Sorana Cîrstea a dat start surprizelor la Wimbledon 2018, cu o evoluție fantastică! Alexandra Dulgheru aduce României a doua victorie, printr-o revenire marcă-înregistrată. LIVE BLOG

Autor: Cezara Paraschiv Publicat: 02 Jul. 2018, 16:06 Actualizat: 02 Jul. 2018, 20:27 Tenis
  • Cinci românce intră în competiție, în primul tur de la Wimbledon 2018, luni, pe jumătatea a doua de tablou. Partidele sunt în format LIVE BLOG pe www.prosport.ro și în transmisiune directă pe canalele Eurosport.
  • Sorana Cîrstea este prima româncă ajunsă în turul doi la Wimbledon 2018 și prima jucătoare care produce o surpriză la această ediție, trimițând-o acasă, scor 7-5, 6-3, pe Magdalena Rybarikova (cap de serie 19, semifinalistă la Wimbledon 2017).
  • Alexandra Dulgheru a semnat a doua victorie pentru România, la capătul unui meci de trei seturi încheiat en-fanfare în fața stângacei cu lipici la ași, Kristyna Pliskova.
  • Sorana Cîrstea se lasează pe un culoar favorabil: va înfrunta, în turul doi, o jucătoare venită din calificări – Evgeniya Rodina (120 WTA) învingătoare cu 3-6, 7-5, 6-4 în fața unei alte jucătoare venite din calificări, Antonia Lottner (128 WTA). De partea cealaltă, Alexandra Dulgheru va juca împotriva învingătoarei dintre favorita 9 – Venus Williams și Johanna Larsson (58 WTA).

 

15:25 VICTORIEEEE, Alexandra Dulgheru, 6-4, 1-6, 6-2! Pliskova îi oferă pe dublă greșeală o primă minge de meci Alexandrei Dulgheru. Românca ne-a arătat o scurtă și un lob perfect în acest game, iar acum termină meciul la fileu, cu un lung de linie, un țipăt și țopăială.


15:19 La un game de victorie. Kristyna Pliskova nu arată bine deloc. Greșește, iar startul perfect al României este aproape de a trece la versiunea 2-0. Prima la linia de serviciu va ajunge însă reprezentanta Cehiei. Dulgheru – Kr. Pliskova 6-4, 1-6, 5-2


15:13 Alexandra Dulgheru face spectacol pe Terenul 6. Dulgheru – Kr. Pliskova 6-4, 1-6, 4-1

31 de minute a durat setul doi, manșa secundă a trecut de 20 de minute, iar, per total, Dulgheru se va apropia din nou de borna de două ore petrecute pe teren.


15:10 GAME, SET, MECI Sorana Cîrstea. 7-5, 6-3. Prima surpriză la Wimbledon 2018 este semnată de o româncă: numărul 19 mondial și semifinalista ediției 2017 e OUT!

Forehandul Soranei a fost de nota maimă, cu felicitări, iar Rybarikova nu a avut șanse de a ataca, fiind ținută în defensivă de o Sorana Cîrstea cu poftă de joc.

Oamenii de la WTA aplaudă și ei.


15:07 BREAK SORANA CÎRSTEA. Românca profită de un game în care Rybarikova i-a pavat calea cu dublă greșeală, atacă din nou furibund în lung de linie și este la un game de turul doi. Cîrstea – Rybarikova 7-5, 5-3.


15:05 Alexandra Dulgheru a temperat elanul adversarei în start de set decisiv. Două mingi de break salvate și un 2-1 important pe tabelă. Dulgheru – Kr. Pliskova 6-4, 1-6, 2-1.


14:55 Sorana Cîrstea este bine înfiptă la fileu și, cu două voleuri, rezolvă punctul de la egalitate, pe serviciu, după două mingi de break anulate. Strânge pumnul, după al patrulea punct consecutiv. Cîrstea – Rybarikova 7-5, 3-2


14:50 DECISIV în partida Alexandrei Dulgheru cu Kristyna Pliskova. Jucătoarea din Cehia a defilat în setul doi, 6-1. Dulgheru – Kr. Pliskova 6-4, 1-6.


14:47 REBREAK, Rybarikova. Sportiva din Târgoviște se încurajează după un nou atac bine dus la capăt în apropierea plasei, prin care anulează o primă minge de break. Vântul le încurcă pe ambele sportive – puțin mai mult pe Sorana, care, în plus, este puțin prinsă și pe contre-pied. Dar, Sorana salvează din nou, cu o combinație 1-2, serviciu – forehand câștigător. Însă, Rybarikova insistă, trimite un passing pentru o a patra minge de break și apoi un lob suficient de înalt peste Sorana. Românca nu poate face nimic cu smash-ul, fiind depășită de situație. Cîrstea – Rybarikova 7-5, 2-1.


14:40 Sorana Cîrstea impresionează cu o nouă scurtă de pe forehand, pusă din spatele terenului. Ajunge la o primă minge de break – nu o ia, dar își ia revanșa pe a doua – slice-ând mai ceva ca Monica Niculescu. Ținută în defensivă, Rybarikova pare că ajunge cu fruntea în iarbă pentru a recupera mingea, dar nu poate trimite înapoi. Cîrstea – Rybarikova 7-5, 2-0.


14:30 Kristyna Pliskova nu mai stă la discuții în start de set doi: 3-0 rapid în fața Alexandrei Dulgheru. Românca a avut minge de game pe serviciu, dar nu a fructificat. Dulgheru – Kr. Pliskova 6-4, 0-3.


14:29 SEEEEET SO-RA-NA!!! Cîrstea dă cu forehandul ca din tun – și pe retur, dar și de pe linia de fund a terenului. Așa ajunge la egalitate, de la 40-30 pentru Magdalena. Se lasă apoi foarte bine jos pe picioare pentru a prelua aproape din iarbă o minge moartă a slovacei – și are minge de break. Pe care o fructifică, printr-un excelent rever. Cîrstea – Rybarikova 7-5, în 49 de minute.


14:22 Magic Sorana. Sunt 3 game-uri câștigate consecutiv de Cîrstea: încă o scurtă negociată bine, un serviciu care o încurcă pe Rybarikova și românca a preluat conducerea pe tabelă, din nou, în fața semifinalistei de la Wimbledon 2017.


14:18 SET, Dulgheru și BREAK recuperat de Cîrstea. Alexandra încearcă un voleu pretențios la plasă, iar reacția ei ne amintește parcă de Jelena Ostapenko. Primele două mingi de set sunt ratate, însă pe a treia o ține bine în schimb pe Pliskova și se impune. Dulgheru – Kr. Pliskova 6-4 (38 minute). Sorana Cîrstea găsește un retur câștigător la minge de break și duce primul set în prelungiri, în ceasul al 12-lea: Cîrstea – Rybarikova 5-5.


14:14 Alexandra Dulgheru este la un game de câștigarea primului set. 5-3, în fața Kristynei Pliskova. De menționat că nivelul sportivei din Cehia a crescut, astfel încât în ultimele două ture pe lansare nu a mai cedat vreun punct. În plus, Kristyna a trimis deja 4 ași. Sorana Cîrstea a scăzut nivelul intensității, permițându-i o desprindere rapidă Rybarikovei, tot la 5-3.


14:07 Game-ul șapte: primul break reușit de Rybarikova. Sorana ajunge în acel moment în care ratează ținta, de pe linia de fund a terenului. Magdalena este acolo pentru a profita. Game luat la zero pe retur, fără speranță pentru Sorana. Cîrstea – Rybarikova 3-4, după 27 de minute.


14:04 Serviciul Rybarikovei este impresionant pe iarbă, chiar dacă, pe alocuri, Sorana mai prinde câte un retur tare pe mingea a doua. 10-5 raportul loviturilor câștigătoare îi face cinstea Soranei. Cîrstea – Rybarikova 3-3.


14:00 După 19 minute de joc, Alexandra Dulgheru reușește să își apere, în premieră, serviciul. Dulgheru – Kr. Pliskova 3-1. De partea cealaltă, Sorana Cîrstea – Magdalena Rybarikova 3-2.


13:57 Un start atipic de meci pe Terenul 6, pe o suprafață care, cel puțin teoretic, avantajează serviciul. Alexandra Dulgheru și înalta Kristyna Pliskova – o veritabilă Domnișoară As în circuit – au deschis meciul direct cu trei break-uri. Aleandra are însă unul în plus. Dulgheru – Kr. Pliskova 2-1


13:52 Sorana rezistă! Cîrstea este agresivă și se ia la trântă cu Rybarikova la scurte. Jucătoarea din Slovacia este recunoscută pentru atingerile magice și execuțiile tehnice, dar Sorana nu are nici urmă de comple. Salvează două mingi de break – pe una dintre ele presând-o pe Magdalena până când aceasta ratează passingul în lung de linie. Și favorita 19 punctează la capitolul impresie artistică, dar game-ul îi revine Soranei. Cîrstea – Rybarikova 2-1


13:45 Start joc! This is Wimbledon, cu Sorana Cîrstea. Alexandra Dulgheru a început puțin mai târziu duelul cu Pliskova cea cu rezultate mai modeste în circuit. Sorana a scăpat de bandaje și deschide cu o tură sigură la serviciu meciul cu Rybarikova, câștigată la zero. Semifinalista din 2017 apără prompt minge de break și tabela se mută lin. Cîrstea – Rybarikova 1-1


Alexandra Dulgheru (141 WTA) – Kristyna Pliskova (77 WTA) este partida care deschide programul de joc pe Terenul 6, de la ora 13:30. Trecută prin sita calificărilor, românca începe și Wimbledonul exact cum începea și tabloul principal de la Roland Garros: cu aproape cinci ore și jumătate de joc cumulat în cele trei partide câștigate pentru a accede pe main draw. Meciurile de calificare s-au încheiat însă de joi, iar românca a avut timp de recuperare. Tot ea are și avantaj moral în fața stângacei dintre gemenele Pliskova – victorie în singurul meci direct, în primul tur al ediției 2014 a US Openului.

În paralel, se va desfășura un alt meci foarte interesant pentru fanii români. Sorana Cîrstea (19 WTA) – Magdalena Rybarikova (51 WTA) dă start-joc la Wimbledon 2018 pe Terenul 11, tot de la ora 13:30. Cel mai bun rezultat al Soranei în ultimele cinci turnee de Mare Șlem disputate a venit chiar pe iarba londoneză – tur 3, în 2017. Dar, de partea cealaltă a fileului se va afla revelația de anul trecut de la All England Club, primită atunci pe tablou grație clasamentului protejat și învinsă abia în semifinale. Sorana și Magdalena și-au împărțit până acum victoriile în meciurile directe – jucătoarea din Slovacia s-a retras după un prim set pierdut la Tașkent, în 2008, dar a câștigat în octombrie 2017, la Linz, 5-7, 6-2, 6-1.

Rybarikova a confirmat deja, parțial, statutul de specialistă pe iarbă, jucând o finală la Birmingham, acolo unde dubla campioană de la Wimbledon, Kvitova, a avut nevoie de set decisiv pentru a se impune. De partea cealaltă, Sorana vine după o serie dificilă în circuit, cu 4 înfrângeri în ultimele 4 meciuri.

În jurul orei 17:00, Irina Begu (36 WTA) și Katie Swan (204 WTA) încheie programul pe Terenul 14. Acesta este al treilea meci, după un duel de la masculin, Struff – Mayer (cap de serie 32), și unul de la feminin, Bertens (cap de serie 20) – Stefkova. Fără meci câștigat pe iarbă în proba de simplu în acest sezon, dar cu finală la dublu alături de Mihaela Buzărnescu, Irina Begu se va baza pe experiență în duelul cu o tânăra jucătoare a Marii Britanii (19 ani), aflată doar la a doua prezență pe tabloul principal al unui turneu de Mare Șlem. Irina nu are un palmares strălucit la Wimbledon – a trecut de primul tur doar de trei ori în carieră, din șapte participări consecutive.

Nu înainte de ora 19:00, Gabriela Ruse își va face debutul absolut la nivel de Grand Slam, într-o partidă contra favoritei 32, Agnieszka Radwanska, care este păstrată ca jolly joker de organizatori, pentru a oferi mai mult spectacol fanilor, pe o arenă mare. Tot un debut la ceas de seară înregistrăm și în cazul Mihaelei Buzărnescu (cap de serie 29), trimisă pentru duelul său cu Aryna Sabalenka (32 WTA), pe Terenul 16. Alte trei meciuri trebuie însă să se încheie pentru ca Miki Buzz să intre pe teren. Sportiva din Belarus, a cărei poveste ați putut-o citi pe www.prosport.ro, vine după o finală jucată sâmbătă, la Eastbourne și se află acum la cea mai bună clasare a carierei. Aceste două partide le urmărim tot împreună, pe www.prosport.ro, într-un LIVE BLOG special.

Autor: Cezara Paraschiv Publicat: 02 Jul. 2018, 16:06 Actualizat: 02 Jul. 2018, 20:27 Tenis
Pe aceeași temă
Imagini explozive: BRomania, filmat în timp ce se săruta cu un bărbat pe gură
Imagini explozive: BRomania, filmat în timp ce se săruta cu un bărbat pe gură
Judecători ameninţaţi cu moartea şi înjuraţi ca la uşa cortului în timpul şedinţei: „Tu ştii cu cine stai de vorbă, fă proasto?“
Judecători ameninţaţi cu moartea şi înjuraţi ca la uşa cortului în timpul şedinţei: „Tu ştii cu cine stai de ...
DOLIU in muzica populara! O MARE cantareata A MURIT in urma cu putin timp
DOLIU in muzica populara! O MARE cantareata A MURIT in urma cu putin timp
O femeie a primit o brăţară Fitbit de la iubit. Motivul pentru care l-a scurt timp după aceea „i-a dat papucii” bărbatului
O femeie a primit o brăţară Fitbit de la iubit. Motivul pentru care l-a scurt timp după aceea „i-a dat papucii” bărbatului
VIDEO FABULOS | Clipul anului, fara indoiala! PARIUL NEBUN facut de Budescu: a zis ca da gol DIN VESTIAR si a reusit! „Dati-va copii, ca iau 30 de lei!”
VIDEO FABULOS | Clipul anului, fara indoiala! PARIUL NEBUN facut de Budescu: a zis ca da gol DIN VESTIAR si a reusit! „Dati-va ...
Imagini demențiale cu bunicuțele-escorte care sunt plătite regește ca să facă amor! ”Nu sunt pregătită să mă opresc”
Imagini demențiale cu bunicuțele-escorte care sunt plătite regește ca să facă amor! ”Nu sunt pregătită să mă opresc”
TIPA a alimentat şi s-a dus să plătească. La casa de marcat i-a lăsat MASCĂ pe toţi - VIDEO
TIPA a alimentat şi s-a dus să plătească. La casa de marcat i-a lăsat MASCĂ pe toţi - VIDEO
Răsturnare de situaţie în cazul dublei crime de la Satu Mare. Câinele de urmă a „mirosit“ un alt suspect
Răsturnare de situaţie în cazul dublei crime de la Satu Mare. Câinele de urmă a „mirosit“ un alt suspect
SURPRIZĂ: Cel mai nou credit ipotecar de la ING, cu dobândă FIXĂ. Cât vei plăti înapoi şi ce rată ai la un credit de 200.000 lei
SURPRIZĂ: Cel mai nou credit ipotecar de la ING, cu dobândă FIXĂ. Cât vei plăti înapoi şi ce rată ai la un credit ...
ALERTĂ mondială din CAUZA sexului. ''Nu o mai faceţi, este foarte periculos!''. Ce nu trebuie să faci niciodată atunci când faci SEX
ALERTĂ mondială din CAUZA sexului. ''Nu o mai faceţi, este foarte periculos!''. Ce nu trebuie să faci niciodată atunci ...
ATENŢIE! De astăzi, poliţia opreşte în trafic maşinile să le verifice. Dacă aveţi asta în maşină, primiţi amendă.
ATENŢIE! De astăzi, poliţia opreşte în trafic maşinile să le verifice. Dacă aveţi asta în maşină, primiţi amendă.
ŞOC! O fostă campioană la gimnastică, prezentă pe site-urile de filme pentru adulţi. Sărăcia cumplită a împins-o la acest lucru
ŞOC! O fostă campioană la gimnastică, prezentă pe site-urile de filme pentru adulţi. Sărăcia cumplită a împins-o ...
O nouă autostradă în România! Când se dă în folosință: Anunț oficial al Guvernului
O nouă autostradă în România! Când se dă în folosință: Anunț oficial al Guvernului
Andreea Bănică, viață de lux! Ce bolid de zeci de mii de euro conduce soțul ei
Andreea Bănică, viață de lux! Ce bolid de zeci de mii de euro conduce soțul ei
Picioare transpirate - de ce miros urât de fapt?
Picioare transpirate - de ce miros urât de fapt?
Tragedie fara margini! Doliu in televiziune. Nu au mai avut ce sa ii faca...
Tragedie fara margini! Doliu in televiziune. Nu au mai avut ce sa ii faca...
Răsturnare de situație! Oana Roman a spus adevărul despre relația cu Marius Elisei: ”Rușinică”
Răsturnare de situație! Oana Roman a spus adevărul despre relația cu Marius Elisei: ”Rușinică”
Site-ul PornHub a dezvăluit care sunt cele mai cautate clipuri din ROMÂNIA
Site-ul PornHub a dezvăluit care sunt cele mai cautate clipuri din ROMÂNIA
Costul ameţitor pe care îl are geaca cu care Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad, s-a prezentat la DNA
Costul ameţitor pe care îl are geaca cu care Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad, s-a prezentat la DNA
Guvernul construieşte două penitenciare cu 177 milioane de euro. În ce judeţe vor fi „cazaţi” deţinuţii
Guvernul construieşte două penitenciare cu 177 milioane de euro. În ce judeţe vor fi „cazaţi” deţinuţii
Horoscop Nicoleta Svarlefus 2020 un an GROZAV de BANOS pentru 3 zodii, pentru alte 4 DEZASTRUL
Horoscop Nicoleta Svarlefus 2020 un an GROZAV de BANOS pentru 3 zodii, pentru alte 4 DEZASTRUL
Anunțul momentului: s-a aflat! Se retrage sau nu Lidia Buble din muzică. Totul despre planurile artistei
Anunțul momentului: s-a aflat! Se retrage sau nu Lidia Buble din muzică. Totul despre planurile artistei
Raluca Bădulescu, dependentă de cumpărături! Totul despre noul sezon 'Bravo, ai stil!', viața personală a juratei dar și banii pe care îi dă pe haine.
Raluca Bădulescu, dependentă de cumpărături! Totul despre noul sezon 'Bravo, ai stil!', viața personală a juratei dar ...
De necrezut! FOTO | Ea e vedeta Disney devenită între timp starletă porno. Cum arată acum
De necrezut! FOTO | Ea e vedeta Disney devenită între timp starletă porno. Cum arată acum
Cât costă în România CEL MAI FRUMOS SUV Mercedes? Selly a dat deja avansul
Cât costă în România CEL MAI FRUMOS SUV Mercedes? Selly a dat deja avansul
FOTO. TRANSFORMARE SPECTACULOSĂ! Cum a ajuns să arate Monica, soția lui Leonard Doroftei, la 45 de ani!
FOTO. TRANSFORMARE SPECTACULOSĂ! Cum a ajuns să arate Monica, soția lui Leonard Doroftei, la 45 de ani!
FOTO. Imagini incendiare cu Maria Liman, tânăra care a pozat în Playboy și a refuzat să intre în politică în partidul aflat la opoziție!
FOTO. Imagini incendiare cu Maria Liman, tânăra care a pozat în Playboy și a refuzat să intre în politică în partidul ...
Horoscop zilnic 12 decembrie 2019 – De joi este Lună Nouă în gemeni
Horoscop zilnic 12 decembrie 2019 – De joi este Lună Nouă în gemeni
Horoscop Zodia Pești 14 Decembrie 2019
Horoscop Zodia Pești 14 Decembrie 2019
Sezonul răcelilor: obiecte ce trebuie dezinfectate
Sezonul răcelilor: obiecte ce trebuie dezinfectate