Turneul Campioanelor 2019 | Barty și Bencic au acces în semifinale din Grupa Roșie. Aflată la meciul 81 în sezon, Bertens a devenit a treia sportivă care abandonează la Shenzhen

Autor: Cezara Paraschiv Publicat: 31 Oct. 2019, 16:39 Actualizat: 31 Oct. 2019, 16:54 Tenis
Turneul Campioanelor 2019 | Barty și Bencic au acces în semifinale din Grupa Roșie. Aflată la meciul 81 în sezon, Bertens a devenit a treia sportivă care abandonează la Shenzhen
  1. Ashleigh Barty și Belinda Bencic sunt jucătoarele calificate în semifinalele Turneului Campioanelor după încheierea tuturor partidelor din Grupa Roșie.
  2. Ashleigh Barty – Petra Kvitova, 6-4, 6-2. Liderul mondial a învins-o pentru a treia oară în sezon pe Kvitova și s-a calificat în semifinale de pe primul loc în Grupa Roșie.
  3. Belinda Bencic – Kiki Bertens 7-5, 1-0 și abandon. Olandeza a înlocuit-o pe Naomi Osaka, accidentată la umăr, dar a încheiat la rândul său turneul prin abandon. Bencic a câștigat ultimele cinci game-uri disputate, în timp ce adversara sa a acuzat stări de amețeală.

Grupa Roșie le trimite în semifinalele Turneului Campioanelor pe liderul mondial – Ashleigh Barty și pe Belinda Bencic. Dezamăgirile au continuat joi, la Shenzhen, competiția înregistrând al trei abandon la ediția din acest an.

Cu un joc bine calculat, Ashleigh Barty a dominat-o copios pe Kvitova, în meciul inaugural, asigurându-și din start șefia grupei. De partea cealaltă, sportiva din Cehia încheie pentru al doilea an consecutiv Turneul Campioanelor fără victorie în grupă, cu o tolbă plină de greșeli neforțate.

Aflată la meciul cu numărul 81 pe 2019, Kiki Bertens nu și-a mai putut apăra șansele pentru o a doua semifinală consecutivă la Turneul Campioanelor din cauza problemelor de ordin fizic. Acuzând amețeli, Kiki a fost nevoită să se retragă, la fel cum a făcut-o și în turul doi de la Roland Garros. Bencic a reușit să își calibreze din mers jocul, după un start promițător, dar neconcretizat cu desprindere pe tabelă, revenind de la 3-5 pe tabelă.

Belinda Bencic este a treia jucătoare calificată în semifinalele Turneului Campioanelor 2019. Kiki Bertens a abandonat după cinci game-uri cedate consecutiv, de la 5-3 în primul set

♦ Bencic câștigă primul game al setului secund, iar Kiki Bertens cere intervenția echipei medicale. Bertens dispută meciul 81 pe 2019, acuză stări de amețeală și îi este măsurată tensiunea.

♦ Belinda Bencic câștigă primul set cu 7-5, cu patru game-uri câștigate consecutiv de la 3-5. Grimasele sunt evidente pe chipul olandezei Bertens.

Elvețianca are curaj și oprește punctul aflat în desfășurare pentru a cere proba video. Reluarea îi dă dreptate și îi pune în cont primul set, după ce jocul său a câștigat la capitolul agresivitate și precizie.

♦ Încă o accidentare? Bertens suferă pe teren! Bencic a servit și a preluat conducerea, 6-5, iar olandeza spune că are dureri când lovește reverul. Kiki nu poate îndoi genunchii fără durere. Tamaela îi recomandă să mizeze cât mai mult pe serviciu și pe urcări la fileu.

♦ Bertens ratează game-ul în care a servit pentru câștigarea primului set. Bencic profită de cele câteva puncte jucate cu mingea a doua de Bertens. Mâna olandezei tremură la un passing, apoi, după o minge de break anulată cu primul serviciu, Kiki ratează scurta, trimițând în fileu. Primul set este relansat, la 5-5.

♦ Cu 14 din 15 puncte câștigate cu primul serviciu, Bertens avansează la 5-3. Greșelile Belindei Bencic s-au înmulțit.

♦ Bertens se desprinde la 4-2 după o tură albă pe serviciu, trecându-și în cont și primul as în partidă.

♦ BREAK Bertens! Kiki salvează două mingi de break într-un game cu multe ezitări pe lansare, grație unor servicii apăsate. Apoi, imediat, reușește să își pedepsească adversara pentru șansele ratate, impunându-se la retur și preluând conducerea, 3-2.

Credeam că am câștigat duelul ăsta la Moscova, cum ar veni. Dar iat-o că este și aici, iarăși!
Belinda Bencic, despre Bertens, după ce a aflat că vor juca una împotriva celeilalte pentru semifinale, după duelul umăr la umăr pentru prezența la Shenzhen

♦ Belinda Bencic deschide cu serviciul duelul pentru accederea în semifinale cu Bertens. Revine de la 0-30 și își apără lansarea.

Victoria lui Barty în fața Kvitovei transformă ultimul duel din Grupa Roșie într-un meci decisiv cu biletul pentru semifinale pe masă. Belinda Bencic și Kiki Bertens intră pe teren în cel mai scurt timp. Olandeza are trei victorii din trei meciuri directe jucate până în prezent.

Din postura de câștigătoare a Grupei Roșii, Barty va juca în semifinale împotriva locului doi din Grupa Violet – poziție pentru care Simona Halep și Karolina Pliskova joacă meci direct, vineri. Elina Svitolina, cu victorii în minimum de seturi în fața ambelor, a câștigat grupa Violet.

Ashleigh Barty merge în semifinale la Turneul Campioanelor, de pe primul loc în Grupa Roșie! A învins-o pe Kvitova, 6-4, 6-2, într-o oră și 26 minute, cu 23 lovituri câștigătoare

♦ Ashleigh Barty închide partida 6-4, 6-2 și o lasă pe Kvitova fără victorie la ediția 2019 a Turneului Campioanelor. Numărul unu mondial se califică în semifinale. Ea câștigă Grupa Roșie.

♦ Kvitova are un moment de satisfacție evidentă când reușește un lob de efect peste Barty. Câștigă al doilea său game în setul secund, însă Barty va servi pentru victorie la 6-4, 5-2.

♦ Ashleigh Barty reușește cel mai categoric game pe serviciu în setul doi pentru a se apropia la un game de victorie. 6-4, 5-1.

♦ Barty obține al doilea break în setul secund și, la 3-0, este în deplin control. Kvitova a îngropat în fileu un voleu accesibil în finalul acestui game. Dacă se impune în acest meci, Ashleigh va câștiga Grupa Roșie, având avantaj conform criteriilor de departajare și contra lui Bertens (un meci în plus jucat), și contra lui Bencic (victorie în meci direct).

♦ Trecând de două ori pe la egalitate, Barty confirmă break-ul și se desprinde la 2-0 pe tabelă în setul secund.

♦ Barty deschide setul secund cu break! Kvitova începe cu două tentative eșuate de a pune scurtă. Barty presează, își face rost de trei mingi de break, execută un lob care o lasă fără replică pe dubla campioană de la Wimbledon și convertește în cele din urmă a treia oportunitate, dominând fileul.

♦ Barty câștigă primul set al meciului cu Petra Kvitova, 6-4, în 50 minute

Australianca a salvat toate cele patru mingi de break avute de Kvitova. „Ash” a avut frecvența primului serviciu cu 20 procente mai sus decât adversara sa, cedând doar 6 puncte pe prima minge. Barty a terminat setul pe plus, cu 13 lovituri câștigătoare și 12 greșeli neforțate. Kvitova a plătit scump pentru cele 20 greșeli neprovocate. Ea a trimis 14 lovituri câștigătoare pe lângă Barty.

♦ Barty trece cu bine încă o tură dificilă pe lansare, pentru 5-3. Ashleigh comite dublă greșeală la egalitate. Kvitova trimite însă din nou prea lung, pe centrul terenului, ratând o nouă minge de break. În opt game-uri, Kvitova a adunat deja 20 de greșeli neforțate. Înainte de ceea ce ar putea fi ultima pauză a primului set, numărul 6 mondial revine totuși de la 0-30 pe lansare pentru a prelungi manșa.

Trei mingi de break salvate de Barty! Kvitova smulge multe exclamații de admirație după o scurtă în care a folosit excelent unghiul exterior și își procură la rândul său mingi de break. Barty trimite însă două servicii care excelează la capitolul plasament pentru a trece momentul delicat și a ajunge în avantaj. Game-ul nu este însă încheiat, pentru că fileul o ajută pentru a doua oară în câteva minute pe Kvitova, oferindu-i a treia minge de break. Cehoaica o risipește cu o diagonală prea lungă de pe forehand, iar Barty închide conturile de acolo.

♦ BREAK Barty! Amenințătoare încă din game-ul precedent la retur, australianca de 1,66 m își adjudecă break-ul la a treia oportunitate, cu o lovitură de trecere spectaculoasă. În premieră, Barty trece la conducere pe tabelă, 3-2.

♦ Kvitova este nevoită să joace 14 puncte pentru a trece a doua tură pe lansare. Cehoaica a început meciul cu gândul de a urca pe cât de des posibil la fileu, însă procentajul scăzut la primul serviciu (37%) o încurcă. Barty are întrucâtva succes cu slice-ul, însă până la urmă, Petra anulează două mingi de break. Campioana din 2011 revine la conducere, 2-1.

♦ Două ture autoritare pe serviciu lansează această partidă care îi poate asigura primul loc în grupă lui Asheligh Barty. 1-1

♦ Start-joc la Shenzhen, în ziua a cincea la Turneul Campioanelor. Kvitova deschide partida cu Barty la serviciu.

Turneul Campioanelor 2019: ziua decisivă în Grupa Roșie. Toate jucătoarele au șanse la semifinale: două debutante, o rezervă și decana de vârstă

Două debutante, o rezervă și sportiva cu cele mai multe prezențe la Turneul Campioanelor se luptă pentru două locuri în semifinalele Turneului Campioanelor.

Ashleigh Barty încearcă să încheie sezonul cu o nouă performanță, după ce și-a asigurat deja prima poziție în clasamentul WTA pentru finalul de an. Australianca a câștigat ultimele două meciuri directe în fața adversarei de astăzi, Petra Kvitova, în sferturi, mai întâi la Miami, apoi la Beijing, de fiecare dată în set decisiv. Kvitova are însă avantaj per total la „directe”, cu patru victorii repurtate la rând începând cu Roland Garros 2012 și încheind cu duelul de la Australian Open 2019.

Kiki Bertens a câștigat până acum toate cele trei partide directe cu Belinda Bencic. Cele două s-au înfruntat în fiecare dintre ultimii trei ani. Pentru prima dată însă, amândouă sunt acum membre Top 10 WTA. Ultimul lor meci direct s-a jucat în acest an, pe zgura de la Stuttgart, iar Kiki s-a impus 4-6, 6-3, 6-4.

  • Bertens a intrat ca rezervă și la ediția precedentă a Turneului Campioanelor, înlocuind-o pe Simona Halep. În 2018, ea a jucat toate cele trei meciuri în grupă și acces în semifinale.

Scenariile din Grupa Roșie la Turneul Campioanelor 2019: cum se califică în semifinale fiecare jucătoare în parte

Site-ul WTA prezintă toate scenariile posibile în ultima etapă a Grupei Roșii.

  • Ashleigh Barty se califică automat în semifinale cu o victorie în fața Kvitovei. Australianca se poate califica și cu doar un set câștigat, dacă ambele partide ale zilei se încheie în set decisiv, iar Kvitova și Bertens ies învingătoare. În acest scenariu, Barty, Bencic și Kvitova vor fi departajate pe baza procentajului de game-uri câștigate.
  • Kiki Bertens se califică doar dacă o învinge pe Bencic, cu bilanț în grupă 2-0 victorii/înfrângeri. Al doilea criteriu de departajare în caz de egalitate la numărul de victorii este numărul de meciuri disputate – astfel încât Bertens nu poate merge mai departe cu o singură victorie ca Barty, Kvitova sau Bencic. Vestea bună pentru olandeză este că o victorie o duce automat în semifinale, fără să mai depindă de rezultatul din primul meci, Barty – Kvitova.
  • Belinda Bencic se califică și ea automat cu o victorie în partida de joi, la Bertens. În funcție de rezultatul din meciul celălalt, ea ar termina grupa pe 1 (victoria ei, cumulată cu un succes al Kvitovei), sau pe 2 (victoria ei, cumulată cu succes al lui Barty). Bencic se poate califica și dacă pierde în set decisiv meciul cu Bertens, iar Kvitova o învinge tot cu 2-1 la seturi pe Barty. În acest caz, Bencic, Barty și Kvitova vor fi departajate la procentajul de game-uri câștigate, Bertens fiind câștigătoare de grupă.
  • Petra Kvitova are doar varianta victoriei în fața liderului mondial, însă depinde și de rezultatul din meciul doi. Kvitova luptă pentru locul secund. Scorurile care ar avantaja-o cel mai puțin: 2-1 în meciul său cu Barty și victorie a lui Bertens 2-1 în fața lui Bencic. În acest caz, Kvitova, Barty și Bencic vor fi departajate de procentajul de game-uri câștigate.

Știm prim semifinalistă la Turneul Campioanelor 2019: Elina Svitolina

Grupa Violet și-a desemnat deja, de miercuri, prima semifinalistă. Cu două vicitorii în minimum de seturi, la Pliskova și Halep, Elina Svitolina are locul asigurat pe tabloul eliminatoriu.

Svitolina nu are titlu câștigat în 2019 și a obținut abia la Shenzhen prima victorie stagională versus Top 8 WTA. Deținătoarea trofeului nu știe însă cu cine va juca ultimul meci din grupă (detalii AICI).

Vineri după prânz, Simona Halep și Karolina Pliskova vor avea meci decisiv pentru ultimul loc disponibil în semifinale.

  • Turneul Campioanelor pune la bătaie în 2019 premii în valoare totală de 14 milioane de dolari. Shenzhen-ul găzduiește în premieră întrecerea de final de an a tenisului feminin. După Turneul Campioanelor, Ashleigh Barty va pleca spre Perth, pentru a-și conduce echipa în finala Fed Cup cu Franța.
Autor: Cezara Paraschiv Publicat: 31 Oct. 2019, 16:39 Actualizat: 31 Oct. 2019, 16:54 Tenis
Pe aceeași temă
Omul de afaceri Petrică Păltinel a murit într-un teribil accident rutier! Avea 38 de ani
Omul de afaceri Petrică Păltinel a murit într-un teribil accident rutier! Avea 38 de ani
Cum primesc anual mii de funcţionari din Ministerul de Interne pensii de poliţişti
Cum primesc anual mii de funcţionari din Ministerul de Interne pensii de poliţişti
Gheorghe Dinca a facut dezvaluirea HALUCINANTA despre Alexandra Macesanu! Ce se intampla, de fapt, cu fata
Gheorghe Dinca a facut dezvaluirea HALUCINANTA despre Alexandra Macesanu! Ce se intampla, de fapt, cu fata
O nouă numire notabilă la Ministerul de Interne, după cea a lui Traian Berbeceanu. A spus „Da”!
O nouă numire notabilă la Ministerul de Interne, după cea a lui Traian Berbeceanu. A spus „Da”!
VIDEO | MOMENT UNIC la Craiova: iar ajungem pe primele pagini in Europa! Cine a venit sa-i ia interviu lui Ivan: „Zi sincer, ati jucat prost?”
VIDEO | MOMENT UNIC la Craiova: iar ajungem pe primele pagini in Europa! Cine a venit sa-i ia interviu lui Ivan: „Zi sincer, ...
Cele mai sexy bombeuri din handbal! ”Dau bine” pe semicerc
Cele mai sexy bombeuri din handbal! ”Dau bine” pe semicerc
Un şofer a filmat SCENA vieţii. FEMEIA din maşina din faţă avea să-i arate ceva de NEUITAT. VIDEO
Un şofer a filmat SCENA vieţii. FEMEIA din maşina din faţă avea să-i arate ceva de NEUITAT. VIDEO
VIDEO Ruşii au testat o rachetă în Marea Neagră: a parcurs 250 km în 137 de secunde
VIDEO Ruşii au testat o rachetă în Marea Neagră: a parcurs 250 km în 137 de secunde
Cea mai mare dezvoltare imobiliară din ISTORIA României!! În Bucureşti se ridică un nou mall, 14 clădiri de bioruri şi locuinţe, în valoare de 2 MILIARDE de euro
Cea mai mare dezvoltare imobiliară din ISTORIA României!! În Bucureşti se ridică un nou mall, 14 clădiri de bioruri ...
Unul dintre cei mai CRUZI împăraţi din istorie. ORGIILE lui au fost fără margini. Întreţinea relaţii incestuoase inclusiv cu tânăra lui mamă - VIDEO
Unul dintre cei mai CRUZI împăraţi din istorie. ORGIILE lui au fost fără margini. Întreţinea relaţii incestuoase ...
De necrezut! FOTO | Ea e vedeta Disney devenită între timp starletă porno. Cum arată acum
De necrezut! FOTO | Ea e vedeta Disney devenită între timp starletă porno. Cum arată acum
BREAKING | Transfer de titlu la FCSB! Gigi Becali negociază acum cu un jucător de 4.000.000 de euro! Unde a fost surprins
BREAKING | Transfer de titlu la FCSB! Gigi Becali negociază acum cu un jucător de 4.000.000 de euro! Unde a fost surprins
Horoscop luni, 16 decembrie. O zodie are mari probleme! Sfat: Nu te baza pe intuiție
Horoscop luni, 16 decembrie. O zodie are mari probleme! Sfat: Nu te baza pe intuiție
Alexandra Dinu, imagini de ultimă oră! Fosta soție a lui Mutu este...
Alexandra Dinu, imagini de ultimă oră! Fosta soție a lui Mutu este...
Picioare transpirate - de ce miros urât de fapt?
Picioare transpirate - de ce miros urât de fapt?
DEZASTRU pentru Alexandru Cumpanasu! Decizia SOC a procurorilor! S-a TERMINAT TOTUL pentru el
DEZASTRU pentru Alexandru Cumpanasu! Decizia SOC a procurorilor! S-a TERMINAT TOTUL pentru el
Bolnavă de cancer, mama a două fetițe se pregătește pentru ultimul ei Crăciun
Bolnavă de cancer, mama a două fetițe se pregătește pentru ultimul ei Crăciun
Care sunt cele mai căutate clipuri de ROMÂNI pe PORN HUB. Cine este cea mai populară actriţă
Care sunt cele mai căutate clipuri de ROMÂNI pe PORN HUB. Cine este cea mai populară actriţă
Afacerea unui tânăr din Gorj: să ofere cazare în butoaie lângă plantaţia sa de mure. FOTO
Afacerea unui tânăr din Gorj: să ofere cazare în butoaie lângă plantaţia sa de mure. FOTO
Au început controalele în trafic! Şoferii riscă să fie amendaţi dacă transportă un anumit lucru
Au început controalele în trafic! Şoferii riscă să fie amendaţi dacă transportă un anumit lucru
Horoscop Nicoleta Svarlefus 2020 un an GROZAV de BANOS pentru 3 zodii, pentru alte 4 DEZASTRUL
Horoscop Nicoleta Svarlefus 2020 un an GROZAV de BANOS pentru 3 zodii, pentru alte 4 DEZASTRUL
Ea a fost amanta lui Florin Piersic timp de 9 ani! Cat de mult au suferit sotiile actorului. 'Am fost foarte indragostiti unul de altul'
Ea a fost amanta lui Florin Piersic timp de 9 ani! Cat de mult au suferit sotiile actorului. 'Am fost foarte indragostiti ...
Au recunoscut in mod public ca formeaza un cuplu, dar acum s-au DESPARTIT! Vedetele au fost fotografiate de multe ori in ipostaze tandre!
Au recunoscut in mod public ca formeaza un cuplu, dar acum s-au DESPARTIT! Vedetele au fost fotografiate de multe ori in ...
Cel mai sexy inginer de la DACIA a uimit o țară întreagă!
Cel mai sexy inginer de la DACIA a uimit o țară întreagă!
FOTO HOT. Cum arată corpul Andreei Bălan, la 35 de ani, după două sarcini! În trecut poza goală complet în Playboy, acum s-a lăsat fotografiată aşa
FOTO HOT. Cum arată corpul Andreei Bălan, la 35 de ani, după două sarcini! În trecut poza goală complet în Playboy, ...
Corina Bud încinge internetul! S-a lăsat fotografiată goală-pușcă. Arată fenomenal la 39 de ani FOTO
Corina Bud încinge internetul! S-a lăsat fotografiată goală-pușcă. Arată fenomenal la 39 de ani FOTO
Horoscop zilnic 12 decembrie 2019 – De joi este Lună Nouă în gemeni
Horoscop zilnic 12 decembrie 2019 – De joi este Lună Nouă în gemeni
Horoscop Zodia Pești 17 Decembrie 2019
Horoscop Zodia Pești 17 Decembrie 2019
TOP-ul soţiilor de sportivi cu cele mai mari câştiguri pe Instagram
TOP-ul soţiilor de sportivi cu cele mai mari câştiguri pe Instagram