Tornada Halep face ravagii la Cincinnati: 7-5, 6-1 cu Radwanska! Simona s-a calificat în semifinale și urmează să o înfrunte pe Angelique Kerber

Tornada Halep face ravagii la Cincinnati: 7-5, 6-1 cu Radwanska! Simona s-a calificat în semifinale și urmează să o înfrunte pe Angelique Kerber
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (4 WTA) s-a calificat sâmbătă dimineață în semifinalele turneului Premier 5 de la Cincinnati după ce a învins-o pe Agnieszka Radwanska (Polonia, 5 WTA), scor 7-5, 6-1.
  • Halep se va duela pentru un loc în finală cu Angelique Kerber (Germania, 2 WTA), marele meci fiind programat sâmbătă seară, după ora 21:30.

Simona, neînvinsă de 13 meciuri, a stins lumina în Polonia

Simona Halep s-a calificat sâmbătă dimineață în a 4-a semifinală din 2016, în cadrul turneului Premier 5 de la Cincinnati, după ce trecut în două seturi de marea rivală Agnieszka Radwanska, scor 7-5, 6-1! Puține jucătoare se mai pot numi însă rivale atunci când „stau de vorbă” cu o Simona care defilează în circuitul WTA! Halep a câștigat al 13-lea meci consecutiv, stingând totodată lumina în Polonia. La doar câteva minute după ce naționala de handbal a Poloniei a fost eliminată dramatic de Danemarca în semifinalele JO de la Rio, Simona închidea cu sânge rece o partidă care a început captivant.

Halep a revenit incredibil în primul set

Meciul dintre Simona Halep și Agnieszka Radwanska a fost amânat pentru o oră din cauza ploii, iar reacția Simonei a fost și ea întârziată. Surprinsă de loviturile viclene ale adversarei, Halep a greșit mult în primele game-uri, scorul fiind neverosimil la un moment dat: 4-0 pentru Radwanska! Fanii se întrebau ce se întâmplă cu favorita lor, iar contestatarii de pe Facebook își puneau cafeaua în ibric, gândindu-se că nu trebuie să rateze o înfrângere pe care o așteaptă deja de două luni. Dar mentalul Simonei nu mai e afectat de multă vreme de asemenea energii negative, iar setul avea să fie câștigat într-un mod spectaculos de finalista din 2015!

Simona Halep câștigă 13 din ultimele 15 game-uri și o face să tremure pe Angelique Kerber

Halep a intrat în zona de confort, reușind o revenire incredibilă, de la 0-4, la 5-4! Chiar dacă Aga a întrerupt năucitoarea serie de 5 game-uri consecutive, Simona a continuat să joace încântător, închizând primul set cu execuția pe care poloneza o stăpânește cel mai bine: scurta la fileu! Bătută cu propriile arme în actul I, Radwanska nu a mai fost capabilă să țină ritmul cu Halep. De la 0-4, Simona Halep a reușit performanța superbă de a câștiga 13 din următoarele 15 game-uri, transmițându-i astfel un mesaj și următoarei adversare, Angelique Kerber! Va fi a doua semifinală pe care Halep o va juca cu Kerber într-un interval de trei săptămâni, românca învingând-o pe nemțoaică la Montreal, scor 6-0, 3-6, 6-2.


04:40 Victorieee în minimum de seturi pentru Simona Halep: 7-5, 6-1 cu „Aga” Radwanska! Halep trece într-o oră și 33 de minute de Radwanska și își ia revanșa pentru înfrângerea de la Turneul Campioanelor, egalând totodată scorul meciurilor directe cu poloneza, 5-5! Simona e în semifinale, fază în care va disputa un meci teribil contra nemțoaicei Angelique Kerber (2 WTA).


04:35 Halep are 5-1 în setul al doilea și nimic nu o mai poate opri pe campioana noastră! Radwanska e îngenuncheată de Halep, iar poloneza servește pentru a supraviețui în meci.


04:28 Halep – Radwanska 7-5, 3-1! Jucătoarea antrenată de Darren Cahill rupe echilibrul și în setul al doilea! Deși se joacă de o oră și 20 de minute, execuțiile Simonei nu își pierd din viteză. De partea cealaltă, Aga începe să-și piardă consistența, probabil și din punct de vedere mental, dacă ne gândim ca a avut primul set în mână.


04:20 Halep a început cu break în setul doi, dar Radwanska răspunde cu câteva retururi bine plasate și egalează la 1!


04:10 Seeet Simona Halep, scor 7-5!!! Simona fructifică prima minge de set în stil de mare campioană, cu o scurtă magnifică ce mușcă linia așa cum ne arată și domnul arbitru!!! Revenirea sportivei noastre a fost absolut ireală, „Halepeno” adjudecându-și primul act după ce a fost condusă cu 4-0! Trebuie spus că setul a durat o oră și 1 minut, mai mult decât partidele câștigate de Simona la Cincinnati cu Beck (55 de minute) și cu Gavrilova (53 de minute).


04:04 Halep servește din nou pentru set, la 6-5! Simona trimite în continuare mingi puternice în terenul advers, iar Aga are probleme în a contra atacurile româncei.


04:00 Din păcate, seria Simonei ia sfârșit, pentru că Aga face rebreak-ul și trimite setul în prelungiri! Poloneza a jucat mai curajos în momentul în care s-a simțit cu cuțitul la os.


03:53 Halep – Radwanska 5-4! Serie senzațională reușită de Simona, care va servi pentru primul set! Cine mai credea la 0-4 că Halep va întoarce scorul?


03:50 Simona e „on fire” și egalează la 4! Românca face spectacol în acest moment, atacând-o rapid și inteligent pe Radwanska.


03:40 Halep revine superb și face 3-4, după ce a fost condusă cu 0-4! În criză de idei, Radwanska încearcă o scurtă la minge de break pentru Simona, însă polonezei nu-i mai ies loviturile fanteziste deocamdată, iar mingea se duce în fileu.


03:36 Simona se apropie la 2-4! Constănțeanca salvează o minge de 5-1 a adversarei și setul se joacă!


03:28 Halep – Radwanska 1-4! În sfârșit, Simona punctează și ea pe tabelă, după un game în care a jucat ceva mai agresiv.


03:25 Halep e conduscă cu 4-0 de Radwanska! Început incredibil de meci, cu o Simona Halep care este deconectată de la miza partidei.


03:21 Halep – Radwanska 0-3! Simona nu își găsește încă ritmul, face multe erori, în timp ce Aga joacă fără trac până acum.


03:18 Primul break al meciului merge în contul polonezei, după un rever trimis mult în aut de Halep!


03:10 Radwanska își adjudecă primul game al meciului, 1-0, Halep greșind de trei ori cu dreapta până acum.


03:00 Organizatorii și-au făcut repede treaba, iar jucătoarele sunt deja pe teren. Urmează încălzirea, apoi jocul va începe cu Radwanska la serviciu.


02:45 Veste bună, în sfârșit: s-a oprit ploaia la Cincinnati și „furnicuțele” și-au făcut apariția pe terenul central. Copiii de mingi și voluntarii curăță suprafața de joc, iar Simona și „Aga” se pregătesc și ele pentru marele meci.


01:55 Plouă la Cincinnati! Toate partidele sunt întrerupte, iar meciul Halep – Radwanska va începe cu întârziere. Vremea s-a înrăutățit din nou, chiar înainte de startul jocului care ne interesează, dar să sperăm că nu trebuie să așteptăm prea mult pentru a o vedea pe Simona intrând pe teren.


01:45 Simona nu a mers la Jocurile Olimpice, dar constănțeanca influențează fără să vrea evenimentele de la Rio. După ce Halep a spulberat-o în optimi pe Daria Gavrilova, le-a scăzut moralul compatrioților australiencei din naționala de baschet. La pauza mare, Australia e condusă de Serbia cu 35-14 în a doua semifinală de la JO.


01:30 În acest moment se cunosc numele a trei semifinaliste: Garbine Muguruza (Spania, favorită 4), Karolina Pliskova (Cehia, favorită 15) și Angelique Kerber (Germania, favorită 2), jucătoarea care își așteaptă adversara din meciul Simona Halep – Agnieszka Radwanska.


01:15 Salutare, prieteni! Înainte de toate, trebuie să spunem că la Cincinnati se poate juca tenis, în ciuda faptului că meciurile au fost suspendate în urmă cu o jumătate de oră. Norii s-au risipit între timp, așa că ne așteptăm ca Halep – Radwanska să înceapă la ora stabilită. Eu sunt Alex Tăcină și voi face noapte albă împreună cu voi.


Halep vrea răzbunare după înfrângerea de la Turneul Campioanelor

Simona se duelează în sferturile de la Cincinnat, turneu Premier 5 dotat cu 2,5 milioane de dolari, cu una dintre cele mai mari rivale! Halep și Radwanska s-au mai întâlnit de 9 ori până acum, istoria meciurilor directe fiind de partea polonezei, scor 5-4. Ultima partidă disputată de cele două a fost poate și cea mai tristă pentru Simona: românca a pierdut cu 7-6(5), 6-1 într-un meci crucial pentru ieșirea din grupele Turneului Campioanelor din 2015. Halep se poate răzbuna astfel, mai ales că trece printr-o formă de vis, fiind neînvinsă de 12 meciuri în circuitul WTA.

Simona a defilat în turul precedent, Agnieszka a avut emoții

Halep ar putea intra mult mai relaxată în „sfertul” cu Radwanska, ținând cont că eleva lui Darren Cahill a stat doar 53 de minute pe teren în runda precedentă (6-1, 6-2 cu Daria Gavrilova). În schimb, „Aga” a obținut greu calificarea, revenind de la set pierdut în fața Johannei Konta, scor 6-7(1), 6-4, 6-0. Meciul dintre Halep, finalista din 2015 (3-6, 6-7 cu Serena Williams) și Radwanska va avea loc pe terenul central de la Cincinnati, putând fi urmărit în direct pe Dolce Sport 2 și LIVE BLOG pe www.prosport.ro. Jucătoarea calificată în semifinale își va asigura un cec de 123.665 de dolari.

 

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: Asta nu înseamnă că…
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Intră în vigoare de la 1 APRILIE. Schimbarea care afectează direct extrem de mulți români
Intră în vigoare de la 1 APRILIE. Schimbarea care afectează direct extrem de mulți români
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate:
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv, de o gelozie ieșită din…
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Cel mai nou SUV lansat în România vine din China. Își merită banii?  VIDEO
Cel mai nou SUV lansat în România vine din China. Își merită banii? VIDEO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup