Șarapova – Wozniacki, 2 ore și 24 de minute de luptă în derby-ul campioanelor. Cum s-a terminat partida cu iz de „10 Year Challenge” în turul trei la Australian Open. VIDEO: shhh, ‘Masha’ lovește din nou!

  • Publicat:
  • Actualizat:
Șarapova - Wozniacki, 2 ore și 24 de minute de luptă în derby-ul campioanelor. Cum s-a terminat partida cu iz de

Maria Șarapova a câștigat derby-ul turului trei la Australian Open 2019, învingând-o după 2 ore și 24 de minute pe deținătoarea trofeului, Caroline Wozniacki. Cap de serie 30 la Melbourne, rusoaica a oferit un regal de tenis agresiv, concretizat cu 37 de lovituri câștigătoare, pentru a se impune 6-4, 4-6, 6-3, în fața unei adversare care nu a lovit decisiv decât de 10 ori, adunând în schimb un număr necaracteristic de greșeli neforțate (24). Maria Șarapova va juca în optimi împotriva reprezentantei gazdelor, Ashleigh Barty (cap de serie 15), jucătoare pe care a învins-o greu anul trecut, la Roma, 7-5, 3-6, 6-2.

Campioana din 2008 de la Melbourne a reușit una dintre cele mai bune evoluții la serviciu, izbutind în primul și ultimul set să câștige peste 70% dintre punctele începute cu serviciul doi. În plus, eleva lui Thomas Hogstedt a returnat 7 din 10 servicii ale danezei, ținând-o la sub 30% procentajul punctelor câștigate pe serviciul doi în seturile adjudecate. Wozniacki a luat avantaj de un break devreme în primele două seturi, însă niciodată această primă rupere de ritm nu a fost decisivă. Șarapova a închis primul set cu o serie impresionantă de cinci game-uri câștigate, l-a pierdut la fotofiniș pe al doilea, după ce echilibrase duelul, revenind de la 0-3, însă în decisiv nu i-a mai lăsat nicio șansă campioanei din 2018, sprintând spre runda optimilor, câștigând tot de la 2-2 până la anunțul arbitrei Eva Asderaki, de ‘game, set, meci’.

Intrate în partida directă fără să își fi pierdut serviciul la această ediție de Australian Open, Șarapova și Wozniacki s-au hărțuit încă de la primul schimb de mingi, alternând punctele închise după două lovituri cu schimburi de mingi intense.

Un game de opt minute pe lansarea danezei a dat start unui meci de la care fanii așteptau, inevitabil, scântei. Între cele 16 puncte, acompaniate de țipetele rusoaicei, Șarapova a reușit 4 lovituri câștigătoare, Wozniacki rezistând în principal datorită serviciului. Cu atacuri în lung de linie de pe ambele părți. campioana din 2008 și-a apropiat primele mingi de break, însă Wozniacki a apărat, mai întâi cu servă imparabilă, apoi cu jocul defensiv caracteristic. Chiar dacă a impresionat cu o scurtă și cu o neașteptată venire la fileu, rusoaica a mai ratat o minge de break, iar Wozniacki a fost cea care a pus pe tabelă scorul de 1-0.

În primă fază, Șarapova a absorbit bine șocul șanselor ratate, răspunzând cu tură pe serviciu la zero, însă Wonzniacki a câștigat pe retur la proxima ocazie, distanțându-se pe tabelă, 3-1, după 26 de minute. Lovind o singură dată câștigător în game-ul 7, pe retur, Șarapova a primit înapoi break-ul pe o dublă greșeală comisă de campioana în exercițiu. În același timp, rusoaica a schimbat vitezele, devenind din ce în ce mai dură în atacurile sale și permițându-și chiar și „aroganțe” dintre cele mai fine, învingând-o pe cea mai aprigă contestatară a sa la revenirea în tenis după suspendarea de dopaj chiar și cu racheta mutată în mâna stângă.

Al treilea game consecutiv al Mariei a restabilit egalitatea pe tabelă în primul set, 4-4. Lovind returul cu 132 km/h, favorita 30 și-a oferit mingi de break consecutive, iar Wozniacki a cedat, trimițând în fileu și lăsând-o pe rusoaică în poziția de a servi pentru câștigarea primului set, după 45 de minute de la startul partidei. Reacția nervoasă a danezei a fost totuși moderată, trimițând doar o minge spre tribună. Rusoaica a ajuns lejer la 40-0 în game-ul de serviciu, apoi s-a împotmolit, dar s-a corectat rapid, după ce irosise cu multă detașare primele două mingi de set – cu dublă greșeală și un rever visător, găsind o a 16-a lovitură câștigătoare (a 11-a cu forehandul), încheind astfel manșa în 50 de minute, printr-o serie impresionantă de cinci game-uri consecutive.

! EXPLICAȚIA DIN STATISTICĂ‚: Cea mai impresionantă cifră pentru rusoaică în primul set trebuie căutată în profilul serviciului: 74% frecvența primului serviciu, cu eficiență 70%, plus 71% puncte câștigate în spatele mingii a 2-a. În plus, raportul loviturilor câștigătoare a înclinat clar și previzibil spre Maria, 16-5.

În start de set doi, Șarapova și-a săpat propria groapă. Cu trei duble greșeli i-a creat culoar spre break și 2-0 adversarei sale cu trei ani mai mică, smulgând un strigăt de disperare din tribună: „MASHAAAAA”! Rămasă din nou la trei game-uri în urmă, Șarapova a dat restart: a apelat iarăși la scurtă, punând-o o dată în plus pe daneză în imposibilitatea de a întoarce mingea în terenul advers și punctând, astfel, în meci cu un al treilea hold la zero. Trei puncte consecutive, retururi apăsate și două lovituri excelente trimise cu reverul în diagonală i-au recuperat break-ul rusoaicei, ducând-o la 2-3 pe tabelă. Cu un devastator 9-0 la capitolul winners în primele șase game-uri ale setului doi, Șarapova a pus pe tabelă un prim scor egal în masnșă, 3-3.

Într-un meci în care, trebuie să o spunem, ne-am fi așteptat la câteva controverse, dat fiind istoricul celor două, a părut că Șarapova se răzbună exclusiv pe teren, fiind extrem de concentrată. 16-1 în statistică, la rubrica forehand-uri câștigătoare în prima oră de joc – spune tot. Mai departe, Wozniacki simte cum îi trece glonțul pe la ureche, nevoită să joace cu serviciul doi un punct crucial, la 3-3 și 30-30, însă de această dată Șarapova ratează returul, iar daneza sprintează înapoi la conducere.

Șarapova a apărat minge de break în game-ul opt al setului doi, după ce daneza găsise un lung de linie enorm. Soluțiile Șarapovei: serviciu la teu surprinzător și bine plasat, as și o nouă servă abilă, urmată de al 28-lea winner în meci, de această dată de pe rever. În al zecelea game, construcția rusoaicei s-a surpat în câteva secunde. Cu două puncte aduse exclusiv de servicii bine plasate, mai întâi la teu, apoi la exterior, Șarapova s-a pus în dificultate în stilul caracteristic, cu dublă greșeală comisă la 30-30. La minge de break și set, Șarapova a ales un serviciu sigur și nu a mai declanșat atacul. În schimb, a ratat cu dreapta, permițându-i danezei să trimită meciul în decisiv.

! EXPLICAȚIA DIN STATISTICĂ‚: Chiar dacă și în setul doi, raportul loviturilor câștigătoare i-a fost clar favorabil rusoaicei (12-1), numărul greșelilor neforțate (19-7 față de Wozniacki) și un procentaj mult diminuat la eficiența în spatele serviciului doi (de la 71% în primul set, la 36% în al doilea) au costat-o pe cea care triumfa în urmă cu 11 ani la Melbourne. În stilul caracteristic, Șarapova și-a oferit o pauză prelungită la vestiare înaintea decisivului, pentru a-și aduna gândurile, lăsând-o în expectativă pe daneză.

Duelul dintre Wozniacki și Șarapova s-a temperat în start de set decisiv, cel puțin prin prisma impunerii mult mai nete a jucătoarei aflate la serviciu. Atât Carolina, care a avut prima lansare, cât și Maria, au punctat importanța momentelor de început încurajându-se zgomotos, cu Come on! clar, după fiecare reușită. Devenită un pic mai agresivă, daneza a lăsat impresia că începe să ia timona meciului din mâna rusoaicei, reușind să impună ritmul după bunul plac în câteva rânduri. Șarapova a fost însă cea care a luat primul game la zero, pentru 2-2, daneza având răspunsul pregătit, în oglindă, pentru 3-2.

Game-ul șase a fost primul test adevărat al decisivului. Șarapova a reușit să își apere lansarea după egalitate, inventând o nouă scurtă imparabilă, urmată în punctul imediat următor de un forehand ratat de Caro. Cu o dreaptă superbă din interiorul terenului, „Masha” a convertit a treia minge de break avută în game-ul șapte al decisivului, trecând în premieră în avantaj în acest ultim set. Însă nu a fost simplu să ajungă la 4-3: dacă în primele puncte a returnat fantastic, pe primele două mingi de break, consecutive, Maria a lovit temător, trezindu-se practic la minge de game pentru Wozniacki, după un as al acesteia. Returul măreț a revenit însă la timp, pe a treia minge de break, iar descătușarea de bucurie a fost cât se poate de sugestivă.

Determinată să închidă conturile rapid, Șarapova s-a desprins la 5-3 cu un hold la zero, servind precis și sancționând iute retururile banale ale adversarei. Rusoaica a păstrat ritmul asaltului și a închis partida la a doua minge de meci.

 

Știri despre
Pe aceeași temă
ANUNȚUL a fost făcut în urmă cu puțin timp!   Vladimir Putin s-a VINDECAT de cancer!
ANUNȚUL a fost făcut în urmă cu puțin timp! Vladimir Putin s-a VINDECAT de cancer!
Momentul în care armata ucraineană distruge tunul autopropulsat „Lalea” al Rusiei. Presa de la Moscova publicase imagini cu locul unde se află VIDEO
Momentul în care armata ucraineană distruge tunul autopropulsat „Lalea” al Rusiei. Presa de la Moscova publicase imagini cu locul unde…
Pompierul Iulian Rotariu a trecut şi sâmbătă primul linia de sosire la ultramaratonul The Track Namibia
Pompierul Iulian Rotariu a trecut şi sâmbătă primul linia de sosire la ultramaratonul The Track Namibia
Kylian Mbappe s-a decis în legătură cu viitorul său: „Decizia mea e luată!” Când anunță atacantul francez ce va face
Kylian Mbappe s-a decis în legătură cu viitorul său: „Decizia mea e luată!” Când anunță atacantul francez ce va face
BREAKING NEWS! Zelenski a dat ORDINUL! Ucraina ATACĂ Rusia!
BREAKING NEWS! Zelenski a dat ORDINUL! Ucraina ATACĂ Rusia!
PROFESIA cu cel mai mare RISC de SINUCIDERE din lume! Este o criză neștiută de mulți!
PROFESIA cu cel mai mare RISC de SINUCIDERE din lume! Este o criză neștiută de mulți!
Imagini INCENDIARE! Vedeta este dezbrăcată complet, iar fotografiile au fost publicate pe rețelele de socializare
Imagini INCENDIARE! Vedeta este dezbrăcată complet, iar fotografiile au fost publicate pe rețelele de socializare
Apare O NOUĂ FORȚĂ la nivel mondial! Totul se decide chiar acum
Apare O NOUĂ FORȚĂ la nivel mondial! Totul se decide chiar acum
Războiul din Ucraina este o 'repetiție' pentru un conflict și mai mare. Anunțul care dă fiori!
Războiul din Ucraina este o 'repetiție' pentru un conflict și mai mare. Anunțul care dă fiori!
Nicole Scherzinger, în costum de baie pe un yaht. Cum a înnebunit bărbații
Nicole Scherzinger, în costum de baie pe un yaht. Cum a înnebunit bărbații
A golit dulapul soției moarte, iar obiectul ascuns găsit l-a mâniat: „Nu mă lăsa să umblu prin lucrurile ei”
A golit dulapul soției moarte, iar obiectul ascuns găsit l-a mâniat: „Nu mă lăsa să umblu prin lucrurile ei”
Un concurent de la Campionatul Naţional Individual al României la Hard Enduro s-a rătăcit. A fost nevoie de intervenţia jandarmilor
Un concurent de la Campionatul Naţional Individual al României la Hard Enduro s-a rătăcit. A fost nevoie de intervenţia jandarmilor
BANCUL ZILEI – Surprinși când făceau amor nebun în public. Exhibiționiștii i-au lăsat pe toți cu gura căscată
BANCUL ZILEI – Surprinși când făceau amor nebun în public. Exhibiționiștii i-au lăsat pe toți cu gura căscată
Traian Băsescu a provocat un accident rutier în Bucureşti şi a ajuns la Poliţie. Rezultatul aparatului etilotest şi explicaţia fostului preşedinte
Traian Băsescu a provocat un accident rutier în Bucureşti şi a ajuns la Poliţie. Rezultatul aparatului etilotest şi explicaţia fostului…
Și-a întâlnit viitorii socri și l-a recunoscut pe tatăl fetei. Și-a amintit, șocat, de unde. „Dacă o iubești, spune-i!”
Și-a întâlnit viitorii socri și l-a recunoscut pe tatăl fetei. Și-a amintit, șocat, de unde. „Dacă o iubești, spune-i!”
Topul celor mai sexy fundulețe din showbiz! Pe ce loc se află Elena Udrea și Loredana Chivu
Topul celor mai sexy fundulețe din showbiz! Pe ce loc se află Elena Udrea și Loredana Chivu
Românii reclamă aceste probleme la Dacia electrică: ”Cine vrea să iasă la pensie cu Dacia Spring…”
Românii reclamă aceste probleme la Dacia electrică: ”Cine vrea să iasă la pensie cu Dacia Spring…”
FOTO. Adina Buzatu, topless. Apariție incitantă a vedetei!
FOTO. Adina Buzatu, topless. Apariție incitantă a vedetei!
FOTO. Tania Budi, apariție de senzație în costum de baie, la 54 de ani!
FOTO. Tania Budi, apariție de senzație în costum de baie, la 54 de ani!
×