România a umilit Ungaria în BJK Cup, scor 4-0! „Tricolorele”, spectacol total: au câștigat și meciul de dublu! Ana Bogdan a adus două puncte | GALERIE FOTO

România a umilit Ungaria în BJK Cup, scor 4-0! „Tricolorele
  • Publicat:
  • Actualizat:

România a învins Ungaria cu 4-0, în barajul de accedere în calificările turneului final din Billie Jean King Cup (fosta Fed Cup)! „Tricolorele” au făcut spectacol și în ultimul meci de dublu: Jaqueline Cristian și Monica Niculescu le-au învins pe Panna Udvardy și Reka-Luca Jani, scor 5-7, 6-4, 10-4. Ana Bogdan a distrus-o pe Panna Udvardy cu 6-0, 6-2, trecându-și în cont a doua victorie la Oradea. În prima zi, Bogdan a făcut instrucție cu Dalma Galfi, scor 6-1, 6-4. Celălalt punct a fost adjudecat de Jaqueline Cristian, 6-2, 4-6, 7-6(3) cu Anna Bondar!

UPDATE Jaqueline Cristian și Monica Niculescu au pus cireașa pe tort, câștigând meciul de dublu: 5-7, 6-4, 10-4 cu Panna Udvardy – Reka-Luca Jani! Astfel, România nu a cedat nici măcar un punct în cadrul întâlnirii cu Ungaria, „tricolorele” mergând cu moralul ridicat în calificările turneului final din 2023 al Billie Jean King Cup!

Victorie clară pentru România în fața Ungariei, 3-0 în play-off-ul din BJK Cup! Sportivele noastre au dat recital în fața unguroaicelor și vor juca anul viitor în calificările turneului final! De partea cealaltă, Ungaria merge în zona Europa/Africa din Grupa I. În Sala Polivalentă din Oradea se va mai juca un meci de dublu, care va conta însă doar pentru palmares.

Ana Bogdan, „racheta” numărul 1 a României, a fost la înălțime, câștigând fără drept de apel ambele partide. După ce a răpus-o pe Dalma Galfi cu 6-1, 6-4 în prima zi, sportiva din Sinaia a umilit-o și pe Panna Udvardy, sâmbătă, scor 6-0, 6-2. Jaqueline Cristian și-a făcut și ea datoria, învingând-o pe Anna Bondar la capătul unui meci maraton: 6-2, 4-6, 7-6(3). Bravo, fetelor!

UPDATE 14:15 Ana Bogdan rupe echilibrul și în setul secund, scor 6-0, 4-2 cu Panna Udvardy! România e la două game-uri de calificare.

UPDATE 14:00 Ana Bogdan – Panna Udvardy 6-0, 2-1! Unguroaica sparge gheața și câștigă primul ei game, dar românca servește în continuare foarte solid.

UPDATE 13:40 Ana Bogdan îi administrează un „bagel” Pannei Udvardy, scor 6-0 după 27 de minute de joc! România mai are nevoie de un singur set pentru a elimina Ungaria.

UPDATE 13:33 Ana Bogdan dă recital în Sala Polivalentă din Oradea: 5-0 cu Panna Udvardy! Unguroaica servește pentru a rămâne în set.

UPDATE 13:22 Start de meci excelent pentru Ana Bogdan! Românca are deja 3-0 în fața Pannei Udvardy, jucătoare pe care a mai învins-o de două ori în acest an, în primul tur la Budapesta și în finala WTA 125 de la Iași.

UPDATE 13:15 A început Ana Bogdan – Panna Udvardy, al treilea meci din cadrul întâlnirii România – Ungaria de la Oradea! Maghiarii au făcut o modificare de ultim moment, înlocuind-o pe Anna Bondar cu Udvardy. Sportiva noastră servește prima. Hai, România!

 

 

UPDATE 12:15 După o zi perfectă, în care „tricolorele” au adus ambele puncte, Ana Bogdan revine pe teren pentru un duel care poate fi crucial, cu Anna Bondar. Practic, de la ora 13:00, se vor duela cele mai bune jucătoare ale celor două echipe.

UPDATE 19:50 VICTORIE pentru România și în al doilea meci din cadrul întâlnirii cu Ungaria din play-off-ul BJK Cup, grație Jaquelinei Cristian! Sportiva noastră a învins-o dramatic pe „racheta” numărul 1 a unguroaicelor, Anna Bondar, scor 6-2, 4-6, 7-6(3), după două ore și 36 de minute de joc!

„Tricolorele” mai au nevoie de un singur punct pentru a merge în calificările pentru turneul final din 2023 și a trimite Ungaria în zona Europa/Africa din Grupa I. Sâmbătă, cu începere de la ora 13:00, Ana Bogdan o va înfrunta pe Anna Bondar în Sala Polivalentă din Oradea, apoi Jaqueline Cristian se va duela cu Dalma Galfi. Dacă se va ajunge la meciul de dublu, într-un scenariu puțin probabil, Monica Niculescu și Alexia Todoni se vor lupta cu Reka Luca Jani și Panna Udvardy

 

UPDATE 19:40 Anna Bondar egalează încă o dată și se va juca un tie-break pentru a se decide al doilea meci din cadrul întâlnirii România – Ungaria: 6-2, 4-6, 6-6! Jaqueline Cristian servește prima.

UPDATE 19:33 Românca nu se lasă mai prejos, servește excelent și își asigură tie-break-ul în setul decisiv: 6-2, 4-6, 6-5!

 

UPDATE 19:30 Jaqueline Cristian – Anna Bondar 6-2, 4-6, 5-5! Unguroaica a servit pentru a rămâne în meci și a dat dovadă de sânge rece, expediind un as la 40-15!

UPDATE 19:20 Așa-i în tenis! După ce a ratat minge de la 5-1 în setul al treilea, Jaqueline Cristian se vede egalată de Anna Bondar: 6-2, 4-6, 4-4!

UPDATE 19:10 Jaqueline Cristian – Anna Bondar 6-2, 4-6, 4-2! Sportiva noastră se putea desprinde decisiv, însă a ratat o minge de 5-1, iar unguroaica și-a câștigat până la urmă serviciul.

UPDATE 18:55 Jaqueline Cristian începe în forță setul decisiv și conduce cu 6-2, 4-6, 3-0! Încă puțin și vom avea o zi perfectă în Sala Sporturilor din Oradea!

UPDATE 18:43 Ungaia câștigă primul set la Oradea, iar partida Jaqueline Cristian – Anna Bondar merge în decisiv: 6-2, 4-6! Să vedem dacă sportiva noastră, care a suferit o operație la genunchi în acest an, va rezista din punct de vedere fizic.

UPDATE 18:35 Revenire spectaculoasă a Jaquelinei Cristian, care se apropie la 6-2, 4-5! Dar acum e acum! Anna Bondar servește pentru a egala la seturi.

UPDATE 18:17 Jaqueline sparge gheața și își adjudecă primul game din acest set, însă Anna păstrează un avans confortabil: 6-2, 1-5! Românca se află la serviciu.

 

 

 

 

UPDATE 18:04 Jaqueline Cristian – Anna Bondar 6-2, 0-3! Sportiva maghiară își ridică nivelul și realizează dublu break-ul în actul al doilea.

UPDATE 17:50 Seeet pentru Jaqueline Cristian: 6-2 cu Anna Bondar! Unguroaicele sunt ținute la respect de sportivele noastre până acum!

UPDATE 17:30 Jaqueline Cristian începe și ea în forță, contra primei „rachete” a Ungariei, Anna Bondar! Românca are 4-2 în al doilea meci al întâlnirii de la Oradea!

UPDATE 16:43: Game, set și meci România! Ana Bogdan se impune în cele din urmă, 6-1, 6-4, și aduce prima victorie pentru echipa noastră! Sportiva din Sinaia a jucat cu multă determinare și a răpus-o pe Dalma Galfi după o oră și 21 de minute de joc. Urmează Jaqueline Cristian – Anna Bondar.

UPDATE 16:20 Se încinge lupta la Oradea! Ana şi Dalma merg umăr la umăr în setul al doilea, scor 6-1, 3-3!

 

UPDATE 16:05 Ana Bogdan – Dalma Galfi 6-1, 1-2! Sportiva maghiară începe mai concentrată manșa secundă.

UPDATE 15:58 SET ROMÂNIA! Ana Bogdan și-a distrus adversara în primul set, scor 6-1 după 32 de minute de joc! Căpitanul Horia Tecău e mai mult decât mulțumit de jocul Anei în meciul cu Dalma Galfi.

UPDATE 15:52 Ana Bogdan – Dalma Galfi 5-1! Sportiva din Sinaia joacă impecabil și servește pentru set!

UPDATE 15:40 Ana Bogdan conduce ostilitățile în meciul inaugural și o conduce deja cu 3-0 pe Dalma Galfi! Prima „rachetă” a României pare hotărâtă să închidă repede conturile cu adversara.

UPDATE 15:20 Start joc! Ana Bogdan servește prima în fața Dalmei Galfi, după ce Ungaria a ales returul. Hai, România!

UPDATE 15:10 „Tricolorele” au intrat în Sala Polivalentă din Oradea, iar după intonarea imnurilor va începe primul meci al întâlnirii cu Ungaria, Ana Bogdan – Dalma Galfi!

 

 

Ana Bogdan (48 WTA), prima „rachetă” a României, se luptă cu Dalma Galfi (85 WTA) pentru primul punct, iar sportiva din Sinaia este obligată să câștige meciul desfășurat în Sala Polivalentă din Oradea.

Echipa de Billie Jean King Cup a României se confruntă cu probleme de lot, după ce Gabriela Ruse (104 WTA), a doua jucătoare din echipa noastră, s-a simțit rău, neputând juca în prima zi. În locul ei, căpitanul-nejucător Horia Tecău a nominalizat-o pe Jaqueline Cristian (148 WTA), cea care o întâlnește pe Anna Bondar (71 WTA).

România – Ungaria 0-0, în Billie Jean King Cup, Live Video Online! Ana Bogdan se luptă cu Dalma Galfi pentru primul punct

Ana Bogdan și Jaqueline Cristian sunt jucătoarele pe care Horia Tecău se bazează în meciurile de simplu din cadrul întâlnirii cu Ungaria din play-off-ul Billie Jean King Cup. De asemenea, ar putea avea loc și un posibil meci decisiv de dublu, între Monica Niculescu / Alexia Todoni și Reka Luca Jani / Panna Udvardy. Echipa câștigătoare va merge în calificările din 2023 pentru turneul final, în timp ce învinsa va juca în zona Europa/Africa din Grupa I.

România şi Ungaria s-au întâlnit până acum de nouă ori în Fed Cup, iar echipa noastră a obţinut opt succese, ultimul cu 2-1 la Budapesta, în 2014, în Grupa I a zonei Europa-Africa, prin victoriile reuşite de Sorana Cîrstea şi perechea Irina Begu / Monica Niculescu, Timea Babos (victorioasă în faţa Simonei Halep) aducând punctul gazdelor.

Mesajul Simonei Halep pentru echipa României

Deși este suspendată provizoriu pentru dopaj, Simona Halep putea asista ca simplă spectatoare la meciul României, fără să intre în zonele oficiale, dacă își cumpăra bilet. Dar Halep a decis să le încurajeze de la distanță pe „tricolore”: „Am vorbit cu Simona acum câteva zile, dar și mai demult. Ea își dorea să vină la Oradea, să fie alături de echipă, chiar dacă nu mai juca în acest an. Momentan, ne dorim să situația să se rezolve în favoarea ei și să revină în turnee cât mai repede posibil. Este o jucătoare care a făcut mult pentru România, pentru echipa noastră și sperăm să revină cât mai curând posibil.

Ea a transmis un mesaj de succes pentru echipă, chiar dacă nu va fi prezentă alături de colege. A spus că se va uita le meci, chiar dacă are alte preocupări în aceste zile. Inima ei bate pentru tenis și își dorește cu ardoare ca echipa Românei să câștige această întâlnire”, a dezvăluit Horia Tecău la conferința de presă de la Oradea, citat de Bihon.ro.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
ȘOC în România! Miliardarul a divorțat pentru puștoaica de la TV, mai tânără cu 24 de ani! SUPER-GALERIE FOTO
ȘOC în România! Miliardarul a divorțat pentru puștoaica de la TV, mai tânără cu 24 de ani! SUPER-GALERIE FOTO
Ilie Dumitrescu nu găsește explicații: „Este greu de imaginat! Este ireal”
Ilie Dumitrescu nu găsește explicații: „Este greu de imaginat! Este ireal”
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
Deea Maxer a dat vestea mult așteptată, la un an de relație cu Robert Drilea. „Menirea femeii e să fie mamă”
Deea Maxer a dat vestea mult așteptată, la un an de relație cu Robert Drilea. „Menirea femeii e să fie…
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
Toată ţara intră din această după-amiază sub alertă de vreme severă. Ploi torențiale, grindină, vijelii și ninsori la munte, până joi seară
Toată ţara intră din această după-amiază sub alertă de vreme severă. Ploi torențiale, grindină, vijelii și ninsori la munte, până…
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj sfâşietor după moartea interlopului. Graţiela Corduneanu s-a prăbuşit emoţional
Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj sfâşietor după moartea interlopului. Graţiela Corduneanu s-a prăbuşit emoţional
Copiii lui Kate Middleton, pregătiți pentru moartea mamei lor 😢 George, Charlotte și Louis au fost duși la psiholog
Copiii lui Kate Middleton, pregătiți pentru moartea mamei lor 😢 George, Charlotte și Louis au fost duși la psiholog
AJUTOR PE CARD pentru proprietarii de APARTAMENTE. Românii de la bloc primesc banii din 15 aprilie
AJUTOR PE CARD pentru proprietarii de APARTAMENTE. Românii de la bloc primesc banii din 15 aprilie
ADEVĂRUL despre moartea lui Corduneanu: Ajunsese să cântărească 35 de kilograme și...
ADEVĂRUL despre moartea lui Corduneanu: Ajunsese să cântărească 35 de kilograme și...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Becali, „turbat“ de fericire: planul său pentru a celebra câștigarea titlului va face înconjurul lumii
Becali, „turbat“ de fericire: planul său pentru a celebra câștigarea titlului va face înconjurul lumii
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul Rutier
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul Rutier
Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj tulburător. Grațiela și-a strigat durerea pe internet: ”După atâția ani de iubire...”
Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj tulburător. Grațiela și-a strigat durerea pe internet: ”După atâția ani de iubire...”