Fără românce în finală la Birmingham! Simona Halep și Sorana Cîrstea au pierdut dramatic în penultimul act, după meciuri de peste două ore

Fără românce în finală la Birmingham! Simona Halep și Sorana Cîrstea au pierdut dramatic în penultimul act, după meciuri de peste două ore
  • Publicat:
  • Actualizat:

Atât Simona Halep (România, 20 WTA), cât și Sorana Cîrstea (România, 36 WTA) au ratat dramatic calificarea în finala turneului de la Birmingham! „Simo” a fost învinsă de Beatriz Haddad Maia (Brazilia, 32 WTA) cu 3-6, 6-2, 4-6, iar „Sori” a pierdut cealaltă semifinală în fața lui Shuai Zhang (China, 54 WTA), scor 6-4, 1-6, 6-7(5).

Simona Halep se oprește și ea în semifinale la Birmingham, la fel ca Sorana Cîrstea, după 3-6, 6-2, 4-6 cu Beatriz Haddad Maia! Meciul Simonei a fost un maraton de două ore și 16 minute, românca pierzând după ce a condus cu 3-1 în setul al treilea. Halep părea că se află în control, dar Haddad Maia a jucat cel mai bun tenis al ei în ultimele game-uri, învingând-o la mare luptă pe româncă.

UPDATE 15:20 Capăt de drum pentru Sorana Cîrstea, în semifinale la Birmingham, după 6-4, 1-6, 6-7(5) cu Shuai Zhang! Românca a avut meciul în mână și a condus cu 5-4 în tie-break-ul decisiv, însă a cedat următoarele trei puncte. Zhang obține calificarea în finală, la capătul unei partide de două ore și 13 minute.

UPDATE 15:15 Simona Halep se află la un pas de eliminare, după ce Beatriz Haddad i-a luat din nou seviciul româncei: 3-6, 6-2, 4-5! Brazilianca va servi pentru meci. În schimb, Sorana Cîrstea are victoria în rachetă, conducând cu 5-4 în tie-break-ul decisiv cu Shuai Zhang!

UPDATE 15:11 Semifinala Sorana Cîrstea – Shuai Zhang se va decide într-un tie-break decisiv: 6-4, 1-6, 6-6! „Sori” a avut nervi tari, servind de două ori pentru a rămâne în meci.

UPDATE 15:02 Sorana Cîrstea trimite meciul cu Shuai Zhang în prelungiri, dar chinezoaica servește încă o dată excelent și își asigură tie-break-ul: 6-4, 1-6, 5-6! Simona Halep se află și ea în mare încurcătură, pierzând trei game-uri la rând: 3-6, 6-2, 3-4 cu Beatriz Haddad!

UPDATE 14:55 Moment crucial în meciul Soranei Cîrstea cu Shuai Zhang! „Sori” servește pentru a rămâne în turneu, la 6-4, 1-6, 4-5! Pe terenul central, Simona Halep se vede egalată de Beatriz Haddad: 3-6, 6-2, 3-3!

UPDATE 14:47 Simona rupe echilibrul și face break-ul în decisiv: 3-6, 6-2, 3-1! Pe Terenul 1, meciul Soranei devine dramatic: 6-4, 1-6, 3-4!

UPDATE 14:43 Răsturnări de situație în ambele semifinale de la Birmingham! Dacă Simona Halep a intrat în control în meciul cu Beatriz Haddad, 3-6, 6-2, 2-1, Sorana Cîrstea a pierdut trei game-uri la rând în fața lui Shuai Zhang: 6-4, 1-6, 2-3!

UPDATE 14:35 Sorana Cîrstea începe în forță decisivul cu Shuai Zhang, realizând un break rapid: 6-4, 1-6, 2-1! Simona Halep și Beatriz Haddad se află la egalitate, 3-6, 6-2, 1-1. Brazilianca a întrerupt seria superbă româncei.

UPDATE 14:28 Simona Halep câștigă patru game-uri la rând și inclusiv setul, 3-6, 6-2 cu Beatriz Haddad! Vești bune și de la meciu Soranei Cîrstea: sportiva din Târgoviște are 2-0 în setul decisiv cu Shuai Zhang.

UPDATE 14:15 Meciul Sorana Cîrstea – Shuai Zhang intră în decisiv, după un set secund fără istoric: 6-4, 1-6! Se încinge și duelul Simona Halep – Beatriz Haddad, 3-6, 3-2! „Simo” tocmai a reușit punctul meciului.

UPDATE 14:07 Simona Halep – Beatriz Haddad 3-6, 2-1! Serviciul româncei funcționează mai bine în setul al doilea.

UPDATE 14:02 Sorana Cîrstea se relaxează prea mult după câștigarea setului ianugural, iar Shuai Zhang o pedepsește: 6-4, 0-3!

UPDATE 13:55 Simona se resimte după ce a căzut de două ori, solicitând un time out medical în pauza dintre seturi.

UPDATE 13:50 Simona Halep nu se descurcă la fel de bine ca Sorana Cîrstea, iar constănțeanca pierde primul set, scor 3-6! Sportiva noastră nu a mai jucat la același nivel din momentul în care a alunecat și a căzut a doua oară.

UPDATE 13:45 Seeet pentru Sorana Cîrstea, scor 6-4 cu Shuai Zhang! „Sori” face spectacol pe Terenul 1, în timp ce Simona Halep se află sub presiune și e condusă pentru prima oară în meci, cu 3-4! Halep a fost aproape de accidentare, alunecând de două ori.

UPDATE 13:35 Simo și Sori continuă să își țină sub presiune adversarele! Atât Halep, cât și Cîrstea se află la conducere și ne dau speranțe pentru o finală românească la Birmingham!

UPDATE 13:20 Simona Halep continuă să conducă cu break, 2-1, în timp ce Sorana Cîrstea a avut două șanse să câștige pe serviciul adversarei, irosindu-le pe ambele: 2-2.

UPDATE 13:10 Au început semifinalele de la Bimingham! Sorana Cîrstea și-a câștigat serviciul în startul meciului cu Shuai Zhang, scor 1-0! Simona Halep începe și ea perfect: 1-0 cu break în fața lui Beatriz Haddad.

UPDATE 13:00 Simona Halep și Beatriz Haddad au intrat în arena centrală. Atmosferă specială și în tribune.

UPDATE 12:55 După ce sâmbătă a plouat toată ziua, vremea este perfectă pentru tenis astăzi, la Birmingham! În câteva minute, Simona Halep și Sorana Cîrstea vor face apariția pe teren.

UPDATE 12:20 Simona Halep se va duela cu Beatriz Haddad Maia pe arena centrală, duminică, de la 13:00, iar Sorana Cîrstea și Shuai Zhang vor intra pe Terenul 1 la aceeași oră. Visăm la o finală românească la Birmingham!

UPDATE 16:30 Ambele semifinale de la Birmingham, Sorana Cîrstea – Shuai Zhang și Simona Halep – Beatriz Haddad Maia, au fost amânate pentru duminică din cauza ploii. Orele de start ale partidelor vor fi anunțate în curând.

UPDATE 15:10 Organizatorii au amânat din nou meciul Sorana Cîrstea – Shuai Zhang, pentru ora 16:00, din cauza vremii nefavorabile! Dacă ploaia se va opri, Simona Halep și Shuai Zhang vor juca de la aceeași oră, pe arena centrală, iar Cîrstea și Zhang se vor duela pe Terenul 1! În acest moment se ia în calcul și mutarea meciurilor în sală, pe hard.

UPDATE 12:50 Meciul Sorana Cîrstea – Shuai Zhang, din semifinalele turneului de la Birmingham, a fost amânat pentru ora 14:00, din cauza ploii! Vestea proastă este că meteorologii anunță ploi pe toată durata zilei, astfel că programul semifinalelor de la Birmingham ar putea fi dat peste cap: „Plouă la Birmingham și nu se poate juca înainte de ora 14:00!”, au anunțat organizatorii britanici.

Sorana Cîrstea reușește turneul carierei pe iarbă, sportiva din Târgoviște disputând sâmbătă prima semifinală pe această suprafață. De asemenea, Cîrstea forțează calificarea în prima finală WTA a sezonului și a 7-a din carieră.

Sorana a pătruns în „careul de ași” de la Birmingham după un meci maraton câștigat în fața Donnei Vekic (Croația, 92 WTA), scor 5-7, 6-3, 6-4, în timp ce Shuai Zhang a eliminat-o în sferturi pe Daiana Yastremska (Ucraina, 79 WTA), scor 7-5, 6-4.

Simona Halep – Beatriz Haddad și Sorana Cîrstea – Shuai Zhang, în semifinale la Birmingham, Live Video Online de la ora 13:00

Meciurile Simona Halep – Beatriz Haddad și Sorana Cîrstea – Shuai Zhang, din semifinalele turneului de la Birmingham, pot fi urmărite pe programele Digisport și în format live blog pe www.prosport.ro. Cîrstea și Zhang s-au mai întâlnit de trei ori în circuitul de tenis profesionist, istoria meciurilor directe fiind de partea româncei! „Sori” a câștigat cu 6-3, 4-6, 6-3 în primul tur al turneului ITF de la Cuneo 2008 (Italia) și în optimi la Strasbourg 2021 (Franța), scor 6-2, 6-1, iar Shuai s-a impus în ultimul duel direct, 6-1, 6-1 în turul secund la Miami 2022.

Simona Halep și Sorana Cîrstea au câștigat câte 11.000 de dolari după ce au acces vineri în semifinalele turneului de la Birmingham, unul pregătitor înainte de Wimbledon (27 iunie – 10 iulie). De asemenea, româncele au primit și 110 puncte în clasamentul WTA. Dacă vor merge în finala de la Birmingham, Simona și Sorana își vor asigura câte 19.750 de dolari, iar campioana competiției va încasa 33.200 de dolari. Halep a strâns nu mai puțin de 38,96 milioane de dolari din premiile la turnee în întreaga carieră, în timp ce Cîrstea a câștigat 7,22 milioane de dolari din tenis.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: Asta nu înseamnă că…
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Ies la iveală noi detalii despre Mirel Dragomir, ucigașul Andreei. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate:
Ies la iveală noi detalii despre Mirel Dragomir, ucigașul Andreei. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv, de o…
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Cel mai nou SUV lansat în România vine din China. Își merită banii?  VIDEO
Cel mai nou SUV lansat în România vine din China. Își merită banii? VIDEO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup