Simona Halep stăvilește furtuna interioară și închide în două seturi meciul cu Qiang Wang, revenind de la 1-5 în actul secund! Este în semifinale la Miami și o depășește pe Kvitova în clasamentul WTA. Filmul unei partide cu fluctuații

Simona Halep stăvilește furtuna interioară și închide în două seturi meciul cu Qiang Wang, revenind de la 1-5 în actul secund! Este în semifinale la Miami și o depășește pe Kvitova în clasamentul WTA. Filmul unei partide cu fluctuații
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (cap de serie 2) – Qiang Wang (cap de serie 18), 6-4, 7-5, în sferturi, la Miami.
  • Simona Halep s-a calificat pentru a doua oară în carieră în semifinalele turneului Premier Mandatory de la Miami, reușind să salveze în extremis setul secund, de la 1-5 și trei mingi de set pentru chinezoaică.
  • Constănțeanca o va depăși, la actualizarea de luni a clasamentului WTA, pe finalista de la Australian Open, Petra Kvitova. În acest moment, Simona este pe locul 2 virtual și la o victorie distanță de numărul unu mondial. Karolina Pliskova poate interveni și ea în ecuația podiumului, dacă la noapte, la ora 1:00, o învinge pe Marketa Vondrousova și va juca în semifinale contra Simonei.
  • Halep a dominat evident primul set al duelului cu Wang, însă și-a pierdut concentrarea în start de set doi, canalizându-și furia împotriva oamenilor din loja sa.

 

â–º GAME, SET, MECI, Simona Halep, 6-4, 7-5 într-o oră și 37 de minute. Tania și Stere Halep sunt în picioare și aplaudă. Simona Halep încheie un meci al fluctuațiilor cu 34 de greșeli neforțate, dar cu 10 lovituri câștigătoare în plus față de chinezoaică (24-14).

Un capitol la care Simona a stat bine – conversia mingilor de break, 7 din 8 pe serviciul asiaticei în vârstă de 27 de ani.

â–º BREAK Simona. Halep va servi pentru victorie, la 6-5. Halep este o furtună imprevizibilă în aceste momente. Wang, de partea cealaltă, ca un pom ce nu știe în ce direcție să se mai îndoaie.

â–º În acest set doi nu știi ce urmează de la Simona. La 4-5, românca a greșit de trei ori, apoi s-a mobilizat și a trecut la mingi câștigătoare, din nimic. După trei mingi de set anulate, Simona aleargă fantastic și expediază un nou rever în lung de linie letal, fără să privească ținta. 5-5.

â–º Ce revenire pentru Simona! Greu de spus ce este acum în mintea lui Qiang Wang. Chinezoaica s-a molipsit de la Simona, nu mai poate ține mingea în teren, iar Simona începe din nou să lovească decisiv, cu dreapta, din interiorul terenului. Halep reduce diferența la un singur game, cu propria serie de 12 puncte câștigate! Asta în timp ce Stere Halep sare în picioare pentru a aplauda.

â–º Wang pune pe tabelă al 12-lea punct consecutiv, dar Halep reușește să recupereze cu o serie de patru puncte unul dintre break-uri, dând câteva semne că ar reintra în zona de focus. Miza cea mare pare a se da pentru setul trei, pentru că, totuși, Wang va mai servi o dată pentru câștigarea manșei.

â–º Daniel Dobre a părăsit timp de un schimb de terenuri loja Simonei, lăsându-i singuri pe Vasila Antonescu și Teo Cercel. A revenit iute pentru on-court coaching. Însă jocul Simonei Halep arată rău în aceste momente, iar Wang are un nou break la zero!  Sunt 11 puncte câștigate la rând de Wang în fața Simonei. 5-1 pentru chinezoaică în setul secund.

â–º Victima propriilor nervi, Simona se clatină în game-ul pe serviciu. la 30-30, chinezoaica găsește un unghi excelent, oferindu-și o bună șansă. Ratează însă două lovituri de trecere consecutiv, fiind mai mult decât darnică cu Simona. Eleva lui Daniel Dobre nu se adună însă, servește moale la egalitate și este taxată cu returul, apoi se lasă împinsă în defensivă și, cu atacuri succesive, din ce în ce mai precise, Wang ia break-ul, ducându-se pe tabelă la 3-1.

â–º Wang profită de context și trece în față cu hold la zero. Simona trimite repede mingea de la ea, continuă să greșească.

â–º REBREAK WANG. Simona ne servește și o porție de emoții, într-un game pe serviciu în care face show la fileu, lăsând-o mască pe chinezoaică. Simona este însă nervoasă, grăbită, nu își timp să contruiască punct, greșește, se uită nervoasă spre lojă și cedează avantajul luat anterior. 1-1 în setul doi.

â–º „Baby, you’re a firework!” Organizatorii au ales bine melodia pentru pauza de dup[ primul game al setului doi. Halep a hărțuit-o pe Wang, a luat break-ul și continuă să arate clar că are meciul la degetul mic. Nu mă credeți? Mergem la statistică. Simona a decis de una singură 30 dintre punctele primului set (11 winners, 19 unforced errors), în timp ce Wang nu a lovit decisiv decât de 4 ori.

â–º SET HALEP, 6-4, în 44 de minute. Simona pune punct manșei fără emoții, la 15, trecând prin toate scenariile posibile: punct bine construit de pe baseline, replică tăioasă la o minge scurtă a adversarei, as și, pe post de cireașă pe tort, o finalizare cu dreapta în lung de linie care vine să concureze puțin cu mai desele reveruri remarcate de toți. Pumnul e strâns în aer, loja aplaudă cum i s-a cerut, cu multă ernegie. Totul pare roz în Simoland.

â–º Hold bliț pentru Simona, apoi motive de frustrare. halep nu e mulțumită pentru că a fost aproape de a face un nou break de la 40-0 pentru Wangg, însă lovitura sa de paradă din acest meci, reverul, a ratat ținta în final. Totuși, constănțeanca va servi șa 5-4 în meciul cu reprezentanta fostei sale firme de echipament sportiv, Adidas.

â–º Simona face și desface pe teren și ratează game-ul pe serviciu. Dârză în defensivă, Wang pune pe tabelă două game-uri la acest schimb de terenuri, iar Daniel Dobre este chemat la raport. Simona ia prima cuvântul și are ceva de reproșat în ceea ce înseamnă încurajările de pe margine.

Simona: Aplaudați mai tare. Când am nevoie, fii un pic mai energic.

Daniel Dobre: Minge înaltă, minge mai iute. A mers perfect. Când ajungi departe, ai mers prea repede. Ea nu a intrat în teren pentru voleu. Ai jucat foarte bine. Când ea te scoate, dă mai înalt ca să revii. Ai jucat foarte bine, cross-cross. Da, aplăudăm că joci foarte bine, îți dăm energie.

â–º Halep evadează pe tabelă, cu dublu break, la 4-1. Simona rupe seria break-urilor fiind autoritară cu dreapta. Primul serviciu este sus, la 75% frecvență, iar Wang nu îi rezistă. Wang este apoi lovită în plin de uraganul Halep, care se dezlănțuie într-un game de retur încput de Qiang cu 40-0. Scopr sigur? Nu contra Simonei, care este indiscutabila stăpână a baseline-ului. Wang nu are ce face decât să alerge, probabil mai ceva decât o făcea mama sa în zilele în care concura pentru echipa atletică a Universității din Florida. Simona o obosește, fizic și mental, tot ea se ceartă când cronometrul arată 20 de minute în partidă, pentru că a considerat că nu a făcut suficient de mult pentru a câștiga al patrulea punct consecutiv, este apoi letală cu diagonala trimisă în fâșia din ce în ce mai îngustă de teren scăldată în lumină naturală și, în final, are un nou break.

â–º BREAK HALEP, 2-1. Simona încă este în căutări, mai ales în ceea ce privește doza ideală de agresivitate. Se trezește la 40-15 pe serviciul adversarei, livrează cu o dreaptă în lung de linie, apoi își creează avantaj cu un lob defensiv în fața căruia Qiang se pierde, retrăgându-se prea mult. Simona continuă seria, iar la minge de break Wang clachează, făcându-i game-ul cadou româncei cu dublă greșeală.

â–º REBREAK WANG. Ar fi fost prea frumos să fie atât de simplu, nu? Simona nu are încă precizie cu dreapta, iar Wang smulge rebreak-ul, la 15.

â–º BREAK HALEP. Când reverul în lung de linie funcționează precum a făcut-o la acest break point, Simona este bine de tot. Românca a avut lungime bună a mingi, a fost stăpână pe baseline și intră în partidă apăsat, cu 1-0.

â–º Începem meciul cu o umbră inestetică pe jumătate de teren. Sunt 24 grade Celsius și vânt care bate cu viteza de 25 km/h. Din fericire, meciul Simonei este pe stadionul de pe stadion, acolo unde vântul nu se simte, așa cum ne anunța Novak Djokovic.

Simona Halep a câștigat tragerea la sorți și a ales primirea. Partida începe cu un anunț al arbitrului Pierre Bacchi – sistemul Hawk Eye nu funcționează pentru moment.

19:00 Start pe Hard Rock Stadium! Simona Halep și Qiang Wang servesc un fel de Espresso pentru fanii tenisului din Florida, în deschiderea programului de miercuri.

Simona ne-a promis că zâmbește toată seara după victoria cu Venus. Să sperăm că va fi la fel și acum, cu numărul doi mondial în buzunar.


Simona Halep este la două victorii distanță de recâștigarea primei poziții WTA, în a 270-a săptămână petrecută în interiorul Top 10. Cu Naomi Osaka și Petra Kvitova eliminate deja, românca are nevoie de o victorie în fața celei mai bune jucătoare de tenis a Chinei pentru a o întrece matematic pe Kvitova în clasamentul în timp real și de calificare în finală pentru a o depăși pe Osaka, cea care deține în acest moment șefia WTA.

Cum intervine Karolina Pliskova în ecuație?

Simona Halep are cale liberă spre prima poziție și depinde doar de propriile rezultate, două victorii fiindu-i suficiente pentru a începe prima în lume sezonul de zgură, cel în care are cele mai multe puncte de apărat, dar și cele mai multe șanse de a câștiga trofee cu greutate. A doua cea mai bine clasată tenismenă rămasă în cursa pentru trofeu, Karolina Pliskova, nu o poate depăși pe Osaka, dar le poate întrece pe Simona Halep și pe Kvitova în clasamentul mondial.

Karolina Pliskova, protagonista primului sfert de finală sută la sută cehesc din istoria turneului de la Miami, cu Marketa Vondrousova, ar putea face saltul de pe poziția 7 până pe 2, dacă va câștiga trofeul. Cum Simona și Pliskova sunt programate să se întâlnească în semifinale, Simona ar coborî pe patru conform acestui scenariu, podiumul urmând să fie Osaka, Pliskova, Kvitova.

Față în față, la linia de start: ascensiune formidabilă pentru vitezista Wang

După o prestație fluctuantă și un meci pe muchie contra Polonei Hercog, Simona a primit doza ideală de încredere după o nouă demonstrație de forță în fața lui Venus Williams, super-campioana în fața căreia se poate spune fără rezerve că românca domină cu autoritate. Pentru Simona Halep urmează acum un duel cu o sportivă care, la cinci ani de la debutul în Top 100, s-a reinventat și, cu o etică a muncii impecabilă, se află la cea mai bună clasare WTA a carierei, ea având garantată pentru luni urcarea pe locul 16.

US Open 2018 apare ca o bornă clară de demarcație în parcursul lui Wang: după ce la New York le învingea pe Rybarikova și Begu, înainte de a fi învinsă de Svitolina, Qiang lua drumul Asiei și aduna 20 victorii: Kuznetsova și Petkovic au pierdut cu dublu 2-6, Karolina Pliskova și Garbine Muguruza i-au fost victime de câte două ori, Ostapenko nu i-a câștigat vreun game, Sabalenka, Gavrilova, Kasatkina sau Keys nu i-au făcut nici ele față.

Elementul comun

Halep și Wang au ceva în comun: colaborări de câte patru ani cu antrenori australieni care le-au schimbat mentalitățile și, într-o anumită măsură, stilul de joc. Așa cum Darren Cahill a insistat ca Simona să fie mai agresivă, dar și mai pozitivă pe teren, Peter McNamara, cel care a lucrat cu Wang din 2015, până în februarie 2019, a determinat-o pe Qiang să devină o jucătoare eminamente ofensivă, care profită din plin de viteza sa excelentă de deplasare. McNamara a accentuat, în nenumărate rânduri, faptul că Wang este o sportivă extrem de muncitoare – ceea ce, din nou, ne amintește de cuvintele frumoase pe care Darren i le adresa Simonei.

Modestă, posesoarea unui serviciu impresionant și a unui forehand mușcător, Wang a fost partenera de antrenament a Simonei Halep la Indian Wells 2018, pentru ca apoi cele două să se înfrunte în optimi, într-un meci câștigat de româncă, 7-5, 6-1. Simona recunoștea, după meci, că Wang o învinsese la antrenament. Wang, varianta 2019, este însă o jucătoare mult mai periculoasă, metamorfozată.

Simona a arătat bine din punct de vedere fizic în duelul cu Venus Williams, în ciuda faptului că genunchiul stâng a fost bandajat. Urmează un test diferit contra lui Wang, chinezoaica având abilitatea de a o forța pe Simona să acopere mai mult teren pentru a câștiga puncte.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă,…
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după 18 luni, a aflat cine e iubitul ei, de fapt
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după…
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…