Simona Halep întoarce cu dârzenie soarta meciului cu Polona Hercog și se califică în optimi la Miami. „Am alergat ca nebuna trei ore…” + viitoarea adversară a semnat una dintre surprizele zilei

Autor: Cezara Paraschiv Publicat: 24 Mar. 2019, 23:27 Actualizat: 25 Mar. 2019, 00:04 Tenis
  • 5-7, 7-6(1), 6-2 Simona  Halep (favorită 2) – Polona Hercog (93 WTA) în turul trei al turneului Premier Mandatory de la Miami.
  • Simona Halep s-a calificat în optimile turneului de la Miami, după un meci de două ore și 49 de minute. Așa cum a remarcat și numărul trei mondial în final de partidă, Polona Hercog a început excelent partida, reușind să impresioneze la serviciu, dar și cu o agresivitate susținută de mingi tari și câteva execuții de finețe remarcabile. Constănțeanca nu a fost sigură pe ea, mai ales în ceea ce privește poziționarea la retur – fapt evident în timpul celor două discuții cu antrenorul Daniel Dobre. Însă, exact cum îi promite noul antrenor, șansele au venit în final de set doi. Tiebreak-ul manșei secunde a fost o mostră din categoria „așa reușesc campionii să își ridice nivelul în momentele critice” și, în ciuda faptului că a acuzat probleme la genunchiul stâng încă din prima parte a primului set, Simona a devenit forța dominantă în setul decisiv, și pe fondul faptului că Polona și-a atins, întrucâtva, limita resurselor.
  • Simona a încheiat partida cu 39 de greșeli neforțate – dintre care 17 acumulate doar în primul set și 20 de lovituri câștigătoare (3 în setul 1). Graficul evoluției Polonei Hercog a fost invers: a încheiat primul set în echilibru (13 winners, 15 greșeli neforțate), însă în final a contabilizat 47 de greșeli neforțate și doar 35 de puncte câștigătoare.
  • În optimi, Simona Halep o va înfrunta pe Venus Williams, autoarea unei surprize în fața favoritei 14, Daria Kasatkina. Americanca s-a impus cu 6-3, 6-1, într-o oră și 14 minute.

â–º GAME, SET, MECI SIMONA HALEP:  5-7, 7-6(1), 6-2. Simona încheie cu hold la zero, impresia generală fiind că românca a dominat decisivul.

„A fost un meci greu, ea a jucat excelent, am alergat ca nebuna trei ore și am rezistat –  asta mă face foarte fericită, ca și faptul că am reușit să câștig. Mi-am găsit ritmul încetul cu încetul. Am luptat incredibil. Dacă voi face în continuare ce am făcut în acest meci, am șansa de a fi numărul unu din nou”, a spus Simona Halep la final de meci.

â–º DUBLU BREAK! Hercog declanșează prematur atacul, Simona este în control pe linia de fund a terenului și vedem încă două mingi de break. Hercog se sprijină în serviciu pentru a o salva pe prima, dar returul Simonei este din nou decisiv, lung, în diagonală, pentru 5-2

â–º Game-uri câștigate în oglindă, la zero, de Hercog și Halep. 4-2

â–º Halep se desprinde la 3-1, după minge de break salvată. Lucrurile nu sunt ușoare nici acum.

â–º BREAK HALEP. Lungimea returului face diferența pentru Simona. Slovena dă și semne de oboseală, comite dublă, însă este meritul presiunii aplicate de Simona. Două ore și jumătate de la startul partidei.

â–º Start contrastant de set decisiv. Ferm la serviciu pentru Polona, complicat, cu minge de break salvată pentru Simona. 1-1

â–º SET HALEP, 7-1 în tiebreak! Simona și-a ridicat nivelul de joc la momentul decisiv! pe cât de mult a suferit Stere Halep până acum, pe atât de mare e bucuria acum. Virginia Ruzici este de asemenea în tribună, alături de mama Simonei, Tania. De la 3 lovituri câștigătoare în primul set, Simona a ajuns acum la 11, cu 14 greșeli neforțate. Raportul Polonei Hercog este 17-21.

imona ia primul punct cu serviciul, apoi o deranjează cu slice-ul pe Polona, care nu mai poate returna cu dreapta și slovena o trimite pe Simona la 2-0. Simona lovește excepțional, mai întâi cu dreapta, apoi cu reverul în lung de linie, riscând totul cu terenul descoperit – mingea e însă decisivă, pentru 3-0. Simona are acum inițiativa, se desprinde la 5-0 după două schimburi în care Polona nu a putut rezista în defensivă. O scurtă îi aduce singurul punct slovenei înainte de schimbul de terenuri.

Simona face spectacol cu dreapta, finalizează din nou în lung de linie și setul îi revine, cu 7-1, după o finalizare din interiorul terenului. Românca pleacă la vestiare, înaintea decisivului.

â–º Avem tiebreak.  Hercog începe prompt game-ul care să îi asigure tiebreak-ul, Simona însă găsește un al optulea winner în manșă, apoi vine greșeala neforțată a Polonei, o dublă greșeală venită din supra-motivare și o egalitate mai puțin scontată. Însă, serviciul Polonei livrează un as la teu pe care Halep vrea să îl vadă la reluare, apoi slovena câștigă din trei atingeri, finalizând elegant cu dropshot.

â–º La 6-5 în setul doi, Halep cere din nou vizita fizioterapeutului, care îi mai întărește bandajul de sub genunchiul stâng.

â–º Hercog egalează la 5, ba mai și câștigă un super-raliu, în care Halep a muncit enorm în defensivă, dar, ajunsă la fileu, este depășită și la capitolul inspirație, și la propriu, cu un passing ce nu admite replică. Simona este dură cu sine, își adresează reproșuri.

â–º REBREAK HERCOG. Simona ratează închiderea manșei, fiind executată cu joc ultra-agresiv de Hercog. Un retur ucigător o pune în pole-position pe slovenă în punctul victoriei în game, iar cursa de recuperare a Simonei este lăudabilă, dar sortită eșecului, pentru că Polona are nervii tari și pasează necruțător.

â–º BREAK HALEP. Două mingi de break trec pe lângă Simona în primă fază, iar românca țipă, necăjită. A greșit pe prima minge de break, a dat prea tare cu dreapta în lung de linie pe a doua, apoi vine o nouă ratare dureroasă în fileu după un schimb în care a beneficiat de serviciul doi al adversarei. Halep își oferă o nouă șansă cu un passing pe care Polona îl atacă indecis. hercog se simte obligată să joace riscant, apără o minge de break cu o superbă combinație serviciu și cross câștigător, dar tactica la fel de agresivă o îngroapă la următorul break-point, pe care trimite prea tare lungul de linie.

â–º Halep este în control, folosind unghiul scurt. Polona ratează returul, ducând-o pe Simona la 40-0. Românca își cere scuze pentru că are game la zero în cont după ce banda fileului îi transformă mingea în scurtă imparabilă. A treia jucătoare a lumii cere din nou interveția antrenorului, oar prima întrebare a acestuia este: „Mai poți?”. Apoi, vin sfaturile și încurajările. „Față-spate trebuie să te miști mai bine. În momentul loviturii ai plecat puțin înainte de câteva ori. Ai ales foarte bine la retur. Meciul e foarte bun, stai lângă ea, că îți vin șansele!

â–º Simona este decisă să atace, ajunge la fileu, dar este pasată de Harcog și cu ajutor din partea fileului pentru 30-0. Halep câștigă primul punct pe dublă greșeală, apoi la finele unui punct în care, deși mingea sa nu a avut prea multă adâncime, a adus eroarea adversarei. Polona se impune, totuși, la 30, pentru 3-3.

â–º Halep rămâne în față pe tabelă, după un game în care Polona Hercog a văzut mai bine decât arbitrii un out al româncei, în care românca a ratat un contre-pied, însă a punctat bine cu serviciul și din poziții agresive. 3-2 în setul doi pentru româncă.

â–º Simona Halep are probleme în aceste momente pe rever. Hercog reușește să finalizeze spre reverul ei, apoi românca  ratează lungul de linie în fileu și avem un nou game cu prelungiri pe lansarea Simonei, însă tricolora se concentrează, face pas în față în teren, răspunzând eficient la lobul trimis de Polona și închide conturile cu voleu.

â–º Hercog rezistă la serviciu, deși se clatină puțin, fiind întoarsă de Simona de la 40-15 la egalitate. Polona face însă bine tranziția între loviturile de forță, la execuții de atingere fină și își adjudecă game-ul de 1-1, cu scurtă de aplaudat.

â–º Statistica este sugestivă în ceea ce a însemnat primul set: Halep a lovit câștigător doar de 3 ori, însă a greșit neforțat de 17 ori. Statistica Polonei Hercog este mult mai echilibrată: 13 winners, 15 unforced errors, plus un procentaj bun în spatele primului serviciu – 72% puncte câștigate.

â–º SET HERCOG, 7-5. Diferența este mare: Simona muncește mult pentru a ajunge la 15-30 pe serviciul advers, Polona, de la înălțimea celor 1,85 m repară iute cu un serviciu. Simona însă beneficiază de minge de break, după ce izbutește returul și Polona greșește. „Trebuie să dau lung!” își strigă Simona, executată în lung de linie de Polona – care, culmea – are timp să se mute cu dreapta pentru a trimite din zona de rever. Cu două servicii, Hercog „rezolvă” un game în care Simona a luptat și a anulat o minge de set. Totuși, este 7-5, în 61 de minute pentru Hercog.

â–º BREAK HERCOG. Simona este furioasă și face gesturi largi în aer. Polona Hercog trimite pe tușă, se desprinde la 0-40 și obține break la zero, după ce Simona alege să joace slice și își face mai mult rău sieși, decât adversarei, ratând următoarea minge.

â–º BREAK, HALEP. Simona convertește a cincea minge de break a partidei, fiind răsplătită pentru efortul depus. Pusă sub presiune, Polona produce un prim as al partidei, la 15-40, dar Simona nu renunșă, își plimbă adversara stânga-dreapta și, trecând-o în defensivă pe slovenă, are câștig de cauză. Imediat, românca trece în avantaj pe tabelă, la 5-4, după un hold la 15.

â–º Simona aleargă și atacă pentru un nou hold la 30 și cere intervenția lui Daniel Dobre. Principala ei grijă – poziționarea în teren. Antrenorul a asigură că nu stea prea în spate în acest moment.

Daniel Dobre: La serviciul doi poți să stai un pic în spate. Ai momente în care pleci înainte să termine. Toate game-urile sunt strânse. Stai pe minge ca lumea. Servești bine. Termină mișcările.

Simona: Nu stau departe?

Dobre: Nu, ești ok. Dă minge mai lungă și înaltă, pe minge mai scurtă dai și un slice. Luptă, pentru că joci ok.

â–º Hercog joacă extrem de inteligent, căutând să trimită mingi cât mai în exterior. Astfel, Halep trebuie să alerge mult dintr-un colț în celălalt, iar Polona revine de la 0-30 pe lansare, pentru a se distanța la 4-2. Mai trebuie spus și că, în jumătate de oră, românca a greșit deja neforțat de 10 ori.

â–º Simona nu este „în zonă” în acest moment. Încearcă să aibă inițiativa în punct, greșește o scurtă și ajunge din nou în prelungiri pe serviciu. Halep revine cu voleu câștigător și apără lansarea, dar cere intervenția fizioterapeutei, pentru o problemă la genunchiul stâng.

Este time-out medical, iar la revenirea pe teren Simona are un bandaj sub genunchi.

â–º Simona ratează din nou minge de break. Nu reușește să returneze un serviciu la teu trimis de Polona la 30-40, schimbă frustrată racheta, căutând o tensiune diferită, dar nu mai câștigă punct în acest game. 3-1 pentru Polona.

â–º BREAK HERCOG. Simona simte presiunea de pe dreapta adversă, rămâne în urmă pe serviciu, la 15-40 și caută finalizarea spre reverul advers pentru a încerca să revină. Românca aplică bine planul pe prima minge de break, dar trimite prea lung pe a doua. Din păcate, nu sunt prea mulți fani în tribună. Probabil, duminică, la 14:00 trevut de fix, americanii încă nu au terminat ieșirea la „barbeque”

â–º Polona Hercog începe meciul cu prime servicii de peste 170km/h, până la 185 km/h. Pe astfel de servicii returul Simonei este scurt, însă românca ajunge la minge de break speculând greșelile din schimburile prelungite. Slovena joacă însă agresiv mingea devisivă, finalizează curat din apropierea plasei și anulează șansa româncei, care cedează până la urmă game-ul cu un rever eșuat în fileu.

La secțiunea highlights – o execuție pe rever de finețe pentru Polona.

â–ºSimona deschide cu game adjudecat la 30 pe serviciu. Polona a reușit o cursă câștigătoare la fileu, dar Halep a servit bine și a stat bine în schimb, de pe linia de fund a terenului.

â–º Sunt 25 de grade Celsius la Miami, bate vântul, cu aproximativ 26 km/h, iar Simona păstrează hanoracul pe ea la încălzire. Românca servește prima și observăm că Polona și-a acoperit celebrul tatuaj cu craniu, alegând să poarte o mânecă de compresie, de culoare roz.

20:05 Hard Rock Stadium este gata să o primească pe Simona Halep. Constănțeanca debutează pe noua arenă principală a turneului de la Miami, cu ocazia meciului cu Polona Hercog. Este vorba despre o arenă temporară construită pe stadionul echipei de fotbal american Miami Dolphins. John Isner, deținătorul trofeului din competiția masculină, a trecut în minimum de seturi de spaniolul Albert Ramos (7-5, 7-6/6) și a eliberat terenul pentru partida care ne interesează cel mai mult.


A doua favorită a turneului din Florida, Halep va încerca să acceadă pentru a patra oară în carieră în optimile întrecerii din Miami. În 2019, românca a evoluat în această fază la toate turneele la care a luat startul. De partea cealaltă a fileului se va afla o sportivă intrată cu șansă pe tabloul principal, după ce pierduse în ultimul tur al calificărilor în fața Laurei Siegemund. Polona Hercog a beneficiat de retragerea Lesiei Tsurenko, din cauza unei accidentări la mâna dreaptă. Pentru că reprezentanta Ucrainei se afla pe lista favoritelor, Hercog i-a luat locul ca lucky loser în turul secund, acolo unde s-a impus în minimum de seturi în fața japonezei Misaki Doi (112 WTA), scor 7-6(4), 6-4.

  • Învingătoarea partidei Simona Halep – Polona Hercog va juca mai departe cu Venus Williams sau Daria Kasatkina (favorită 14).

Jucătoarea cu craniu pe braț

O jucătoare longilină, de 1,85 m, Polona Hercog este o sportivă ușor de ținut minte, datorită pasiunii sale pentru tatuaje. Brațul său drept este acoperit în totalitate de cerneală. Alături de un trandafir, pe mâneca ce îi acoperă brațul cu care mânuiește racheta este ușor vizibil un craniu destul de mare. În urmă cu doi ani, slovena glumea, spunând că nu știe dacă acest craniu le intimidează pe adversare, dar că nu s-ar supăra dacă acest lucru s-ar întâmpla. 

Cu opt luni mai mare decât Simona, Polona Hercog va avea palmares pozitiv la startul partidei directe de la Miami: în urmă cu zece ani, la Budapesta, slovena câștiga un meci strâns și extrem de lung în fața constănțencei, 7-6(3), 1-6, 6-2. Traiectoriile celor două sportive au fost însă extrem de diferite în timpul scurs de la acel meci. Dacă Simona este, în prezent, jucătoarea cu cea mai lungă prezență în Top 10-ul actual, Polona și-a atins maximul la începutul anilor 2010, când a câștigat două trofee WTA la simplu (dublă la Bastad în 2011 și 2012) și a urcat pe locul 35 în lume (iulie 2011).

Lanț de accidentări și săgeți din partea adversarelor

Cariera Polonei Hercog a fost marcată de probleme fizice și presărată cu abandonuri: umărul a fost mereu o sursă de bătăi de cap, 2017 aducându-i chiar și o fractură de stres la nivelul centurii scapulare.

S-au adăugat probleme la încheietura mâinii drepte, la genunchiul stâng, dureri la spate și în zona intercostală, care au ținut-o alte luni în afara terenului, afectându-i și clasamentul.

Nu o dată, Hercog a fost acuzată de colegele sale de circuit de lipsă de fair-play pentru că ar fi a luat startul pe tabloul principal la Grand Slam-uri știind că nu este aptă de joc, doar pentru a încasa un cec consistent, cu cinci cifre. Donna Vekic, prima pe lista de așteptare pentru a prinde loc pe tablou ca lucky loser la US Open 2016 a răbufnit pe rețelele de socializare după ce slovena a abandonat după 33 de minute în duelul din primul tur cu Angelique Kerber, pe cea mai mare arenă de tenis a lumii – Arthur Ashe Stadium, după ce pierduse toate cele șapte game-uri disputate. În 2014, la Australian Open, Hercog abandonase după doar șase puncte în primul tur cu Alize Cornet.

  • Polona Hercog este la al treilea turneu WTA pe 2019 în care primește o a doua șansă după ce a pierdut în calificări: i s-a mai întâmplat la Doha și Dubai, însă doar la Miami a fructificat, câștigând pe main draw un meci.

Polona Hercog este o sportivă capabilă să genereze forță cu lovitura de dreapta, însă ultima sa victimă de calibru a fost Kuznetsova (la limitp în Top 30 la momentul respectiv), în aprilie 2018, la Istanbul, într-o perioadă în care slovena mai reușea victorii și la Sabalenka sau Cibulkova. 

  • Odată cu eliminarea prematură a liderului la zi al clasamentului WTA, Naomi Osaka, Simona Halep și Petra Kvitova au șansa de a o detrona, cu o prezență în finala turneului. Calificarea în finală le este suficientă amândurora pentru a o întrece pe Osaka, iar, având în vedere că cele două sunt pe jumătăți opuse de tablou, ambele pot trece peste Osaka. Dacă Halep și Kvitova își dispută finala, atunci meciul de titlu se va juca și cu numărul unu mondial pe masă.
Autor: Cezara Paraschiv Publicat: 24 Mar. 2019, 23:27 Actualizat: 25 Mar. 2019, 00:04 Tenis
Pe aceeași temă
Margherita de la Clejani a "RECIDIVAT"! A lovit un copil, iar ce a făcut apoi întrece orice imaginaţie. A început să râdă şi :O...Avem imaginile
Margherita de la Clejani a "RECIDIVAT"! A lovit un copil, iar ce a făcut apoi întrece orice imaginaţie. A început ...
VIDEO
Depăşiri kamikaze în judeţul cu cei mai mulţi morţi în
accidente rutiere
VIDEO Depăşiri kamikaze în judeţul cu cei mai mulţi morţi în accidente rutiere
GALERIE FOTO În cel mai rece oraş de pe Pământ stripteuzele livrează mâncare
GALERIE FOTO În cel mai rece oraş de pe Pământ stripteuzele livrează mâncare
Anuntul MOMENTULUI facut de Edi Iordanescu! Ce spune despre posibilitatea de a o antrena pe FCSB
Anuntul MOMENTULUI facut de Edi Iordanescu! Ce spune despre posibilitatea de a o antrena pe FCSB
10 lucruri pe care nu le ştiai despre... erecţie!
10 lucruri pe care nu le ştiai despre... erecţie!
Au arătat tot fără inhibiții! Topul celor mai apetisanți sâni de vedete din România
Au arătat tot fără inhibiții! Topul celor mai apetisanți sâni de vedete din România
Drama
cutremurătoare a unei femei-impiegat. A fost tâlhărită şi incendiată în staţia CFR unde lucra pentru că s-a opus din răsputeri violului
Drama cutremurătoare a unei femei-impiegat. A fost tâlhărită şi incendiată în staţia CFR unde lucra pentru că s-a ...
CRUNT. Un alt virus MORTAL a început să lovească! „Există deja persoane decedate”
CRUNT. Un alt virus MORTAL a început să lovească! „Există deja persoane decedate”
O PROSTITUATĂ a sunat la ambulanţă pentru un caz de ''penis captivus''. Ce s-a întâmplat cu clientul ei chiar în toiul ACŢIUNII- VIDEO
O PROSTITUATĂ a sunat la ambulanţă pentru un caz de ''penis captivus''. Ce s-a întâmplat cu clientul ei chiar în toiul ...
"Florin Zamfirescu A MURIT!" Stirea care a socat Romania a avut o reactie imediata! " Va multumesc pentru anunt😲"
O țară SUPER bogată din Europa și-a deschis porțile! Românii pot face enorm de mulți bani. Au aşteptat momentul
O țară SUPER bogată din Europa și-a deschis porțile! Românii pot face enorm de mulți bani. Au aşteptat momentul
Cel mai negru coșmar pentru Diana, fiica lui Adrian Enache! Din păcate...
Cel mai negru coșmar pentru Diana, fiica lui Adrian Enache! Din păcate...
ULTIMĂ ORĂ. Ce se întâmplă între China şi România? Beijingul a provocat României cel mai mare DEFICIT. Dezvăluiri despre dependenţa faţă de chinezi
ULTIMĂ ORĂ. Ce se întâmplă între China şi România? Beijingul a provocat României cel mai mare DEFICIT. Dezvăluiri ...
Heidi Klum, complet dezbrăcată în izolare. Cum îşi încântă soţul mai tânăr cu 16 ani
Heidi Klum, complet dezbrăcată în izolare. Cum îşi încântă soţul mai tânăr cu 16 ani
BMW-ul M5 al lui George Buhnici este din nou la vânzare pe Autovit. Cât a lăsat la preț vedeta de când se chinuie să vândă mașina
BMW-ul M5 al lui George Buhnici este din nou la vânzare pe Autovit. Cât a lăsat la preț vedeta de când se chinuie să ...
Au mers la râu, după carantină. S-a uitat în apă și a amuțit
Au mers la râu, după carantină. S-a uitat în apă și a amuțit
E ştirea momentului în lume! China a ascuns informaţii vitale despre coronavirus! Totul a ieşit la iveală!
E ştirea momentului în lume! China a ascuns informaţii vitale despre coronavirus! Totul a ieşit la iveală!
Un accident grav s-a produs în Botoșani, peste 150 de persoane. VEZI VIDEO cu impactul devastator
Un accident grav s-a produs în Botoșani, peste 150 de persoane. VEZI VIDEO cu impactul devastator
Noi detalii ce au șocat o lume întreagă au ieșit la iveală! Familia Regală, implicată în moartea Prințesei Diana! Aceștia au vrut să o reducă la tăcere. Cu ce voia Prințesa să îi dea în vileag
Noi detalii ce au șocat o lume întreagă au ieșit la iveală! Familia Regală, implicată în moartea Prințesei Diana! ...
Smiley a ținut să se afle de la el! Veste bună! Ce a declarat despre relația cu Gina Pistol. Fanii, în culmea fericirii
Smiley a ținut să se afle de la el! Veste bună! Ce a declarat despre relația cu Gina Pistol. Fanii, în culmea fericirii
OMS şi mai mulţi specialişti avertizează: Nu există dovezi care să demonstreze că virusul îşi pierde din putere
OMS şi mai mulţi specialişti avertizează: Nu există dovezi care să demonstreze că virusul îşi pierde din putere
FOTO / Imagine emoționantă cu Vulpița îmbrățișându-și fiica! Tânăra și-a revăzut fetița după o lungă perioadă. ”O iubesc”
FOTO / Imagine emoționantă cu Vulpița îmbrățișându-și fiica! Tânăra și-a revăzut fetița după o lungă perioadă. ...
Calendar ortodox 2 iunie. Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava
Calendar ortodox 2 iunie. Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava
SECRETUL celei mai bune băuturi de sezon
SECRETUL celei mai bune băuturi de sezon
Este incredibil cât au ajuns să coste mașinile second-hand în Germania! Nimeni nu le mai vrea, dar samsarii noștri fac un profit URIAȘ!
Este incredibil cât au ajuns să coste mașinile second-hand în Germania! Nimeni nu le mai vrea, dar samsarii noștri fac ...
De ce a dispărut Mihaela Rădulescu de ceva timp! 'Sigur i s-a întâmplat ceva!' Anunțul vedetei
De ce a dispărut Mihaela Rădulescu de ceva timp! 'Sigur i s-a întâmplat ceva!' Anunțul vedetei
FOTO. Cum arată acum fiica mai mică a lui Corneliu Vadim Tudor. Jeni nu prea are jenă și pozează în ipostaze incendiare
FOTO. Cum arată acum fiica mai mică a lui Corneliu Vadim Tudor. Jeni nu prea are jenă și pozează în ipostaze incendiare