Simona Halep s-a întors în România! Campioana de la Wimbledon 2019 a făcut anunţul anului în sportul românesc, chiar pe aeroport: "Mă bucur că aţi adus vorba de acest lucru"

15 iul 2019 28867 afişări Tenis
Simona Halep s-a întors în România! Campioana de la Wimbledon 2019 a făcut anunţul anului în sportul românesc, chiar pe aeroport: "Mă bucur că aţi adus vorba de acest lucru"
  • Halep s-a întors joi în ţară, după ce a câştigat turneul de la Wimbledon.

Simona Halep va fi portdrapelul României la Tokyo! Românca a fost întrebată de jurnalişti dacă va fi portdrapelul României la Jocurile Olimpice din 2020, moment în care s-a întors spre preşedintele COSR, Mihai Covaliu. Halep a spus: "Mă bucur că aţi adus vorba de acest lucru". Covaliu a dat din cap afirmativ, în momentul în care Halep s-a întors spre el, aşteptând un răspuns.

Halep le-a mulţumit rând pe rând tuturor celor care au susţinut-o de-a lungul carierei: "Este o primire deosebită, călduroasă. Nu o să mă repet, am declarat multe treburi în aceste zile. Vreau să mulţumesc familiei, pentru sprijinul acordat de când am început tenisul, antrenorilor pe care i-am avut şi echipei mele, care că ajută să ating cel mai înalt nivel în tenisul mondial. Şi tuturor oamenilor care mă susţin, care îşi pun toată energia în meciurile mele. Îi mulţumesc doamnei Virginia Ruzici şi-a pus toată încrederea în mine şi a spus că voi ajunge foarte sus. Lui Darren Cahill, care m-a făcut să cred în mine. Domnului Ţiriac, care mi-a dat sfaturi dure, dar bune, şi m-a făcut să cred că o pot învinge pe Serena Williams într-o finală de Mare Şlem. Darren mi-a dat sfaturi prieteneşti. A fost antrenorul meu în trecut, dar acum Daniel Dobre este antrenorul meu. Gheorghe Hagi a fost modelul meu de când eram copil. M-a făcut să cred că se poate, chiar dacă sunt sporturi diferite", a spus Simona Halep, la revenirea în ţară.

LIVE VIDEO de la sosirea Simonei Halep în ţară!

Simona Halep, decorată de preşedintele Klaus Iohannis

Simona Halep va fi decorată de preşedintele Klaus Iohannis. Numărul unu în stat a parafat decretul prin care sportiva noastră, ce a câştigat Wimbledon 2019, va primi Ordinul Naţional ”Steaua României”. Festivitatea va avea loc la o dată ce va fi anunţată în curând.

”Ca urmare a performanţei extraordinare obţinute la Turneul de Tenis de la Wimbledon, precum şi în semn de recunoaştere şi apreciere pentru întreaga activitate, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a decis acordarea celei mai înalte distincţii a statului român, Ordinul Naţional «Steaua României» în grad de Cavaler, sportivei Simona Halep”, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

"Prin dăruirea, devotamentul şi profesionalismul său, demonstrate atât pe terenul de tenis, cât şi în afara sa, Simona Halep a promovat numele ţării noastre în întreaga lume. Simona Halep este un model pentru tânăra generaţie, iar implicarea sa în popularizarea tenisului în rândul copiilor reprezintă un uriaş câştig pentru sportul românesc”, a mai comunicat Administraţia Prezidenţială. Fesivitatea va avea loc la Palatul Cotroceni, la o dată care va fi comunicată.

”Felicitări, Simona Halep pentru câştigarea turneului de Grand Slam de la Wimbledon! O victorie excepţională pentru tenisul românesc, pentru România!”, a scris preşedintele Iohannis pe Facebook, după succesul româncei la Wimbledon.

Simona Halep a câştigat turneul de la Wimbledon, al doilea grand slam din carieră, după ce a învins-o,  6-2, 6-2, pe Serena Williams, în doar 55 de minute de joc. Halep va fi întâmpinată, luni, 15 iulie, de la ora 17:00, în Salonul Oficial al aeroportului Henri Coandă.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.