Roboţii de la Wimbledon. Fraţii Mike şi Bob Bryan au şansa de a egala un record vechi de 62 de ani

6 iul 2013 997 afişări Tenis
Roboţii de la Wimbledon. Fraţii Mike şi Bob Bryan au şansa de a egala un record vechi de 62 de ani

Fraţii Bryan continuă să uimească în circuitul ATP de dublu şi să stabilească recorduri pe bandă rulantă. La Wimbledon, gemenii americani au jucat aproape perfect şi au ajuns în finală fără prea multe complicaţii. Bob şi Mike Bryan au avut ceva emoţii doar în semifinale, în faţa dublului Bopanna / Roger Vasellin,  în compania cărora au disputat cinci seturi şi au stat pe teren aproximativ două ore şi 50 de minute. Şi în semifinale, fraţii Bryan ar fi putut încheia mai repede conturile, dacă nu s-ar fi jucat cu mingile de meci la sfârşitul setului patru.

Ce recorduri vizează fraţii Bryan

Performanţele gemenilor vor fi greu de reeditat, în condiţiile în care ei s-au calificat în a patra finală consecutivă de Grand Slam, după ce au câştigat la US Open, Australian Open şi Roland Garros. În ultimele 12 turnee de Mare Şlem, americanii au ajuns cel puţin de 11 ori în semifinale. Mai mult, şase din ultimele şapte turnee de acest gen au avut ca finalişti fraţii Bryan. Olandezul Jacco Elthing a fost ultimul jucător de dublu care a câştigat primele trei turnee de Grand Slam ale anului, în 1998, însă Bob şi Mike privesc şi mai departe de această barieră: să egaleze un record ce datează de 62 ani! Adică să triumfe în toate cele patru turnee de Grand Slam, într-un sezon, aşa cum au făcut-o australienii Ken McGregor şi Frank Sedgman, în 1951. Aceştia din urmă au fixat o ştachetă şi mai înaltă, şapte titluri consecutive, de la Australian Open (1951) până la Wimbledon (1952), însă la cum joacă americanii în această perioadă, nici acest record nu mai este în siguranţă.

N-au mai pierdut din aprilie

Bob şi Mike Bryan dispută la Wimbledon, în compania dublului croato-brazilian Dodig / Melo (n.r. cel care a eliminat perechea Tecău / Mîrnîi), a 24-a finală de Grand Slam. 14 din cele 23 jucate până acum s-au încheiat cu victorii. Gemenii americani nu mai au mult până vor atinge şi 100 de titluri în ATP! În acest moment ei au ajuns la cota 91. Remarcabil este şi faptul că cei doi n-au mai pierdut din prima jumătatea a lunii aprilie, de la Monte Carlo, când au cedat în finala cu Benneteau / Zimonjic. De atunci au câştigat patru tiluri, la Madrid, Roma, Roland Garros şi Queen's. La Wimbledon fraţii Bryan au mai disputat cinci finale, două câştigate în 2006 şi 2011, aceasta din urmă în faţa lui Horia Tecău şi Robert Lindstedt. Finala masculină de la Wimbledon este azi, când este programată şi finala de simplu feminin, Lisicki - Bartoli.

 

 

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.