„Serena Slam 2” devine realitate! Williams – Muguruza 6-4, 6-4. Victorie dramatică pentru liderul WTA la Wimbledon | Așa am trăit finala LIVE BLOG

  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Serena Williams este campioana ediției 2015 a turneului de la Wimbledon. Principala favorită a câștigat finala cu Garbine Muguruza, 6-4, 6-4, într-o oră și 24 de minute, după un final dramatic.

UPDATE 17:47 „Sunt fericită. Nu-mi vine să cred că, o dată în plus, reușesc Serena Slam-ul”. Serena Williams este, începând de sâmbătă, 11 iulie, cea mai în vârstă campioană de Grand Slam din istoria tenisului, detronând-o pe legendara Martina Navratilova.


UPDATE 17:43 Publicul o aplaudă în picioare pe Garbine, Serena se ridică și ea pentru a-și aplauda învinsa. Două jucătoare în lacrimi la final de concurs feminin, la Wimbledon. „Garbine a luptat din răsputeri, incredibil! Mulțumesc divinității!”


UPDATE 17:40 GAME, SET, MECI SERENA WILLIAMS! „Serena Slam 2” devine realitate, pentru că Muguruza tremură după seria de trei game-uri, cu două break-uri puse sandviș. Mezina Williams se încoronează Regină a Wimbledon 2015, cu un succes 6-4, 6-4, bătut în cuie după un break alb!


UPDATE 17:33 Dramatism maxim pe Terenul Central: Garbine Muguruza a șters cele două break-uri care o despărțeau de Serena Williams, în setul doi, reușind un game uriaș, la 3-5. Serena cade în spate la 0-40, recuperează și ajunge la minge de meci cu patru servicii de top, garbine revine cu lovituri câștigătoare și după punctul turneului, ia re-break-ul. Va servi la 4-5 pentru rămânerea în finală.


UPDATE 17:20 Emoții în start de meci, emoții și la finalizare pentru Serena Williams: dublele greșeli reapar în jocul său, ținta sa devine difuză, Garbine prinde curaj și rămâne în partidă după un break alb. Liderul mondial este tot la un game de triumf, dar la 5-2 va servi Muguruza.


UPDATE 17:15 După 19 minute de joc în setul doi, Serena Williams servește pentru titlu, la 5-1, după un al doilea break luat ibericei de 21 de ani. Muguruza nu a avut drept la replică în această manșă.


UPDATE 17:13 9-1 raportul game-urilor câștigate în ultimele minute, în favoarea Serenei Williams, la finalul primei ore de joc. Williams conduce cu set și 4-1 și mai are nevoie de doar două game-uri pentru a transforma în realitate „Serena Slam”-ul.


UPDATE 17:10 Break autoritar pentru Serena Williams. Americanca răspunde unui game complicat de serviciu cu forcing la retur și break. 3-1 pentru americancă.


UPDATE 17:05 Garbine Muguruza întrerupe seria Serenei Williams la cinci game-uri, grație serviciului, pentru a egala în debut de set doi, la unu. liderul mondial rămâne însă la controlul partidei.


UPDATE 17:00 statistica primului set: Serena Williams nu excelează la serviciu, dar se impune, găsing finalul just de set.


UPDATE 16:55 Primul set îi revine Serenei Williams, 6-4. Serena care a început meciul a părăsit terenul, la recepție făcându-și apariția o jucătoare mai exactă și mai conectată la meci. Liderul mondial încheie conturile în manșa întâi cu o serie de patru game-uri, break-ul final fiind jumătate câștigat de Serena, cu winner, jumătate cedat de iberică dupa greșeală, la 40-40.


UPDATE 16:52 Serena Williams preia conducerea în finală, la 5-4. Liderul mondial leagă trei game-uri câștigătoare, pe o scădere ușoară a inițiativei din partea ibericei Muguruza, care, cu aceleași lovituri, nu mai produce daune în jumătatea adversă de teren.


UPDATE 16:48 Serena Williams nu mai iartă a doua oară: își repară greșeala din primul game, reușind break-ul în al doilea game consecutiv în care i-a pus probleme mari ibericei, prin retur. Muguruza scoate din mânecă un as la 15-40, dar raliul următor este dominat de pe linia de fund de Serena, care egalează pe tabelă, 4-4.


UPDATE 16:40 Garbine parează prima contră a americancei: două mingi de break salvate, de la 15-40 într-un game în care Williams a început cu un retur câștigător în lung de linie fabulos. Iberica replică agresiv, dar controlat, cu avansare în teren, o aleargă pe Serena și o împinge mult în spatele liniei de fund și astfel pune pe tabelă game-ul de 4-2.


UPDATE 16:35 Muguruza conduce 3-2, dar punctele în meci îi aparțin americancei: 8 winners și 6 erori neforțate, față de doar patru puncte decise de iberică (3-1 raportul lovituri câștigătoare – erori directe).


UPDATE 16:33 Williams apasă ușor-ușor accelerație, îi arată ibericei ce poate, vine ca un tăvălug la fileu și schimbă imaginea de ansamblu. Dar Muguruza rezistă, este calmă și nu cedează break. Două game-uri diferență, la 3-1, tot pentru iberică.


UPDATE 16:28 Serena punctează pe tabelă, 1-2, salvând game-ul pe serviciu după cedarea primelor două puncte. Primele încurajări ale americancei tulbură liniștea Centralului


UPDATE 16:24 „Vreau mai mult!” a spus iberica după calificarea în finală. Și Muguruza are mai mult: 2-0 în start de meci cu Serena Williams.


UPDATE 16:20 Start ratat pentru Serena Williams. Întrebarea a fost cât de emoționată va fi Garbine Muguruza, însă americanca este prima care dă semnale că ar avea fluturi în stomac: o imită pe Șarapova în meciul lor direct din semifinale, servește trei duble greșeli, inclusiv la primul punct al meciului, o duce pe iberică la minge de break de la 40-15 pentru ea și după opt minute, pierde break-ul, la a patra oportunitate a spaniolei! Start perfect pentru Muguruza, 1-0.


UPDATE 16:10 Serena Williams deschide finala cu serviciul.


UPDATE 16:05 „Omul-scandal” de la Wimbledon, Nick Kyrgios o susține pe Serena Williams. Băiatul rău al sportului alb, care a refuzat să mai reurneze mingile lui Gasquet și s-a răstit la spectatorii din tribune, a încins mult spiritele în această vară.


UPDATE 16:00 Time! Garbine Muguruza începe finala cu un bagaj cu o oră și 22 de minute de tenis în plus la ediția 2015 a Wimbledonului și un set mai mult pierdut față de Serena Williams. Este „Vamos!” versus „Come on!” pe Centralul de la All England Club! Fanul Garbine versus idolul copilăriei sale, Serena. Să intre jucătoarele.


UPDATE 15:55 Miza: dacă se impune, Muguruza devine doar a doua jucătoare născută în anii ’90 care ridică deasupra capului un trofeu de Mare Șlem, după Petra Kvitova, campioană în două rânduri chiar pe iarba de la Londra. Iar de luni, va fi jucătoare de Top 10, mai precis, a șasea din lume.


UPDATE 15:50 Opinia specialistului. Brad Gilbert a urmărit-o la antrenamentul dinaintea finalei pe Serena și decretează că americanca arată „foarte pregătită”. Tehnicianul este îngrijorat pentru Muguruza, pentru că, din punctul său de vedere, iberica nu are un plan B, cam ca Maria Șarapova. Diferența: spaniola nu are complex Williams. Totuși, Garbine este o jucătoare care merge pe totul sau nimic: lovește mai tot timpul din interiorul terenului, iar dacă ținta nu este precisă, poate pierde foarte rapid partida.


UPDATE 15:45 Serena urăște să piardă și a câștigat 28 dintre ultimele 30 de finale de Grand Slam jucate. În ultimii zece ani, începând cu Australian Open 2005, doar Samantha Stosur a reușit să o învingă, în 2011, la US Open, și sora sa mai mare, Venus, în 2008, chiar pe terenul central de la All England Club. Ambele meciuri s-au încheiat în minimum de seturi.


 UPDATE 15:40 „Venus Rosewater Dish” este numele trofeului în formă de farfurie care îi revine învingătoarei. Un trofeu vechi, de 129 de ani. În plus, învingătoarea va primi un cec în valoare de un milion și 880.000 de lire sterline (peste două milioane și 600.000 de euro), o sumă fabuloasă, înainte de a aplica și taxele fabuloase din Regat.


UPDATE 15:30 Salutare! O jumătate de oră ne mai desparte de startul finalei feminine. Va fi al șaselea titlu din opt finale pentru Serena sau primul trofeu la prima finală pentru Garbine Muguruza? Cine va fi „The One”? Sunt Cezara Paraschiv și aflăm împreună numele primului câștigător la simplu de la All England Club, în 2015.


Serena Williams joacă sâmbătă a patra finală consecutivă de Grand Slam, o performanță care nu s-a mai văzut în tenisul feminin de la Justine Henin, din 2006 (belgianca juca în acel sezon finală la Melbourne, Paris, Londra și New York dar nu triumfa decât la Roland Garros). Serena este sănătoasă, spre deosebire de primele două finale din 2015, pe care le-a câștigat în ciuda problemelor fizice și, spre deosebire de Paris, a cedat doar două seturi în drumul spre finală.

Liderul mondial este favorita clară a hârtiei, dar, în fața sa, pe Central, se va afla o jucătoare care a făcut turneul vieții la Londra; o jucătoare super-agresivă, foarte inspirată în aceste două săptămâni, cu lovituri puternice, în forță, foarte deranjante, de „big hitter”. Garbine Muguruza este surpriza Spaniei la ediția 2015 a Wimbledonului, la care nici Rafael Nadal, nici David Ferrer, obișnuiții performeri ai peninsularilor, nu au prins săptămâna a doua a turneului.

La 21 de ani, iberica este ultimul mohican pe baricade, ultima redută de cucerit de către americancă înainte de atingerea unor borne importante: titlul 21 de Grand Slam și reducerea cu încă o unitate a diferenței față de cele 22 de trofee ale nemțoaicei Steffi Graf. Completarea unui al doilea „Serena Slam” și deținerea, pentru cel puțin câteva săptămâni, a tuturor celor patru titluri de Grand Slam din sportul alb, sunt alte obiective ale numărului unu mondial.

Poate menține Muguruza ritmul din semifinale?

Jocul ibericei a fost sclipitor la Londra, cu precădere în fața polonezei Radwasnka, pe care a învins-o cu o avalanșă de 39 de lovituri câștigătoare, în condițiile în care Aga nici măcar nu  a apucat să îi facă multe cadouri, erorile neforțate ale acesteia fiind la o cotă redusă: șapte, în trei seturi. Iar Muguruza știe cum să o deranjeze pe Williams. A învins-o la Roland Garros, iar în 2015, la Australian Open, acolo unde americanca a revenit la conducere în întâlnirile directe, 2-1, i-a luat set și a ținut-o în priză pe Serena.

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului său
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului…
Și-au bătut joc de Dembele. Cum a fost ironizat și Araujo, după ce a fost eliminat de Kovacs. Cele mai tari memeuri
Și-au bătut joc de Dembele. Cum a fost ironizat și Araujo, după ce a fost eliminat de Kovacs. Cele mai…
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui și pe mine la noapte? Plătesc bine
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui și pe mine la noapte?…
Cum s-a schimbat viața
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici 100 de euro pensie. Ăia…
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
Dezvăluiri rare despre fiica lui Costel Corduneanu. Ce a moştenit de la tatăl său
Dezvăluiri rare despre fiica lui Costel Corduneanu. Ce a moştenit de la tatăl său
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de Wales va fi mai aproape de copiii săi
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de Wales va fi mai aproape…
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente sau casă. Trebuie să plătească în fiecare an
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente sau casă. Trebuie să plătească în fiecare an
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Noi parteneriate cu țările din Orientul Mijlociu: România caută investitori pentru Tarom
Noi parteneriate cu țările din Orientul Mijlociu: România caută investitori pentru Tarom
Cum puteţi să luaţi 40.000 de euro direct pe Revolut să vă plătiţi instant creditele de la alte bănci. Cât veţi da înapoi pe lună
Cum puteţi să luaţi 40.000 de euro direct pe Revolut să vă plătiţi instant creditele de la alte bănci. Cât…
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna nu se lasă dusă din peisaj”
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna nu se lasă dusă din…