Simo-mania continuă la Toronto. Halep a trecut ca fulgerul de Strycova, spre sferturile Rogers Cup, cu cea mai clară victorie a anului. „Cred că totul a mers în jocul meu, astăzi”

Simo-mania continuă la Toronto. Halep a trecut ca fulgerul de Strycova, spre sferturile Rogers Cup, cu cea mai clară victorie a anului.
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (2 WTA) este în sferturile Rogers Cup, după o victorie foarte clară în fața Barborei Strycova (26 WTA), 6-1, 6-0.

Simona Halep este iute, din ce în ce mai iute la Rogers Cup: favorita doi și-a câștigat biletul pentru sferturi înainte de împlinirea unei ore de joc împotriva Barborei Strycova, la capătul unui meci presărat cu multe erori neforțate (35, conform statisticii oficiale, dintre care 17 i-au aparținut româncei). Și doar 15 lovituri câștigătoare.

Intrată pe teren clar cu scopul de a-și impune jocul agresiv, Halep a exasperat-o pe cehoaica prinsă de acest meci într-o zi nefastă. Românca a câștigat toate mingile de break disputate în meci: a salvat două din două oportunități ale Barborei pe lansarea proprie și a reușit să convertească cinci din cinci mingi de break în game-uri câștigate pe retur. Proporțiile dominației impuse de Simona sunt evidențiate și de faptul că sportiva noastră a închis meciul cu 11 game-uri câștigate consecutiv.

„Ieri am făcut un meci bun. Astăzi, mi-am propus să fiu puțin mai agresivă și să domin partida. M-am descurcat destul de bine și sunt fericită că mai am ocazia de a juca un meci aici. Returul consider că este cea mai importantă componentă a jocului meu și acum îmi merge bine. Cred că totul mi-a mers astăzi„, este analiza făcută de Simona, la câteva zeci de secunde după ultimul punct al partidei.

Cea mai clară victorie pe 2017

Simona Halep a înregistrat cel mai categoric succes pe 2017, cedându-i Strycovei un singur game. Românca mai reușise două victorii cu dublu 6-1 în timpul sezonului de zgură, însă victoria aceasta, pe suprafață rapidă, este clar cea mai categorică a sezonului.

Meciurile cu cele mai puține game-uri cedate de Simona în 2017:

1 game cedat – Rogers Cup – 6-1, 6-0 cu Barbora Strycova (optimi)

2 game-uri cedate – Madrid – 6-1, 6-1 versus Coco Vandeweghe (sferturi)
                                   – Roland Garros – 6-1, 6-1 versus Carla Suarez Navarro (optimi)

3 game-uri cedate – Miami – 6-3, 6-0 – cu Anett Kontaveit (șaisprezecimi)

                                   – Madrid – 6-1, 6-2 – cu Kristyna Pliskova (primul tur)

4 game-uri cedate – Stuttgart – 6-3, 6-1 cu Anastasia Sevastova (sferturi)

Cea mai categorică victorie din ultima vreme repurtată de Simona Halep rămâne cea din finala BRD Bucharest Open, ediția 2016 – atunci când Sevastova nu a reușit să câștige nici măcar un game, iar constănțeanca și-a asigurat trofeul cu scorul de 6-0, 6-0.

FILMUL CALIFICĂ‚RII ÎN SFERTURI, PAS CU PAS

22:57 Victorie pentru Simona Halep, 6-1, 6-0, în 59 de minute. Favorita a doua a turneului merge în sferturile Rogers Cup, la un duel cu reprezentanta Franței, Caroline Garcia. „Cred că totul a mers în jocul meu, astăzi”, a declarat Simona la finalul partidei. Simona


22:50 Fanii Simonei se simt bine în tribună și aplaudă punctele apăsate ale Simonei. Barbora Strykova a ratat partida, este pierdută undeva dincolo de linia de fund. Comparația pregătită de WTA este elocventă. O altă Barbora a obținut victoria la Kiki Mladenovic și Gavrilova. Una mai agresivă. Halep însă și-a jucat perfect partitura și a provocat în mare parte acest colaps.


22:46 Simona joacă la un nivel bun, iar Strycova se simte pierdută pe teren. Dreapta dă un mare rateu la minge de re-break. Și de acolo, natural, se face 4-0 pentru Simona, după al nouă-lea game consecutiv.


22:40 Simona este ca un TGV: a ajuns la 7 game0uri câștigate consecutiv. Ce ar mai fi de remarcat? Arbitra de scaun li se adresează spectatorilor în limba română.


22:35 Statistica primului set este, cu siguranță ciudată. Simona are o lovitură câștigătoare mai puțin decât Strycova (5-6), și două erori neforțate în plus. Între timp, este break pentru Halep în debut de set doi. la fel de rapid, la fel de autoritar.


22:30 SET Simona Halep, 6-1, în 28 de minute! După mingea de re-break ratată, Strycova nu s-a mai remarcat decât la capitolul reacții nepotrivite. A luat și avertisment pentru limbaj vulgar.


22:25 Dublu-break Simona Halep, care va servi la 5-1. Barbora Strycova se agață cu toate speranțele de reluarea Hawk Eye, dar dreapta ei nu a prins terenul.


22:18 Simona confirmă break-ul, cu emoții. Strycova a revenit în game cu trei puncte consecutive, dar a ratat returul pe minge de break, iar strigătul de frustrare este unul ascuțit. Halep rămâne atentă și merge la 4-1.


22:12 Break, Simona! Românca o depășește cu un passing spectaculos pe cehoaică, își oferă astfel minge de break, iar cehoaica ratează două servicii. 3-1 pentru româncă.


22:08 Simona se îndreaptă spre scaun cu avantaj de 2-1 pe tabelă. S-a câștigat un singur punct pe retur în această primă fază a meciului – pe serviciul întâi al româncei.


22:05 Răspuns în oglindă al Barborei, pentru o primă egalitate în meci, la 1-1. Simona a încercat un rever spectaculos din săritură, dar ineficient.


22:00 Simona deschide partida la serviciu, cu serviciu imparabil, la fix! Este un game alb, controlat cap coadă de Simona, cu finalizări frumoase din apropierea plasei.


21:50 Știm deja că, dacă se impune, Simona Halep va juca mai departe cu franțuzoaica Garcia. Favorita doi a turneului a intrat pe teren, pentru încălzire.


21:42 Este undă verde pentru meciul Simona Halep – Barbora Strycova. Wozniacki este în sferturi, cu un ultim break luat polonezei Radwasnka, pentru un succes cu 6-3, 6-1. Caro are un nou duel tare, cu numărul unu mondial, Pliskova.

17 lovituri câștigătoare a reușit daneza în fața Radwanskăi.


21:40 Caroline Wozniacki amână puțin finalul de meci cu Radwanska: a cedat break la 6-3 și 5-0.


21:20 Cam așa a arătat antrenamentul Simonei înaintea partidei de astăzi.


21:00 Salutare! Suntem la un set distanță de meciul care ne va capta atenția, sau la două? Caroline Wozniacki a câștigat manșa inaugurală a partidei cu Aga Radwanska, 6-3. La meciul precedent al Simonei, tribuna a arătat cam cum se vede în fotografiile lui Neal Trousdale. Cu siguranță, și astăzi românca va avea parte de galerie. Toronto seamănă a colonie românească în aceste zile.


Simona Halep revine pe teren, joi, la o oră mai blândă pentru fanii din România, pentru a continua cursa de apărare a trofeului câștigat anul trecut la Rogers Cup, dar la Montreal. Numărul doi mondial a impresionat cu prima evoluție la Toronto, în 2017: susținută de o galerie superbă, care i-a făcut pe mulți jurnaliști de peste ocean să se întrebe dacă nu cumva au fost teleportați în inima bătrânului continent, Simona a făcut un meci perfect în fața unei adversare care, așa cum a spus-o românca – „frustrează”, prin lipsa ritmului.

Jocul Simonei a fost la înălțime, iar scorul de 6-3, 6-4 cu Rybarikova, a convins. Optimile de finală îi aduc un alt fel de test în fața experimentatei jucătoare din Cehia, Barbora Strycova (26 WTA). După un duel cu înalta Rybarikova (1,80 m), acum Simona va fi jucătoarea mai înaltă pe teren, având un avantaj de patru centrimetri în fața Strycovei (1,64 m).

Românca o domină net pe Strycova, cu arme lesne de intuit, de pe linia de fund a terenului: nu a pierdut set sau mai mult de cinci game-uri în ultimele trei meciuri directe. Strycova a învins-o pe Simona doar demult, în primii ani ai româncei în circuit, în 2010.

La Toronto însă, a impresionat și Strycova, care a revenit cu forțe proaspete după o pauză prelungită ulterioară înfrângerii în primul tur de la Wimbledon. Barbora a dat start aventurii de la Toronto cu o surpriză, învingând-o de manieră impresionantă pe Kristina Mladenovic (13 WTA), scor 6-2, 6-3. Strycova a câștigat cinci game-uri consecutiv în start de prim set, apoi alte patru jocuri legate în debutul manșei a doua.


Foto: Rogers Cup / Tennis Canada

Canada pare a fi un tărâm magic pentru Strycova, la fel cum este și unul dintre sanctuarele Simonei: sportiva din Cehia, câștigătoare a FED Cup sub culorile Cehiei, a obținut singurul titlu al carierei în proba de simplu pe teren canadian, în 2011, la Québec. Iar după victoria la Mladenovic, a venit confirmarea, la capătul unui meci dur, de două ore și 51 de minute, câștigat în decisiv în fața Dariei Gavrilova (25 WTA)

Prima șansă rămâne însă clar pusă în dreptul Simonei, deținătoarea coroanei și prințesa îndrăgită de Toronto ca o localnică.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului său
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului…
Și-au bătut joc de Dembele. Cum a fost ironizat și Araujo, după ce a fost eliminat de Kovacs. Cele mai tari memeuri
Și-au bătut joc de Dembele. Cum a fost ironizat și Araujo, după ce a fost eliminat de Kovacs. Cele mai…
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui și pe mine la noapte? Plătesc bine
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui și pe mine la noapte?…
Cum s-a schimbat viața
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici 100 de euro pensie. Ăia…
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
Dezvăluiri rare despre fiica lui Costel Corduneanu. Ce a moştenit de la tatăl său
Dezvăluiri rare despre fiica lui Costel Corduneanu. Ce a moştenit de la tatăl său
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de Wales va fi mai aproape de copiii săi
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de Wales va fi mai aproape…
INTERZIS total pentru cei care stau la APARTAMENT. Regula obligatorie pentru ziua de 1 Mai
INTERZIS total pentru cei care stau la APARTAMENT. Regula obligatorie pentru ziua de 1 Mai
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Noi parteneriate cu țările din Orientul Mijlociu: România caută investitori pentru Tarom
Noi parteneriate cu țările din Orientul Mijlociu: România caută investitori pentru Tarom
Dinamo Bucureşti şi UTA Arad, iertate de Comisia de disciplină a FRF. Când revin fanii la stadion?
Dinamo Bucureşti şi UTA Arad, iertate de Comisia de disciplină a FRF. Când revin fanii la stadion?
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna nu se lasă dusă din peisaj”
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna nu se lasă dusă din…