Şi ce dacă nu a respectat regulile? Maria Şarapova, din nou deasupra regulamentului: "Dacă este necesar, vom face asta". Anunţul şefului tenisului din Rusia

14 apr 2019 6573 afişări Tenis
Şi ce dacă nu a respectat regulile? Maria Şarapova, din nou deasupra regulamentului: "Dacă este necesar, vom face asta". Anunţul şefului tenisului din Rusia

Maria Şarapova (31 de ani, 28 WTA) vrea o nouă favoare din partea şefilor tenisului mondial după invitaţiile primite pe tablourile principale imediat după scandalul de dopaj în care a fost implicată în 2016. Acum, Federaţia de Tenis din Rusia vrea să-i obţină dreptul de a participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo, 2020, chiar dacă rusoaica nu este eligibilă.

Pentru a participa la JO, o sportivă trebuie să-şi reprezinte ţara în ciclul olimpic premergător, dar Maria Şarapova nu a mai jucat pentru echipa de Fed Cup a Rusiei din 2015. Chiar şi aşa, Samil Tarpişev, preşedintele Federaţiei Ruse de Tenis, a declarat că nerespectarea regulii nu ar trebui să fie o problemă, urmând să se adreseze Federaţiei Internaţionale de Tenis: "Faptul că nu am inclus-o în echipă pe Şarapova nu înseamnă că nu va juca la Olimpiadă. Dacă este necesar, vom trimite o scrisoare către Federaţia Internaţională de Tenis în care vom explica faptul că nu a putut juca pentru că a fost accidentată şi asta va fi suficient", a declarat şeful tenisului din Rusia, pentru Punto de Break.

Accidentată la umăr, Maria a jucat foarte puţin în ultimul timp, iar în 2019 a prins doar trei turnee. După un sfert la Shenzhen, în prima săptămână a anului, şi o optime la Australian Open, s-a retras, la finalul lui ianuarie, înaintea optimii de finală cu Daria Kasatkina, de la Sankt-Petersburg. Totuşi, acelaşi Tarpişev dă asigurări: "Maria visează să joace la Tokyo şi să câştige medalia de aur, am vorbit de multe ori despre acest lucru. Lucrurile s-ar schimba doar dacă ar fi forţată să-şi încheie cariera din cauza accidentării, dar sper ca acest lucru să nu se întâmple", a mai declarat şeful tenisului din Rusia.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.