Simona Halep, învinsă de Ana Ivanovic în optimile de finală din Dubai! Campioana en-titre dezamăgește, dar primește o veste bună: rămâne în Top 4 WTA

Simona Halep, învinsă de Ana Ivanovic în optimile de finală din Dubai! Campioana en-titre dezamăgește, dar primește o veste bună: rămâne în Top 4 WTA
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (3 WTA) a fost învinsă miercuri seară de Ana Ivanovic (17 WTA) în optimile turneului de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), scor 7-6(2), 6-2.
  • Halep, care era campioana en-titre a turneului dotat cu 1,7 milioane de dolari, a pierdut meciul într-o oră și 44 de minute.

UPDATE 22:45 Puțini mai sperau, dar avem și o veste bună de la Dubai: Simona nu va ieși din Top 4 WTA! Halep putea ajunge pe locul 5 în clasamentul mondial, însă jucătoarea în vârstă de 24 de ani este salvată de înfrângerea suferită de Garbine Muguruza (cap de serie numărul 2) în optimile turneului de la Dubai: 6-7(3), 3-6 cu Elina Svitolina (21 WTA)! Spanioloaica avea nevoie de o calificare în semifinalele competiției pentru a o devansa Halep! Astfel, Simona pierde o singură poziție în clasamentul WTA și va pica pe locul 4 începând de luni, lucru care era știut dinaintea înfrângerii cu Ana Ivanovic. Agnieszka Radwanska (Polonia) este singura beneficiară a scăderii celor 800 de puncte din dreptul româncei.


UPDATE 20:30 Eșecul suferit de Simona o va afecta pe româncă din punct de vedere moral, dar va produce daune și în clasamentul WTA. Sportiva care a început anul pe locul 2 WTA s-ar putea poziționa de luni pe 5 WTA. Poloneza Agnieszka Radwanska o va devansa cu siguranță pe Halep, în timp ce Garbine Muguruza se află la două victorii distanță de locul constănțencei. Spanioloaica trebuie să se califice în semifinalele turneului de la Dubai, pentru a o depăși și ea pe Simona în ierarhia WTA. Muguruza o întâlnește în optimi pe Elina Svitolina (Ucraina), iar în faza sferturilor s-ar putea întâlni cu Coco Vandewege (SUA) sau Kristina Mladenovic (Franța).


UPDATE 20:25 Game, set și meci pentru Ana Ivanovic! Sârboaica se impune cu 7-6(2), 6-2 în fața campioanei en-titre Simona Halep! Constănțeanca a cedat prea ușor primul set, în care a condus cu 5-3, apoi cu 5-4 și serviciul. Sârboaica a prins elan după salvarea unei mingi de set și câștigarea manșei inaugurale, a continuat să joace agresiv, fiind de fiecare dată cu un pas în fața Simonei. Meciul a durat o oră și 44 de minute, a fost unul spectaculos, dar jucat neinspirat de sportiva noastră.


UPDATE 20:17 Ivanovic servește pentru meci la 7-6 și 5-2! Numărul 17 WTA nu i-a lăsat nicio șansă Simonei Halep în setul secund.


UPDATE 20:15 Simona Halep, campioana en-titre a turneului, se află la două game-uri de eliminare. Ivanovic are 7-6 și 4-2, iar sârboaica pune presiune pe serviciul româncei: 15-40!


UPDATE 20:10 Halep salvează o minge de dublu-break a adversarei, așa cum a făcut și Ivanovic în prima manșă. Chiar dacă este condusă cu 7-6 și 3-2, în loja româncei este o atmosferă relaxată: se fac glume.


UPDATE 20:03 Ivanovic are un avans de două game-uri pentru prima dată, 6-7, 1-3. Ecuația pare simplă: cine atacă prima câștigă și punctul. Din păcate, Ana o face mai des astăzi.


UPDATE 19:55 Agonia Simonei se prelungește și în setul secund! Ana rămâne agresivă în raliuri, reușește al treilea ei break și conduce cu 2-1.


UPDATE 19:47 SET Ana Ivanovic, 7-6(2)! Simona și-a pierdut concentrarea pe finalul primului act, unul pe care l-a condus în permanență, cu excepția momentului în care Ivanovic s-a dus la 6-5. Halep a avut 5-3, iar la 5-4 a irosit și o minge de set, pentru a ceda într-un tie-break în care nu a avut replică la atacurile furibunde ale adversarei.


UPDATE 19:45 Probleme pentru Halep: Ana Ivanovic conduce cu 4-2 în tie-break. Sârboaica a câștigat un schimb teribil mai devreme, încheiat după 21 de lovituri.


UPDATE 19:42 Simona rupe seria de trei game-uri a adversarei și reușește să împingă manșa în tiebreak, grație unui game reușit la 15.


UPDATE 19:38 Ivanovic atacă decisiv orice minge, iar tactica ei dă roade. Scorul este 6-5 pentru Ana, care pare în transă în acest moment.


UPDATE 19:30 Revenire neașteptată a Anei Ivanovic, care egalează la 5. Halep a servit pentru meci la scorul de 5-4, însă constănțeanca a jucat cu frică ultimele puncte, ratând și o minge de set. Sârboaica reușește primul game pe serviciul advers, profitând de ezitările Simonei!


UPDATE 19:20 Până acum, Halep i-a interzis adversarei să spere la un break și românca duce scorul la 5-3! Ivanovic intră în criză de idei, iar Schweinsteiger își pune mâinile în cap. Fotbalistul de la United mai are puțin și dă cu șapca de pământ, exasperat că logodnica sa este dominată brutal de Simona.


UPDATE 19:15 Halep – Ivanovic 4-2! Simona rezistă în schimburile lungi, salvează două mingi de break și câștigă un game uriaș! După 6 game-uri jucate, sportiva noastră a făcut spectacol cu reverul în lungul liniei. Show-ul este prezent și în tribune, acolo unde „Simo Army” îi impresioenază și pe jurnaliștii arabi.


UPDATE 19:05 Ce șansă irosește Simona! A treia jucătoare a lumii a avut dublu break-ul în mână, însă Ivanovic anulează mingea româncei. Ana lovește agresiv, vine la 3-2, după care își cheamă antrenorul, pe Nigel Sears, pentru a-i cere sfaturi.


UPDATE 18:57 Halep face 3-1! Constănțeanca s-a enervat în pauza pricinuită de uscarea terenului, dar asta nu a scos-o din ritm. Simona lovește lung, iar Ana este vulnerabilă atunci când nu are timp să se așeze pe lovitură.


UPDATE 18:52 Au trecut 15 minute de la ultimul punct, iar Simona devine din ce în ce mai iritată. Numărul 3 mondial crede că terenul este practicabil, iar arbitra din scaun îi dă dreptate în cele din urmă. Meciul se va relua imediat.


UPDATE 18:45 Meciul este întrerupt în acest moment. Nu pentru că arbitra din scaun vrea să facă plajă, așa cum s-ar putea interpreta din această fotografie, ci din cauza faptului că terenul este alunecos. În ultimele minute au căzut mai mulți stropi de ploaie, iar prognoza meteo nu este deloc îmbucurătoare, peste jumătate de oră fiind anunțată o nouă repriză de ploaie.


UPDATE 18:40 Halep o conduce pe Ivanovic cu 2-1. Simona s-a desprins rapid la 2-0, dar Ana începe să servească violent și se apropie la 2-1. Șefa din galeria Simonei Halep sărbătorește fiecare game în stil de golgheter de la AC Milan.


UPDATE 18:35 Început perfect de meci: Halep debutează cu break la ediția din 2016 a turneului de la Dubai! Sportiva noastră contrează excelent atacurile de forehand ale sârboaicei și reușește game-ul pe serviciul advers. Asta după ce Ivanovic a avut un avantaj consistent, 30-0.


UPDATE 18:25 Simona și Ana schimbă mingi la încălzire, moment în care regizorul transmisiunii ne oferă cadre cu Bastian Schweinsteiger, camuflat în loja sârboaicei. Fotbalistul lui Manchester United este logodit cu adversara Simonei, iar accesoriile sale vestimentare ne arată că este destul de frig la Dubai. Nu am avut timp să imortalizez imaginea, pentru că cea mai înfocată fană a Simonei Halep îi ia imediat „fața” neamțului.


UPDATE 18:10 Vești bune de la Dubai! Halep și Ivanovic vor intra în arenă peste 10 minute, asta pentru că meciul dintre Garcia și Suarez Navarro s-a încheiat la doar 3 minute și 20 de secunde de la reluare (4-6, 6-4, 6-3)! În tribune se observă mai multe steaguri ale României, semn că „Simo Army” va creea din nou o atmosferă incendiară.


UPDATE 17:45 Nici nu ne-am dezmeticit bine după înfrângerea suferită de România în Fed Cup (2-3 cu Cehia) și în sferturile de la Dubai putem avea un nou duel româno-ceh. Dacă trece de examenul de miercuri, Simona Halep o va întâlni în runda următoare pe Barbora Strycova (47 WTA), jucătoarea care a contribuit la punctul decisiv al întâlnirii de la Cluj, câștigând meciul de dublu împreună cu Karolina Pliskova. Cehoaica a trecut astăzi de Julia Goerges (Germania, 54 WTA), scor 2-6, 6-3, 6-1.


UPDATE 17:20 Halep și Ivanovic vor intra pe teren imediat după încheierea meciului Garcia – Suarez Navarro (suspendat la 4-6, 6-4, 5-3), care se va relua după 17:30, dacă nu cumva avem surpriza să plouă din nou. În programul inițial, pe arena principală mai era programat un meci înaintea duelului dintre Halep și Ivanovic, care se va derula însă pe un teren secundar (Kvitova – Brengle). Asta înseamnă să fii Simona Halep: organizatorii „au dat-o afară” pe Kvitova, dublă campioană la Wimbledon, de pe central, pentru a-i face loc campioanei noastre!


UPDATE 17:00 Avem vești de ultimă oră de la organizatorii arabi. Partidele de pe terenul central nu se vor relua înainte de ora 17:30, ceea ce înseamnă că Halep și Ivanovic nu vor juca, în mod normal, înainte de 19:00. Există și posibilitatea ca oficialii turneului să modifice ordinea meciurilor și să amâne pentru vineri unele partide.


UPDATE 16:40 Continuă să plouă la Dubai, astfel că meciul care ne interesează nu va începe mai devreme de ora 18:00. Halep și Ivanovic au făcut senzație aseară la petrecerea jucătoarelor, eveniment la care Simona s-a împrietenit cu un șoim. Ana a părut invidioasă pe apropierea dintre Simona și pasăre: „Eu am rămas singură… Acum îmi pare rău că nu l-am luat și pe Schweinsteiger la petrecere”, pare ea a spune.


UPDATE 15:30 Salut! La Dubai, meciurile sunt întrerupte din cauza vremii nefavorabile! O furtună a început în jurul orei 14:45, iar precipitațiile continuă să cadă în cochetul oraș din Emiratele Arabe Unite. Umiditatea este de 68%, vântul bate cu 10 km/h, dar există semnale că vremea va reveni la normal, astfel că meciul Halep – Ivanovic nu va fi întârziat foarte mult. Dacă credeați că la butoane se află „Busu”, vă înșelați! Eu sunt Alex Tăcină și voi urmări împreună cu voi acțiunea de la Dubai, imediat ce ploaia se va opri. Înaintea meciului Simonei, transmis în direct de Digisport 2, mai sunt de disputat alte două partide: Garcia – Suarez Navarro, întrerupt la 4-6, 6-4, 5-3 pentru franțuzoaică, și Brengle – Kvitova.


Halep a „supărat-o” pe Ivanovic la ultimul meci

Simona Halep începe miercuri aventura la turneul Premier de la Dubai, întâlnind o adversară puternică încă din meciul de debut. Constănțeanca a avut tur liber în competiția la care este campioană en-titre (6-4, 7-6 în finală cu Karolina Pliskova), în timp ce Ivanovic a spulberat-o pe Daria Gavrilova (35 WTA) în manșa inaugurală, cu 6-1, 6-0. Se anunță o confruntare aprigă, concurența dintre cele două jucătoare ajungând la episodul cu numărul 6. Ivanovic conduce cu 3-2 la general în toate competițiile, iar ultimul meci direct a mărit flacăra rivalității dintre cele două.

Simona i-a provocat Anei un chin teribil la sfârșitul anului 2014, atunci când a eliminat-o din grupele Turneului Campioanelor de la Singapore. Sârboaica avea nevoie de o victorie în minimum de seturi pentru a merge în sferturi, dar Halep, care era deja calificată, s-a încăpățânat și a câștigat manșa secundă, trimițându-și adversara acasă, scor final 7-6(7), 3-6, 6-3 pentru Ivanovic.

Adidas ține cu Halep

Simona a primit un mesaj motivațional din partea celor de la Adidas, sponsorul tehnic al sportivei arătându-și susținerea pentru numărul 3 WTA. Interesant este că Adidas o sponsorizează și pe Ana Ivanovic, însă e clar că firma de echipament sportiv o simpatizează mai mult pe Simona Halep: „Nu te uita în urmă! Fie ca 2016 să fie anul tău, în care să faci senzație. Fii ultima care părăsește turneul și împinge-ți forțele până la limită”, a fost mesajul pe care Simona l-a primit înaintea meciului, prin intermediul Instagram, din partea Adidas.

Scorul meciurilor directe disputate în circuitul WTA de Halep și Ivanovic este 2-2, însă Ana s-a impus și într-o partidă din Fed Cup, competiție organizată de ITF.

  • Ivanovic a câștigat cu 6-3 (abandon) în turul secund la Doha 2013 (hard).
  • Halep s-a impus cu 2-6, 6-1, 6-3 în semifinalele Turneului Campioanelor de la Sofia 2013.
  • Ivanovic a câștigat cu 6-3, 7-6(2) în Fed Cup 2014.
  • Halep a învins cu 6-2, 6-2 în sferturi la Madrid 2014.
  • Ivanovic a câștigat cu 7-6(7), 3-6, 6-3 în grupele Turneului Campioanelor 2014.

 

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la fel”
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62 de ani
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri disponibile”
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri…
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele