US Open 2019 | Zi de 50/50 pentru România: Ana Bogdan a acces în turul doi la New York, dar Monica Niculescu nu a putut trece de una dintre tinerele de pe lista favoritelor

Autor: Cezara Paraschiv Publicat: 26 Aug. 2019, 22:23 Actualizat: 26 Aug. 2019, 22:35 Tenis

Monica Niculescu este prima reprezentantă a României care părăsește tabloul principal de la US Open 2019. Experimentata tricoloră a împins-o în set decisiv pe favorita 32, Dayana Yastremska, însă încheie sezonul 2019 de Grand Slam-uri cu o singură victorie în cont, la simplu – în primul tur la Wimbledon. Cu un start lent de meci și un final ezitant de set unu, eleva lui Călin Ciorbagiu a reușit să își valorifice cu adevărat varietatea din joc, lăsând-uși adversara în criză de idei și cu robinetul de greșeli neforțate deschis – doar în setul doi. O veritabilă revelație a circuitului WTA, Yastremska a găsit însă încă din startul setului trei să își adune ideile și să depășească, în forță, provocarea barajului creat de româncă.

Pentru Ana Bogdan însă, US Open 2019 va continua, după o victorie importantă în fața unei jucătoare venite ca și ea, din calificări. Ana și-a salvat sezonul din perspectiva rezultatelor în cele mai importante patru turnee, cu un prim succes pe tabloul principal.

FILMUL PAS CU PAS AL PARTIDELOR ANA BOGDAN – HARRIET DART ȘI MONICA NICULESCU – DAYANA YASTREMSKA, DIN TURUL 1 LA US OPEN:

â–º GAME, SET, MECI Dayana Yastremska. Jocul agresiv al jucătoarei de pe poziția 32 WTA este răsplătit în cele din urmă, cu un nou break și o victorie într-o oră și 55 de minute, scor 6-4, 1-6, 6-2. Chiar și cu 39 de greșeli neforțate comise, sportiva din Ucraina a avut mai multă energie și un arsenal superior, reușind să facă pasul spre tabloul de 64.

â–º BREAK! Yastremska a avansat prompt la fileu și a redirecționat mai bine loviturile Monicăi Niculescu. Obține break-ul pentru 3-1 în decisiv. Cu motoarele turate din nou, Dayana confirmă iute break-ul, cu un singur punct cedat pe lansare.

â–º Yastremska dă semnale de revenire în startul setului decisiv: a urcat din nou frecvența primului serviciu și trece lin de primele două ture pe lansare, spre 2-1.

â–º SET MONICA NICULESCU, 6-1! Românca a jucat un set aproape perfect, plimbând-o mult pe adversara sa, iar Yastremska a scăzut dramatic nivelul. De la 18 lovituri câștigătoare în primul set , tânăra sportivă din Ucraina a ajuns la 4 în al doilea, iar eleva lui Călin Ciorbagiu a transformat duelul într-un meci maraton, intrând în decisiv.

Românca a câștigat cinci game-uri la rând, hotărâtor fiind un game patru foarte lung, în care Yastremska a cedat în cele din urmă după două mingi de break apărate și patru egalități.

â–º BREAK NIculescu! Monica dă lovitura pe terenul 4, într-un moment în care Yastremska ratează trei mingi de atac și trimite în teren doar una. 3-1 pentru româncă în setul doi.

â–º Monica deschide setul secund cu minge de break apărată. Servește din nou prima și aruncă toate loviturile spre Yastremska, înșelător.

â–º SET Yastremska, 6-4. Monica își face jocul tipic, mizând pe mingi tăiate pentru a o destabiliza pe mai tânăra sa adversară. Un lob de excepție îi aduce slătinencei trei mingi consecutive de rebreak, însă la punctul imediat următor ucraineanca este pregătită pentru lob și închide prompt din apropierea fileului. Un passing din poziție complicată reușit de Yastremska aduce egaliatea în game, apoi sportiva de 19 ani trece în avantaj răspunzând inteligent în contre-pied returului Monicăi. Cu serviciul, Yastremska se pune la adăpost și își adjudecă primul set, după 47 de minute, cu 18 lovituri câștigătoare și 3 ași.

â–º BREAK Yastremska. Numărul 32 mondial își trece în cont break-ul, fiind inspirată în folosirea reluărilor video și primind și un mic ajutor din partea fileului. Sportiva din Ucraina servește pentru închiderea primului set, la 5-4.

â–º Yastremska salvează două mingi de break ale Monicăi, ducând scorul la 4-4. Deloc suprinzător, jucătoarea din Ucraina are inițiativa, are un net raport 12-1 lovituri câștigătoare comparativ cu Monica, însă cu număr aproape dublu de greșeli neforțate în dreptul Dayanei, tabela rămâne echilibrată.

â–º Schimb de break-uri în startul partidei dintre Niculescu și Yastremska, aflată în premieră pe lista capilor de serie la un Grand Slam. 2-2.

Eleva lui Călin Ciorbagiu are ambii genunchi protejați de benzi speciale aplicate de fizioterapeuți.

20:15 Partida Monica Niculescu – Dayana Yastremska este în blocstarturi. Petra Martic a trecut de primul tur și va fi adversara Anei Bogdan în turul doi.

19:30 Startul partidei dintre Monica Niculescu și Dayana Yastremska se amână, pentru ora 20:00. Petra Martic și Tamara Zidansek au ajuns în set decisiv, după ce favorita 22 câștigase setul inaugural.

â–º GAME, SET, MECI ANA BOGDAN, 6-3, 6-1! Ana Bogdan este prima jucătoare care și-a asigurat biletul de accedere în turul secund la US Open 2019. Românca a avut nevoie de doar 71 de minute pentru a închide partida cu britanica Harriet Dart, un duel care a adus față în față două sportive venite din calificări.

Ana Bogdan a fost prima jucătoare ajunsă în turul doi la US Open 2019, meciul său încheindu-se cu câteva zeci de secunde înainte de confruntarea Anastasija Sevastova – Eugenie Bouchard (dublu 6-3, într-o oră și 14 minute conform statisticii oficiale). La scurt timp, un alt meci feminin și-a stabilit învingătoarea, Rebecca Peterson ajungând în turul secund tot după un 6-3, 6-3 în fața deținătoarei aurului olimpic, Monica Puig.

â–º Un Haide! apăsat însoțește tabela electronică în momentul în care scorul se face 5-0 în setul doi al partidei Ana Bogdan – Harriet Dart. Românca este echilibrată, iar greșelile adversarei sunt evidente. Britanica smulge cu greu, după o minge de meci anulată, game-ul de onoare în manșa secundă, pe serviciu.

â–º Ana Bogdan strânge pumnul din nou și din nou. Un break la 15 îi pune practic biletul de tur doi în buzunar.

â–º Dreapta în diagonală a Anei pune punct unui nou game echilibrat pe lansarea româncei, prin care break-ul este confirmat. 7-0 în ultimele 7 game-uri spune mult despre felul în care Ana își folosește experiența în acest moment.

â–º BREAK Ana Bogdan și 2-0 în start de set doi! Românca își adjudecă al șaselea game consecutiv în fața britanicei, trecându-și break-ul în cont cu un superb retur în lung de linie, pe care Harriet nu îl poate întoarce.

â–º Ana deschide setul doi cu un game important salvat pe lansare. Harriet Dart a încercat să atace mai agresiv, a căutat și ea inspirat scurta, însă mult retrasă românca a rezistat, a găsit culoarul de trecere pe lângă britanică și a scăpat fără să ofere vreo minge de break.

â–º SET Ana Bogdan, 6-3! Românca și-a adjudecat primul set al duelului cu Harriet Dart în 33 de minute, reușind un al doilea break consecutiv. Ana preia rapid conducerea schimbului după retur, însă chiar și atunci când britanica pare a fi găsit calea înapoi în raliu, este surprinsă de mingile româncei – sugestiv fiind o execuție complet ratată din zona interzisă, între baseline și careul de serviciu.

6-6 a fost raportul loviturilor câștigătoare în primul set, însă Ana Bogdan a jucat mai îngrijit, cu doar 7 greșeli neforțate, față de 13 ale britanicei.

â–º Ana Bogdan confirmă break-ul prompt, fără emoții, cu hold la zero. Nu a pierdut decât 1 punct cu primul serviciu și 1 cu al doilea în acest prim set.

â–º BREAK Ana Bogdan. Românca preia conducerea în partida cu Harriet Dart, 4-3, reușind să pună presiune cu retururi lungi, înainte de schimbarea mingilor. Britanica a salvat în primă fază două mingi de break, însă ceva s-a rupt la nivelul încrederii după prime servicii consecutive deviate de fileu, semnalizate cu let. Ana Bogdan a făcut diferența și și-a creat avantaj cu o scurtă frumoasă și eficientă, iar break-ul i-a revenit după un schimb prelungit, în care Harriet nu a mai ținut ritmul fiind nevoită să trimită o dată în plus mingea româncei, îngropând în cele din urmă în fileu o lovitură.

â–º Continuă seria de ture adjudecate la zero de sportiva aflată la serviciu. Mai întâi britanica, apoi românca Ana Bogdan, în drum spre 2-2.

â–º Albul și roșul sunt preferate de Ana și Harriet pentru echipamentul de joc la acest meci inaugural de la US Open 2019. Britanica deschide partida la serviciu și lucrurile sunt destul de clare: primul serviciu este o armă, serviciul doi este vulnerabil, Ana Bogdan câștigând 5 din 6 minge la returul pe mingea a doua. Nu este însă suficient, iar Darts, după o minge de break salvată și o trecere pe la egalitate, face 1-0 pe tabelă. Ana Bogdan răspunde sec, cu hold la zero, 4 din 4 mingi jucate cu prima minge.

Ana Bogdan – Harriet Dart, duel între jucătoare venite din calificări, de la ora 18:00

Ana Bogdan (152 WTA) s-a aflat pentru al doilea Grand Slam consecutiv în postura de a juca în calificări pentru un bilet de acces pe tabloul principal. La fel ca la Wimbledon, frumoasa jucătoare din Sinaia a obținut cele trei victorii necesare. Ana are un duel interesant, împotriva lui Harriet Dart (139 WTA), o sportivă care a avut parte de exact aceleași condiții: trei meciuri jucate și câștigate în calificări. Ana Bogdan a trecut puțin mai lejer de sita calificărilor, fără set pierdut, în timp ce britanica a jucat decisiv în finala pentru tabloul principal.

Dacă Ana se laudă cu un palmares perfect în primul tur la US Open, Dart, apropiată în clasament de poziția româncei, are și ea un argument puternic în turul trei reușit la Wimbledon în acest an. În plus, Dart, în vârstă de 23 de ani, are experiența meciurilor tari la acest nivel: a debutat la nivel de Grand Slam-uri cu un duel contra Karolinei Pliskova, la Wimbledon 2018, reușind să îi smulgă un set cehoaicei. Dart a semnat însă o contraperformanță totală la Australian Open 2019, când nu a putut câștiga vreun game în duelul din primul tur cu Maria Șarapova. Totuși, revenită pe iarba de la All England Club, Dart a valorificat invitația primită de la forul guvernator al tenisului din țara sa învingând două sportive din afara Top 100, pentru a se înclina doar în turul trei, în fața lui Ashleigh Barty, astfel încât Dart nu are meciuri pierdute în Grand Slam-uri în fața unor sportive din afara listei scurte de campioane de Mare Șlem.

Monica Niculescu – Dayana Yastremska, sau experiență versus tinerețe, în jurul orei 19:30

Monica Niculescu, cu o finală abia jucată la dublu, la Bronx, tot în aerul agitat al New York-ului, revine în competiția de simplu pentru prima dată după Wimbledon 2019.

La 31 de ani, Monica Niculescu (105 WTA )se află pentru 12-a oară consecutiv pe tabloul principal de la US Open. Monica intră, în acest moment, pe lista scurtă a jucătoarelor de privit pentru o potențială surpriză în primul tur, în fața celei care a prins ultima poziție pe lista capilor de serie (înainte de retragerea Vondrousovei și apariția unei a 33-a favorite). La 19 ani, Yastremska, cu un tur trei la Australian Open, o optime la Wimbledon și două trofee WTA în sezon, este cu siguranță îngrijorată de match-up-ul atipic propus de țintarul de la New York. Tinerețea și frăgezimea jocului ei sunt arme cu două tăișuri în fața uneia dintre jucătoarele care pun cele mai mari probleme în materie de adaptare a propriului joc la răspunsurile tăiate, mereu incomode, dar, totuși, perfect predictibile.

Cu fluctuații evidente în joc de-a lungul anului, Yastremska, confruntată și cu câteva probleme legate de greutatea corporală, trebuie să găsească răspunsuri rapid în fața Monicăi, pe care o înfruntă în premieră.

US Open-ul: va încorona al 52-lea campion în Era Open? Argumentele americanilor în favoarea Simonei Halep

Autor: Cezara Paraschiv Publicat: 26 Aug. 2019, 22:23 Actualizat: 26 Aug. 2019, 22:35 Tenis
Pe aceeași temă
Cu ce se va ocupa Gabi Firea de acum, după ce a pierdut primăria Capitalei. S-a întâmplat ceea ce toată lumea bănuia!
Cu ce se va ocupa Gabi Firea de acum, după ce a pierdut primăria Capitalei. S-a întâmplat ceea ce toată lumea bănuia!
FOTO O asistentă
medicală din Argeş a fost manechin timp de 25 de ani: „Mă mândresc cu peste 10
titluri de miss”
FOTO O asistentă medicală din Argeş a fost manechin timp de 25 de ani: „Mă mândresc cu peste 10 titluri de miss”
Care este legătură între rechini şi vaccinul împotriva coronavirusului
Care este legătură între rechini şi vaccinul împotriva coronavirusului
Mihai Stoica a plans in direct dupa eliminarea din Europa League! „Daca arbitrajul era corect, ne pregateam de playoff!” Ce spune despre descoperirile facute in lot
Mihai Stoica a plans in direct dupa eliminarea din Europa League! „Daca arbitrajul era corect, ne pregateam de playoff!” ...
Sari peste răceală sezonul acesta! 7 alimente de consumat zilnic pentru a evita gripa
Sari peste răceală sezonul acesta! 7 alimente de consumat zilnic pentru a evita gripa
Imagini-bombă în showbiz-ul românesc! Faimoasa prezentatoare TV, prinsă iubindu-se cu amantul în pădure
Imagini-bombă în showbiz-ul românesc! Faimoasa prezentatoare TV, prinsă iubindu-se cu amantul în pădure
VIDEO Scene ireale la o şcoală din Vaslui. Elevii au fugit din clase de frica vaccinării anti-COVID: „Animalelor! Îmi omori tu copilul?”
VIDEO Scene ireale la o şcoală din Vaslui. Elevii au fugit din clase de frica vaccinării anti-COVID: „Animalelor! Îmi ...
Ultima oră: Numărătoarea voturilor nu s-a terminat! Cât de aproape e acum Gabriela Firea de Nicuşor Dan
Ultima oră: Numărătoarea voturilor nu s-a terminat! Cât de aproape e acum Gabriela Firea de Nicuşor Dan
REGINA fără pic de RUȘINE care a SCANDALIZAT o țară întreagă la numai 27 de ani
REGINA fără pic de RUȘINE care a SCANDALIZAT o țară întreagă la numai 27 de ani
Mama Roxanei Dobre vrea să țină pasul cu fiica sa! A apelat la medicii esteticieni pentru un aspect mai tânăr! Imagini spectaculoase cu soacra lui Florin Salam / PAPARAZZI
Mama Roxanei Dobre vrea să țină pasul cu fiica sa! A apelat la medicii esteticieni pentru un aspect mai tânăr! Imagini ...
Te angajează IMEDIAT! Sute de posturi sunt disponibile chiar acum. Salariile sunt uriașe
Te angajează IMEDIAT! Sute de posturi sunt disponibile chiar acum. Salariile sunt uriașe
Bianca Andreescu, lângă Messi și Ronaldo într-un top IREAL. Pe ce loc se află rivala Simonei Halep
Bianca Andreescu, lângă Messi și Ronaldo într-un top IREAL. Pe ce loc se află rivala Simonei Halep
Noua realitate din piaţa muncii. Ce trebuie să ştiţi
Noua realitate din piaţa muncii. Ce trebuie să ştiţi
Un bărbat a fost beat timp de șase ani fără să bea strop de alcool. „Nimeni nu îl credea că nu bea”
Un bărbat a fost beat timp de șase ani fără să bea strop de alcool. „Nimeni nu îl credea că nu bea”
Ce este, de fapt, AdBlue și de ce este important pentru motoarele diesel
Ce este, de fapt, AdBlue și de ce este important pentru motoarele diesel
Profeţia şocantă făcută de Vladimir Putin despre viitor, în plină criză COVID: „Va conduce lumea!”
Profeţia şocantă făcută de Vladimir Putin despre viitor, în plină criză COVID: „Va conduce lumea!”
O profesoară din China a fost condamnată la moarte pentru otrăvirea a 25 de copii. Motivul pentru care a recurs la acest gest
O profesoară din China a fost condamnată la moarte pentru otrăvirea a 25 de copii. Motivul pentru care a recurs la acest ...
Sărbătoare mare mâine, 30 septembrie! Toți creștinii în prăznuiesc pe marele mucenic
Sărbătoare mare mâine, 30 septembrie! Toți creștinii în prăznuiesc pe marele mucenic
INTERZIS minorilor!  Top 30 cele mai dotate ”căprițe”. Roxana Vancea şi Andreea Bănică au luat minţile bărbaţilor!
INTERZIS minorilor! Top 30 cele mai dotate ”căprițe”. Roxana Vancea şi Andreea Bănică au luat minţile bărbaţilor!
Ce declarație superbă de dragoste i-a făcut Smiley iubitei sale. Se vede ca este indragostit de Gina Pistol
Ce declarație superbă de dragoste i-a făcut Smiley iubitei sale. Se vede ca este indragostit de Gina Pistol
Revoluţia la Dacia. Cum arată noile modele de Logan şi Sandero. Transformările sunt radicale. FOTO
Revoluţia la Dacia. Cum arată noile modele de Logan şi Sandero. Transformările sunt radicale. FOTO
Ilie Năstase are grijă și de copii, și de prieteni... în același timp! Așa își face loc în program fostul mare tenismen / PAPARAZZI
Ilie Năstase are grijă și de copii, și de prieteni... în același timp! Așa își face loc în program fostul mare ...
Mircea Badea suferă de o boală cruntă! Ce spune Teo și Carmen Brumă, medicii au fost radicali
Mircea Badea suferă de o boală cruntă! Ce spune Teo și Carmen Brumă, medicii au fost radicali
De ce avem nevoie pentru a ne întoarce în siguranţă la birou?
De ce avem nevoie pentru a ne întoarce în siguranţă la birou?
Ce TREBUIE să faci dacă AI PIERDUT cheile mașinii. 4 soluții de CRIZĂ
Ce TREBUIE să faci dacă AI PIERDUT cheile mașinii. 4 soluții de CRIZĂ
FOTO. Loredana Groza s-a fotografiat dezbrăcată în pat! Cum au reacţionat fanii când i-au văzut bustul complet
FOTO. Loredana Groza s-a fotografiat dezbrăcată în pat! Cum au reacţionat fanii când i-au văzut bustul complet
FOTO. Oana Zăvoranu, apariţie controversată! Ce au putut vedea fanii i-a scandalizat
FOTO. Oana Zăvoranu, apariţie controversată! Ce au putut vedea fanii i-a scandalizat
×