Sorana Cîrstea a dat start surprizelor la Wimbledon 2018, cu o evoluţie fantastică! Alexandra Dulgheru aduce României a doua victorie, printr-o revenire marcă-înregistrată. LIVE BLOG

2 iul 2018 12627 afişări Tenis
Sorana Cîrstea a dat start surprizelor la Wimbledon 2018, cu o evoluţie fantastică! Alexandra Dulgheru aduce României a doua victorie, printr-o revenire marcă-înregistrată. LIVE BLOG
GALERIE (5 de imagini) VEZI GALERIA
  • Cinci românce intră în competiţie, în primul tur de la Wimbledon 2018, luni, pe jumătatea a doua de tablou. Partidele sunt în format LIVE BLOG pe www.prosport.ro şi în transmisiune directă pe canalele Eurosport.
  • Sorana Cîrstea este prima româncă ajunsă în turul doi la Wimbledon 2018 şi prima jucătoare care produce o surpriză la această ediţie, trimiţând-o acasă, scor 7-5, 6-3, pe Magdalena Rybarikova (cap de serie 19, semifinalistă la Wimbledon 2017).
  • Alexandra Dulgheru a semnat a doua victorie pentru România, la capătul unui meci de trei seturi încheiat en-fanfare în faţa stângacei cu lipici la aşi, Kristyna Pliskova.
  • Sorana Cîrstea se lasează pe un culoar favorabil: va înfrunta, în turul doi, o jucătoare venită din calificări - Evgeniya Rodina (120 WTA) învingătoare cu 3-6, 7-5, 6-4 în faţa unei alte jucătoare venite din calificări, Antonia Lottner (128 WTA). De partea cealaltă, Alexandra Dulgheru va juca împotriva învingătoarei dintre favorita 9 - Venus Williams şi Johanna Larsson (58 WTA).

15:25 VICTORIEEEE, Alexandra Dulgheru, 6-4, 1-6, 6-2! Pliskova îi oferă pe dublă greşeală o primă minge de meci Alexandrei Dulgheru. Românca ne-a arătat o scurtă şi un lob perfect în acest game, iar acum termină meciul la fileu, cu un lung de linie, un ţipăt şi ţopăială.


15:19 La un game de victorie. Kristyna Pliskova nu arată bine deloc. Greşeşte, iar startul perfect al României este aproape de a trece la versiunea 2-0. Prima la linia de serviciu va ajunge însă reprezentanta Cehiei. Dulgheru - Kr. Pliskova 6-4, 1-6, 5-2


15:13 Alexandra Dulgheru face spectacol pe Terenul 6. Dulgheru - Kr. Pliskova 6-4, 1-6, 4-1

31 de minute a durat setul doi, manşa secundă a trecut de 20 de minute, iar, per total, Dulgheru se va apropia din nou de borna de două ore petrecute pe teren.


15:10 GAME, SET, MECI Sorana Cîrstea. 7-5, 6-3. Prima surpriză la Wimbledon 2018 este semnată de o româncă: numărul 19 mondial şi semifinalista ediţiei 2017 e OUT!

Forehandul Soranei a fost de nota maimă, cu felicitări, iar Rybarikova nu a avut şanse de a ataca, fiind ţinută în defensivă de o Sorana Cîrstea cu poftă de joc.

Oamenii de la WTA aplaudă şi ei.


15:07 BREAK SORANA CÎRSTEA. Românca profită de un game în care Rybarikova i-a pavat calea cu dublă greşeală, atacă din nou furibund în lung de linie şi este la un game de turul doi. Cîrstea - Rybarikova 7-5, 5-3.


15:05 Alexandra Dulgheru a temperat elanul adversarei în start de set decisiv. Două mingi de break salvate şi un 2-1 important pe tabelă. Dulgheru - Kr. Pliskova 6-4, 1-6, 2-1.


14:55 Sorana Cîrstea este bine înfiptă la fileu şi, cu două voleuri, rezolvă punctul de la egalitate, pe serviciu, după două mingi de break anulate. Strânge pumnul, după al patrulea punct consecutiv. Cîrstea - Rybarikova 7-5, 3-2


14:50 DECISIV în partida Alexandrei Dulgheru cu Kristyna Pliskova. Jucătoarea din Cehia a defilat în setul doi, 6-1. Dulgheru - Kr. Pliskova 6-4, 1-6.


14:47 REBREAK, Rybarikova. Sportiva din Târgovişte se încurajează după un nou atac bine dus la capăt în apropierea plasei, prin care anulează o primă minge de break. Vântul le încurcă pe ambele sportive - puţin mai mult pe Sorana, care, în plus, este puţin prinsă şi pe contre-pied. Dar, Sorana salvează din nou, cu o combinaţie 1-2, serviciu - forehand câştigător. Însă, Rybarikova insistă, trimite un passing pentru o a patra minge de break şi apoi un lob suficient de înalt peste Sorana. Românca nu poate face nimic cu smash-ul, fiind depăşită de situaţie. Cîrstea - Rybarikova 7-5, 2-1.


14:40 Sorana Cîrstea impresionează cu o nouă scurtă de pe forehand, pusă din spatele terenului. Ajunge la o primă minge de break - nu o ia, dar îşi ia revanşa pe a doua - slice-ând mai ceva ca Monica Niculescu. Ţinută în defensivă, Rybarikova pare că ajunge cu fruntea în iarbă pentru a recupera mingea, dar nu poate trimite înapoi. Cîrstea - Rybarikova 7-5, 2-0.


14:30 Kristyna Pliskova nu mai stă la discuţii în start de set doi: 3-0 rapid în faţa Alexandrei Dulgheru. Românca a avut minge de game pe serviciu, dar nu a fructificat. Dulgheru - Kr. Pliskova 6-4, 0-3.


14:29 SEEEEET SO-RA-NA!!! Cîrstea dă cu forehandul ca din tun - şi pe retur, dar şi de pe linia de fund a terenului. Aşa ajunge la egalitate, de la 40-30 pentru Magdalena. Se lasă apoi foarte bine jos pe picioare pentru a prelua aproape din iarbă o minge moartă a slovacei - şi are minge de break. Pe care o fructifică, printr-un excelent rever. Cîrstea - Rybarikova 7-5, în 49 de minute.


14:22 Magic Sorana. Sunt 3 game-uri câştigate consecutiv de Cîrstea: încă o scurtă negociată bine, un serviciu care o încurcă pe Rybarikova şi românca a preluat conducerea pe tabelă, din nou, în faţa semifinalistei de la Wimbledon 2017.


14:18 SET, Dulgheru şi BREAK recuperat de Cîrstea. Alexandra încearcă un voleu pretenţios la plasă, iar reacţia ei ne aminteşte parcă de Jelena Ostapenko. Primele două mingi de set sunt ratate, însă pe a treia o ţine bine în schimb pe Pliskova şi se impune. Dulgheru - Kr. Pliskova 6-4 (38 minute). Sorana Cîrstea găseşte un retur câştigător la minge de break şi duce primul set în prelungiri, în ceasul al 12-lea: Cîrstea - Rybarikova 5-5.


14:14 Alexandra Dulgheru este la un game de câştigarea primului set. 5-3, în faţa Kristynei Pliskova. De menţionat că nivelul sportivei din Cehia a crescut, astfel încât în ultimele două ture pe lansare nu a mai cedat vreun punct. În plus, Kristyna a trimis deja 4 aşi. Sorana Cîrstea a scăzut nivelul intensităţii, permiţându-i o desprindere rapidă Rybarikovei, tot la 5-3.


14:07 Game-ul şapte: primul break reuşit de Rybarikova. Sorana ajunge în acel moment în care ratează ţinta, de pe linia de fund a terenului. Magdalena este acolo pentru a profita. Game luat la zero pe retur, fără speranţă pentru Sorana. Cîrstea - Rybarikova 3-4, după 27 de minute.


14:04 Serviciul Rybarikovei este impresionant pe iarbă, chiar dacă, pe alocuri, Sorana mai prinde câte un retur tare pe mingea a doua. 10-5 raportul loviturilor câştigătoare îi face cinstea Soranei. Cîrstea - Rybarikova 3-3.


14:00 După 19 minute de joc, Alexandra Dulgheru reuşeşte să îşi apere, în premieră, serviciul. Dulgheru - Kr. Pliskova 3-1. De partea cealaltă, Sorana Cîrstea - Magdalena Rybarikova 3-2.


13:57 Un start atipic de meci pe Terenul 6, pe o suprafaţă care, cel puţin teoretic, avantajează serviciul. Alexandra Dulgheru şi înalta Kristyna Pliskova - o veritabilă Domnişoară As în circuit - au deschis meciul direct cu trei break-uri. Aleandra are însă unul în plus. Dulgheru - Kr. Pliskova 2-1


13:52 Sorana rezistă! Cîrstea este agresivă şi se ia la trântă cu Rybarikova la scurte. Jucătoarea din Slovacia este recunoscută pentru atingerile magice şi execuţiile tehnice, dar Sorana nu are nici urmă de comple. Salvează două mingi de break - pe una dintre ele presând-o pe Magdalena până când aceasta ratează passingul în lung de linie. Şi favorita 19 punctează la capitolul impresie artistică, dar game-ul îi revine Soranei. Cîrstea - Rybarikova 2-1


13:45 Start joc! This is Wimbledon, cu Sorana Cîrstea. Alexandra Dulgheru a început puţin mai târziu duelul cu Pliskova cea cu rezultate mai modeste în circuit. Sorana a scăpat de bandaje şi deschide cu o tură sigură la serviciu meciul cu Rybarikova, câştigată la zero. Semifinalista din 2017 apără prompt minge de break şi tabela se mută lin. Cîrstea - Rybarikova 1-1


Alexandra Dulgheru (141 WTA) - Kristyna Pliskova (77 WTA) este partida care deschide programul de joc pe Terenul 6, de la ora 13:30. Trecută prin sita calificărilor, românca începe şi Wimbledonul exact cum începea şi tabloul principal de la Roland Garros: cu aproape cinci ore şi jumătate de joc cumulat în cele trei partide câştigate pentru a accede pe main draw. Meciurile de calificare s-au încheiat însă de joi, iar românca a avut timp de recuperare. Tot ea are şi avantaj moral în faţa stângacei dintre gemenele Pliskova - victorie în singurul meci direct, în primul tur al ediţiei 2014 a US Openului.

În paralel, se va desfăşura un alt meci foarte interesant pentru fanii români. Sorana Cîrstea (19 WTA) - Magdalena Rybarikova (51 WTA) dă start-joc la Wimbledon 2018 pe Terenul 11, tot de la ora 13:30. Cel mai bun rezultat al Soranei în ultimele cinci turnee de Mare Şlem disputate a venit chiar pe iarba londoneză - tur 3, în 2017. Dar, de partea cealaltă a fileului se va afla revelaţia de anul trecut de la All England Club, primită atunci pe tablou graţie clasamentului protejat şi învinsă abia în semifinale. Sorana şi Magdalena şi-au împărţit până acum victoriile în meciurile directe - jucătoarea din Slovacia s-a retras după un prim set pierdut la Taşkent, în 2008, dar a câştigat în octombrie 2017, la Linz, 5-7, 6-2, 6-1.

Rybarikova a confirmat deja, parţial, statutul de specialistă pe iarbă, jucând o finală la Birmingham, acolo unde dubla campioană de la Wimbledon, Kvitova, a avut nevoie de set decisiv pentru a se impune. De partea cealaltă, Sorana vine după o serie dificilă în circuit, cu 4 înfrângeri în ultimele 4 meciuri.

În jurul orei 17:00, Irina Begu (36 WTA) şi Katie Swan (204 WTA) încheie programul pe Terenul 14. Acesta este al treilea meci, după un duel de la masculin, Struff - Mayer (cap de serie 32), şi unul de la feminin, Bertens (cap de serie 20) - Stefkova. Fără meci câştigat pe iarbă în proba de simplu în acest sezon, dar cu finală la dublu alături de Mihaela Buzărnescu, Irina Begu se va baza pe experienţă în duelul cu o tânăra jucătoare a Marii Britanii (19 ani), aflată doar la a doua prezenţă pe tabloul principal al unui turneu de Mare Şlem. Irina nu are un palmares strălucit la Wimbledon - a trecut de primul tur doar de trei ori în carieră, din şapte participări consecutive.

Nu înainte de ora 19:00, Gabriela Ruse îşi va face debutul absolut la nivel de Grand Slam, într-o partidă contra favoritei 32, Agnieszka Radwanska, care este păstrată ca jolly joker de organizatori, pentru a oferi mai mult spectacol fanilor, pe o arenă mare. Tot un debut la ceas de seară înregistrăm şi în cazul Mihaelei Buzărnescu (cap de serie 29), trimisă pentru duelul său cu Aryna Sabalenka (32 WTA), pe Terenul 16. Alte trei meciuri trebuie însă să se încheie pentru ca Miki Buzz să intre pe teren. Sportiva din Belarus, a cărei poveste aţi putut-o citi pe www.prosport.ro, vine după o finală jucată sâmbătă, la Eastbourne şi se află acum la cea mai bună clasare a carierei. Aceste două partide le urmărim tot împreună, pe www.prosport.ro, într-un LIVE BLOG special.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.