TGV-ul Halep merge în optimi la Cincinnati după 6-3, 6-1 cu Beck! Simona reușește a 11-a victorie consecutivă

TGV-ul Halep merge în optimi la Cincinnati după 6-3, 6-1 cu Beck! Simona reușește a 11-a victorie consecutivă
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (România, 4 WTA) a trecut miercuri fără emoții de Annika Beck (Germania, 44 WTA), scor 6-3, 6-1, într-un meci contând pentru runda a doua a turneului Premier 5 de la Cincinnati (SUA).
  • În optimile de finală, Halep o va întâlni pe câștigătoarea meciului dintre Elina Svitolina (Ucraina, 19 WTA) și Daria Gavrilova (Australia, 47 WTA).

Simona Halep a înlocuit-o cu succes pe Serena Williams, jucătoare care s-a retras de la ultimele turnee programate în circuit! În absența americancei, Simona a devenit „fiara” pe care nicio jucătoare nu și-o mai dorește de partea cealaltă a fileului, iar Annika Beck poate confirma asta. Beck a fost spulberată de Halep în mai puțin de o oră de joc, scor 6-3, 6-1, astfel că românca obține a 11-a victorie la rând, pornind cu succes în cursa de apărare a finalei atinse în 2015 la Cincinnati.

Meciul care a început cu o întârziere de două ore cauzată de ploaie părea să propună o încleștare cu accente dramatice, însă a fost doar o iluze pentru nemțoaică! După ce a avut 2-1 și serviciul, Beck a făcut pasul în spate, iar Halep a început să acopere excelent terenul, închizându-i toate unghiurile adversarei. Annika s-a lovit de un zid, iar Simona a făcut ce știe mai bine: și-a deschis terenul cu forehandul, a făcut punctele cu reverul, reușind să o domine fără drept de apel pe nemțoaică.

Halep a intrat în controlul meciului cu o serie de 4 game-uri la rând, iar faptul că Beck s-a apropiat la 3-5 nu a mai contat în economia primei manșe! Sportiva antrenată de Darren Cahill și-a adjudecat primul set cu stil, după un game alb reușit cu serviciul. În manșa secundă, nemțoaica venită din calificări nu a existat, tenisul ei fiind pur și simplu prea slab pentru a echilibra partida. Simona Halep câștigă în două seturi și confirmă încă o dată că este jucătoarea momentului în circuit, dar și candidată principală la trofeul de la Cincinnati.


20:50 Halep se califică în optimile de finală de la Cincinnati după o victorie mai mult decât convingătoare: 6-3, 6-1 cu Beck! Simona, care tocmai a obținut al 11-lea succes consecutiv în WTA, a controlat jocul în totalitate, s-a impus în 55 de minute, iar în faza următoare se va duela cu câștigătoarea meciului dintre Elina Svitolina (19 WTA) și Daria Gavrilova (47 WTA). Câteva impresii pe care Halep le-a împărtășit cu fanii după meci: „Sunt bucuroasă pentru că am revenit aici cu victorie, am făcut un pas către finala pe care am atins-o anul trecut. A fost dificil pentru că nu m-am putut antrena înaintea meciului din cauza ploii, dar important e că m-am acomodat bine și mi-am făcut jocul în fața unei adversare incomode”.


20:40 Halep se află într-o poziție mai mult decât confortabilă: 4-1, cu dublu break! A 4-a jucătoare a lumii defilează în acest moment pe central, în timp ce Beck solicită încă o pauză de „coaching”, probabil pentru a-și mai reveni din pumni.


20:35 Beck punctează și ea în actul al doilea, scor 2-1, dar Halep are în continuare un break în față. Și la cum servește constănțeanca, Annika trebuie să se autodepășească pentru a mai reveni în joc.


20:30 Halep – Beck 6-3, 1-0! Nemțoaica nu mai face față raliurilor impuse de Simona, care mai realizează un break, al treilea al ei, după un rever de pus în ramă! Annika i-a luat o singură dată serviciul româncei, dar asta s-a întâmplat în startul primei manșe.


20:25 Seeet Simona Halep, scor 6-3! Reacție de mare jucătoare a Simonei, care își adjudecă prima manșă în 30 de minute. După ce a fost condusă cu break, la 2-1, a treia favorită a devenit agresivă și a reușit o serie decisivă de 4 game-uri consecutive.


20:20 Halep nu mai greșește nimic și se desprinde la 5-2! În disperare de cauză, nemțoaica își cheamă antrenorul pe teren.


20:15 Simona revine superb cu o serie de trei game-uri la rând și face 4-2! În acest moment, sportiva noastră ajunge la toate mingile și o pune în mare dificultate pe nemțoaică.


20:00 Beck o conduce pe Halep cu 2-1! Nemțoaica a salvat o minge de break în game-ul de serviciu, apoi a preluat conducerea în mod neașteptat, după o dublă greșeală a româncei.


19:55 Halep câștigă primul game, cu ceva emoții, 1-0. Simona a condus și cu 40-0, Annika a egalat, pentru ca românca să se impună într-un final cu un serviciu bine plasat.


19:40 Simona și-a făcut apariția, zâmbitoare, pe centralul de la Cincinnati! Urmează încălzirea, pentru că tragerea la sorți a fost deja efectuată, iar Halep va începe meciul din turul doi la serviciu.


19:25 Dacă vremea ține cu noi, meciul Halep – Beck va începe în aproximativ 20 de minute. Copiii de mingi șterg suprafața de joc în acest moment.


18:00 Veștile de la Cincinnati nu sunt cele pe care le doream! Plouă torențial, așa că meciul Halep – Beck va începe cu întârziere. Meteorologii spun că există șanse de precipitații toată ziua, dar prognoza ar fi ceva mai bună în orele următoare.


17:45 Fantoma din Cincinnati! Cu amabilitatea lui Neal Trousdale vă prezint un moment hilar petrecut la antrenanamentul Simonei Halep. Constănțeanca s-a ascuns sub prosop, făcându-și antrenorii să tremure. Privirea lui Daniel Dobre spune totul: „Darren, sper că Simona nu e supărată pe mine. Iar am uitat pastilele de țânțari la hotel”.


17:30 Mai multe fotografii realizate la întâlnirea Simonei cu fanii de la Cincinnati arată cât de apreciată este Halep oriunde ar merge. Neaflându-mă la fața locului, încerc să intuiesc povestea din spatele fiecărei imagini:


Copilul: „Simona, nu te ascunde, vreau neapărat un autograf”. Simona: „Ghici la cine este markerul”.


„Simona, te știu din reclama cu bunicile de duminică. Când mai bucătăriți să încercați și rețeta mea”.


„Bună, Simona! Sunt din Ohio și mi-am programat o vacanță all inclusive la Mamaia, după turneu. Vreau să te întreb dacă pozele de pe pliant sunt reale sau m-a păcălit agenția de turism”.


17:10 Să vedem și un cadru amuzant, pe care Simona l-a oferit la Cincinnati înaintea unui interviu. Dacă ne luăm după privirea sportivei noastre, dialogul dintre ea și bărbatul din imagine ar fi decurs astfel: „Stați liniștită, domnișoara Halep, la Cincinnati nu a ajuns virusul Zika”, la care Simona a replicat: „Tu vorbești serios? Nu te cred…”


16:50 Salutare, prieteni! Ce credeți că a făcut Simona în ziua meciului de la Cincinnati? Pe lângă activitățile specifice unei jucătoare de top, Halep se încarcă pozitiv gândindu-se la vremurile copilăriei. Simona le-a transmis fanilor un mesaj pe Facebook: „Voi la ce vă gândiți când spuneți ‘dor’? La zâmbetul unei persoane dragi sau mai degrabă la ceva bun făcut de mama acasă? Eu mă gândesc la copilărie, când jucam tenis la perete”. Trebuie să spunem că părinții Simonei o lăsau să bată mingea la peretele casei, pentru că de restul se ocupa unul dintre spnsorii sportivei. Eu sunt Alex Tăcină și vă voi ține la curent cu tot ce face Simona Halep la Cincinnati.


Istoria meciurilor directe e de partea Simonei

Simona Halep își începe cursa de apărare a finalei jucate în 2015 la Cincinnati (3-6, 6-7 cu Serena Williams), iar sportiva din Constanța are un prim meci nu foarte simplu, contra nemțoaicei Annika Beck. Simona a mai întâlnit-o pe Annika de patru ori în circuit, iar românca s-a impus în trei rânduri: 6-1, 2-6, 6-3 în turul I la Hertogenbosch 2013 (iarbă), 6-4, 6-1 în optimi la Doha 2014 (hard) și 4-6, 6-4, 6-3 în primul tur la Shenzhen 2015 (hard). Beck a eliminat-o pe Halep în optimi la Hertogenbosch 2014, însă partida s-a închiat prin abandonul Simonei la scorul de 7-5, 2-3.

Halep, de neoprit în circuitul WTA

Halep joacă direct în turul secund la Cincinnati, fiind cap de serie numărul 3, în timp ce Beck vine din calificări. În manșa inaugurală a tabloului principal, Annika a învins-o fără drept de apel pe Yulia Putințeva (Kazahstan, 43 WTA), scor 6-2, 6-3. Nemțoaica s-a familiarizat astfel cu atmosfera turneului, dar Simona se află într-o formă ce îi garantează statutul de mare favorită în meciul disputat pe terenul central și transmis în direct de Dolce Sport. A 4-a jucătoare a lumii vine după o serie fantastică de 10 victorii consecutive, câștigând ultimele două turnee la care s-a înscris (București și Montreal).

Tot pentru astăzi a fost reprogramat și meciul Irinei Begu, locul 23 WTA, din turul 1, cu Johanna Larsson, din Suedia, locul 67 WTA. Cele două sportive s-au mai întâlnit de două ori până acum, scorul în partidele directe fiind egal, 1-1. Meciul ar fi trebuit să aibă loc marți, dar a fost amânat din cauza ploii. Învingătoarea din această partidă va fi nevoită să joace meciul din turul secund tot astăzi, împotriva sportivei din Slovacia Dominika Cibulkova, locul 11 WTA și cap de serie numărul 8 la turneul american.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Dezastru total pentru Simona Halep! Anunț oficial de ultim moment
Dezastru total pentru Simona Halep! Anunț oficial de ultim moment
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un…
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur.
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur. "Stăm şi aşteptăm. Situaţia…
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă, o poveste tristă
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă,…
Anunț pentru cei care stau la ultimul etaj din bloc. Toți proprietarii de apartamente trebuie să știe
Anunț pentru cei care stau la ultimul etaj din bloc. Toți proprietarii de apartamente trebuie să știe
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele