Simona Halep, numai un zâmbet la prima conferinţă de presă de la Roland Garros 2019. Trei momente care i-au luminat faţa şi un răspuns de neuitat: "Nu ţi-e teamă?"

24 mai 2019 1757 afişări Tenis
Simona Halep, numai un zâmbet la prima conferinţă de presă de la Roland Garros 2019. Trei momente care i-au luminat faţa şi un răspuns de neuitat: "Nu ţi-e teamă?"

Corespondenţă de la Paris

Simona Halep ajunge în premieră în carieră la un turneu de Mare Şlem din postura de deţinătoare a trofeului, iar prima sa întâlnire cu presa, la Roland Garros 2019, a fost una în care românca a degajat căldură, emoţie şi în care a şi zâmbit mult.

Sentimentul cu care cei mai mulţi au părăsit centrul de presă în sâmbăta de 9 iunie 2018, după triumful în faţa lui Sloane Stephens, că Simona s-a transformat într-un uriaş licurici zâmbitor şi cald, l-am regăsit instantaneu, vineri, la prima conferinţă de presă programată de organizatorii francezi la Media Day 2019, de parcă Simona nu ar fi încetat să zâmbească niciun moment de un an de zile.

Trei momente rămân memorabile din această conferinţă de presă, probabil una dintre cele mai degajate ale Simonei.

1. Teste la prima conferinţă de presă a Simonei Halep la Roland Garros 2019

Simonei halep i-a revenit onoarea de a lua prima cuvântul în faţa jurnaliştilor în noua sală principală de conferinţe. Asta a însemnat însă că au fost şi mici probleme tehnice: o traducere în timp real, din engleză în franceză, se auzea pe fundal, probele au depăşit ora stabilită pentru startul dialogului (12:00).

Simona Halep s-a îndreptat spre scaunul ei degajată, a salutat extrem de familiar echipa de la "tehnic", care asigură transcrierile tuturor conferinţelor de presă. Primele trei întrebări au curs, iar micile nereguli tehnice, o interferenţă vizibilă, au continuat.

Simona a spus că e ok, că aşteaptă. "Sunt relaxată", a spus, alipind un zâmbet.

O glumă a reprezentantei WTA a pus sala întreagă pe modul chicoteli. "Ne place să testăm noua infrastructură cu deţinătoarea trofeului", iar Simona a râs cu poftă.

2. "Nu ţi-e teamă că eşti prea fericită pentru a juca cel mai bun tenis al tău?" Ce răspuns a dat Simona Halep înainte de startul Roland Garros-ului

După ce primul răspuns al Simonei a inclus de două ori cuvântul happy (n.r. - fericită), iar vorbele Simonei s-au asortat cu licăr în privire, o mimică destinsă şi relaxată, un jurnalist a avut chiar inspiraţia de a o întreba pe Halep - "după ce ai câştigat anul trecut, nu eşti câtuşi de puţin preocupată de faptul că s-ar putea să fii prea fericită pentru a juca din nou la cel mai înalt nivel al tău?".

Faţa Simonei s-a luminat şi mai mult, iar cuvintele au curs: "Probabil. Sunt prea încântată că sunt în această postură, trebuie să recunosc, dar nu este ceva rău. Voi încerca să fac lucrurile ca un copil. Mi-am dorit asta atât de mult, încât, acum, când am acest trofeu, vreau să mă bucur şi să zâmbesc. Ieri am avut şansa să ating din nou trofeul şi mi-am dorit să îl iau acasă, dar nu am avut voie. Dar, am făcut o fotografie, ceea ce este cel mai important pentru mine", a închis Simona, eficient ca unul dintre lungurile sale de linie trimise cu reverul.

3. Ştiţi melodia lui Jason Donovan, Sealed with a kiss? Remix-ul Roland Garros 2019

Simona a zâmbit cam la fiecare răspuns. la părăsirea centrului media, Simona a făcut două opriri: o mini-sesiune de autografe, având de semnat câteva afişe oficiale şi o reîntâlnire de suflet cu una dintre persoanele care ţin maşinăria uriaşului turneu din capitala Franţei în funcţiune.

Roland Garros 2019 a început aşa cum s-a încheiat Roland Garros-ul din 2018. Pe 8 iunie, vom afla dacă Simona poate repeta performanţa reuşită ultima dată de Justine Henin - să îşi apere trofeul pe zgura de la Paris.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.