Roland Garros, tragerea la sorți | 6 ROMÂNCE pe tabloul principal, după calificarea Anei Bogdan: patru dintre ele, în frunte cu Halep, trimise în jumătatea a doua, a Pliskovei. Posibil sfert de foc pentru Simona. Țig n-are noroc la debut. Deja-vu pentru Begu. Cum arată cursa lui Nadal spre „La Decima”

Roland Garros, tragerea la sorți | 6 ROMÂNCE pe tabloul principal, după calificarea Anei Bogdan: patru dintre ele, în frunte cu Halep, trimise în jumătatea a doua, a Pliskovei. Posibil sfert de foc pentru Simona. Țig n-are noroc la debut. Deja-vu pentru Begu. Cum arată cursa lui Nadal spre
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Vineri, de la ora 13:00, a avut loc tragerea la sorți pentru al doilea turneu de Mare Șlem al anului.
  • România a avut cinci sportive acceptate direct pe tabloul principal de la French Open: Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu, Sorana Cîrstea și Patricia Țig.
  • Ana Bogdan (106 WTA) s-a calificat ÎN PREMIERĂ‚, vineri, pe tabloul principal de la Roland Garros, după o victorie superbă la Virginie Razzano (276 WTA), scor 6-4, 6-0, în 74 de minute.
  • Marius Copil (93 ATP) a acces și el pe tabloul principal, la simplu masculin, trecând în ultimul tur al calificărilor de germanul Peter Gojowczyk (141 ATP), scor 6-4, 6-7(5), 7-6(9).
  • Marius Copil și Ana Bogdan își vor afla adversarii la terminarea tuturor meciurilor din calificări.
  • Meciurile de pe tablourile principale debutează duminică, 28 mai , iar finala masculină este programată pe 11 iunie.

Patru dintre cele cinci românce intrate direct pe tabloul principal de la Roland Garros au fost trimise la tragerea la sorți pe jumătatea inferioară de tablou, dominată de favorita a doua a turneului, Karolina Pliskova. Simona Halep, Irina Begu, Sorana Cîrstea și Patricia Țig se află pe această parte de tablou, Monica Niculescu este izolată pe jumătatea inferioară, iar Ana Bogdan va fi repartizată din postura de qualifier pe tablou, ulterior.

Simona Halep, a treia favorită a tabloului, are al doilea cel mai ușor debut de turneu dintre primele opt favorite: debutează împotriva Janei Cepelova (88 WTA). Doar Johana Konta (Marea Britanie, 8 WTA) va juca în manșa inaugurală împotriva unei adversare din afara Top 100: Su-Wei Hseih, 109 WTA. Primul cap de serie pe traseul Simonei, în turul trei, este Daria Kasatkina (27 WTA), sportivă pe care a învins-o în singurul meci direct, în 2016, la Miami. Carla Suarez-Navarro (22 WTA), o specialistă pe zgură, ar putea ajunge în optimi în locul Vesninei la un duel cu Simona. Spaniola are două sferturi de finală jucate la Paris și alte două prezențe în optimi. Apoi, în sferturi, Halep urmează a o întâlni pe Elina Svitolina – jucătoarea momentului în tenisului feminin, liderul la zi în Race to Singapore, clasamentul punctelor pe 2017.

Două românce s-ar putea întâlni în turul trei la Roland Garros, conform distribuției tabloului: Irina Begu și Patricia Țig. Este însă o misiune dificlă, ținând cont de faptul că Țig debutează pe tabloul principal de la French Open împotriva favoritei numărul 16 a competiției, Anastasia Pavlyuchenkova, iar dacă face surpriza, ar putea da piept cu o jucătoare cu pedigree, chiar dacă în prezent retrogradată în clasament din cauza problemelor de sănătate avute din pricina unei infecții – Lucie Safarova. Irina Begu, de partea cealaltă, deschide aventura de la Paris împotriva columbiencei Duque-Marino (114 WTA). În turul doi, Irina o poate întâlni pe americanca Vandeweghe (20 WTA), sfertfinalistă în acest an pe zgura de la Madrid. Ar fi o rejucare a meciului de infarct purtat de cele două în 2016 la French Open, exact în același tur, duel câștigat atunci de Irina, 6-7(4), 7-6(4), 10-8.

Derbiul jucătoarelor implicate în lupta pentru un trofeu în acest weekend. Sorana Cîrstea joacă încă turneul de la Nurnberg, fiind calificată în semifinale și va debuta la Paris împotriva chinezoaicei Shuai Peng (39 WTA). După un start ezitant în sezonul de zgură, fără victorie în două turnee, Peng a reușit un parcurs bun în această săptămână, la Strasbourg, urmând a disputa semifinală în această seară, împotriva australiencei Sam Stosur. Învingătoarea acestui meci ar putea juca în turul doi cu spaniola Carla Suarez Navarro.

Pe jumătatea superioară, Monica Niculescu a fost distribuită pe secțiunea spaniolei Garbine Muguruza. Jucătoarea antrenată de Călin Ciorbagiu debutează împotriva estoniencei Anett Kontaveit (52 WTA), sfertfinalistă la Roma. Asupra Monicăi Niculescu planează semne de întrebare în ceea ce privește forma fizică. Jucătoarea din Slatina a abandonat în ultimul meci, de la Nurnberg.

  • Petra Kvitova revine pe teren dup[ accidentul horror din iarnă, când a fost atacată în propria casă cu un cuțit și rănită la mâna stângă. Cehoaica este cap de serie numărul 15 și va debuta împotriva americancei Julia Boserup (86 WTA).


Djokovic – Nadal, duel în semifinalele ediției 2017 a Roland Garros-ului

Pe tabloul masculin, Rafael Nadal, aflat în urmărirea titlului cu numărul 10 la Roland Garros, a fost trimis pe jumătatea de tablou a lui Novak Djokovic, deținătorul titlului la Paris, în timp ce Murray l-a tras pe Stan Wawrinka.

Nadal are o misiune complicată pe zgura franceză în lupta sa cu istoria, mai ales în condițiile în care ar putea juca două meciuri în primele trei tururi în fața unor favoriți ai gazdelor: deschide cu un meci-șoc împotriva francezului Benoit Paire, un tenismen capabil să producă, într-o zi bună, lovituri sclipitoare, dar cu probleme de atitudine, concentrare și motivare. Pentru Rafa urmează un duel cu Robin Haase și tur trei cu un alt francez, Gilles Simon (31 ATP). Dacă însă în cazul primului meci, fanii spaniolului au motive de a bombăni, în cazul primului cap de serie ieșit în drumul favoriților, Andy Murray a picat cel mai rău: în turul trei ar putea juca împotriva lui Juan Martin del Potro. Campionul din 2009 de la US Open revine după trei ani și trei luni pe lista capilor de serie, este favorit 29 și a fost incert pentru Roland Garros, acuzând dureri la umăr și spate în această săptămână.

Adversarul din optimi al lui Rafa s-ar putea alege între Jack Sock (14 ATP) și Roberto Bautista Agut (17 ATP), iar în sferturi Nadal se poate ciocni de fostul elev al actualului său antrenor, Milos Raonic – dus de Carlos Moya în prima finală de Mare Șlem, la Wimbledon.

Novak Djokovic deschide lupta de apărare a trofeului împotriva spaniolului Marcel Granollers,

Toți ochii pe NEXT Gen, la Paris. Omul momentului în tenisul masculin, Sascha Zverev (cap de serie 9 la Paris după succesul de la Roma, cu victorie Djokovic) va fi protagonistul unui prim tur incendiar, cu Fernando Verdasco, apoi are programată o optime de finală cu Kei Nishikori și posibil sfert de finală cu Murray. Dominic Thiem, al doilea star al noii generații care a făcut valuri în acest sezon de zgură, cu victoria în fața lui Nadal de la Roma, este „vecin” pe tablou cu Rafa, fiind cel mai bine clasat jucător de pe sfertul lui Djokovic. Aventura lui Thiem la Paris va începe împotriva lui Bernard Tomic.


13:20 Primul tablou tras la sorți este cel feminin. Cresc emoțiile. Angelique Kerber este principală favorită și a fost împerecheată pentru semifinale cu Garbine Muguruza. Simona Halep a fost trimisă pe jumătatea inferioară de tablou, acolo unde se află Karolina Pliskova.

Se conturează și sferturile de finală: Simona ar urma să o întâlnească pe Elina Svitolina (6 WTA), într-o rejucare a finalei de la Roma.


13:10 Garbine Muguruza și Novak Djokovic au adus trofeele campionilor. „Am câștigat anul trecut, dar nu am o rețetă specială pe care să o pun în aplicare anul acesta. Nu știu dacă pot să câștig din nou, dar mi-aș dori”, a declarat campioana în exercițiu.


Ediția cu numărul 116 a Openului Francez își stabilește, vineri, tablourile de concurs pentru probele de simplu. De asemenea, la finalul acestei zile, distribuția celor 128 de poziții de la simplu feminin și simplu masculin va fi completă, întrucât vineri se încheie turneul de calificare.

„Paty” & „The SIMS” de România, adică Simona, Irina, Monica și Sorana, direct acceptate pe tabloul principal feminin, își vor afla astăzi adversarele din primul tur și posibilul parcurs pentru fazele superioare. Lor li s-a alăturat vineri dimineață, cu o jumătate de oră înainte de alcătuirea tabloului, o a șasea tricoloră, Ana Bogdan (106 WTA). Sportiva din Sinaia a câștigat trei meciuri în calificări (cu Alexandra Dulgheru, cu turcoaica Eraydin și cu franțuzoaica Virginie Razzano).

Ana Bogdan debutează pe tabloul principal de la Roland Garros, la ediția 2017! În aceeași situație este și Patricia Țig, cea care a prins mai prins tabloul principal la un turneu de Mare Șlem, la Australian Open 2017

Ana Bogdan reușește pentru al treilea turneu de Mare Șlem la rând să treacă de tururile de calificare până pe tabloul principal, după US Open 2016 (ajunsă în turul doi) și Australian Open 2017.

Simona Halep se antrenează din greu la Paris, în ciuda anunțului făcut miercuri, conform căruia participarea la Roland Garros ar fi fost în pericol. Problema: ruptura de ligamente la gleznă și un pronostic al medicilor de 50/50 în vederea participării la Openul Francez. Totuși, în aceeași zi, Simona a făcut primul antrenament pe arena principală, Philip Chatrier, apoi s-a antrenat cu Svetlana Kuznetsova și Andre Agassi, apoi cu Elina Svitolina. Constănțe,anca este considerată favorită la Paris, de casele de pariuri, dar și de presa mondială. Totuși, Simona halep rămâne rezervată în ceea ce privește șansele ei: „sunt una dintre cele 15 favorite”.

39 de ani au trecut de la singura victorie românească în proba individuală feminină la Roland Garros, În 1978, Virginia Ruzici, actualul manager al Simonei Halep, o învingea în finală pe Mima Jausovic, 6-2, 6-2.

Rezultatele Simonei Halep (4 WTA) la Roland Garros:

  • a noua participare consecutivă la Roland Garros, a opta prezență pe  tabloul principal
  • cel mai bun rezultat: finală, în 2014, pierdută 4-6, 7-6(5), 4-6, la Maria Șarapova.
  • rezultatul din 2016: optime de finală, pierdută la Sam Stosur (cap de serie 21), 6-7(0), 3-6
  • palmares în fața jucătoarelor de Top 10: 3 înfrângeri din 3 partide jucate
  • puncte strânse pe zgură în acest sezon: 1770 (Stuttgart – semifinală, Madrid – titlu, Roma – finală)

Irina Begu nu se mai regăsește la această ediție a Roland Garros-ului pe lista capilor de serie, pentru prima dată după Australian Open 2015. Jucătoarea antrenată de Adrian Cruciat și Artemon Apostu Efremov a fost cap de serie la opt ediții consecutive ale turneelor de Mare Șlem.

Rezultatele Irinei Begu (44 WTA) la Roland Garros:

  • a opta participare la Roland Garros (prima, în 2009, a absentat în 2010) a șasea prezență pe  tabloul principal
  • cel mai bun rezultat: optime de finală, în 2016, pierdută 3-6, 4-6, la Shelby Rogers.
  • rezultatul din 2016: optime de finală, pierdută 3-6, 4-6, la Shelby Rogers.
  • palmares în fața jucătoarelor de Top 10: o partidă jucată, o înfrângere
  • puncte strânse pe zgură în acest sezon: 332 (Charleston – sfert de finală, Istanbul – semifinală, Rabat – tur 1, Madrid – optime, Roma – tur 1)

Rezultatele Monicăi Niculescu (53 WTA) la Roland Garros

  • a 11-a participare consecutivă la Roland Garros, a noua prezență pe tabloul principal
  • cel mai bun rezultat: tur 2, în 2014, pierdut 6-2, 5-7, 2-6 la Paula Ormaechea.
  • rezultatul din 2016: tur 1, pierdut 2-6, 6-7(2), la Pauline Parmentier
  • palmares în fața jucătoarelor de Top 10: 2 meciuri jucate, 2 înfrângeri
  • puncte strânse pe zgură în acest sezon: 12 (Madrid – tur 1, Roma – tur 1, Nurnberg – abandon în primul tur)

Sorana Cîrstea va ajunge pe ultima sută de metri la Paris, din Germania. Jucătoarea din Târgoviște este în sferturile de finală de la Nurnberg, acolo unde a reușit a treia prezență pe tabloul de opt în turneele jucate pe zgură în acest sezon.

Rezultatele Soranei Cîrstea (67 WTA) la Roland Garros

  • a 10-a participare consecutivă la Roland Garros, a noua prezență pe tabloul principal
  • cel mai bun rezultat: sfert de finală, în 2009, pierdut 1-6, 3-6 la Sam Stosur.
  • rezultatul din 2016: tur 1, pierdut 1-6, 3-6, la Elina Svitolina
  • palmares în fața jucătoarelor de Top 10: 6 meciuri jucate, o victorie (2009, la Jankovic – 5 WTA), 5 înfrângeri
  • puncte strânse pe zgură în acest sezon: 336 (Istanbul – sfert de finală, Madrid – sfert de finală, Roma – tur 1, calificări, Nurnberg – turneu în desfășurare, Sorana va relua meciul din sferturi de la scorul de 4-4 în decisiv, cu Yulia Putintseva)

Patricia Țig va reveni pe teren după o absență de o lună. „Pati” nu a jucat decât un singur meci pe zgură în 2017, la Bogota, cedat în fața Francescăi Schiavone.

Patricia Țig și Ana Bogdan debutează pe tabloul principal de la Roland Garros la această ediție.

Rezultatele Patriciei Țig (119 WTA) la Roland Garros

  • a treia participare consecutivă la Roland Garros, prima prezență pe tabloul principal
  • rezultatul din 2016: tur 1, callificări, pierdut 2-6, 6-2, 5-7, la Vania King
  • palmares în fața jucătoarelor de Top 10:  –
  • puncte strânse pe zgură în acest sezon: 1 (Bogota – tur 1)

Rezultatele Anei Bogdan (106 WTA) la Roland Garros

  • a doua participare la Roland Garros, prima prezență pe tabloul principal
  • rezultatul din 2016: –
  • palmares în fața jucătoarelor de Top 10:  –
  • puncte strânse pe zgură în acest sezon: 17 (Charleston – tur 1, Stuttgart – tur 1 calificări, Praga – tur 3 – calificări, Madrid – tur 1)
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Va fi obligatoriu pentru mașinile pe benzină sau motorină. Intră în vigoare din 1 mai
Va fi obligatoriu pentru mașinile pe benzină sau motorină. Intră în vigoare din 1 mai
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen