare! Serena e obligată să câștige pentru a nu pica din fotoliul de lider mondial, în timp ce Simona forțează calificarea în a patra semifinală de Grand Slam a carierei. Mai mult, premiul pentru jucătoarea care va accede în careul de ași este unul consistent, în valoare de 875.000 de dolari. Câștigătoarea meciul dintre Williams și Halep, transmis în direct de Eurosport, o va întâlni în semifinalele de la US Open pe sportiva care va triumfa în partida Karolina Pliskova (Cehia, 11 WTA) – Ana Konjuh (Croația, 92 WTA).

Serena WIlliams este fără îndoială mare favorită la calificare în semifinale, dar americanii nu consideră că Simona Halep e victimă sigură. Forma excelentă traversată de Halep (16 victorii în ultimele 17 meciuri) i-a impresionat pe jurnaliștii de la site-ul vavel.com, care au notat: „Halep joacă un tenis solid sub bagheta lui Darren Cahill, iar românca poate că nu va egala forța Serenei, dar va reuși să o pună pe americancă in poziții inconfortabile pe terenul de tenis. De partea cealaltă, Serena a servit formidabil în primele meciuri de la US Open, iar serviciul ei poate decide soarta meciului”.

 

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă, o poveste tristă
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă,…
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un…
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur.
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur. "Stăm şi aşteptăm. Situaţia…
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj. Ce era înauntru, de fapt
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj.…
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele