Turneul Campionilor 2019. Grupa Bjorn Borg: derby-ul Federer – Djokovic se amână pentru ultima etapă! Thiem a avut precizie de metronom în fața elvețianului. Sârbul e lider, după o victorie în 63 de minute | LIVE TEXT

Autor: Cezara Paraschiv Publicat: 10 Nov. 2019, 22:05 Actualizat: 12 Nov. 2019, 01:03 Tenis
Turneul Campionilor 2019. Grupa Bjorn Borg: derby-ul Federer – Djokovic se amână pentru ultima etapă! Thiem a avut precizie de metronom în fața elvețianului. Sârbul e lider, după o victorie în 63 de minute | LIVE TEXT

Grupa Bjorn Borg la Turneul Campionilor. Nitto ATP Finals a debutat duminică, la Londra, cu grupa celor mai titrați doi tenismeni din istoria întrecerii, Roger Federer și Novak Djokovic. Duelul celor doi se amână pentru ultima etapă a grupelor, după ce Dominic Thiem a reușit să îl învingă pentru a treia oară în trei meciuri pe 2019 pe elvețian. Austriacul îl va înfrunta marți pe Djokovic, învingătorul primului meci de simplu de la ATP Finals 2019.

Rezultatele de duminică în Grupa Bjorn Borg, în prima zi de la Turneul Campionilor 2019:

Clasamentul Grupei Bjorn Borg după prima etapă a fazei grupelor la Turneul Campionilor 2019:

 1. Novak Djokovic – 1 victorie, 2-0 seturi
 2. Dominic Thiem – 1 victorie, 2-0 la seturi
 3. Roger Federer – 1 înfrângere, 0-2 la seturi
 4. Matteo Berrettini – 1 înfrângere, 0-2 la seturi

Astfel, programul Grupei Bjorn Borg va fi:

 • marți: Roger Federer – Matteo Berrettini (1-0 la „directe”), de la ora 16:00 și Novak Djokovic – Dominic Thiem (6-3 la „directe”), de la ora 22:00.
 • joi: Novak Djokovic – Roger Federer (26-22 la „directe”) și Dominic Thiem – Matteo Berrettini (2-1 la „directe”)

♦ GAME, SET, MECI ȘI VICTORIE la debutul în Grupa Born Borg pentru Dominic Thiem. 7-5, 7-5 în fața lui Roger Federer.

Austriacul închide meciul după cel mai disputat și mai spectaculos game al partidei. Federer a irosit două mingi de rebreak, a salvat o minge de meci, dar în final serviciul și determinarea finalistului de la Roland Garros au făcut diferența.

♦ Dominic Thiem reușește break-ul la zero în fața lui Federer, la 5-5! Austriacul va servi pentru a câștiga partida, la 7-5, 6-5.

♦ Chiar dacă Federer are în două rânduri conducerea pe serviciul lui Thiem, se ajunge la 5-5 și în setul secund, la fel ca în primul.

♦ Cu un rever în lung de linie spectaculos, Thiem anulează breakpoint-ul avut de Federer și, după primul său game trecut pe la egalități în acest meci, egalează scorul setului secund. 2-2.

♦ Două ture lejere pe lansare dau start setului seund. Al treilea game aduce însă emoții pentru Federer. Odată ajuns la fileu, Thiem a demonstrat calități la efectuarea voleului desprinse din epoca romantică a tenisului, pentru a prelua conducerea în game-ul de retur. cu servicii apăsate marcate cu strigăte de luptă și apoi o combinație năucitoare, cu finalizare în lung de linie, Federer a îndepărtat pericolul în game-ul trei al setului doi, pentru a prelua conducerea 2-1.

♦ SET DOMINIC THIEM, 7-5, după 44 de minute. Thiem își folosește eficient dreapta pentru a crea spații în garda lui Federer, schimbă de pe cros în lung de linie, procurându-și minge de set. Chiar dacă ajunge în dificultate pe rever, Thiem păstrează o lungime bună a mingii și forțează eroarea lui Federer pentru a închide conturile în manșa inaugurală.

Este primul meci direct din 2019 în care Thiem câștigă manșa inaugurală în fața lui Federer.

♦ Dominic Thiem obține un nou break, profitând de niște dereglări ale reverului lui Federer. Elvețianul găsește un as la 0-30, însă păcătuiește și la așezarea la minge, și la timing. Austriacul va servi la 6-5 pentru manșa inaugurală.

♦ Cu schimburi scurte de mingi, în game dominate cu autoritate de sportivul aflat la serviciu, se merge cap la cap spre 5-5.

♦ Calitatea returului lui Federer impresionează. Elvețianul recuperează break-ul, reușind să se impună în duel de rever într-un raliu început cu serva secundă de austriac. 2-2

♦ Federer răspunde urcând procentajul primei mingi și trece de tura pe lansare fără punct pierdut.

♦ Federer atacă din start, însă îi lipsește precizia. În consecință, Thiem pune pe tabelă break-ul, după o revenire parțială a elvețianului de la 0-40, apoi confirmă pe lansare, desprinzându-se la 2-0.

Ora 22:00 Prima zi de la Turneul Campionilor se încheie cu partida dintre Roger Federer și Dominic Thiem. Cu vocea inconfundabilă, suedezul Mohamed Lahyani anunță startul partidei. Elvețianul, setuplu campion la ATP Finals, deschide meciul la serviciu.

♦ GAME, SET, MECI ȘI VICTORIE la debutul în Grupa Born Borg pentru Novak Djokovic. 6-2, 6-1 cu Matteo Berrettini, în 63 de minute.

♦ Djokovic reface diferența de două break-uri, urmând să servească pentru victorie la 6-2, 5-1.

♦ După opt game-uri adjudecate consecutiv de Djokovic, Berrettini punctează în sfârșit în setul doi, cu un break.

♦ Sârbul pășește apăsat în setul secund, pe care îl începe ca și pe primul, cu hold la zero, urmat de break pentru 2-0.

♦ Novak Djokovic încheie cu break la zero setul de debut la Turneul Campionilor, după ce italianul îngroapă o minge de siguranță în fileu. 6-2, în doar 30 de minute.

♦ Novak Djokovic obține primul break al partidei în game-ul cu numărul șase. Chiar dacă în game-ul secund Berrettini a fost nevoit să revină de la 0-30, acestea au fost primele mingi de break în partidă.

Ora 16:00. Start la Turneul Campionilor 2019. Novak Djokovic în înfruntă pe Matteo Berrettini, cu arbitrul brazilian Carlos Bernardes în scaun. Sârbul deschide meciul cu serviciul.


Cu Rafael Nadal revenit pe terenul de antrenament după accidentarea de la nivelul mușchilor abdominali suferită la Paris, dând însă o bătălie contra-cronometru pentru a fi apt de joc la Turneul Campionilor, organizatorii au decis să deschidă competiția cu cea de-a doua grupă, Bjorn Borg. Primul meci de simplu de la Super 8-ul din ATP este, astfel, Novak Djokovic – Matteo Berrettini.

Programul etapei întâi a fazei grupelor la Turneul Campionilor 2019:

Grupa Bjorn Borg, duminică:

 • Ora 16:00 –  Novak Djokovic – Matteo Berrettini
 • Ora 22:00 – Roger Federer – Dominic Thiem

Grupa Andre Agassi, luni:

 • Ora 16:00 – Daniil Medvedev – Stefanos Tsitsipas
 • Ora 22:00 – Rafael Nadal – Alexander Zverev

Grupa Bjorn Borg la Turneul Campionilor 2019: Novak Djokovic versus Matteo Berrettini

Djokovic și Berrettini se înfruntă în premieră în circuit.

Italianul, locul trei în topul celor mai înalți participanți la ATP Finals 2019, cu cei 196 centimetri ai săi, are doar două victorii în sezon în duelurile cu ceilalți sportivi prezenți la Londra. Cu un bilanț 2-5, Berrettini împarte cel mai slab H2H cumulat cu Alexander Zverev, care pornește totuși cu șanse mai mari, în Grupa Andre Agassi, fiind deținătorul trofeului.

În afara Top 50 la start de sezon, Berrettini este surpriza din „Lotul pentru Londra”.

Novak Djokovic încearcă să recupereze un deficit de 640 de puncte în clasamentul mondial comparativ cu Rafael Nadal, ținta sa fiind să termine anul pe primul loc pentru al doilea sezon consecutiv.

 • Fiecare victorie în grupă la Turneul Campionilor valorează 200 de puncte ATP. Învinșii nu punctează.

Sârbul nu a mai pierdut meciul de debut la Turneul Campionilor din 2007 (înfrângere în fața lui Ferrer). Djokovic are 10 victorii consecutive în primul meci din grupe la ATP Finals.

Grupa Bjorn Borg la Turneul Campionilor 2019: Roger Federer versus Dominic Thiem

Roger Federer are parte de un culoar greu la Turneul Campionilor în 2019. Elvețianul este favorit prin prisma palmaresului la ATP Finals, însă are de înfruntat nu mai puțin de doi sportivi care îl conduc la „directe”. Primul meci i-l aduce în față pe austriacul Dominic Thiem, posesorul unui impresionant 4-2 contra „Maestrului”. La fel ca și Djokovic în finala de la Wimbledon, Thiem a reușit să îl învingă pe Federer în 2019 după ce i-a anulat mingi de meci.

Thiem a câștigat ambele dueluri cu Federer din 2019, revenind de fiecare dată după pierderea primului set. Thiem și Federer s-au înfruntat în seria Masters 1000, mai întâi pe hard, apoi pe zgură, la Miami și Madrid.

Doar cinci jucători l-au înfruntat de minim șase ori în carieră pe Federer și au bilanț pozitiv în fața elvețianului, potrivit statisticienilor ATP.

Federer a câștigat însă autoritar meciul direct disputat la Turneul Campionilor: 6-2, 6-3, în 2018.

Per total însă, Thiem are un palmares modest la ATP Finals, câte o victorie în grupe în 2016, 2017 și 2018.

Criteriile de departajare în grupe la Turneul Campionilor 2019:

 1. Numărul de victorii.
 2. Numărul de meciuri disputate. Bilanțul „două victorii și o înfrângere” „bate” un bilanț perfect al unui jucător care nu a disputat decât două meciuri. De asemenea, 1-2 este mai bun decât 1-0 sau 1-1.
 3. Meciul direct, în caz de egalitate între doi jucători.
 4. La egalitate între trei sportivi, este eliminat automat jucătorul cu mai puține meciuri disputate și se face mai departe departajarea între ceilalți doi. În caz de egalitate la numărul de meciuri disputate, se iau mai departe în considerare: procentajul de seturi câștigate, apoi procentajul de game-uri câștigate și, în cele din urmă – pozițiile în clasamentul mondial. În momentul în care unul dintre criteriile enumerate în caz de egalitate în trei departajează jucătorul aflat în avantaj, următorii doi sportivi sunt departajați în baza criteriilor egalității între doi sportivi.

Ce trebuie să știți despre ediția cu numărul 50 a Turneului Campionilor:

 • Turneul Campionilor a avut patru câștigători diferiți în ultimii patru ani.
 • Roger Federer are cele mai multe trofee ATP Finals (șase), ultimul obținut în 2011.
 • Pentru prima dată în istorie, la Turneul Campionilor au ajuns jucători din opt țări europene diferite.
 • Rosterul este echilibrat din mai multe puncte de vedere. Pentru prima dată din 2009 încoace, 4 jucători din 8 nu au împlinit încă 24 de ani. În plus, 4 jucători din 8 au peste 1,90 m.
 • Pentru prima dată din 2003 încoace, toți jucătorii din Top 5 ATP ajung la întrecerea de final de an având câte patru titluri câștigate în sezon.
Autor: Cezara Paraschiv Publicat: 10 Nov. 2019, 22:05 Actualizat: 12 Nov. 2019, 01:03 Tenis
Pe aceeași temă
Doliu în România. Celebra blondă a fost găsită moartă în casă. Se repetă cazul Cristina Țopescu
Doliu în România. Celebra blondă a fost găsită moartă în casă. Se repetă cazul Cristina Țopescu
Studiu olandez despre coronavirus: De ce în supermarket riscul infectării e mai mare
Studiu olandez despre coronavirus: De ce în supermarket riscul infectării e mai mare
Alertă de grad 0 la Casa Albă. Donald Trump a fost dus de Secret Service într-un buncăr
Alertă de grad 0 la Casa Albă. Donald Trump a fost dus de Secret Service într-un buncăr
Schimb URIAS intre Barcelona si Manchester City! Pep Guardiola vrea cu orice pret un jucator de pe Camp Nou! Spaniolii fac anuntul
Schimb URIAS intre Barcelona si Manchester City! Pep Guardiola vrea cu orice pret un jucator de pe Camp Nou! Spaniolii fac ...
10 lucruri pe care nu le ştiai despre... erecţie!
10 lucruri pe care nu le ştiai despre... erecţie!
Topul celor mai ”perverse” vedete din România! Cum și-au făcut de cap în mijlocul străzii
Topul celor mai ”perverse” vedete din România! Cum și-au făcut de cap în mijlocul străzii
Fiica unui „element dubios“: „Când aveam 9 ani, au arestat-o pe mama. Eram în clasa a III-a şi deja rămasă fără mamă şi fără tată“
Fiica unui „element dubios“: „Când aveam 9 ani, au arestat-o pe mama. Eram în clasa a III-a şi deja rămasă fără ...
EXCLUSIV. Fiul unui ex-ministru, petrecere ”cu circuit închis” alături de temuții frați Carani + ”Regele manelelor” Salam și lideri interlopi
EXCLUSIV. Fiul unui ex-ministru, petrecere ”cu circuit închis” alături de temuții frați Carani + ”Regele manelelor” ...
INCREDIBIL! Cum un ȘOIM a fost UCIS chiar de prada sa. Imaginile care i-au lăsat muți inclusiv pe ecologi
INCREDIBIL! Cum un ȘOIM a fost UCIS chiar de prada sa. Imaginile care i-au lăsat muți inclusiv pe ecologi
Un bărbat transgender este însărcinat cu soția lui, o femeie transgender. Povestea cuplului face înconjurul lumii! / FOTO
Un bărbat transgender este însărcinat cu soția lui, o femeie transgender. Povestea cuplului face înconjurul lumii! / ...
Ludovic Orban, OUT?! Rareș Bogdan, despre adevăratul motiv pentru care PSD vrea să-l dea jos
Ludovic Orban, OUT?! Rareș Bogdan, despre adevăratul motiv pentru care PSD vrea să-l dea jos
S-a decis, se dau 2.500 de lei pentru sute de mii de români. Ce condiții sunt impuse
S-a decis, se dau 2.500 de lei pentru sute de mii de români. Ce condiții sunt impuse
ULTIMĂ ORĂ. Ce se întâmplă între China şi România? Beijingul a provocat României cel mai mare DEFICIT. Dezvăluiri despre dependenţa faţă de chinezi
ULTIMĂ ORĂ. Ce se întâmplă între China şi România? Beijingul a provocat României cel mai mare DEFICIT. Dezvăluiri ...
Heidi Klum, complet dezbrăcată în izolare. Cum îşi încântă soţul mai tânăr cu 16 ani
Heidi Klum, complet dezbrăcată în izolare. Cum îşi încântă soţul mai tânăr cu 16 ani
RUSOAICELE folosesc această metodă pentru a obține benzină GRATIS - VIDEO viral
RUSOAICELE folosesc această metodă pentru a obține benzină GRATIS - VIDEO viral
Nepoata unui milionar a mers la duș. A găsit ceva de infarct și a chemat poliția
Nepoata unui milionar a mers la duș. A găsit ceva de infarct și a chemat poliția
Coronavirusul nu şi-a spus ultimul cuvânt. Oraş de 20 mil. locuitori, sufocat de COVID-19:
Coronavirusul nu şi-a spus ultimul cuvânt. Oraş de 20 mil. locuitori, sufocat de COVID-19: "Punem câte doi pacienţi ...
Preotul GAY a murit! Ce avere i-a lăsat românului cu 54 de ani mai tanar
Preotul GAY a murit! Ce avere i-a lăsat românului cu 54 de ani mai tanar
DIVORȚUL ANULUI! Fosta soție, mărul discordiei? Imediat după ce s-au despărțit, fosta parteneră s-a instalat în apartamentul lor
DIVORȚUL ANULUI! Fosta soție, mărul discordiei? Imediat după ce s-au despărțit, fosta parteneră s-a instalat în apartamentul ...
Diagnostic DUR pentru Eugenia Serban! Actrita a aflat ca sufera iar de cancer. E socant cum a transformat-o boala
Diagnostic DUR pentru Eugenia Serban! Actrita a aflat ca sufera iar de cancer. E socant cum a transformat-o boala
Noul proprietar al PRO TV s-a trezit cu averea evaporată. Cum a putut să piardă atât de mulţi bani
Noul proprietar al PRO TV s-a trezit cu averea evaporată. Cum a putut să piardă atât de mulţi bani
VIDEO / Distanțarea socială e un mit! Doi români, filmați în timp ce fac sex într-o grădină din Italia
VIDEO / Distanțarea socială e un mit! Doi români, filmați în timp ce fac sex într-o grădină din Italia
RO-ALERT 31 mai 2020: Ocoliți zona, incendiu major. Închideți urgent geamurile
RO-ALERT 31 mai 2020: Ocoliți zona, incendiu major. Închideți urgent geamurile
SECRETUL celei mai bune băuturi de sezon
SECRETUL celei mai bune băuturi de sezon
BMW-ul M5 al lui George Buhnici este din nou la vânzare pe Autovit. Cât a lăsat la preț vedeta de când se chinuie să vândă mașina
BMW-ul M5 al lui George Buhnici este din nou la vânzare pe Autovit. Cât a lăsat la preț vedeta de când se chinuie să ...
De ce a dispărut Mihaela Rădulescu de ceva timp! 'Sigur i s-a întâmplat ceva!' Anunțul vedetei
De ce a dispărut Mihaela Rădulescu de ceva timp! 'Sigur i s-a întâmplat ceva!' Anunțul vedetei
FOTO. Cum arată acum fiica mai mică a lui Corneliu Vadim Tudor. Jeni nu prea are jenă și pozează în ipostaze incendiare
FOTO. Cum arată acum fiica mai mică a lui Corneliu Vadim Tudor. Jeni nu prea are jenă și pozează în ipostaze incendiare