Sorana Cîrstea, final de poveste în China! Un nou meci-revanșă pentru Simona Halep în semifinalele turneului de la Beijing

Redactor:
Andrei Pal
Redactor:
Marius Hutu
Sorana Cîrstea, final de poveste în China! Un nou meci-revanșă pentru Simona Halep în semifinalele turneului de la Beijing
  • Publicat:
  • Actualizat:

Sorana Cîrstea s-a oprit în sferturile de finală ale turneului de la Beijing, după ce a fost învinsă cu 6-4, 6-4 de Jelena Ostapenko. Semifinala sută la sută românească nu va avea loc, în schimb, Simona Halep are șansa unui nou-meci revanșă la China Open. De această dată în fața jucătoarei letone, cea care i-a „suflat” titlul de Grand Slam de la Roland Garros și a împiedicat-o să urce pe locul 1 mondial.

  • Jelena Ostapenko are un categoric 4-0 în confruntările cu jucătoarele din România susținute în 2017. Rezultatul din finala de la Roland Garros cu Simona Halep reprezintă și cea mai mare victorie a carierei

Sorana Cîrstea a prins trei săptămâni bune pe pământ asiatic, dar la partida cu Jelena Ostapenko nu a prins cea mai bună zi. Serviciul nu i-a funcționat, returul a fost de cele mai multe ori scurt, iar adversara a taxat-o cu loviturile ei necruțătoare de forehand, trimise în colțurile terenului. Letona a atacat foarte rapid mingea, a jucat în forță și a scurtat mereu schimburile de mingi. În fiecare set, diferența a fost făcută de câte un break, într-o partidă în care ambele jucătoare au avut un prim serviciu de sub 60% și nu au câștigat mai mult de 50% din punctele jucate cu al doilea serviciu.

Sorana Cîrstea și-a ridicat nivelul de joc spre finalul partidei, dar a fost prea târziu, Ostapenko s-a impus cu 6-4, 6-4. Jucătoarea din România revine însă cu o victorie ersonală din turneul asiatic, în condițiile în care de luni se va regăsi din nou în Top 40 mondial, după o lungă perioadă de absență.

EVOLUȚIA SCORULUI ÎN „SFERTUL” SORANA CÎRSTEA – JELENA OSTAPENKO

11:57 Jelena Ostapenko se califică în semifinale după un game la zero pe propriul serviciu. Jucătoarea letonă a învins-o pe Sorna Cîrstea cu același scor cu care s-a impus și la US Open în turul 2, adică 6-4, 6-4. Meciul a durat o oră și 24 de minute. Urmează o altă confruntare româno-letonă, Simona Halep vs Jelena Ostapenko, pentru un loc în finala turneului din categoria Premier Mandatory.

11:50 Calitatea jocului a crescut foarte mult în ultimele minute de joc, iar acest lucru i se datorează și Soranei. Ostapenko a realizat însă câteva lovituri uluitoare, care s-au dus în colțurile terenului și s-a apropiat astfel la un game distanță de semifinale, 3-5

 

11:41 Ostapenko trece din nou la conducere după câteva momente favorabile ale Soranei. Românca a avut 40-0 pe propriul serviciu, dar letona și-a ridicat brusc nivelul de joc, a făcut cinci puncte la rând și a realizat din nou break-ul, scor 3-4.

11:37 Intervenția lui Adrian Cruciat a dat roade. După sfaturile primite de la antrenor, Sorana Cîrstea a revenit ceva mai apăsat pe teren, schimburile de mingi au început să se prelungească, iar break-ul cedat mai devreme a fost recuperat: 3-3. Românca este din nou în joc!

11:26 Sorana pare ieșită din ritm, nu-i merge nici returul, iar Ostapenko se desprinde la 3-1, în ciuda faptului că a ajuns la șapte duble greșeli pe propriul serviciu.

11:20 Ostapenko este cea care rupe echilibrul și în setul doi cu un break în game-ul trei. Dacă pe propriul serviciu letona nu excelează, în schimb, la retur este mai mereu în ofensivă și adună puncte câștigătoare. Sorana nu simte mingea foarte bine și are o evoluție inconstantă.

11:08 Ostapenko conduce cu 1-0 la seturi, după un game 10 destul de convingător. Letona a atacat fiecare minge și a câștigat cu 6-4 după 36 de minute de joc. Ambele jucătoare au făcut câte 13 greșeli neforțate în primul set, dar letona a adunat șase puncte în plus.

11:05 Sorana câștigă primul game pe propriul serviciu, după mai bine de 30 de minute de joc, scor 4-5

11:03 Break-ul nr. 7! Nici Jelena Ostapenko nu excelează la serviciu – doar 31% la prima servă – , iar Sorana încă rezistă în primul set: 3-5

10:58 Sarabandă de break-uri! Jelena Ostepenko nu poate fi „mișcată” deocamdată de serviciul Soranei și ajunge deja la al 4-lea break în acest prim set, cu multe greșeli neforțate de ambele părți. S-au înregistrat deja 6 break-uri în 7 game-uri.

10:55 Sorana nu se predă în acest prim set! A reușit să recupereze un break și speră într-o revenire la fel ca în setul doi cu Karolina Pliskova, în optimi. Are nevoie însă și de un serviciu mai bun.

10:48 Ostapenko întrerupe seria break-urilor, după ce a reușit să pună mai des primul serviciu în terenul Soranei. Letona realizează apoi rapid al treilea break consecutiv și se distanțează la 4-1

10:44 Trei break-uri în debutul partidei dintre Sorana Cîrstea și Jelena Ostapenko. Jucătoarea letonă a preluat din nou conducerea cu câteva lovituri câștigătoare: 1-2

10:40 În mai puțin de 5 minute, Sorana a reușit rebreak-ul. Românca a speculat la maximum serviciul deficitar al adversarei. Ostapenko a jucat doar o servă cu primul serviciu și a făcut două duble greșeli.

10:36 Sorana Cîrstea a început partida la serviciu, însă Jelena Ostapenko este cea care a dictat primele schimburi, iar cu câteva lovituri în forță la retur a reușit break-ul: 0-1

10:15 Partida Grigor Dimitrov – Robert Bautisa Agut s-a încheiat cu victoria bulgarului, 2-1 la seturi, astfel că Sorana Cîrstea și Jelena Ostapenko sunt în bloc-starturi pentru a ataca semifinalele turneului de la Beijing.

09:30 Startul partidei se amână cu cel puțin 45 de minute. Sorana Cîrstea și Jelena Ostapenko vor intra în teren după terminarea partidei dintre Grigor Dimitrov și Robert Bautisa Agut, care au intrat într-un set decisiv în sferturile de finală ale turneului masculin.

 

09:00 În cazul în care Sorana Cîrstea va ajunge în semifinalele turneului China Open, atunci tenisul românesc va înregistra o nouă premieră în WTA. Adică prima semifinală sută la sută românească într-un turneu din categoria Premier Mandatory. Simona Halep o așteaptă deja pe Sorana în penultimul act.


Fără doar și poate, Sorana traversează una din cele mai bune perioade din ultima vreme, evoluțiile din meciurile cu Christina McHale și Karolina Pliskova amintind de anii în care românca „bătea” la porțile Top 20 WTA. Deocamdată, în urma parcursului de la Wuhan, dar mai ales de la Beijing, Cîrstea și-a asigurat revenirea în Top 40, iar ascensiunea poate fi și mai spectaculoasă cu fiecare reușită care ar putea veni pe acest final de săptămână.

La o scurtă privire a parcursului din 2017, putem spune că Sorana se află la un meci distanță de rezutatul sezonului. Ea a mai ajuns într-o semifinală la Nurnberg, însă acel turneu nu poate fi comparat cu Beijing, din toate punctele de vedere. Rezultate de vârf până acum le putem considera un sfert de finală la Madrid – tot din categoria Premier Mandatory – și un tur 4 la Australian Open.

În fața Soranei va sta o altă jucătoare care se află într-o formă de invidiat. Jelena Ostapenko vine după un titlu la Seul și o semifinală la Wuhan, rezultate cu care și-a asigurat deja prezența în premieră la Turneul Campioanelor. În 2017, jucătoarea din Letonia a câștigat toate cele trei jocuri disputate cu reprezentantele României: cu Ana Bogdan în turul 1 la Charleston, cu Simona Halep în finală la Roland Garros și cu … Sorana Cîrstea în turul 2 la US Open.

Sorana Cîrstea și Jelena Ostepenko sunt și foarte bune prietene în circuitul WTA. Cele două au și făcut echipă la dublu, atât la Seul, cât și aici, la Beijing.

„Cred că suntem prietene bune acum. Este o fată drăguță și o jucătoare foarte bună. Are un joc similar cu al meu, un tenis agresiv. Am avut niște schimburi de mingi intense la New York, sper să avem un meci bun și mâine”, Jelena Ostapenko, înainte de partida cu Sorana Cîrstea

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului său
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului…
Și-au bătut joc de Dembele. Cum a fost ironizat și Araujo, după ce a fost eliminat de Kovacs. Cele mai tari memeuri
Și-au bătut joc de Dembele. Cum a fost ironizat și Araujo, după ce a fost eliminat de Kovacs. Cele mai…
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui și pe mine la noapte? Plătesc bine
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui și pe mine la noapte?…
Cum s-a schimbat viața
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici 100 de euro pensie. Ăia…
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
Dezvăluiri rare despre fiica lui Costel Corduneanu. Ce a moştenit de la tatăl său
Dezvăluiri rare despre fiica lui Costel Corduneanu. Ce a moştenit de la tatăl său
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de Wales va fi mai aproape de copiii săi
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de Wales va fi mai aproape…
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente sau casă. Trebuie să plătească în fiecare an
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente sau casă. Trebuie să plătească în fiecare an
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Noi parteneriate cu țările din Orientul Mijlociu: România caută investitori pentru Tarom
Noi parteneriate cu țările din Orientul Mijlociu: România caută investitori pentru Tarom
Cum puteţi să luaţi 40.000 de euro direct pe Revolut să vă plătiţi instant creditele de la alte bănci. Cât veţi da înapoi pe lună
Cum puteţi să luaţi 40.000 de euro direct pe Revolut să vă plătiţi instant creditele de la alte bănci. Cât…
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna nu se lasă dusă din peisaj”
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna nu se lasă dusă din…