Sorana Cîrstea, învinsă de Petra Kvitova în semifinale la Miami după ce a avut un avantaj important pe tabelă! Românca s-a întors la vechile metehne și a cedat meciul din punct de vedere mental

Sorana Cîrstea, învinsă de Petra Kvitova în semifinale la Miami după ce a avut un avantaj important pe tabelă! Românca s-a întors la vechile metehne și a cedat meciul din punct de vedere mental
  • Publicat:
  • Actualizat:

Sorana Cîrstea (74 WTA) și-a încheiat aventura în semifinale la Miami Open, după 5-7, 4-6 cu Petra Kvitova (12 WTA), Live Video Online pe www.prosport.ro. Sportiva din Cehia se va duela cu Elena Rybakina (Kazahstan, 7 WTA) pentru trofeul turneului din seria WTA 1000.

Capăt de drum pentru Sorana Cîrstea, în semifinale la Miami Open: 5-7, 4-6 cu Petra Kvitova! Sportiva noastră a condus cu 5-2, apoi cu 5-3 și 40-15, dar „New Sorana”, care le-a eliminat pe Caroline Garcia și Aryna Sabalenka, a fost înlocuită de vechea Sorana! Românca a cedat din punct de vedere mental, iar Kvitova a preluat controlul jocului, realizând o serie incredibilă de șapte game-uri consecutive.

Condusă cu set și break, Sorana Cîrstea a încercat să se trezească, dar a fost prea târziu. Nu a mai putut contracara serviciul nimicitor al Petrei Kvitova, iar dubla campioană de la Wimbledon a dus scorul întâlnirilor directe cu sportiva din Târgoviște la 7-4! Kvitova este jucătoare în fața căreia Cîrstea a pierdut cele mai multe meciuri în circuitul profesionist.

Dezamăgirea nu ar trebui să fie însă chiar atât de mare pentru Sorana, care pleacă de la Miami cu fruntea sus, dar și cu un cec de 352.635 de dolari! De asemenea, eleva lui Thomas Johansson va ocupa locul 41 WTA începând de săptămâna viitoare.

UPDATE 00:31 Sorana Cîrstea – Petra Kvitova 5-7, 4-5! Românca prelungește suspansul, dar să vedem dacă poate face ceva pe serviciul cehoaicei în game-ul următor, pentru a rămâne în meci.

UPDATE 00:28 Sorana Cîrstea e la un game de înfrângere în semifinale la Miami: 5-7, 3-5 cu Petra Kvitova! Sori nu își mai găsește ritmul din meciurile precedente, iar acum servește pentru a rămâne în meci.

UPDATE 00:21 Sorana Cîrstea – Petra Kvitova 5-7, 2-4! Sportiva din Târgoviște a pus presiune pe serviciul adversarei, însă nu își poate crea minge de break.

UPDATE 00:13 Cîrstea nu renunță la luptă și se apropie din nou în setul al doilea: 5-7, 2-3 cu Kvitova! Românca are însă un break de recuperat.

UPDATE 00:10 Sorana Cîrstea – Petra Kvitova 5-7, 1-3! Pentru moment, sportiva noastră nu mai găsește soluții pe serviciul Kvitovei.

UPDATE 00:05 Sorana salvează și ea mingi de break și întrerupe seria uluitoare de șapte game-uri consecutive a Petrei: 5-7, 1-2!

UPDATE 00:00 Sorana Cîrstea – Petra Kvitova 5-7, 0-2! Nimic nu se mai leagă în jocul elevei lui Thomas Johansson, iar situația devine dramatică pe centralul de la Miami.

UPDATE 23:53 Sorana Cîrstea pierde primul set în semifinale la Miami, după o revenire fabuloasă a Petrei Kvitova: 5-7! Românca a început entuziasmant, dar jocul ei s-a prăbușit! Kvitova și-a adjudecat nu mai puțin de cinci game-uri consecutive și inclusiv actul inaugural.

UPDATE 23:47 Sorana Cîrstea – Petra Kvitova 5-6! De necrezut: adversara româncei câștigă patru game-uri la rând și va servi pentru primul set. Kvitova nu mai greșește nimic, în timp ce Cîrstea e demoralizată după ratarea celor două mingi de set, la scorul de 5-3 și 40-15.

UPDATE 23:41 Românca nu poate închide deși a avut două mingi de set, iar Kvitova își ia break-ul înapoi: 5-4! Urmează un moment extrem de important: Petra servește pentru a rămâne în actul inaugural.

UPDATE 23:28 Sorana Cîrstea – Petra Kvitova 5-2! Sportiva noastră menține ritmul și confirmă break-ul!

UPDATE 23:25 Sorana Cîrstea – Petra Kvitova 4-2! Sori face break-ul, la a cincea încercare.

UPDATE 23:15 Cîrstea menține ritmul excelent pe propriul serviciu: 3-2 cu Kvitova!

UPDATE 23:12 Sorana Cîrstea – Petra Kvitova 2-2! A venit rândul sportivei din Cehia să salveze minge de break! Românca, egalată.

UPDATE 23:05 Sorana Cîrstea salvează minge de break și conduce cu 2-1! Petra Kvitova pare deranjată de fanii români, care sunt extrem de zgomotoși în tribune! Cehoaica s-a uitat lung către aceștia după ce Sori și-a câștigat serviciul.

 

UPDATE 23:01 Petra Kvitova răspunde cu un game de serviciu solid: 1-1.

UPDATE 22:57 Sorana intră fără trac în meci și își face serviciul: 1-0!

UPDATE 22:50 Sorana Cîrstea și Petra Kvitova au intrat pe teren! Românca a câștigat tragerea la sorți și a ales să servească prima în fața cehoaicei.

UPDATE 22:35 Sorana Cîrstea și Petra Kvitova se pregătesc să intre pe centralul de la Miami! A doua semifinală din concursul feminin va începe cu întârziere, în jurul orei 22:50, după ce Daniil Medvedev l-a învins pe Karen Khachanov cu 7-6, 3-6, 6-3 în penultimul act al turneului masculin.

UPDATE 22:00 Startul duelului Sorana Cîrstea – Petra Kvitova, anunțat inițial la ora 22:00, se amână, din cauză că pe terenul central, Daniil Medvedev și Karen Khachanov au intrat în decisiv, scor 7-6(5), 3-6. Meciul din turneul masculin a început la ora 20:00, dar durează mai mult decât se așteptau organizatorii de la Miami. Astfel, Cîrstea și Kvitova nu vor juca semifinala mai devreme de ora 22:45.

La 10 ani de la singura finală de turneu WTA 1000 disputată în carieră (2-6, 0-6 cu Serena Williams la Rogers Cup), Sorana Cîrstea poate repeta performanța reușită în sezonul de grație 2013. În semifinalele turneului de la Miami, românca se luptă cu una dintre cele mai importante jucătoare din WTA, Petra Kvitova.

Sorana Cîrstea – Petra Kvitova, în semifinale la Miami, Live Video Online de la ora 22:00. Informație incredibilă înaintea meciului: cehoaica este jucătoarea pe care românca a întâlnit-o de cele mai multe ori în carieră

O informație uimitoare a fost furnizată înaintea meciului dintre Sorana Cîrstea și Petra Kvitova de către cei de la OptaAce. Kvitova este jucătoarea cu care Cîrstea s-a confruntat de cele mai multe ori în carieră (10) și cea împotriva căreia românca a pierdut cele mai multe meciuri (6), la egalitate cu Agnieszka Radwanska (Polonia) și Sara Errani (Italia). Scorul întâlnirilor directe dintre Cîrstea și Kvitova este 6-4 în favoarea Petrei.

Petra Kvitova are un palmares impresionant, disputând 12 finale WTA 1000 în carieră. Finalele jucate de Petra au avut loc în sezoane diferite, iar sportiva din Cehia s-a impus în 8 dintre ele. De partea cealaltă, Sorana Cîrstea nu se poate lăuda cu niciun titlu câștigat la acest nivel, românca având în vitrină doar două trofee WTA 250. Meciul dintre Sorana și Petra poate fi urmărit în direct la Digisport 2 și în timp real pe www.prosport.ro. Românca a urcat deja 33 de locuri în clasament, până pe 41 WTA, iar dacă accede în finală va ajunge pe poziția 28 în lume.

Deși nu are un CV la fel de impresionant ca al cehoaicei, Sorana Cîrstea este capabilă să obțină o nouă victorie mare la Miami. Nivelul de joc arătat de „Sori” în SUA a uimit pe toată lumea: după ce a răpus jucătoare precum Fernanda Contreras Gomez (Mexic, 179 WTA), scor 7-6(6), 6-2 în runda inaugurală, Caroline Garcia (Franța, 4 WTA), scor 6-2, 6-3 în turul secund, Karolina Muchova (Cehia, 55 WTA), cu 7-5, 6-1 în turul trei, și Marketa Vondrousova (Cehia, 103 WTA), 7-6(3), 6-4 în optimi, Sorana Cîrstea a produs un șoc în sferturi: 6-4, 6-4 cu Aryna Sabalenka (Belarus, 2 WTA).

Elena Rybakina, întrebată pe cine preferă în finala de la Miami dintre Sorana Cîrstea și Petra Kvitova

Întrebată cu cine preferă să joace dintre Sorana Cîrstea și Petra Kvitova, Elena Rybakina a dat de înțeles că i-ar conveni să o înfrunte pe cehoaică, deoarece suprafața de joc de la Miami nu este pe placul acesteia.

„Împotriva Petrei am jucat anul acesta și ea a jucat foarte bine… Va fi diferit dacă jucăm din nou, deoarece terenurile de la Miami sunt destul de lente… Când este atât de umed, nu este ușor. Indiferent pe cine voi întâlni, va fi un meci foarte dur. Sper să reușesc o ultimă victorie și să cuceresc titlul”, a declarat campioana de la Wimbledon 2022 și Indian Wells 2023, potrivit site-ului oficial al WTA.

În semifinalele turneului de la Miami, Elena Rybakina a dispus în minimum de seturi de favorita gazdelor, Jessica Pegula (3 WTA), cu scorul de 7-6(3), 6-4. Rybakina s-a născut la Moscova și a jucat, până în 2018, pentru Rusia, apoi a ales să reprezinte Kazahstanul.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
”Dan Petrescu?”. Gigi Becali a provocat hohote de râs în direct, după ce FCSB a luat titlul
”Dan Petrescu?”. Gigi Becali a provocat hohote de râs în direct, după ce FCSB a luat titlul
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant…
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un beneficiu uriaş
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un beneficiu uriaş
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
Niciun șofer din România NU MAI SCAPĂ. S-a dat ordin la Poliția Română: Desfășurăm FORȚE impresionante
Niciun șofer din România NU MAI SCAPĂ. S-a dat ordin la Poliția Română: Desfășurăm FORȚE impresionante
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de 21 de ani care s-a filmat când gonește cu 180 km/h
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de 21 de ani care s-a…
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de regretata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu îl ierta
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de regretata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu…
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în…