Spârlea, sfârleaza gospodină

23 apr 2008 204 afişări Tenis
Spârlea, sfârleaza gospodină Fostă jucătoare de Top 10 în lume, Irina Spîrlea are, la 34 de ani, o familie fericită
Rebela ce se ciocnea bot în bot cu Venus Williams în semifinala de neuitat de la US Open 1997 s-a cuminţit. Nu mai serveşte glorie în tenisul profesionist din 2000, dar rămâne vivace ca un titirez.
De la Roma a venit în ţară împreună cu soţul, Maximiliano Pace, şi cu cei doi copii. Tommaso şi Francesca n-au astâmpăr o secundă. Nici la poză n-ar sta. Clar, i-au tras la indigo temperamentul.

Cum e viaţa de familie?

E ceea ce voiam. Am doi copii şi mă opresc, că-s destul de greu de crescut. Pe lângă ei, îmi ocup timpul la cumpărături, fac curat în casă, calc, spăl.

Privind înapoi, talentul ţi l-ai exploatat pe măsură?

Eu zic că da. Dacă ascult pe alţii, nu. M-ar fi văzut în primele cinci din lume. Să nu-l mânii pe Dumnezeu, se putea şi mai rău! Să te accidentezi, să-ţi întrerupi cariera. Tenisul e un sport de caracter. Am pierdut de la minge de meci, dar am şi câştigat de la 1-5 în setul decisiv...

Toţi îşi amintesc de semifinala cu Williams...

Încă e pe YouTube meciul meu de la US Open. Habar n-aveam.


Cu scena aceea când v-aţi „buşit“ lângă fileu...


Aia e în prim-plan!

O amintire deosebită?

Ştiu eu, Roma, în primul an, când am bătut-o pe Sabatini. De acolo a plecat totul. Am simţit că nu mă mai uitam la ele ca la vedete. Le vedeam la TV şi hodoronc-tronc m-am trezit lângă ele, la antrenament, în vestiar. A fost un şoc.

Te-ai retras de timpuriu. Nu te-a bătut gândul revenirii?

Nu cred că aş fi putut, atât timp cât m-am oprit din propria dorinţă. Îmi dispăruse dorinţa de a mă antrena. Eram sătulă de zboruri. Ştii, am făcut un pariu cu un prieten de-al nostru care e pilot la AlItalia. Am adunat toate orele de zbor dintr-un an şi le-am împărţit la 365. Mi-a ieşit vreo jumătate de oră pe zi!

Ai mai multe ore în aer decât un pilot de avion...

Nu... ei zboară puţin mai mult... Nu ştiu alt sport în care să se călătorească atât.

Erau mai multe valori pe timpul tău în tenisul fetelor?

Da! Mai rar o vedeai pe Graf pierzând în primele tururi. Eu aveam o limită: anumite jucătoare nu puteam să le bat. Novotna, cu jocul ei, mă stresa. Graf...

Aveai o dreaptă de senzaţie. Se instaurase un complex?

Nu, dar jocul lor cu al meu nu se pupau. Erau mai tari. Hingis, la 14-15 ani, se juca pe teren cu tine, părea că te ia la mişto. Ca s-o baţi pe Sanchez, trebuia să-i dai la ciolane! Seleş nu prea mă suferea, că îmi plăcea s-o bat. Acum, le vezi şi pe primele că o iau în freză...

CARTE DE VIZITĂ

Irina Spârlea

Data naşterii: 26.03.1976 (Bucureşti)

PALMARES

Debut WTA: 1990

Titluri WTA la simplu: 4

Titluri WTA la dublu: 6

Cel mai bun loc ocupat WTA: 7, în octombrue 1997

Câştiguri din tenis: 2.652.068$

Anul retragerii: 2000

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.