"Să-l respecte, dar în acest moment nu o face!". Psihologul sportiv a tras concluziile după ce Daniel Dobre a încasat cuvintele Simonei Halep: "Acum are două variante"

29 mar 2019 4514 afişări Tenis
"Să-l respecte, dar în acest moment nu o face!". Psihologul sportiv a tras concluziile după ce Daniel Dobre a încasat cuvintele Simonei Halep: "Acum are două variante"

Cel mai cunoscut psiholog sportiv din România, Andreas Hniatiuc, a analizat relaţia dintre Simona Halep şi Daniel Dobre pe baza evenimentelor petrecute între cei doi la turneul de la Miami, unde românca a ratat şansa de a redevni lider mondial. Karolina Pliskova a eliminat-o în semifinale, scor 7-5, 6-1, în condiţiile în care Halep avea nevoie doar de calificarea în finală pentru a redeveni numărul 1 în lume. 

Relaţia Halep-Dobre a dovedit mai multe hibe la nivelul comunicării, antrenorul fiind pus în ipostaza de a încasa cuvintele jucătoarei la on-court coaching. La partida din sferturi cu Qiang Wang, în primul set, la on-court coaching, Simona i-a reproşat lui Daniel Dobre că el, împreună cu stafful, aplaudă când ea greşeşte sau când adversara făcea puncte.

Simona a venit şi cu explicaţiile: "Am fost dominată de negativism, dar am fost capabilă să opresc această tendinţă şi apoi a fost mult mai bine, m-am concentrat asupra jocului şi lucrurile s-au îndreptat. Oricum, în ce priveşte negativismul, am făcut mari progrese. În ultimii doi ani, n-am pierdut prea multe partide din această cauză, ci doar pentru că n-am jucat destul de bine. Aşa că partea mentală e în regulă acum, cel puţin asta simt“, a susţinut românca.

Concluziile psihologului sportiv

Într-un interviu pentru Adevărul, psihologul Andreas Hniatiuc a tras concluziile. Acesta susţine că Dobre nu are autoritatea pe care o avea Darren Cahill asupra Simonei şi că relaţia antrenor-jucător ar trebui să se bazeze pe respect: "Aceste manifestări denotă un scurt circuit în relaţia cu antrenorul Daniel Dobre. Un antrenor trebuie să emane autoritate şi respect. Nu e cazul în relaţia Halep – Dobre din ce se vede la televizor. E clar că Halep scăpase de acest tip de comportament în relaţia cu Darren Cahill, fiindcă avea un respect uriaş pentru antrenorul australian. Cahill a reuşit să o şlefuiască pe Simona, să o facă numărul 1 mondial, dar şi campioană la Roland Garros. A fost evident că, sub comanda lui Cahill, Halep a progresat din toate punctele de vedere, mai ales mental. Repet, relaţia lor se baza, în primul rând, pe respect şi pe încredere.

Citeşte şi: Antrenorul perfect pentru Simona Halep? Totul gravitează în jurul unui singur nume

Halep are acum două variante. Fie îşi schimbă antrenorul, fie îşi schimbă percepţia despre el. Dacă l-a angajat pe Daniel Dobre, înseamnă că a considerat că acest om are nişte calităţi. Dacă e aşa, atunci trebuie să-l şi respecte, ceea ce, în acest moment, nu face. Iar dacă a ajuns la concluzia că Dobre nu e omul potrivit pentru ea, atunci trebuie să lucreze cu un om în care are încredere", a declarat Hniatiuc pentru Adevărul.   

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.