Simona Halep a revenit cu victorie la Madrid. Defilarea româncei, tulburată de momentele de confuzie de la 4-2 în setul doi

Simona Halep a revenit cu victorie la Madrid. Defilarea româncei, tulburată de momentele de confuzie de la 4-2 în setul doi
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (3 WTA) – Margarita Gasparyan (65 WTA), 6-0, 6-4, în primul tur la Madrid.
  • Dublă campioană la Madrid, Simona Halep a arătat irezistibil timp de un set și jumătate, performantă din primul punct cu dreapta, dar și cu reverul marcă-înregistrată. Primul set s-a încheiat în doar 21 de minute, iar actul doi urma un scenariu asemănător, însă o declanșare accidentală a sistemului de sonorizare a tulburat un meci limpede ca cristalul pentru fostul lider mondial. Halep a reușit, totuși, în ciuda faptului că a ratat în primă fază închiderea partidei la 6-0, 5-3, să țină sub control contraofensiva Margaritei Gasparyan, trecându-și în cont un succes în minimum de seturi, într-o oră și 14 minute.
  • În turul doi, Simona Halep va juca împotriva învingătoarei dintre Johanna Konta (47 WTA) și Alison Riske (49 WTA).
  • Sorana Cîrstea a obținut și ea o victorie mare, duminică, la Madrid.

 

â–º GAME, SET, MECI, SIMONA HALEP, 6-0, 6-4! Multe răsturnări de situație în acest ultim game! Gasparyan se pierde din nou la serviciu, cade la 0-30 după o dublă greșeală, însă face imediat, inspirat, pasul în față, în teren. Simona cedează în defensivă la primul punct, apoi este bătută cu un dropshot de efect, pus în centrul terenului. Margarita își procură minge de 5-5 în manșa a doua cu un contre-pied, iar Simona se dezlănțuie la finele unei curse infernale, trecând-o cu passing pe mai tânăra rusoaică pentru egalitate.

Tot Gasparyan ajunge la minge de game, în condițiile în care nivelul decibilelor depășește deja cotele suportabilului. Simona joacă violent cu dreapta, prinde tușa și forțează a doua egalitate. Vine o a doua minge de meci pentru Simona, după o nouă execuție magică cu reverul, dar Margarita o prinde în capcană pe rever, pistonând la punct fix. Dreapta Margaritei dă rateu și îi oferă Simonei a treia minge de meci, iar românca finalizează cu un retur-dropshot norocos.

â–ºBREAK, Gasparyan. Simona irosește o primă minge de break, fiind ținută în defensivă. tentativa de rever în lung de linie eșuează, iar jocul se reia la 40-40. Rusoaica rezistă mai bine din spatele terenului și obține minge de break cu o replică la fileu dintr-o poziție incomodă. Halep nu se poate apăra și

â–º Confuzie și întrerupere în game-ul Simonei! Halep are nevoie să își pună din nou la lucru reverul în lung de linie, apoi este nevoită să urce la fileu. După o minge de break salvată, la egalitate, nervii jucătoarelor sunt serios testați. În stația de amplificare se anunță anularea unui meci de dublu, de pe un teren alăturat, Marija ĂŒiÍak este nevoită să oprească punctul și să ceară rejucarea. Simona câștigă un punct, incidentul se repetă. „Vreau să știu clar că nu se va mai întâmpla, înainte să reiau meciul”, spune arbitra croată către alți oficiali din tribună. Este anunțată că asta se întâmplă în tot complexul, că este vorba despre un anunț general și de o eroare generalizată.

Arbitra vrea să trimită jucătoarele pe bancă, pentru a fi sigură că nu va mai fi nevoită să rejoace punctele, însă Simona preferă să se joace. Arbitra îi respectă dorința, Gasparyan nu este prea fericită, însă se supune, iar Simona profită de o nouă minge lungă a rusoaicei și face 5-2.

â–º Simona confirmă pe serviciu, cu hold la 30. Simona o terorizează apoi pe Margarita. Rusoaica este pe punctul de a răsufla ușurată la 40-0 pe lansare, gândindu-se că va reuși, în premieră, să își apere lansarea. Halep o duce însă la egalitate, dând din nou tare, hotărât și insistent. Rusoaica își face totuși serviciul, când o minge a Simonei ratează de puțin tinta.

â–º BREAK, Halep. Trei break-uri la rând în setul doi. Simona trece din nou în față, la 3-1, controlând schimburile cu reverul, de pe centrul baseline-ului său. Un winner tranșant scoate din nou la rampă reverul ei lung de linie, letal spre dreapta adversă, iar o nouă eroare a rusoaicei încheie game-ul. Nu a fost nicio minge de break salvată în acest meci.

â–º REBREAK, Gasparyan! După o jumătate de oră de forcing, Simona Halep scapă atacurile în afara terenului. Este o scădere în jocul ei, Margarita profită și își trece în cont un break la zero. 

â–º BREAK, Halep. Simona este pe modul turbo și obține break-ul cu un passing eficient. Gasparyan a păcătuit din nou cu dubla și nu găsește breșele pentru a ataca, conform indicațiilor tehnico-tactice. Sunt opt game-uri câștogate la rând de româncă.

â–º Margarita Gasparyan a cerut sfatul antrenorului, însă Simona continuă să vină ca un tăvălug peste ea în primul game al setului doi, pe lansare. Românca a câștigat 88% dintre punctele pe primul serviciu în primul set, a reușit 5 lovituri câștigătoare, dar, mai ales, i-a dat KO pe rever rusoaicei.

â–º SET, Halep, 6-0. Simona returnează deranjant, greșelile vin legat din racheta Margaritei, iar primul set se încheie în 21 de minute! Doar opt puncte a câștigat Margarita în manșa întâi a meciului cu Simona Halep și statistica ne arată că 6 dintre acestea au fost greșeli neforțate ale Simonei.

â–º Gasparyan este și în criză de încredere. Se vede asta la 30-15 pe serviciul Simonei, când irosește un retur în diagonală superb cu un voleu în out, fără presiune. Simona este nevoită să mai lase un punct, din cauza unui retur letal, însă provoacă imediat o nouă greșeală, iar tabela indică 5-0 în primul set, după nici 19 minute de joc.

â–º BREAK la zero pentru Halep! Simona este în control pe teren, se desprinde la 4-0. Gasparyan joacă mai des cu serviciul doi decât cu primul (7 la 5), nu a câștigat decât un singur punct în spatele primei mingi și nu face față pe rever. Încearcă să taie mingea, să o lase jos, însă nici asta nu funcționează acum în fața Simonei.

â–º Simona domină teritorial, găsește cu lejeritate calea spre reverul advers și schimbă cu ușurință direcțiile, astfel încât Gasparyan este ținută în defensivă. A luat două puncte pe lansarea Simonei, însă îngroapă în fileul ultimul rever și dubla campioană de la Madrid schimbă terenul la 3-0.

â–º BREAK, Halep! Gasparyan are emoții – sau cel puțin lasă să se înțeleagă din faptul că, ajunsă la serviciu, expediază mai întâi o dublă greșeală. Simona ratează însă o bună șansă, neprinzând terenul cu dreapta în lung de linie. Simona pune presiune și forțează egalitatea în game cu două puncte făcute consecutiv cu reverul. Simona a avut o doză de șansă, pentru că o minge a sa a aterizat afară, însă rusoaica nu a avut prezența de spirit de a opri imediat punctul și s-a lamentat apoi inutil arbitrei, fără șanse de reușită. Halep păstrează controlul în raliuri, ia la țintă reverul adversarei, își procură minge de break și finalizează cu winner în terenul lăsat descoperit de Margarita.

â–º Simona Halep deschide meciul la serviciu. Forehandul convinge încă din primul punct, Simona face prompt pasul în teren și își adjudecă game-ul la 15.

â–º Terenul Manolo Santana este pregătit pentru duelul Simona Halep – Margarita Gasparyan, după o partidă care le-a frânt inima fanilor iberici: Garbine Muguruza a fost învinsă de croata Petra Martic, în minimum de seturi.

â–º Lady in black. Simona Halep face ultimele reglaje înaintea duelului cu Margarita Gasparyan.

Simona Halep începe, oficial, sezonul pe zgură în WTA, în Caja Magica, împotriva rusoaicei Margarita Gasparyan (24 ani, locul 65 în clasamentul mondial). Cea mai bună jucătoare pe suprafața roșie din ultimii cinci ani vine după o pauză consistentă luată după weekendul de foc din Fed Cup, al semifinalei cu Franța, de la Rouen.

Cu baterii reîncărcate în România, dar ușor afectată de o răceală, Simona Halep le urmează pe terenul central, Manolo Santana, liderului mondial Naomi Osaka (aflată față în față cu Dominika Cibulkova) și principalei favorite a gazdelor, Garbine Muguruza (spaniola, aflată în afara listei capilor de serie, de pe poziția 20 WTA, o înfruntă pe croata Petra Martic, 36 WTA). Partida Simona Halep – Margarita Gasparyan este așteptată să înceapă în jurul orei 15:30, este în transmisiune directă pe DigiSport 2 și în format LIVE BLOG pe www.prosport.ro.

Cu 15 finale jucate în carieră pe zgură, Simona Halep dispută un prim turneu WTA pe această suprafață în 2019. Nivelul arătat pe această suprafață, dar în sală, în Fed Cup, a fost unul extrem de ridicat, surprinzător chiar și pentru ea – conform propriilor declarații. În fața Simonei se va afla o sportivă înaltă, de 1,83 m, pe care „Simo” o cunoaște bine, după ce s-au antrenat împreună la Australian Open. Va fi însă primul meci direct în circuit, iar Margarita are un avantaj clar la capitolul „meciuri în picioare”, întrucât va disputa a opta partidă pe zgură în sezon (5 victorii, 2 înfrângeri).

În acest an, Gasparyan a învins-o pe Mihaela Buzărnescu la Istanbul și se poate mândri și cu faptul că, la Monterrey, pe hard, i-a câștigat set ibericei Garbine Muguruza (tiebreak-ul setului doi, la 1).

Traseul Simonei Halep la Madrid

Înscrisă în ambele probe la Madrid, simplu și dublu, Simona Halep a beneficiat de 10 zile de repaus după Fed Cup. Campioană la Madrid în 2016 și 2017, a treia favorită a tabloului are o opțiune serioasă pentru a avansa din nou adânc în fazele superioare: în primul rând, cele mai periculoase sportive din afara listei capilor de serie nu au ajuns în imediata sa apropiere pe tablou (ne gândim la faptul că Naomi Osaka a debutat contra Cibulkovei, în meciul doi Angelique Kerber se poate duela cu Muguruza, iar Victoria Azarenka o așteaptă în turul doi pe Sloane Stephens).

Un alt element de luat în calcul în ceea ce privește culoarul Simonei este dat de forma fizică a principalelor adversare, la start de turneu. Julia Goerges, prima favorită care ar putea ieși în calea elevei lui Daniel Dobre la Madrid, în turul trei, acuză de ceva vreme probleme la spate. Cea mai bine clasată adversară de pe sfertul Simonei, Elina Svitolina (cap de serie 6), o sportivă care în ultimii ani i-a pus probleme Simonei, reușind să o învingă de două ori pe zgură, dar și pe alte suprafețe, are acum de manageriat o accidentare la genunchi care a scos-o din turneul de la Stuttgart. Tot pe secțiunea Simonei se regăsește Ashleigh Barty, o sportivă în mare formă, al cărei joc nu este însă la fel de performant pe zgură precum e pe hard.

  • Alte două românce evoluează, duminică, pe tabloul de simplu de la Madrid. Sorana Cîrstea o înfruntă în jurul orei 14:00, pe Madison Keys (cap de serie 13), pe Terenul 4. Mihaela Buzărnescu va juca aproximativ în paralel cu Simona Halep, dar pe Terenul 5, împotriva australiencei Alja Tomljanovic.
  • Irina Begu a părăsit, sâmbătă, întrecerea de la Madrid, în primul tur, învinsă în minimum de seturi, la 4 și la 3, de Yulia Putintseva.
  • Irina Bara a cedat în ultimul tur al calificărilor.
  • La masculin, România a avut un singur reprezentant: pe Marius Copil, învins în ultimul tur al calificărilor de americanul Taylor Fritz (6-7/5, 5-7).
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Legea care se aplică OBLIGATORIU în orice bloc din România. Asociațiile de PROPRIETARI nu o pot încălca
Legea care se aplică OBLIGATORIU în orice bloc din România. Asociațiile de PROPRIETARI nu o pot încălca
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup