US Open 2019: optimi cu Djokovic – Wawrinka și Nadal – Cilic! De la 1 la 16: un fost solist dintr-o trupă de coveruri și tipul care până la 16 ani juca tenis o dată la trei zile. Vă surprinde cine nu și-a pierdut serviciul, dar și explicația lui Kyrgios după KO-ul dat de Rublev!

US Open 2019: optimi cu Djokovic - Wawrinka și Nadal - Cilic! De la 1 la 16: un fost solist dintr-o trupă de coveruri și tipul care până la 16 ani juca tenis o dată la trei zile. Vă surprinde cine nu și-a pierdut serviciul, dar și explicația lui Kyrgios după KO-ul dat de Rublev!
  • Publicat:
  • Actualizat:

Novak Djokovic, Rafael Nadal și Diego Schwartzman sunt cei trei jucători ajunși în optimile US Open 2019 fără set pierdut pe tabloul de simplu masculin. Ibericul a jucat însă doar două meciuri, australianul Thanasi Kokkinakis abandonând înaintea duelului din turul doi și scoțându-l întrucâtva din ritm pe spaniol. Rafa a trecut însă fără poticniri de Hyeon Chung și se pregătește de un duel tare cu Marin Cilic pentru accederea în sferturi, acesta fiind unul dintre derby-urile tabloului de 16, alături de meciul Novak Djokovic – Stan Wawrinka.

Tabloul complet al optimilor US Open 2019, la simplu masculin:

  • Novak Djokovic (#1) – Stan Wawrinka (#23)
  • Dominik Keopfer – Daniil Medvedev (#5)
  • Roger Federer (#3) – David Goffin (#15)
  • Grigor Dimitrov – Alex De Minaur
  • Andrei Rublev – Matteo Berrettini (#24)
  • Gael Monfils (#13) – Pablo Andujar
  • Alexander Zverev (#6) – Diego Schwartzman (#20)
  • Marin Cilic (#22) – Rafael Nadal (#2)

Nadal servește mai bine ca niciodată la startul optimilor US Open 2019

Rafael Nadal arată extrem de convingător, fiind singurul jucător rămas în cursa pentru trofeul individual (masculin și feminin) care nu și-a pierdut serviciul la această ediție a US Open-ului. Ibericul a adunat 27 de game-uri câștigate consecutiv pe serviciu, iar specialiștii au căzut de acord că ibericul trimite serve mai agresive și mai puternice, Jim Courier concluzionând că, acum, Rafa servește la nivelul la care o făcea în 2010. Ajuns la New York alături de antrenorii Carlos Moya și Francisco Roig, Rafael Nadal a trecut în turul trei de Hyeon Chung, 6-3, 6-4, 6-2, semnând victoria cu numărul 60 a carierei la New York.

  • Toți cei cinci foști câștigători ai US Open-ului aflați la start pe tabloul principal – Federer, Djokovic, Nadal, Cilic și Stan Wawrinka au acces în optimi, patru dintre ei urmând să se înfrunte în meciuri directe în această fază a competiției.

Djokovic, Federer și Cilic revin pe tărâm familiar în săptămâna a 2-a la US Open, după ce în runda a 3-a au îndulcit imaginea nu tocmai senină din turul/tururile anterioare

Văzând startul lui Roger Federer la US Open 2019, statisticienii s-au grăbit să anunțe că niciun jucător nu a câștigat US Open-ul după ce a pierdut primul set în partidele din tururile 1 și 2. Jocul lui Federer a avut însă două viteze în plus în turul 3, victimă fiind un descumpănit Daniel Evans.

Marin Cilic a arătat și el extrem de vulnerabil în turul doi, în fața lui Stebe, servind abia la 40% cu prima minge în primele două seturi. Croatul a găsit însă calea de a câștiga acel meci jucat slab, pentru ca apoi să arate o versiune a sa mai bună contra lui Isner (trebuie spus că americanul are ce să își reproșeze după ce a cedat set pe dublă greșeală, a ratat exasperant la mingi de break – 1/14 rată de conversie).

Novak Djokovic s-a arătat vulnerabil, atât în meciul inaugural cu spaniolul Carballes Baena, cât și contra argentinianului Londero. Liderul mondial, cu 36 victorii în ultimele 37 de meciuri disputate în Grand Slam-uri, a tras cât a putut de limitele regulamentului, primind masaje și tratamente de-a lungul meciurilor, la umăr, reușind să treacă fără a pierde măcar un set, deși în turul doi a vrut să se retragă. Djokovic va trece însă la un adversar de alt calibru, unul care i-a refuzat în finală două titluri de Mare Șlem în trecut și care l-a învins în ultimul meci direct chiar la New York, în urmă cu trei ani – „Stanimal” Wawrinka.

De ce crede Kyrgios că a ratat săptămâna a doua de US Open în fața unui fost solist într-o trupă de cover-uri One Direction

Andrei Rublev este omul care l-a scos din turneu, la oră de prime-time, pe bad-bad-boy Nick Kyrgios. Călău și pentru Federer la Cincinnati, puștiul a cărui promițătoare ascensiune a fost curmată de accidentări într-un punct cheie ne face să redesenăm ierarhiile în ceea ce privește viitorii number ones din tenis. Rublev este acum un fel de extraterestru pe terenurile cu ciment american. Înainte însă, a fost solist într-o trupă ce cânta cover-uri după hiturile trupei One Direction. Rublev a luat la inimă refrenul One way, or another… și este în premieră în optimile unui Grand Slam.

Evident, Nick Kyrgios a găsit o motivație proprie pentru eșecul în minimum de seturi în fața rusului: „Nu văd nimic! Nu văd nimic! ‘Call of Duty’ (n.r. – joc video) m-a ruinat! Nu văd nimic!” a repetat australianul în timpul primului set al partidei care a închis, practic, turul trei, în nocturnă, pe Arthur Ashe Stadium. În timp ce Kyrgios a primit picături în ochi de mai multe ori de-a lungul primului set, Rublev a avansat calm spre victorie, 7-6(5), 7-6(5), 6-3.

Alți doi intruși. băiatul care până la 16 ani juca tenis de două ori pe săptămână și un italian frumos

Dominik Koepfer este „intrusul” pe tabloul de 16, singurul jucător pornit din calificări prezent în săptămâna a doua în întrecerea masculină. Locul 118 în clasamentul mondial, germanul în vârstă de 25 de ani este un jucător de mâna stângă care a intrat în turneul american cu doar doar două victorii în mai tour adunate în carieră. Pe tabloul principal de la New York, Koepfer i-a învins pe Jaume Munar, Rilley Opelka și Nikoloz Basilashvili, având acum programat un duel în optimi cu jucătorul lunii august, noul băiat rău al circuitului, Daniil Medvedev. Interesant este că până la vârsta de 16 ani, Koepfer nu juca tenis de mai mult de două ori pe săptămână, practicând în paralel schiul și golful.

Matteo Berrettini (23 ani) este „intrusul familiar”, întrucât italianul a acces în premieră în optimile US Open, însă este în același timp la a doua prezență consecutivă în săptămâna a doua a unui Grand Slam. Capul de serie 24 a trecut în turul trei de Alex Popyrin, din Australia, scor 6-4, 6-4, 6-7(3), 7-6(2).

Vârstnicii și accidentările depășite: aniversare în optimi pentru Monfils, Rai pentru Andujar după trei operații în 13 luni

Gael Monfils prinde aniversarea de 33 de ani în competiție, fiind calificat la fel ca și iubita sa, Elina Svitolina, în optimile US Open 2019. Francezul a făcut spectacol la US Open, fără să fie obraznic sau jignitor ca Kyrgios (care a mimat că s-ar șterge cu prosopul la fund și subțiori înainte de a-l arunca unor copii aflați la marginea terenului) sau Medvedev (care le-a arătat degetul mijlociu spectatorilor). După un meci extrem de rapid în fața lui Copil în turul secund, Monfils a dat-o” pe maraton, învingându-l după aproximativ trei ore și jumătate pe Denis Shapovalov, scor 6-7(5), 7-6(4), 6-4, 6-7(6), 6-3. Monfils riscă să ajungă în zona periculoasă a extenuării și a suprasolicitării unei glezne care i-a făcut probleme în acest an, la fel ca la Rogers Cup, însă ziua de odihnă, plus match-up-ul favorabil din optimi, împotriva lui Pablo Andujar, carismaticul fost finalist al turneului BRD Bucharest Open, aflat în premieră în săptămâna a doua a unui Grand Slam după victorii la Edmund, Sonego și Bublik, joacă parcă în favoarea francezului.

Pablo Andujar este, într-un fel, Omul Indestructibil. Ibericul în vârstă de 33 de ani a început luna februarie la borna locului 1.800 ATP, după trei operații suferite la cot în decurs de 13 luni. Cu doar două victorii pe hard în 2019 până la startul US Open-ului, Andujar este protagonistul poveștii inspiraționale numărul unu la Flushing Meadows în acest moment, pe tabloul masculin. Spaniolul și-a anunțat soția, înainte de cea de-a treia operație, că dacă aceasta va eșua și nu îi va permite să joace fără dureri, va abandona tenisul de performanță.

Efort de sisif pentru Alexander „Sascha-Nu-Câștig-În-Trei-Seturi” Zverev

Alexander Zverev a acces pentru a treia oară în 2019 în optimi la un turneu de Mare Șlem (excepție Wimbledon), cu două victorii în cinci seturi în rundele 1 și 2, plus un meci de „doar” patru seturi în turul trei. Însă… cel mai lung meci al lui Sascha a fost chiar partida adjudecată cu 3-1 la seturi în fața slovenului Bedene, 6-7(4), 7-6(4), 6-4, 7-6(3), de 3 ore și 36 minute. Niciun meci al lui Zverev nu a durat mai puțin de trei ore la această ediție a US Open-ului.

Grigor Dimitrov a acces pentru a treia oară în carieră în săptămâna a doua la US Open, profitând de un culoar lejer: a beneficiat de un forfait al lui Borna Coric, a trecut în turul trei de un lucky-loser, singurul său meci greu fiind contra veteranului italian Andreas Seppi, în primul tur – de paru seturi.

Daniil Medvedev este omul momentul, dar și răul momentului. Rusul a adunat deja amenzi în valoare de 10.000 dolari la US Open 2019, organizatorii lăsând un spațiu liber pentru o nouă sancțiune, a cărei cuantum urmează a fi stabilit, în ceea ce ar putea fi o amendă istorică. Medvedev a strălucit în joc, dar a preluat și toiagul de răzvrătit de la Nick Kyrgios.

Diego Schwartzman, poreclit „Shorty”, la 170 centimetri ai săi, va deveni în premieră cel mai bun jucător de tenis al Argentinei în clasamentul mondial la finalul US Open-ului, depășindu-i pe accidentatul Juan Martin del Potro și pe Guido Pella.

David Goffin a anunțat că are nevoie de meciul perfect în fața lui Roger Federer, după a treia calificare consecutivă în optimile de la US Open.

Sta Wawrinka a cedat câte un set în primele două partide pe un traseu ce părea relativ accesibil, însă ajunge acum să fie protagonist pe cea mai aglomerată secțiune de tablou, cu Djokovic, Medvedev și Federer posibili adversari consecutivi spre finală.

Alex De Minaur ține steagul sus pentru Australia, alături de Ashleigh Barty, atunci când, ca de obicei, ultra-talentatul Kyrgios dă rasol.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă,…
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după 18 luni, a aflat cine e iubitul ei, de fapt
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după…
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…