Thierry Van Cleemput a semnat un nou angajament după colaborarea-test cu Halep. Ultima precizare legată de motivele eşecului relaţiei cu Simona

14 mar 2019 6882 afişări Tenis
Thierry Van Cleemput a semnat un nou angajament după colaborarea-test cu Halep. Ultima precizare legată de motivele eşecului relaţiei cu Simona Thierry Van Cleemput Foto: dhnet.be

Federaţia belgiană de tenis a anunţat, joi, pe site-ul oficial, că Thierry Van Cleemput a revenit în structurile federale, ca manager al Asociaţiei Francofone.

Antrenorul belgian în vârstă de 50 de ani pare a reintra în zona de confort, revenind în mediul binecunoscut al tenisului belgian, după o tentativă eşuată de colaborare cu Simona Halep. "(N.r. Mersul pe circuit alături de un sportiv) este un capitol închis, fără regrete. Nu mi-e dor, nu am vrut să fiu acolo, pentru că altfel nu aş fi aici. Aş fi putut face altceva, în altă parte - nu pot spune exact ce, dar am făcut o alegere reală", a transmis Van Cleemput, care a argumentat mai departe.

"Am fost întotdeauna pasionat de formarea de jucători, am primit această misiune ca pe o provocare. Am avut sezoane excelente cu un tip minunat, dar David trebuia să meargă mai departe, avea nevoie de asta şi sunt sigur că va reveni în prim-plan. Cu Simona Halep, am spus mereu că era o perioadă de probă, iar eu am o concepţie despre muncă: trebuie să acţionezi, nu să însoţeşti, iar dacă eu simt că influenţa mea nu este suficientă, nu văd pentru ce să insist".

Thierry Van Cleemput a fost unul dintre personajele centrale pe "piaţa transferurilor" la Australian Open. Cu umor, media internaţională a notat că acest antrenor a început turneul australian în loja numărului unu al Belgiei, David Goffin, dar l-a terminat în "tabăra" numărului unu mondial din WTA, Simona Halep. Într-adevăr, Goffin a făcut anunţul despărţirii de Van Cleemput imediat după eliminarea din turul trei de la Openul Australian, iar Thierry a demarat imediat negocierile cu Simona Halep, el luând loc în tribună în spatele lojei româncei la duelul acesteia din optimi cu Serena Williams. Tentativa de a consolida o primă colaborare în WTA a eşuat însă rapid pentru Van Cleemput, după doar un singur turneu împreună cu Simona (la Doha), cei doi luând decizia de comun că lucrurile nu vor merge mai departe.

Fost căpitan-nejucător al echipei de Cupa Davis a Belgiei între 2002 şi 2005 şi având experienţa lucrului cu cei mai importanţi jucători ai acestei ţări - Steve Darcis (2011-2012), Olivier Rochus (1993-1997, 2011-2012) şi David Goffin (2014 - 2019),Van Cleemput îşi ţine, practic, o promisiune veche de cinci ani, notează site-ului forului belgian de tenis, obiectivul principal fiind acela de a forma juniorii Belgiei. Lla semnarea parteneriatului cu Goffin acesta dădea asigurări că va reveni, la finalizarea contractului, la munca sa din cadrul Centrului Mons. "Cinci ani mai târziu, sunt acelaşi om, cu aceleaşi valori", a declarat Van Cleemput.

"AFT a fost casa mea. Ştiu că în ultimul timp m-am bucurat de mai multă atenţie mediatică, dar este o şansă care mi s-a oferit. Cred că proiectul unul special şi cu siguranţă nu m-aş fi gândit de unul singur la el. Vă întrebaţi de ce mă tentează? Cred că pot să ajut pentru că, din postura mea, pot vorbi diferit cu părinţii, iar în ceea ce îi priveşte pe puşti - ştiu cât de mult îmi plăcea şi mie să îmi vorbească tipi care chiar fuseseră acolo", a mai transmis antrenorul care l-a dus pe Goffin pe locul 7 ATP.

Van Cleemput nu va prelua vreun sportiv anume, ci mai degrabă va coordona întregul proiect.

Simona Halep a continuat fără antrenor, inclusiv la turneul de la Miami, însă, potrivit informaţiilor Telekom Sport, ea îl va avea alături pe Daniel Dobre la Miami.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.