Surpriză! Cine o poate antrena pe Simona Halep

18 feb 2019 16750 afişări Tenis
Surpriză! Cine o poate antrena pe Simona Halep

Simona Halep încearcă să se calmeze pentru o perioadă şi să analizeze cu atenţie mare cum va arăta viitorul său, după încercarea ratată cu antrenorul Thierry Van Cleemput. Cei doi s-au despărţit în urma unui singur turneu, cel de la Doha, unde cei doi şi-au dat seama că nu pot colabora. 

Andrei Pavel tocmai s-a despărţit de Marius Copil, astfel că există zvonuri conform cărora antrenorul ar putea reveni în stafful Simonei Halep. Pavel a fost lângă Halep la cele mai importante victorii din ultimul an, apoi a trecut în echipa lui Marius Copil, dar acum e liber şi există şanse să revină în echipa Simonei. Şapte luni au colaborat Andrei Pavel şi Marius Copil.

Thierry Van Cleemput a lucrat în trecut cu jucătorii de top ai Belgiei, în circuitul ATP: Steve Darcis (2011-2012). Olivier Rochus (1993-1997, 2011-2012) şi, până la Australian Open 2019, David Goffin. Component al staff-ului echipei de Cupa Davis a Belgiei, între 2002 şi 2005, Van Cleemput şi-a pus amprenta vizibil asupra carierei lui Goffin, ajutându-l să atingă cea mai înaltă poziţie a sa în clasamentul mondial (7 ATP), să câştige patru titluri, să joace o finală la Turneul Campionilor (2017) şi două sferturi de finală în turneele de Mare Şlem (Roland Garros 2016 şi Australian Open 2017).

În 2019, belgianul nu a reuşit să găsească puncte comune cu Simona Halep şi totul s-a terminat cu o despărţire prematură. În interviul acordat WTA Insider, românca a susţinut că nu-şi caută un antrenor, dar că-i simte lipsa unui antrenor precum Darren Cahill: "Pot să spun că nu-mi caut un antrenor momentan. Am o echipă, am un partener de sparring (n.r. - Andrei Cristofor) cu mine. Mă simt bine. Ştiu că atunci când am început anul mi-am schimbat gândirea, pentru că am simţit că am nevoie de un antrenor. Acum simt că am nevoie de libertate, vreau doar să stau şi să joc aşa cum am învăţat de la Darren (n.r. - Cahill).

Acum mă simt mult mai relaxată. Priorităţile se schimbă un pic. Sunt mult mai responsabilă cu mine şi vreau să-mi rezolv propriile probleme, pe teren şi în afara lui. Nu cred că mă panichez (n.r. - fără un antrenor). Sigur, am fost puţin îngrijorată. Nu am mai avut acest sentiment în ultimii patru ani. Întotdeauna am avut pe cineva în spatele meu să mă susţină la fiecare pas. Acum sunt puţin singură".

Deşi nu a luat cea mai bună decizie în privinţa antrenorului, Halep rămâne pozitivă în privinţa jocului său: "În acelaşi timp este şi un lucru bun. Văd lucrurile pozitive şi simt că pot progresa mai mult dacă stau aşa. Sunt foarte fericită acum cu felul în care joc, cum mă simt pe teren. Iau turneeule ca pe o onoare, deci presiunea nu există. Este foarte bine. Simt că nu am greutate pe umeri", a adăugat fostul lider mondial.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.