Să vină Serena! Simona Halep s-a calificat în „sferturi” la Indian Wells, acolo unde o va înfrunta pe Serena Williams

Să vină Serena! Simona Halep s-a calificat în
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (5 WTA), campioana en-titre de la Indian Wells, s-a calificat miercuri dimineață în sferturile de finală, trecând de Barbora Strycova (Cehia, 37 WTA) cu 6-3, 1-0 (abandon).
  • Simona o va înfrunta în „sferturi” pe Serena Williams (1 WTA), într-un meci care va avea loc joi dimineață.

Simona Halep a reușit cea mai importantă performanță din 2016, obținând calificarea în sferturile de la Indian Wells, turneu de categorie Premier Mandatory dotat cu peste 6 milioane de dolari! Halep a beneficiat de abandonul Barborei Strycova la scorul de 6-3 și 1-0, însă campioana en-titre are meritul de a-și fi creat un avantaj consistent care a contribuit decisiv la hotărârea luată de adversară

Halep a câștigat primul set printr-o serie de 5 game-uri consecutive

Cehoaica a resimțit o amețeală puternică pe finalul primului act și a realizat că în condițiile date nu mai poate întoarce un meci contra tăvălugului pornit de Simona. Sportiva antrenată de Darren Cahill a revenit senzațional după ce a fost condusă cu 3-1, câștigând setul printr-o serie de 5 game-uri consecutive. Jocul curgea într-un singur sens, iar greșelile se înmulțeau în dreptul Strycovei, astfel că tenismena mai bună merge mai departe la Indian Wells!

„Sfert” de vis cu Serena Williams

Simona se va duela cu marea rivală, Serena Williams (1 WTA), în „sferturile” competiției, fază în care americanca a acces după 6-2, 6-2 cu Kateryna Bondarenko (Ucraina, 70 WTA). Constănțeanca a trecut de Serena o singură dată în carieră, în grupele Turneului Campioanelor de la Singapore 2014 (hard indoor), scor 6-0, 6-2.

De partea cealaltă, câștigătoarea a 21 de titluri de Grand Slam a învins-o de 6 ori pe sportiva noastră: 3-6, 6-2, 6-1 în turul doi la Wimbledon 2011 (iarbă), 6-3, 6-0 în semifinale la Roma 2013 (zgură), 6-0, 6-4 în sferturi la Cincinnati 2013 (hard), 6-3, 6-0 în finala Turneului Campioanelor 2014 (hard indoor), 6-2, 4-6, 7-5 în semifinale la Miami 2015 (hard) și 6-3, 7-6 în finală la Cincinnati 2015 (hard).


UPDATE 02:15 Simona a vorbit la finalul partidei care o apropie la trei meciuri de apărarea titlului din 2015, spunând că ar fi încântată să o înfrunte pe Serena Williams în faza următoare: „Îmi pare rău pentru Barbora, știu cum este să suferi din punct de vedere fizic. Sunt fericită însă pentru calificarea în sferturi și sunt nerăbdătoare să o întâlnesc pe Serena. Am încredere în mine și cred că o pot învinge pentru a doua oară în carieră”, a fost prima reacție a campioanei noastre după succesul obținut prin abandonul adversarei.


UPDATE 02:05 Simona se califică în sferturile de finală de la Indian Wells 2016!!! Strycova a primit îngrijiri medicale, apoi a decis să se retragă, după un game câștigat la 0 de Simona în debutul actului secund. Se pare că cehoaica a resimțit o amețeală puternică la finalul primei manșe, astfel că s-a retras la 6-3 și 1-0 pentru Halep.


UPDATE 02:00 SET Halep, 6-3!!! Simona e „on fire” și reușește al 4-lea break astăzi, închizând setul cu stil! Seria româncei este impresionantă: 5 game-uri adjudecate la rând.


UPDATE 01:55 Halep se distanțează la 5-3! Simona a făcut legea pe teren în ultimele 4 game-uri, fără să joace un tenis excepțional. Nici nu este nevoie, pentru că Strycova ratează execuțiile pe bandă rulantă.


UPDATE 01:50 Break Simona, 4-3! Campioana en-titre returnează agresiv și pune presiune pe adversară, Stricova trimițând în fileu, tot cu dreapta, la minge de break!


UPDATE 01:42 Halep egalează la 3! Constănțeanca profită e erorile adversarei, cehoaica greșind mult cu dreapta.


UPDATE 01:38 Halep – Strycova 2-3! Simona rupe seria adversarei și îl cheamă pe Darren Cahill la pauza dintre game-uri. Australianul vorbește mai repede decât Ilie Dobre, astfel că Halep are nevoie de o capacitate de înțelegere ieșită din comun. Una dintre recomandări a fost ca Simona să lovească forehand-ul cu mai mult top spin.


UPDATE 01:35 Simona își mai cedează o dată serviciul, iar Barbora se duce la 3-1, după o serie de trei game-uri consecutive.


UPDATE 01:30 Halep, condusă de Strycova cu 2-1! Meciul a început cu o răsturnare de scor: Simona a făcut break în game-ul inaugural, apoi cehoaica a revenit cu un break alb și un serviciu câștigat la 30!


UPDATE 01:00 S-a încheiat în sfârșit duelul Feliciano Lopez – Roberto Bautista, scor 7-6, 6-7, 6-4, iar noi ne pregătim de meciul Simonei, care ar trbui să înceapă în 15 minute!


UPDATE 00:30 Suporterii Simonei sunt de departe cei mai înfocați din tenisul mondial. Unul dintre ei ne arată pe Twitter cu câtă tensiune așteaptă startul meciului care se tot amână. Intuim ușor ce se întâmplă cu scaunul din imagine atunci când pierde Halep.

Waiting for the @Simona_Halep match like: pic.twitter.com/M67xmisp8D


UPDATE 00:10 Dacă dimineață mergeți la muncă, ar fi bine să vă sunați șeful și să-i cereți o zi liberă. Lopez și Bautista au intrat în decisiv pe Terenul 3, după două ore și 20 de minute de joc, scor 7-6, 6-7, astfel că Halep – Strycova începe în jurul orei 01:00.


UPDATE 23:55 Să vedem ce a spus și Ilie Năstase pentru ProSport, despre partida Halep – Strycova. Fostul lider mondial consideră că Simona are un meci ușor: „Strycova nu o poate bate pe Simona, care a progresat la retur, dar și la serviciu”. „Nasty” nu se află la meci pentru a o încuraja pe sportiva noastră, poate și pentru că a rămas fără steagul tricolor pe care ar trebui să-l afișeze în tribunele de la Indian Wells. Năstase i-a oferit steagul unei colege din Senat, care a fost acoperită la propriu de gestul respectiv.


UPDATE 23:40 Pentru că așteptarea noastră se prelungește (scorul este 7-6, 5-5 în meciul Lopez – Bautista), avem timp pentru a face un exercițiu de imaginație. V-ați întrebat vreodată cum ar arăta Simona Halepova? Dar Maria Șarap? Adică o combinație Halep – Șarapova și invers? Un fan cu o imaginație bogată a realizat două portrete în acest sens. Întrebare: Care dintre cele două a luat meldonium?


UPDATE 23:25 Halep are o adversară controversată în această seară. Strycova a fost găsită dopată cu sibutramină în anul 2012, fapt pentru care s-a ales cu o suspendare de 6 luni. Dacă vă gândiți că cehoaica a primit respectivele pastile de la sora lui Adi Mutu vă înșelați. Barbora a spus că a luat medicamentul în mod accidental. 


UPDATE 23:10 „Ne-am antrenat destul… Mai bine spuneți cine face cinste după ce mă calific în sferturi”. Cam așa arată atmosfera în staff-ul numărului 5 WTA.


UPDATE 22:50 Simona Halep a executat mișcările de stretching dinaintea meciului alături de antrenorul Darren Cahill. În mod surprinzător, australianul în vârstă de 50 de ani a făcut flotări împreună cu eleva sa. Decizia lui Darren poate avea o explicație logică: el și-a antrenat brațele pentru a o aplauda pe Simona în meciul de azi. Cahill nu ar vrea să pățească la fel ca Victor Ioniță anul trecut, tot la Indian Wells, atunci când Halep i-a strigat nervoasă: „Bate și tu din palmele alea, nu sta degeaba”!


UPDATE 22:30 Bună seara, fani ai tenisului! Meciul Halep – Strycova va începe, cel mai probabil, cu o întârziere de aproximativ 30 de minute, în jurul orei 23:30. Așteptăm să se încheie meciul de pe Terenul 3, în care Lopez și Bautista se află abia în primul set, scor 5-5. Eu sunt Alex Tăcină și voi comenta împreună cu voi evenimentele zilei la Indian Wells.


Simona Halep pare că a renăscut în turneul unde a obținut cea mai importantă performanță a carierei, reprezentată de titlul câștigat în 2015 la Indian Wells. După două victorii impresionante (6-1, 6-1 cu Vania King în turul doi și 6-2, 6-4 cu Ekaterina Makarova în turul trei), sportiva în vârstă de 24 de ani va trebui să prelungească forma excelentă în care se află printr-un succes contra Barborei Strycova.

Adversara Simonei are victorie la Garbine Muguruza și finală disputată în 2016

Ar putea fi o misiune simplă pentru Simona, dacă românca menține ritmul din meciurile precedente, însă cehoaica este și ea capabilă să creeze probleme. Strycova are în CV două rezultate de luat în seamă reușite în acest sezon: finală la Dubai (0-6, 2-6 cu Sara Errani) și o victorie la Garbine Muguruza (4 WTA), scor 6-3, 6-2 în turul trei la Australian Open.

Jurnaliștii de la WTA consideră că Halep va merge mai departe, aceștia prezicând o calificare în trei seturi a româncei. La finalul avancronicii pe care site-ul wtatennis.com a publicat-o în ziua partidei a fost lansat un pronostic îmbucurător pentru fanii jucătoarei antrenate de Darren Cahil: „Simona câștigă în trei seturi”.

Halep și Strycova se află la egalitate în privința meciurilor directe disputate până acum în circuitul WTA: Simona a câștigat în primul tur la Beijing 2014 (hard), scor 6-1, 6-4, iar Barbora s-a impus în calificările de la Paris 2010 (hard indoor), cu același scor, 6-1, 6-4.

Simona luptă pentru un „sfert” de vis contra Serenei

Simona joacă marți seară la Indian Wells pentru a-și continua cursa de apărare a trofeului, dar luptă în același timp și pentru calificarea într-un sfert de finală care poate fi memorabil. Halep s-ar putea întâlni în „sferturi” cu liderul mondial Serena Williams, dacă românca trece de Barbora Strycova, iar americanca o învinge pe Kateryna Bondarenko (Ucraina, 70 WTA), într-un meci programat după ora 00:30.

Partida Halep – Strycova, programata pe al treilea teren ca importanță de la Indian Wells, după meciurile Zverev – Simon și Lopez – Bautista, va putea fi urmărită în direct pe Dolce Sport și LIVE BLOG pe www.prosport.ro.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului său
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului…
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui și pe mine la noapte? Plătesc bine
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui și pe mine la noapte?…
"Uşa a zburat către mine!" Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră să fie salvați. Filmul exploziei care a…
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
Dezvăluiri rare despre fiica lui Costel Corduneanu. Ce a moştenit de la tatăl său
Dezvăluiri rare despre fiica lui Costel Corduneanu. Ce a moştenit de la tatăl său
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de Wales va fi mai aproape de copiii săi
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de Wales va fi mai aproape…
Șeful Casei de Pensii a spus ADEVĂRUL. Cel mai important detaliu despre RECALCULAREA PENSIILOR
Șeful Casei de Pensii a spus ADEVĂRUL. Cel mai important detaliu despre RECALCULAREA PENSIILOR
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Noi parteneriate cu țările din Orientul Mijlociu: România caută investitori pentru Tarom
Noi parteneriate cu țările din Orientul Mijlociu: România caută investitori pentru Tarom
Cum puteţi să luaţi 40.000 de euro direct pe Revolut să vă plătiţi instant creditele de la alte bănci. Cât veţi da înapoi pe lună
Cum puteţi să luaţi 40.000 de euro direct pe Revolut să vă plătiţi instant creditele de la alte bănci. Cât…
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki. Ei au primit tunica roz
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki. Ei au primit tunica roz