„Serena Slam 2” devine realitate! Williams – Muguruza 6-4, 6-4. Victorie dramatică pentru liderul WTA la Wimbledon | Așa am trăit finala LIVE BLOG

Autor: Cezara Paraschiv Publicat: 11 Jul. 2015, 17:54 Actualizat: 11 Jul. 2015, 18:04 Tenis
  • Serena Williams este campioana ediției 2015 a turneului de la Wimbledon. Principala favorită a câștigat finala cu Garbine Muguruza, 6-4, 6-4, într-o oră și 24 de minute, după un final dramatic.

UPDATE 17:47 „Sunt fericită. Nu-mi vine să cred că, o dată în plus, reușesc Serena Slam-ul”. Serena Williams este, începând de sâmbătă, 11 iulie, cea mai în vârstă campioană de Grand Slam din istoria tenisului, detronând-o pe legendara Martina Navratilova.


UPDATE 17:43 Publicul o aplaudă în picioare pe Garbine, Serena se ridică și ea pentru a-și aplauda învinsa. Două jucătoare în lacrimi la final de concurs feminin, la Wimbledon. „Garbine a luptat din răsputeri, incredibil! Mulțumesc divinității!”


UPDATE 17:40 GAME, SET, MECI SERENA WILLIAMS! „Serena Slam 2” devine realitate, pentru că Muguruza tremură după seria de trei game-uri, cu două break-uri puse sandviș. Mezina Williams se încoronează Regină a Wimbledon 2015, cu un succes 6-4, 6-4, bătut în cuie după un break alb!


UPDATE 17:33 Dramatism maxim pe Terenul Central: Garbine Muguruza a șters cele două break-uri care o despărțeau de Serena Williams, în setul doi, reușind un game uriaș, la 3-5. Serena cade în spate la 0-40, recuperează și ajunge la minge de meci cu patru servicii de top, garbine revine cu lovituri câștigătoare și după punctul turneului, ia re-break-ul. Va servi la 4-5 pentru rămânerea în finală.


UPDATE 17:20 Emoții în start de meci, emoții și la finalizare pentru Serena Williams: dublele greșeli reapar în jocul său, ținta sa devine difuză, Garbine prinde curaj și rămâne în partidă după un break alb. Liderul mondial este tot la un game de triumf, dar la 5-2 va servi Muguruza.


UPDATE 17:15 După 19 minute de joc în setul doi, Serena Williams servește pentru titlu, la 5-1, după un al doilea break luat ibericei de 21 de ani. Muguruza nu a avut drept la replică în această manșă.


UPDATE 17:13 9-1 raportul game-urilor câștigate în ultimele minute, în favoarea Serenei Williams, la finalul primei ore de joc. Williams conduce cu set și 4-1 și mai are nevoie de doar două game-uri pentru a transforma în realitate „Serena Slam”-ul.


UPDATE 17:10 Break autoritar pentru Serena Williams. Americanca răspunde unui game complicat de serviciu cu forcing la retur și break. 3-1 pentru americancă.


UPDATE 17:05 Garbine Muguruza întrerupe seria Serenei Williams la cinci game-uri, grație serviciului, pentru a egala în debut de set doi, la unu. liderul mondial rămâne însă la controlul partidei.


UPDATE 17:00 statistica primului set: Serena Williams nu excelează la serviciu, dar se impune, găsing finalul just de set.


UPDATE 16:55 Primul set îi revine Serenei Williams, 6-4. Serena care a început meciul a părăsit terenul, la recepție făcându-și apariția o jucătoare mai exactă și mai conectată la meci. Liderul mondial încheie conturile în manșa întâi cu o serie de patru game-uri, break-ul final fiind jumătate câștigat de Serena, cu winner, jumătate cedat de iberică dupa greșeală, la 40-40.


UPDATE 16:52 Serena Williams preia conducerea în finală, la 5-4. Liderul mondial leagă trei game-uri câștigătoare, pe o scădere ușoară a inițiativei din partea ibericei Muguruza, care, cu aceleași lovituri, nu mai produce daune în jumătatea adversă de teren.


UPDATE 16:48 Serena Williams nu mai iartă a doua oară: își repară greșeala din primul game, reușind break-ul în al doilea game consecutiv în care i-a pus probleme mari ibericei, prin retur. Muguruza scoate din mânecă un as la 15-40, dar raliul următor este dominat de pe linia de fund de Serena, care egalează pe tabelă, 4-4.


UPDATE 16:40 Garbine parează prima contră a americancei: două mingi de break salvate, de la 15-40 într-un game în care Williams a început cu un retur câștigător în lung de linie fabulos. Iberica replică agresiv, dar controlat, cu avansare în teren, o aleargă pe Serena și o împinge mult în spatele liniei de fund și astfel pune pe tabelă game-ul de 4-2.


UPDATE 16:35 Muguruza conduce 3-2, dar punctele în meci îi aparțin americancei: 8 winners și 6 erori neforțate, față de doar patru puncte decise de iberică (3-1 raportul lovituri câștigătoare – erori directe).


UPDATE 16:33 Williams apasă ușor-ușor accelerație, îi arată ibericei ce poate, vine ca un tăvălug la fileu și schimbă imaginea de ansamblu. Dar Muguruza rezistă, este calmă și nu cedează break. Două game-uri diferență, la 3-1, tot pentru iberică.


UPDATE 16:28 Serena punctează pe tabelă, 1-2, salvând game-ul pe serviciu după cedarea primelor două puncte. Primele încurajări ale americancei tulbură liniștea Centralului


UPDATE 16:24 „Vreau mai mult!” a spus iberica după calificarea în finală. Și Muguruza are mai mult: 2-0 în start de meci cu Serena Williams.


UPDATE 16:20 Start ratat pentru Serena Williams. Întrebarea a fost cât de emoționată va fi Garbine Muguruza, însă americanca este prima care dă semnale că ar avea fluturi în stomac: o imită pe Șarapova în meciul lor direct din semifinale, servește trei duble greșeli, inclusiv la primul punct al meciului, o duce pe iberică la minge de break de la 40-15 pentru ea și după opt minute, pierde break-ul, la a patra oportunitate a spaniolei! Start perfect pentru Muguruza, 1-0.


UPDATE 16:10 Serena Williams deschide finala cu serviciul.


UPDATE 16:05 „Omul-scandal” de la Wimbledon, Nick Kyrgios o susține pe Serena Williams. Băiatul rău al sportului alb, care a refuzat să mai reurneze mingile lui Gasquet și s-a răstit la spectatorii din tribune, a încins mult spiritele în această vară.


UPDATE 16:00 Time! Garbine Muguruza începe finala cu un bagaj cu o oră și 22 de minute de tenis în plus la ediția 2015 a Wimbledonului și un set mai mult pierdut față de Serena Williams. Este „Vamos!” versus „Come on!” pe Centralul de la All England Club! Fanul Garbine versus idolul copilăriei sale, Serena. Să intre jucătoarele.


UPDATE 15:55 Miza: dacă se impune, Muguruza devine doar a doua jucătoare născută în anii ’90 care ridică deasupra capului un trofeu de Mare Șlem, după Petra Kvitova, campioană în două rânduri chiar pe iarba de la Londra. Iar de luni, va fi jucătoare de Top 10, mai precis, a șasea din lume.


UPDATE 15:50 Opinia specialistului. Brad Gilbert a urmărit-o la antrenamentul dinaintea finalei pe Serena și decretează că americanca arată „foarte pregătită”. Tehnicianul este îngrijorat pentru Muguruza, pentru că, din punctul său de vedere, iberica nu are un plan B, cam ca Maria Șarapova. Diferența: spaniola nu are complex Williams. Totuși, Garbine este o jucătoare care merge pe totul sau nimic: lovește mai tot timpul din interiorul terenului, iar dacă ținta nu este precisă, poate pierde foarte rapid partida.


UPDATE 15:45 Serena urăște să piardă și a câștigat 28 dintre ultimele 30 de finale de Grand Slam jucate. În ultimii zece ani, începând cu Australian Open 2005, doar Samantha Stosur a reușit să o învingă, în 2011, la US Open, și sora sa mai mare, Venus, în 2008, chiar pe terenul central de la All England Club. Ambele meciuri s-au încheiat în minimum de seturi.


 UPDATE 15:40 „Venus Rosewater Dish” este numele trofeului în formă de farfurie care îi revine învingătoarei. Un trofeu vechi, de 129 de ani. În plus, învingătoarea va primi un cec în valoare de un milion și 880.000 de lire sterline (peste două milioane și 600.000 de euro), o sumă fabuloasă, înainte de a aplica și taxele fabuloase din Regat.


UPDATE 15:30 Salutare! O jumătate de oră ne mai desparte de startul finalei feminine. Va fi al șaselea titlu din opt finale pentru Serena sau primul trofeu la prima finală pentru Garbine Muguruza? Cine va fi „The One”? Sunt Cezara Paraschiv și aflăm împreună numele primului câștigător la simplu de la All England Club, în 2015.


Serena Williams joacă sâmbătă a patra finală consecutivă de Grand Slam, o performanță care nu s-a mai văzut în tenisul feminin de la Justine Henin, din 2006 (belgianca juca în acel sezon finală la Melbourne, Paris, Londra și New York dar nu triumfa decât la Roland Garros). Serena este sănătoasă, spre deosebire de primele două finale din 2015, pe care le-a câștigat în ciuda problemelor fizice și, spre deosebire de Paris, a cedat doar două seturi în drumul spre finală.

Liderul mondial este favorita clară a hârtiei, dar, în fața sa, pe Central, se va afla o jucătoare care a făcut turneul vieții la Londra; o jucătoare super-agresivă, foarte inspirată în aceste două săptămâni, cu lovituri puternice, în forță, foarte deranjante, de „big hitter”. Garbine Muguruza este surpriza Spaniei la ediția 2015 a Wimbledonului, la care nici Rafael Nadal, nici David Ferrer, obișnuiții performeri ai peninsularilor, nu au prins săptămâna a doua a turneului.

La 21 de ani, iberica este ultimul mohican pe baricade, ultima redută de cucerit de către americancă înainte de atingerea unor borne importante: titlul 21 de Grand Slam și reducerea cu încă o unitate a diferenței față de cele 22 de trofee ale nemțoaicei Steffi Graf. Completarea unui al doilea „Serena Slam” și deținerea, pentru cel puțin câteva săptămâni, a tuturor celor patru titluri de Grand Slam din sportul alb, sunt alte obiective ale numărului unu mondial.

Poate menține Muguruza ritmul din semifinale?

Jocul ibericei a fost sclipitor la Londra, cu precădere în fața polonezei Radwasnka, pe care a învins-o cu o avalanșă de 39 de lovituri câștigătoare, în condițiile în care Aga nici măcar nu  a apucat să îi facă multe cadouri, erorile neforțate ale acesteia fiind la o cotă redusă: șapte, în trei seturi. Iar Muguruza știe cum să o deranjeze pe Williams. A învins-o la Roland Garros, iar în 2015, la Australian Open, acolo unde americanca a revenit la conducere în întâlnirile directe, 2-1, i-a luat set și a ținut-o în priză pe Serena.

 

Autor: Cezara Paraschiv Publicat: 11 Jul. 2015, 17:54 Actualizat: 11 Jul. 2015, 18:04 Tenis
Pe aceeași temă
O supervedetă din România a fost filmată la hotel cu camera ascunsă în timp ce…
O supervedetă din România a fost filmată la hotel cu camera ascunsă în timp ce…
Judeţele din topul ruşinii, unde românii nu stau în casă
Judeţele din topul ruşinii, unde românii nu stau în casă
Care este cea mai periculoasă expunere la coronavirus? Doza virală este decisivă
Care este cea mai periculoasă expunere la coronavirus? Doza virală este decisivă
Premiera istorica pentru Romania! Sezonul de fotbal s-a terminat pentru ei din cauza tragediei provocate de coronavirus! Reactie oficiala: „Mai devreme sau mai tarziu se intampla peste tot!”
Premiera istorica pentru Romania! Sezonul de fotbal s-a terminat pentru ei din cauza tragediei provocate de coronavirus! ...
Atenţie la mesajele false despre coronavirus! Nu crede tot ce primeşti pe Facebook sau WhatsApp
Atenţie la mesajele false despre coronavirus! Nu crede tot ce primeşti pe Facebook sau WhatsApp
Bătaie la iUmor! Mihai Bendeac a făcut anunțul! Producătorii de la Antena 1 au șters instant imaginile și au vrut să oprească filmările
Bătaie la iUmor! Mihai Bendeac a făcut anunțul! Producătorii de la Antena 1 au șters instant imaginile și au vrut să ...
Poze interzise cu Anamaria Prodan din izolare! La 47 de ani are corp de puștoaică
Poze interzise cu Anamaria Prodan din izolare! La 47 de ani are corp de puștoaică
Influenceriţele au stârnit furie cu un nou trend - măşti de protecţie pe post de bikini: „Să vă fie ruşine, nu aveţi niciun respect“ FOTO
Influenceriţele au stârnit furie cu un nou trend - măşti de protecţie pe post de bikini: „Să vă fie ruşine, nu ...
Maşina de făcut bani. Fraţii Pavăl de la Dedeman nu ratează nicio ocazie să facă milioane. Cea mai nouă lovitură
Maşina de făcut bani. Fraţii Pavăl de la Dedeman nu ratează nicio ocazie să facă milioane. Cea mai nouă lovitură
Descoperire ULUITOARE despre un gest sexual pe care îl fac toate femeile. Este plăcerea SUPREMĂ
Descoperire ULUITOARE despre un gest sexual pe care îl fac toate femeile. Este plăcerea SUPREMĂ
Psihologia pierderii locului de muncă în timpul coronavirusului
Psihologia pierderii locului de muncă în timpul coronavirusului
Preferatul lui Gigi Becali, gratis la CFR Cluj din vară! Poate fi o nouă lovitură după plecarea lui Cristian Bălgrădean
Preferatul lui Gigi Becali, gratis la CFR Cluj din vară! Poate fi o nouă lovitură după plecarea lui Cristian Bălgrădean
Șoc la Antena 3: Un jurnalist ar putea avea coronavirus! Are simptomele
Șoc la Antena 3: Un jurnalist ar putea avea coronavirus! Are simptomele
Simona Halep, anunț uriaș. E prima dată când i se întâmplă așa ceva: ”E cea mai lungă perioadă!”
Simona Halep, anunț uriaș. E prima dată când i se întâmplă așa ceva: ”E cea mai lungă perioadă!”
BREAKING! Unul dintre cele mai cunoscute branduri de modă intră în faliment din cauza crizei coronavirusului
BREAKING! Unul dintre cele mai cunoscute branduri de modă intră în faliment din cauza crizei coronavirusului
Mașini noi, găsite abandonate după 30 de ani. Toate funcționează încă perfect!
Mașini noi, găsite abandonate după 30 de ani. Toate funcționează încă perfect!
Modul în care şi-a prins nevasta care îl înşela cu şeful ei i-ar putea aduce unui bărbat 15 ANI de închisoare. Totul a plecat de la o APLICAŢIE oferită de toate smartphone-urile moderne. Avocat: „Merită o medalie!”
Modul în care şi-a prins nevasta care îl înşela cu şeful ei i-ar putea aduce unui bărbat 15 ANI de închisoare. Totul ...
Austria ar putea deveni prima ţară europeană care ridică restricţiile impuse de COVID-19
Austria ar putea deveni prima ţară europeană care ridică restricţiile impuse de COVID-19
Gina Pistol nu mai poate ascunde asta! Secretul rusinos din viata intima
Gina Pistol nu mai poate ascunde asta! Secretul rusinos din viata intima
ANUNȚUL așteptat de toți românii a fost făcut azi de prof. Alexandru Rafila
ANUNȚUL așteptat de toți românii a fost făcut azi de prof. Alexandru Rafila
Despartire SOC in showbiz: si-au spus din nou ADIO, la 3 luni de cand se impacasera! Cei doi nu au rezistat prea mult impreuna
Despartire SOC in showbiz: si-au spus din nou ADIO, la 3 luni de cand se impacasera! Cei doi nu au rezistat prea mult impreuna
Doliu imens in lumea MODEI! A murit dupa ce a fost infectat cu CORONAVIRUS. O lume intreaga il plange acum. Ce s-a intamplat cu designerul in doar cateva zile
Doliu imens in lumea MODEI! A murit dupa ce a fost infectat cu CORONAVIRUS. O lume intreaga il plange acum. Ce s-a intamplat ...
Asia Express Taiwan 5 aprilie 2020. Urmărește live stream Antena 1
Asia Express Taiwan 5 aprilie 2020. Urmărește live stream Antena 1
FOTO. Anca Țurcașiu arată fabulos la 49 de ani! Se pozează fără rețineri în carantină
FOTO. Anca Țurcașiu arată fabulos la 49 de ani! Se pozează fără rețineri în carantină
FOTO. Adelina Pestrițu, incendiară la ieșirea din duș! S-a pozat așa, iar fanii s-au încins: "Are pe ce să stea prosopul"
FOTO. Adelina Pestrițu, incendiară la ieșirea din duș! S-a pozat așa, iar fanii s-au încins: "Are pe ce să stea ...
Acestea sunt mașinile cu care SAMSARII fac mai mulți bani decât cu Audi, BMW și Mercedes. Pe seama ta!
Acestea sunt mașinile cu care SAMSARII fac mai mulți bani decât cu Audi, BMW și Mercedes. Pe seama ta!