Simona, Regina României! Pupaţi-i mâinile şi picioarele! Opinia lui Caramavrov

11 iul 2019 10696 afişări Tenis
Simona, Regina României! Pupaţi-i mâinile şi picioarele! Opinia lui Caramavrov

Simona, Regina României, ne aşază din nou în fruntea Europei şi a lumii, după calificarea în finală la Wimbledon. A fost o demonstraţie de forţă în semifinala cu Svitolina, 6-1, 6-3, după numai o oră şi 14 minute de joc.

Toată floarea cea vestită a tenisului, toţi „englezoii” aroganţi sau oameni obişnuiţi, toţi specialiştii acestui sport au văzut azi o jucătoare de nota 10, care practică un tenis fenomenal, curat, exact, plăcut ochiului, eficient, strălucitor în multe momente.

Da, Simona Halep e de 10, aşa cum a fost Nadia la Montreal. Şi dacă Nadia e Zeiţa, Simona poate fi numită Regina României, cum şi un alt constănţean, Gheorghe Hagi, a fost şi a rămas, prin ce face acum, Regele din fotbalul nostru.

„România, te respect!”, aşa ar trebui să strige toată protipendada din clasa socială a Tenisului. Şi asta datorită româncei Simona Halep, care le-a arătat celor prezenţi pe terenul principal de la Wimbledon şi celor care au urmărit meciul pe Mapamond, cum se joacă tenis pe iarbă.

Da, fraţilor, specialista pe zgură Simona Halep joacă un tenis excepţional şi pe iarbă, ba şi pe hard, unde a făcut finală de Australian Open în 2018. Ceea ce demonstrează că e o jucătoare completă, că poate bate pe oricine, pe orice suprafaţă.

Mă tot roade să le dau o replică acidă haterilor care au tot contestat-o pe Simona, dar îmi dau seama că oamenii ăştia mărunţi chiar nu merită atenţie.

Aşa că mă întorc la imensa Simona Halep, care se află de 5 ani în Top 10 mondial, fără pauze! Ce constanţă mai mare de atât vreţi? Simona e în prim-planul tenisului mondial de 5 ani, a câştigat Roland Garros, a mai jucat două finale la Paris, a disputat amintita finală din Australia, acum joacă ultimul act la Londra!

Şi pentru tot ce a făcut până acum pentru noi, merită să-i pupăm mâinile şi picioarele!

E senzaţional acest chiştoc de om. La înălţimea ei, de numai 1.68, găseşte resurse să se bată cu orice adversar, chiar dacă acest adversar are, uneori, cu 20 de centimetri mai mult!

Simona e talent pur împletit cu multă muncă. După meciul câştigat cu Cori Gauff, când a servit destul de slab, s-a dus pe terenul de tenis şi a servit sute de mingi! Exerciţiu şi iar exerciţiu, muncă şi iar muncă, iar servicul a funcţionat mult mai bine cu Zhang şi cu Svitolina.

Am văzut-o pe ucraineancă dominată clar, primind lovitură după lovitură, numărată în picioare, ca la box, uluită şi tulburată la final de meci, de parcă nu înţelegea ce i s-a întâmplat. Tăvălugul Simona a luat-o pe sus pe nevinovata oponentă, a purtat-o prin toate colţurile terenului şi a ameţit-o efectiv într-un timp destul de scurt.

Urmează Serena, acest monument al tenisului, forţă pură, dinamită în braţ şi, implicit, în servă. Dar mergem cu optimism în această finală. Simona a acumulat o mare încredere în forţele proprii, stă extraordinar din punct de vedere psihic, o poate pune în dificultate pe veterana americancă.

Să credem în Simona şi, orice s-ar întâmpla, să o respectăm ca pe o mare sportivă şi ca pe un ambasador al României în întreaga lume! Simona e Regina României!.


 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.