Să fie acesta adevăratul motiv care a dus la eliminarea Simonei? Ce s-a întâmplat cu antrenorul lui Halep la meciul cu Pennetta

Autor: Valentin Nastaila Publicat: 12 Sep. 2015, 09:32 Actualizat: 12 Sep. 2015, 13:38 Tenis
Să fie acesta adevăratul motiv care a dus la eliminarea Simonei? Ce s-a întâmplat cu antrenorul lui Halep la meciul cu Pennetta

Simona Halep, locul 2 WTA, a ratat calificarea în a doua finală de Grand Slam din carieră, după ce a fost învinsă, vineri, cu scorul de 6-1, 6-3, de italianca Flavia Pennetta, locul 26 WTA, în penultimul act al US Open. Pennetta, în vârstă de 33 de ani, s-a impus în 59 de minute și va juca prima finală de Grand Slam din carieră.

După acest eșec suprinzător toți iubitorii tenisului au încercat să dezlușească motivul care a dus la eliminarea lui Halep, una dintre favoritele la câștigarea trofeului. O posibilă explicație ar putea fi reprezentată de faptul că Simona nu l-a avut alături de Darran Cahill, antrenorul său. Este cunoscut faptul că la turneele de Grand Slam antrenorii nu au voie să-și ajute sportivii prin indicații tehnice, dar prezența lor în lojă poate avea un efect psihologic important în economia unui meci tensionat.

Darren Cahill nu a stat în loja Simonei Halep, ci într-un alt sector al arenei. Potrivit lui Ben Rothenberg, jurnalist la New York Times, Cahill a primit o interdicție din partea sponsorului tehnic. Mai exact, Cahill colaborează cu Simona Halep în cadrul programului Adidas Player Development și nu-i este permis s-o ajute pe româncă atunci când aceasta întâlnește o adversară care are același sponsor. Astfel, Cahill a fost nevoit să stea deoparte la meciul contra Flaviei Pennetta și să asiste la partidă ca un simplu spectator.

Calificarea în semifinale la US Open reprezintă pentru Simona Halep cel mai bun rezultat al ei la Flushing Meadows și cea mai înaltă fază atinsă la un Grand Slam în 2015. Ea a mai jucat anul acesta în sferturi la Australian Open și a fost eliminată în turul al doilea la Roland Garros și în primul tur laWimbledon.

Cea mai bună performanță a jucătoarei din Constanța rămâne finala disputată în 2014 la Roland Garros.

Simona Halep va primi un premiu de 805.000 dolari și 780 de puncte WTA după participarea pe tabloul feminin al US Open. Românca își va păstra locul 2 în clasamentul WTA în ciuda acestui eșec.

Autor: Valentin Nastaila Publicat: 12 Sep. 2015, 09:32 Actualizat: 12 Sep. 2015, 13:38 Tenis
Pe aceeași temă