România a învins fără drept de apel Serbia, în play-off-ul BJK Cup! Fără Simona Halep și Sorana Cîrstea, „tricolorele” merg în calificările turneului final: Jaqueline Cristian, revenire spectaculoasă în meciul al treilea

România a învins fără drept de apel Serbia, în play-off-ul BJK Cup! Fără Simona Halep și Sorana Cîrstea, „tricolorele
  • Publicat:
  • Actualizat:

România a învins clar Serbia cu 4-0, în deplasare, iar „tricolorele” au obținut biletul pentru calificările turneului final Billie Jean King Cup 2024 (fosta Fed Cup)! Jaqueline Cristian (98 WTA) a învins-o dramatic, sâmbătă, pe Lola Radivojevic (276 WTA) și a adus punctul al treilea: 7-5, 4-6, 7-5. În meciul de dublu, care nu a mai avut miză, Monica Niculescu și Anca Todoni au câștigat cu 6-1, 7-6(3) cu Katarina Kozarov / Aleksandra Krunic. Vineri, Cristian a răpus-o pe Aleksandra Krunic (689 WTA), scor 7-5, 6-4, iar Gabriela Ruse (125 WTA) a trecut de Mia Ristic (353 WTA) cu 7-6(2), 6-3.

România învinge Serbia! Jaqueline Cristian a dovedit-o pe Lola Radivojevic după trei ore de joc, deși sârboaica în vârstă de 18 ani a avut 4-2 în setul decisiv, scor final 7-5, 4-6, 7-5. Naționala României va juca în calificările turneului final Billie Jean King Cup, în timp ce Serbia va evolua în Grupa I.

Cristian a adus două puncte pentru România, cealaltă victorie de la Kraljevo fiind obținută de Gabriela Ruse. Fără Simona Halep și Sorana Cîrstea, „tricolorele” vor avea șansa să lupte pentru un loc la turneul final, acolo unde nu au ajuns niciodată de când a fost implementat noul format.

UPDATE 14:15 Jaqueline Cristian, egalată la seturi de Lola Radivojevic: 7-5. 4-6! În ciuda diferenței foarte mari din clasament, meciul este pe muchie de cuțit.

UPDATE 13:20 Jaqueline Cristian se impune cu 7-5 în primul act al disputei cu Lola Radivojevic, iar România e la un singur set de victorie contra Serbiei. Manșa inaugurală s-a încheiat cu o dublă greșeală a Lolei Radivojevic, care a făcut totuși un joc solid până acum.

UPDATE 12:30 Jaqueline Cristian se duelează cu Lola Radivojevic în primul meci al zilei de sâmbătă, după ce căpitanul Serbiei, Dusan Vemic, a făcut o schimbare de ultim moment. Acesta și-a modificat nominallizarea și a înlocuit-o pe puștoaica de 17 ani Mia Ristic cu o sportivă în vârstă de 18 ani, Lola Radivojevic.

România are 2-0 cu Serbia, după prima zi a întâlnirii desfășurate la Kraljevo! Jaqueline Cristian s-a impus și ea în minimum de seturi, 7-5, 6-4 cu Aleksandra Krunic, după ce Gabriela Ruse a făcut instrucție cu Mia Ristic. Fetele noastre au profitat și de faptul că Olga Danilovic, cea mai importantă jucătoare din echipa Serbiei, s-a accidentat și nu a mai putut intra pe teren.

Oricum, cel mai important este că tricolorele” au dat dovadă de maturitate, iar România se află la un singur punct de accederea în calificările turneului final Billie Jean King Cup! Sâmbătă, cu începere de la ora 12:00, sunt programate duelurile Mia Ristic – Jaqueline Cristian, Aleksandra Krunic – Gabriela Ruse și Katarina Kozarov / Natalija Stevanovic – Irina Bara / Monica Niculescu.

UPDATE 18:40 Jaqueline Cristian câștigă primul set în fața Aleksandrei Krunic, scor 7-5! Joc solid făcut de româncă și se prefigurează o zi perfectă pentru tricolore”.

UPDATE 17:45 Jaqueline Cristian începe excelent duelul cu Aleksandra Krunic și își face serviciul! Contesa Dracula” luptă pentru a mări diferența pe tabelă în prima zi a întâlnirii cu Serbia.

UPDATE 17:20 Serbia – România 0-1, în play-off-ul Billie Jean King Cup! Gabriela Ruse a câștigat primul punct al întâlnirii, 7-6(2), 6-3 cu Mia Rustic! Gabi continuă forma excelentă, după ce luna trecută a disputat finala turneului WTA 250 de la Cluj-Napoca, și începe cu dreptul la Kraljevo. Urmează Aleksandra Krunic – Jaqueline Cristian, în aproximativ 20 de minute.

UPDATE 16:30 SET România! Gabriela Ruse își adjudecă actul inaugural, cu emoții: 7-6(2), după o oră și 12 minute! Sportiva noastră a servit de două ori pentru set, la 5-4 și 6-5, iar sârboaica în vârstă de 17 ani a reușit rebreak-ul de fiecare dată. În tie-break s-a văzut însă experiența superioară a româncei, care i-a lăsat doar două puncte adversarei.

UPDATE 15:15 Începe primul duel din cadrul întâlnirii Serbia – România din Billie Jean King Cup! Mia Ristic servește prima în fața Gabrielei Ruse. Hai, România!

Naționala de Billie Jean King Cup a României se luptă că reprezentativa Serbiei, vineri și sâmbătă, la Kraljevo, în sală, pe un teren de zgură. Câştigătoarea va accede în calificările pentru turneul final al BJK Cup, iar învinsa va evolua în Grupa I.

Serbia – România, în play-off-ul BJK Cup. Mia Ristic – Gabriela Ruse, primul meci al întâlnirii, Live Video Online

Conform tragerii la sorți, prima partidă din cadrul întâlnirii Serbia – România va fi Gabriela Ruse – Mia Ristic, apoi vor intra pe teren Jaqueline Cristian și Aleksandra Krunic. Meciurile pot fi urmărite în direct pe Digisport 2 și în timp real pe www.prosport.ro.

Sâmbătă sunt programate duelurile: Mia Ristic – Jaqueline Cristian, Aleksandra Krunic – Gabriela Ruse și Katarina Kozarov / Natalija Stevanovic – Irina Bara / Monica Niculescu. Componenţa echipei României este următoarea: Jaqueline Cristian (98 WTA la simplu şi 240 la dublu), Gabriela Ruse (125 WTA la simplu şi 37 la dublu), Irina Bara (173 WTA la simplu şi 130 la dublu), Anca Todoni (250 WTA la simplu şi 858 la dublu) şi Monica Niculescu (944 WTA la simplu şi 41 la dublu).

De partea cealaltă, căpitanul Serbiei, Dusan Vemic, le-a convocat pentru meciul cu România pe Olga Danilovic (116 la simplu și 93 la dublu), Natalija Stevanovic (185 la simplu, 145 la dublu), Lola Radivojevic (276 la simplu, 244 la dublu), Mia Ristic (353 la simplu, 307 la dublu) și Aleksandra Krunic (689 la simplu, 39 la dublu). În mod surprinzător, Vemic a ales să le nominalizeze pentru meciurile de simplu pe jucătoarele cele mai slab clasate, Ristic și Krunic.

Cum s-au relaxat româncele înaintea meciului cu Serbia

Componentele echipei României s-au relaxat înaintea meciului cu Serbia, după ce Horia Tecău le-a propus să facă o „seară de puzzle”. De asemenea, căpitanul-nejucător a oferit declarații optimiste: „Le mulţumesc fetelor pentru că au răspuns pozitiv la această acţiune, ştiu că a fost un sezon lung, cu multe turnee. De aceea sunt onorat să mergem împreună în Serbia ca să ne luptăm acolo pentru un loc la barajul pentru Grupa Mondială, visul şi obiectivul acestei echipe. Ne aşteaptă un meci împotriva unui public activ, sârbii sunt foarte buni la susţinere.

Eu mă bucur de acest moment alături de echipă. Gabriela Ruse a făcut un salt mare în clasament după finala de la Cluj, ea se apropie de prima sută, de locul pe care îl merită. Jaqueline (Cristian) la fel, după un parcurs bun a intrat din nou în prima sută. Aşa că intrăm în acest meci cu un moral ridicat după rezultatele din acest an. Este un avantaj să ai în lot jucătoare care pot face echipă la dublu în funcţie de scor. După rezultatele din acest an, cred că Gabriela şi Monica reprezintă o echipă solidă de dublu. Avem şi alte variante, dar trebuie să fim atenţi la condiţiile de joc, la moment, la scor… Dar e ceva pozitiv să ai variante multe, e un lucru pe care şi-l doreşte orice căpitan”, a spus Horia Tecău.

Serbia conduce România cu 2-1 în meciurile directe, după ce a câștigat cu 2-1 în 2007, în primul tur al Grupei I, zona Europa/Africa, la Plovdiv, şi cu 2-1 în 2008, în aceeaşi fază. România și-a adjudecat ultima întâlnire cu Serbia, în anul 2014, la București, scor 4-1 în barajul pentru accederea în Grupa Mondială a Fed Cup.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis după ce s-au pregătit de înmormântare
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis după ce s-au pregătit de…
Gabi Balint a vrut să facă gluma serii după ce FCSB a câștigat titlul și nu a realizat gafa comisă
Gabi Balint a vrut să facă gluma serii după ce FCSB a câștigat titlul și nu a realizat gafa comisă
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Singurele echipe din Superligă care au felicitat-o pe FCSB după ce a devenit campioana României
Singurele echipe din Superligă care au felicitat-o pe FCSB după ce a devenit campioana României
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Cine sunt românii care trebuie să plătească 
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care le deţin
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Prințișorul Craiovei, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!
Prințișorul Craiovei, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în locul în care micuța susținea că se află „un monstru”
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în locul în care micuța susținea…
Decizia pe care o așteaptă TOȚI ANGAJAȚII din România. Budăi a spus exact ce SE PREGĂTEȘTE: Am informaţii de la Ministerul Muncii
Decizia pe care o așteaptă TOȚI ANGAJAȚII din România. Budăi a spus exact ce SE PREGĂTEȘTE: Am informaţii de la…
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Rușii au lovit instalațiile energetice din centrul și vestul Ucrainei. Zelenski: Aprovizionarea cu gaz a UE este în pericol
Rușii au lovit instalațiile energetice din centrul și vestul Ucrainei. Zelenski: Aprovizionarea cu gaz a UE este în pericol
Care sunt talentele secrete ale Familiei Regale Britanice?
Care sunt talentele secrete ale Familiei Regale Britanice?
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea au decis echipa învingătoare
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea au decis echipa învingătoare