Roland Garros 2019: Simona şi Simonne. ProSport a urmărit-o pe Halep la primul antrenament pe cea mai nouă arenă de la French Open. 1 la 5, "ai un avantaj, unul mare" şi "am meritat punctul ăsta"

24 mai 2019 1706 afişări Tenis
Roland Garros 2019: Simona şi Simonne. ProSport a urmărit-o pe Halep la primul antrenament pe cea mai nouă arenă de la French Open. 1 la 5, "ai un avantaj, unul mare" şi "am meritat punctul ăsta" Imaginea antrenamentului de vineri: Simona Halep, ridicând ochii pentru a-l căuta cu privirea pe Teo Cercel, găsindu-l lângă feţe cunoscute şi apoi schiţând un zâmbet larg.
GALERIE (2 de imagini) VEZI GALERIA

Corespondenţă din Franţa

Vineri la prânz, la conferinţa de presă cu care organizatorii de la Openul Francez au inaugurat, practic, sala principală de conferinţe, Simona Halep a anunţat că abia aşteaptă să vadă cel mai nou teren al complexului de la Auteuil. Arena dintre sere poartă numele unei jucătoare cu 10 trofee câştigate în cele trei probe, la Roland Garros: Simonne Mathieu.

Trei ore mai târziu, Simona făcea, oficial, cunoştinţă cu Simonne. Ca şi ultima dată când luase drumul spre Orangerie, într-o rochie roşie, pentru a participa, joi seară, la tragerea la sorţi a tablourilor, Simona a ales roşul pentru rendez-vous-ul de la ora 15:00. Îmbrăcată cu şort negru şi tricou roşu, Simona Halep s-a strecurat spre teren, acolo unde o aştepta Donna Vekic, aflată pe locul 23 în clasamentul mondial, la 22 de ani.

Daniel Dobre a ales pentru Simona o parteneră de antrenament cu stil de joc asemănător cu cel al Ajliei Tomljanovic, australianca pe care constănţeanca o va înfrunta în primul tur: sportivă înaltă, cu finalizări accelerate, forţă dată de un fizic longilin (Ajla este cu doar un centimetru mai înaltă decât Vekic). În rezumatul făcut de Daniel Dobre, pe aleile complexului, colegilor din stafful Simonei, Tomljanovic este o jucătoare în creştere, cu o deplasare îmbunătăţită. Meciul de referinţă: ultimul, cu Pliskova, de la Roma. Dobre a observat şi că Tomljanovic este capabilă să te ucidă cu execuţiile sale vreo 12 puncte la rând.

1 la 5: raport inegal "pe bancă"

Donna Vekic a avut o întreagă armată de oameni alături de ea, la antrenamentul cu Simona Halep, de pe arena Simonne Mathieu, una cu o capacitate de 5.000 de locuri.

Părinţii săi, Igor şi Brankica Vekic, i-au făcut marcaj strâns Donnei, luând loc pe bancă în timp ce fiica lor lovea cu Simona, sub privirile atente ale antrenorului Torben Beltz. În total, cinci oameni au stat de aceeaşi parte a fileului cu Donna Vekic, în timp ce Simona Halep l-a avut, practic, doar pe Daniel Dobre lângă ea.

Teo Cercel a privit cea mai mare parte a antrenamentului Simonei din ultimul rând al tribunei, alături de două prietene ale constănţencei, în timp ce Virginia Ruzici a stat mai întâi la tribuna I, apoi s-a mutat la umbră, în spatele liniei de fund a terenului Simonei.


Donna Vekic şi-a adus părinţii chiar pe teren la antrenamentul de la Roland Garros cu Simona Halep.Igor Vekic a felicitat-o la finalul antrenamentului pe Simona, pentru jocul său frumos

Câteva cuvinte, un zâmbet în tribună şi preocuparea antrenorului

Halep şi Dobre au schimbat doar puţine cuvinte. Sub un soare arzător, Simona a cerut apă de mai multe ori. La exact o oră de la startul şedinţei de pregătire, una în care, practic, Simona şi Donna au jucat exclusiv pe puncte, Daniel Dobre a anunţat-o pe Simona că terenul este rezervat pentru două ore şi că va fi decizia ei dacă vor continua - cum te simţi tu.


Simona Halep, la antrenament pe cea mai nouă arenă a complexului de la Roland Garros

Antrenamentul nu a mai continuat prea mult. Însă, a fost loc suficient şi pentru glume.

Dialog de la schimbul de terenuri, când Vekic a venit lângă Simona:

Simona: Îmi place terenul ăsta. Ai mai jucat aici?

Donna: Da. E frumos.

Daniel Dobre: Deci, ai un avantaj. Unul mare.

Dialog după un dialog de atacuri la plasă. Donna Vekic a sărbătorit un passing câştigător, după ce fusese dominată de Simona:

Simona: Bravo!

Donna: Meritam punctul ăsta!

Donna Vekic a avut ambiţia de a reuşi puncte frumoase în faţa Simonei. A greşit câteva mingi, ajungând să dea chiar şi cu racheta de pământ. Torben, antrenorul Donnei Vekic, a fost cel care a sesizat, în întrebarea ezitantă a Simonei, dacă este ok să mai joace doar două game-uri, că românca vrea să se oprească şi cele două tabere şi-au dat imediat mâna.

Simona Halep încearcă să devină prima jucătoare de la Justine Henin încoace care îşi apără trofeul de la Roland Garros. Openul Francez este transmis în direct de Eurosport, în perioada 26 mai - 9 iunie.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.