Steve Simon, noul CEO al circuitului WTA: "Serena Williams trebuie să îşi rezolve problemele. Să sperăm că o vom vedea continuând - eu voi fi îndrăzneţ şi voi spune pentru următorii zece ani"

7 oct 2015 1429 afişări Tenis
Steve Simon, noul CEO al circuitului WTA: "Serena Williams trebuie să îşi rezolve problemele. Să sperăm că o vom vedea continuând - eu voi fi îndrăzneţ şi voi spune pentru următorii zece ani" Foto: Twitter, BNP Paribas Open ‏@BNPPARIBASOPEN

Steve Simon (60 ani), cel care îi succede demisionarei Stacey Allaster în funcţia de şef al asociaţiei jocătoarelor profesioniste de tenis, a preluat oficial mandatul de CEO WTA la începutul acestei săptămâni, rămânând în paralel, până în noiembrie, şi şef peste turneul de la Indian Wells. Acesta a vorbit pentru site-ul reţelei americane ESPN despre viziunea sa asupra tenisului feminin, transmiţând totodată un mesaj clar: "filosofia mea rămâne aceeaşi ca şi în cazul turneului de la Indian Wells, cred cu tărie în ea: important este să livrăm un produs premium, care oferă excelenţă. Produsul acesta trebuie să fie o experienţă pentru fani, parteneri, jurnalişti şi staff, de cel mai înalt nivel. La final, totul se rezumă la inovaţii şi dezvoltarea business-ului", a punctat Simon. Noul şef WTA admite că Serena Williams este un pion de referinţă pentru tenisul feminin.

  • Stacey Allastar a invocat o "revelaţie personală" şi o rearanjare a priorităţilor, declanşate de moartea cumnatului său, CEO al circuitului ATP când a demisionat la finalul US Openului, după un mandat de şase ani, din funcţia de CEO WTA.

Una dintre marile realizări ale mandatului lui Simon în funcţia de director al competiţiei patronate de Larry Ellison, la Indian Wells, a fost readucerea pe teren a Serenei Williams, în 2015, după un boicot de mai bine de o decadă. Având de compensat lipsa americancei de pe tablou ani la rând, noul lider al WTA a vorbit despre viitorul liderului mondial, cântărind importanţa prezenţei unei jucătoare cu palmaresul şi de calibrul americancei cu 21 titluri de Mare Şlem la simplu.

"Tranziţia este o parte a sportului. Avem mari campioni care la un moment dat se retrag şi noi mergem mai departe. Cu siguranţă, Serena Williams ne va lipsi la Turneul Campioanelor de la Singapore, i-am simţit lipsa şi în această săptămână - la Beijing, dar ea trebuie să îşi rezolve problemele şi să fie pregătită să revină. Să sperăm că va fi entuziastă şi pregătită să joace în 2016 - un obiectiv despre care ea a vorbit. Să sperăm că o vom vedea continuând - eu voi fi îndrăzneţ şi voi spune pentru următorii zece ani. Dar ea trebuie să revină just, sănătoasă şi pregătită să joace ", a punctat Steve Simon.

Modelul starului din tenisul actual

"America este o piaţă importantă pentru noi. Dar acesta este un sport internaţional şi este foarte important să avem jucători puternici în Europa, în Asia, în fiecare zonă geografică. Avem nevoie de staruri locale pentru a creşte popularitatea în aceste regiuni. Dar ceea ce căutăm în mod special acum sunt starurile cu personalitate, care pot trece graniţa unei regiuni. Dacă ne uităm la Roger Federer şi Rafael Nadal, ei sunt populari oriunde. Este şi cazul Serenei Williams, în circuitul feminin, ea trage după sine vânzările de bilete şi întreg business-ul".

Simon este deschis şi posibilităţii unei noi reforme a tenisului feminin, în ceea ce priveşte calendarul competiţional, în ciuda reticenţei cu care, spune el, cei implicaţi în fenomen privesc aceste schimbări. "Atleţii sunt produsul nostru şi dacă nu sunt pe teren, noi nu avem produs", a conchis Simon, luând în considerare retragerile şi accidentările jucătoarelor de top din acest final de an.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.