Simona Halep, prea mult pentru Venus! ‘Filmul’ meciului în care românca nu a avut ce discuta cu sora mai mare a familiei Williams

Redactor:
Dan Mirea
Simona Halep, prea mult pentru Venus! 'Filmul' meciului în care românca nu a avut ce discuta cu sora mai mare a familiei Williams
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep, sfertfinalistă la Miami pentru a patra oară în carieră! Fostul lider mondial nu a avut ce discuta cu Venus Williams, a câștigat clar, scor 6-3, 6-3 în 73 de minute, a obținut a patra victorie consecutivă în fața americancei, iar acum își așteaptă următoarea adversară.
  • În meciul care o poate duce în careul de ași, Simona se va duela cu o chinezoaica numită Wang: fie cu Yafan (numărul 50 WTA), fie cu Qian (a 18-a jucătoare a lumii). Meciul celor două conaționale e programat la ora 02:30.

00:53 GAME, SET ȘI MECI SIMONA! Halep pune capăt unei prestații la superlativ, câștigă, scor 6-3, 6-3, și face pasul spre sferturile de finală de la Miami.


00:48 Miami, soare, underdogul rezistă! Simona începe perfect game-ul, merge la 30-15 și se apropie la două puncte de victorie, dar VEnus se reinventează datorită reverului în lungul liniei și mai adună un game pe tabelă. 6-3, 5-3 și urmează momentul adevărului!


00:42 One more! Venus începe bine, cu un punct superb și un ‘come on’ care răsună în afara arenei, dar continuă prost, chiar dacă Simona îi oferă o dublă greșeală. Game-ul se complică puțin, dar un serviciu bun și un forehand minunat în momentul în care se intră în a doua oră de joc rezolvă situația.


00:36 Venus rezistă! Simona ajunge în situații bune, la 30-30 și 40-40, dar Venus găsește jocul cu care a câștigat, în trecut, de trei ori turneul de la Miami. Mingea e în terenul Simonei, iar încă două game-uri bune de serviciu înseamnă victorie


00:29 Trei game-uri la rând, un singur punct cedat! Halep își vede de marșul spre sferturile de finală, iar Venus mai are doar mici sclipiri, care nu durează mult. E o superioritate evidentă a Simonei, care ar trebui să forțeze un al doilea break


00:27 Și break-ul vine! Venus face un game mizerabil, cu greșeli neforțate și o dublă greșeală, Simona accelerează la timp și sprintează spre ceea ce poate fi un avantaj decisiv!


00:23 Venus joacă ce trebuie, scapă rapid de game-ul de serviciu, dar semnele sunt îngrijorătoare pentru americancă: se mișcă greu, pare obosită, iar bandajul de pe genunchiul drept indică și alte probleme de ordin medical.

Simona își vede de joc, continuă să culeagă puncte gratuite cu serviciul și mută, din nou, presiunea pe umerii adversarei.


00:19 Start bun în setul al doilea! Simona comite o dublă greșeală, dar nu are emoții pe servă grație primei mingi. Urmează un moment greu pentru Venus, căci un nou break al constănțencei ar duce-o pe americancă într-un punct critic.


00:05 La 4-3, Simona îl cheamă în arenă pe antrenorul Daniel Dobre. „Brică’ scoate în evidență strategia americancei, Halep aprobă, semn că a înțeles.


23:57 Campioana de la malul mării mai are un break avans. Americanca leagă două gameuri și se apropie de Simona, care urmează la serviciu. Venus a salvat trei oportunități de break.

23:51 Nr.3 WTA e consecventă pe lovitura de dreapta. Mingile sale au adâncime și se distanțează la 2-0. Vizibil iritată, cu un serviciu moale, prietena Irinei Spîrlea nu-și găsește cadența și Halep valorifică prima minge de break din gameul al treilea. E 3-0 pentru Simona, care urmează la serviciu.


23:44 Început perfect pentru eleva lui Daniel Dobre. Constănțeanca speculează prima din cele două mingi de break, pe fondul unui serviciu palid al americancei, și își ridică moralul cu un start lansat, sub privirea atentă a antrenorului Daniel Dobre. E și Stere Halep la meci, semne bune meciul are!


23:35 Cele două jucătoare au intrat pe Hard Rock Stadium în aplauzele spectatorilor, iar meciul începe cu Venus la serviciu.


23:16 Halep – Williams, în linie dreaptă! Roger Federer nu ne-a înșelat așteptările, și-a păstrat fără emoții serviciul, l-a învins pe Krajinovic, 7-5, 6-3, și a făcut posibil mai repede al șaptelea duel direct între Simona și sora mai mare a familiei Williams.


22:50 Și Federer livrează! Marele campion elvețian a fost condus cu break în primul set, dar a revenit, l-a câștigat cu 7-5, iar acum conduce (2-0) și în manșa a doua. Dacă lucrurile merg logic, meciul Simonei va începe cam în jumătate de oră.


21:25 It’s Federer time! Petra Kvitova nu a stat prea mult pe teren de la revenire, a câștigat 6-3, 6-3, iar Roger Federer și Filip Krajinovic sunt așteptați pe Hard Rock Stadium.


21:05 Ploaia s-a oprit, iar meciurile au fost reluate, mai puțin cel care ne interesează cel mai mult, dintre Kvitova și Garcia, pentru că procesul de uscare a terenului durează mai mult pe Central. Sunt probleme pentru Bianca Andreescu, Anett Kontaveit conducând cu 3-0 în primul set.


20:30 Simona nu are mari probleme fizice! Halep a cerut intervenția fizioterapeutului pentru probleme la genunchi în meciul cu Hercog, dar se pare că acestea nu o vor împiedica să se exprime la cel mai bun nivel: „Am discutat prin mesaje cu stafful, chiar și cu Simona, am felicitat-o. Nu am primit un răspuns foarte clar, dar nu cred că e ceva care să ne îngrijoreze. Cel mai important e cum se va resimți azi. Nu am un rezultat clar, dar nu cred că e un deranj atât de mare încât să o împiedice să intre pe teren”, a spus Florin Segărceanu, la ProSport Live.


20:05 Așa învinge Simona! Florin Segărceanu, căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, a prefațat pentru ProSport meciul din această seară și a dezvăluit care trebuie să fie planul de joc al româncei: „O cunoaște foarte bine pe Venus, știe ce să joace. Cu Venus trebuie să reușești să fii agresiv, lovește decisiv și Simona va trebui să fie mai agresivă, să aibă un serviciu constant pentru a nu-i da avantaj. Eu am încredere, e intr-o perioadă bună Simona. Cred, totuși, că o va învinge”, a declarat fostul tenismen, la ProSport Live.


19:50 Ploaia a întrerupt meciurile de la Miami, iar duelul Halep – Venus ar putea fi amânat! Primul meci de pe Central, unde va juca și Simona, Kvitova – Garcia, a fost pus pe ‘hold’ la scorul de 6-3, 5-2 pentru cehoaică. După terminarea acestei partide, arena le va reveni lui Roger Federer și Filip Krajinovic, meci care, odată terminat, le va face loc Simnei și lui Venus.

Partea proastă? Conform prognoezei, ploaia ar urma să fie și mai prezentă orele următoare, când meteorologii anunță și 60% șanse de precipitații.


Simona a încheiat partida cu Hercog cu 39 de greșeli neforțate – dintre care 17 acumulate doar în primul set și 20 de lovituri câștigătoare (3 în setul 1) și a trecut în turul următor unde o va înfrunta pe una dintre favoritele publicului de la Miami.

Venus Williams a reușit surpriza în turul al treilea de la Miami și a eliminat-o pe Daria Kasatkina, scor 6-3, 6-1, dovadă că se simte bine „acasă”. Așa cum era de așteptat, Halep a vorbit despre cea care stă în drumul său spre sferturile turneului.

Fostul număr unu mondial a susținut că va avea parte de o partidă grea și speră să nu aibă probleme medicale: „Întotdeauna este dificil împotriva lui Venus. Nu am de gând să spun că va fi ușor, deoarece am câștigat ultimele meciuri împotriva ei. Voi fi motivată. Voi fi gata de joc, sper că voi fi la sută la sută. De ce nu, cred că am o șansă să câștig, dar va trebui să rămân concentrată”, a declarat constănțeanca la conferință de presă.

Halep a vorbit și despre problemele sale medicale: „Nu m-a afectat prea mult, îl simt (n.red. – genunchiul), dar încă am dureri la genunchi. Sper că nu este foarte periculos”.

3-3 e scorul întâlnirilor dintre Halep și Venus. Românca pare să aibă un ușor avantaj în fața adversarei sale, întrucât a câștigat ultimele trei întâlniri, în timp ce ultima victorie a americancei datează din 2013. De asemenea, Simona beneficiază de serviciile noului său antrenor, Daniel Dobre: „Am lucrat împreună (n.red. – cu Daniel Dobre). M-a ajutat la câteva turnee. Cred că este cea mai bună decizie pe care am luat-o în această perioadă. Nu voi compara niciodată vreun antrenor cu Darren Cahill, cred că am avut cele mai bune rezultate din viața mea cu el. Am înțeles tot, chiar dacă vorbea în limba engleză. Dar este bine că am un antrenor român, deoarece poate mă pot exprima mai bine”.

 

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar astăzi, 28 martie
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar astăzi, 28 martie
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup