SPECIAL Arena Centrală a ajuns într-o stare jalnică. Iată cum arată "bijuteria" pe care se organiza finala Cupei Davis

19 iul 2018 6600 afişări Tenis
SPECIAL Arena Centrală a ajuns într-o stare jalnică. Iată cum arată "bijuteria" pe care se organiza finala Cupei Davis
GALERIE (5 de imagini) VEZI GALERIA

Centralul de la Arenele BNR se degradează pe zi ce trece. Deşi se cunosc problemele pentru care stadionul nu poate fi deschis, nimeni nu face nimic, iar promisiunile au rămas la nivel verbal.

Organizatorii turneului BRD Open fac eforturi mari pentru a improviza un teren central. Fostul Teren 1 a devenit, în urmă cu 2 ani, terenul principal al competiţiei de la Bucureşti. La ultimele două ediţii s-a recurs la această improvizaţie. Situaţia pare, nu că rămâne aceeaşi, ci că se agravează mai mult. În momentul de faţă, nimeni nu se mai îngrijeşte de arenă şi a ajuns într-o stare avansată de degradare. Motivul pentru situaţia actuală este determinată de problema Arenei Centrale, care nu are aviz ISU şi nu poate organiza competiţii.

De clasicul central nu se mai îngrijeşte nimeni. Tribunele au ruginit aproape în totalitate, iar terenul pare necălcat de luni bune. Nu a mai  fost nici udat. Îngrijitorii au lăsat procesul în baza ploii. Afişele care acopereau tribunele la ultimul concurs de tenis nu au fost nici ele date de-o parte, iar acum flutură liber, după viscolele din iernile trecute.

Conflictele de interese agravează problema

Banca Naţională Română este proprietara areneleor din centrul Bucureştiului, dar nu vrea să le cedeze şi solicită 35 de milioane de euro, după ce, în 1991, le-a cumpărat cu 200.000 de euro. Ion Ţiriac este dispus să cumpere complexul, dar nu pare dispus să ofere mai mult de 1-2 milioane de euro. Banca nu este dornică să scadă vreun procent din preţ, dar nici nu face ceva pentru a remedia problema.

200 de m mai departe, aceeaşi situaţie

La câteva sute de metri se află Stadionul Cotroceni, care se găseşte în aceeaşi situaţie. Iarba a crescut considerabil, tribunele au ruginit, iar una din peluze a rămas fără majoritatea scaunelor. Este acea peluză care adăpostea celebra trupă ”Los Platanos”, nelipsită în anii 2000 de la meciurile lui FC Naţional.


Singurii care au de suferit sunt românii. Ne întrebăm de ce ne stingem ca popor, dar, în sinea lor, lucrurile sunt foarte evidente. Nu păstrăm ceea ce avem, nu evoluăm, cădem în involuţie şi nu facem nimic să ne revenim. Din cauza situaţiei, am pierdut un turneu cu tradiţie în tenisul mondial. BRD Năstase-Ţiriac Trophy a fost mutat în Ungaria, după 23 de ani în. Zeci de ani în care nume grele ale tenisului s-au încoronat campioni în România. Goran Ivanisevic, Alberto Martin, David Ferrer, David Sanhez sau Florent Serra sunt doar câţiva din campionii care s-au impus la Bucureşti.

Articol scris de Răzvan Stîngă

 GALERIE FOTO AICI

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.