Irina Begu a ratat șansa de a urca, în premieră, în Top 20 mondial! „Nu poți emite pretenții dacă joci așa de slab” | INTERVIU | CORESPONDENȚĂ DE LA ROLAND GARROS

Redactor:
Ilie Pavel
  • Publicat:
  • Actualizat:

Fără set pierdut în ultimele două partide directe cu Karolina Muchova, Begu a fost eliminată în două seturi în turul 3 de la “French Open”.

Irina Begu a ratat șansa de a urca, în premieră, în Top 20 mondial! „Nu poți emite pretenții dacă joci așa de slab” | INTERVIU | CORESPONDENȚĂ DE LA ROLAND GARROS

Irina Begu a fost învinsă de jucătoarea cehă de tenis Karolina Muchova, cu 6-3, 6-2, vineri, în turul al treilea al turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Şlem al anului.

Begu (27 ani, 32 WTA), cap de serie numărul 27, s-a înclinat după o oră şi 33 de minute.

Muchova (26 ani, 43 WTA) a obţinut prima sa victorie în duelurile cu Begu, după ce românca a câștigat primele două partide, în 2019, în turul al doilea la Roland Garros, cu 1-6, 6-3, 6-4, şi anul acesta în turul al doilea la Madrid, cu 6-4, 7-5.

ProSport: Irina, care a fost cauza pentru care nu ai putut impune ritmul de joc care să te avantajeze în fata unei jucătoare atipice ca Muchova ?

Irina Begu: Karolina a jucat foarte bine, un etalat un tenis mult mai bun comparativ cu ultimul meci direct avut și câștigat contra ei acum 36 de zile la Madrid Open. Consider că am și lăsat-o foarte mult, nu am pus-o sub presiune, am servit…n-am cuvinte să cataloghez cum am servit.

Astfel, automat, intram tot timpul în punct fără să fac un-doiuri (n.r. alterantă pasamentului mingiilor stânga-dreapta cu intenția de a crea criza de timp în reacțiile cehoaicei).

Nu am izbutit să provoc și să contabilizez puncte gratis (n.r. fără efort în schimb, cu provocarea greșelii adversarei sau prin lovituri direct câștigătoare).

La nivelul acesta nu poți să își permiți să joci atât de slab. Asta e, încerc să merg mai departe

A făcut diferența returul în conjunctura în acre agresivitatea cehoaicei a fost evidentă la primire mai ales pe al doilea tău serviciu?

Când eu servesc slab fără dubiu că Muchova are mult mai multe oportunități să atace. Eu nu am putut specula această breșă pentru ca adversara a servit bine și de fiecare dată putea să își construiască punctul.

Eu am servit extrem de mult cu a doua minge, lent, nu aveam cum să intru în teren, să avansez ca să dictez în schimb. Clar că șansele ei de a returna mai eficace au fost mult mai mari decât ale mele și asta se datorează procentajului înregistrat la serviciu.

În setul al doilea am încercat să iau mingea mai repede, admite Begu

Greu de stăvilit maniera de a face pasul în teren, de a lovi mingea pe traiectorie ascendentă, de a finaliza punctul de la fiel sau din preajma acestuia?

Așa joacă Muchova ! M-așteptam să joace așa dar nu am avut cea mai bună zi ca inspirație tactică și aplicare a acesteia. Nu am avut șanse din cauza multelor greșeli neforțate (n.r. Irina a avut cu 7 erori neprovocate mai puțin comise decât Muchova ).

Cel puțin în primul set am fost extrem de pasivă (n.r. Muchova a contabilizat de 6 ori mai multe lovituri câștigătoare decât Begu, 12-2).

În setul al doilea am încercat să iau mingea mai repede (n.r. imediat după impact cu suprafța de joc), să stau mai aproape de linie pentru a mări agresivitatea (n.r. intenția de a utiliza for;a cu care vine mingea de la Muchova).

Dar cu Karolina trebuie să variezi foarte mult (n.r. nu trebuie să îi oferi ritm ci să schimbi efectele și să modifici direcția plasamentului mingilor)”

Este o mare diferență să joci în sesiunea de seară comparativ cu o partidă disputată în timpul zilei: contrast ca temperatură a aerului care face ca mingea să aibă altă săritură, mai grea, îmbibată cu zgură care este afânată?

Categoric da! Diferență foarte mare. Seara nu sare mingea, este frig, terenul e mult mai male. Terenurile de aici de la Roland Garros sunt diferite comparativ cu cele din anii trecuți. Automat, jocul este mult mai greoi, foarte multă zgură pe teren.

Ziua, mai ales când este căldură, mingile prind alt efect, mă refer în special la lift și sunt mult mai greu de contracarat de adversară. Dar, condițiile sunt aceleași pentru amândouă. Clar m-ar fi avantajat să joc ăn timpul zilei nu seara

Cum ai caracteriza această ediție a “Roland Garros-ului” ?

Un pic provocator, Roland Garros-ul de anul acesta, pentru mine.

Ceva diferit ca și suprafață de joc. Am fost surprinsă de tipul de zgură folosit. Sincer, vin aici la Paris, din 2006, am fost prima dată la juniori, și nu s-a schimbat niciodată suprafața ca și consistență (n.r. granulația stratului de 8 mm de zgură, obținută după concasarea în cariera aflată la 70 de kilometri nord de Paris).

Am fost luată un pic pe nepregătite. Per total am încercat să stau fizic cât mai bine. La începutul Roland Garros-ului am avut ceva probleme fizice și am izbutit să le țin sub control. Parțial mă bucur că am jucat turul 3”

„Merg direct să joc la Wimbledon. Fac de 3-4 ani lucrul acesta”

Targetul tău, în acest moment al carierei, este circuitul celor 4 Mari Șlem-uri. Roland garros-ul este Grand Slam-ul unde te simți cel mai confortabil pentru că se joacă pe o suprafață (n.r. zgura) pe care ai crescut ca jucătoare?

Clar zgura este suprafața mea preferată. Am învățat să joc tenis pe zgură. Automat am avut cele mai bune rezultate chiar dacă nu au lipsit acestea nici pe ciment vopsit (n.r. hard). Dar zgura îmi palce cel mai mult și Roland Garros-ul este turneul preferat.

Ce urmează după Roland Garros? Joci turneele pe iarbă dinainte de Wimbledon?

Nu, merg direct să joc la Wimbledon. Fac de 3-4 ani lucrul acesta. Este o decizie pe care am luat-o de ceva timp. Sunt foarte împăcată și îmi asum această hotărâre. Îmi place să joc pe iarba de la Wimbledon.

Merg la Londra cu o săptămână înaintea debutului turneului , mă pregătesc acolo (n.r. la All England Lawn Tennis Club). Am făcut asta de câțiva ani și mă simt foarte bine

Irina vorbești de iarba de la Wimbledon dar confirmi constatarea conform căreia, în a doua săptămână la Wimbledon, practic, joci din spatele terenului ca și când ai fi pe zgură? Iarba este tocită, este altfel raliul de pe fundul terenului, mingea sare și nu alunecă, așa cum se întâmplă în prima săptămână a turneului?

Da, așa este ! În primele tururi de la Wimbledon terenul este mult mai rapid. Se joace diferit comparativ cu a doua săptămână de concurs. Este un gazon mai plăcut la Wimbledon, ca și confort de joc, față de celelate turnee pregătitoare (Berlin, Bad Homburg, Hertogenbosch, Birmingham, Eastbourne, Nottingham).

Până la Wimbledon pe ce tip de suprafță te vei antrena: zgură sau ciment vopsit. În România nu există teren de tenis cu iarbă iar călcatul pe gazon, în general, este interzis în spațiile publice!

O să mă pregătesc foarte probabil pe ciment. Mai întâi, însă, voi lua o pauză. Eu, imediat după Wimbledon, joc turneele pe zgură care mai sunt în Europa (n.r. Palermo, Hamburg, Varșovia, Lausanne sau Budapesta). Încerc să joc în acea perioadă și de-asta vreau să fac pauză înainte de Wimbledon ca să pot reveni imediat pe zgură după jumătatea lunii iulie.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce a pățit acest pensionar italian de 79 de ani, după ce s-a cuplat cu o româncă de 28 de ani. Cine (și CE) era Simona, de fapt
Ce a pățit acest pensionar italian de 79 de ani, după ce s-a cuplat cu o româncă de 28 de…
Ea este cea mai sexy prezentatoare sportivă din lume! A debutat la 21 de ani și i se spune „Regina Europei”
Ea este cea mai sexy prezentatoare sportivă din lume! A debutat la 21 de ani și i se spune „Regina…
Anunțul făcut de Carmen Harra despre Florin Piersic! Totul se întâmplă la scurt timp după ce marele actor a fost mutat la un alt spital din Capitală: „Nu este încă timpul”
Anunțul făcut de Carmen Harra despre Florin Piersic! Totul se întâmplă la scurt timp după ce marele actor a fost…
Protocolul UEFA, încălcat grav în timpul partidei de pe Santiago Bernabeu: „Imaginile nu pot fi arătate pe stadion”
Protocolul UEFA, încălcat grav în timpul partidei de pe Santiago Bernabeu: „Imaginile nu pot fi arătate pe stadion”
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți avea parte de clipe intense
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți avea parte de clipe intense
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați din aventurile tatălui său: „I-a făcut un copil uneia, iar acum strănepotul ne-a găsit pe internet și vine în România”
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați din aventurile tatălui său: „I-a făcut un…
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă: - De ce?
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă: - De ce?
Urmează 48 de ore critice pentru Florin Piersic. Medic:
Urmează 48 de ore critice pentru Florin Piersic. Medic: "Depinde şi de sistemul imunitar, depinde şi de pacient"
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este coproprietar la cel mai tare restaurant din…
Anunțul făcut de Nicolae Bacalbașa despre Florin Piersic. Ce se întâmplă acum cu actorul: 'O septicemie este o situație imprevizibilă'
Anunțul făcut de Nicolae Bacalbașa despre Florin Piersic. Ce se întâmplă acum cu actorul: 'O septicemie este o situație imprevizibilă'
Se verifică banii românilor. Este obligatoriu până pe 25 mai. Legea spune clar
Se verifică banii românilor. Este obligatoriu până pe 25 mai. Legea spune clar
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Rise of the Ronin Review: potențial imens, în mare parte irosit
Rise of the Ronin Review: potențial imens, în mare parte irosit
Luptător de la Trupele Speciale, filmat masturbându-se la serviciu. Poliția Sibiu, zguduită de anchete
Luptător de la Trupele Speciale, filmat masturbându-se la serviciu. Poliția Sibiu, zguduită de anchete
Bayer Leverkusen le oferă fanilor tatuaje gratuite pentru a sărbători performanţele din acest sezon
Bayer Leverkusen le oferă fanilor tatuaje gratuite pentru a sărbători performanţele din acest sezon
Care sunt cele mai BUNE motoare? Campioanele la consum / eficiență
Care sunt cele mai BUNE motoare? Campioanele la consum / eficiență
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile tulburătoare în mediul online
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile tulburătoare în mediul online
×