REMONTADA de campioană! Simona Halep s-a calificat în optimile turneului de la Madrid după ce a întors scorul cu Roberta Vinci de la 2-5 în decisiv

REMONTADA de campioană! Simona Halep s-a calificat în optimile turneului de la Madrid după ce a întors scorul cu Roberta Vinci de la 2-5 în decisiv
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (8 WTA) a învins-o marți pe Roberta Vinci (Italia, 34 WTA), scor 6-3, 2-6, 7-6(2) în manșa secundă a turneului Premier Mandatory de la Madrid.
  • Pentru un loc în sferturile de finală, campioana en-titre se va duela cu Samantha Stosur (Australia, 26 WTA).

VICTORIE MINUNATĂ‚ pentru Halep, scor 6-3, 2-6, 7-6(2) în fața italiencei Vinci! Simona a arătat o atitudine de campioană și a câștigat un meci pe care mulți îl credeau pierdut la 2-5 în decisiv! Halep a avut nervii tari în trei momente cruciale în care a servit pentru a rămâne în meci, la 2-5, 4-5 și 5-6, apoi s-a descătușat în tie-break!

Halep ține cu orice preț să nu-i dezamăgească pe numeroșii suporteri români de la Madrid: „SI-MO-NA” a fost scandarea preferată, care a făcut-o pe Halep să intre în transă pe centralul de la Caja Magica. Constănțeanca a trebuit însă să se chinuie teribil pentru victorie: după ce a câștigat primul set fără prea mari emoții, Simona a scăzut treptat ritmul, ajungând în situația de a fi conduă cu 6-3, 2-6, 2-5.

A urmat o remontada superbă a campioanei en-titre: Halep și-a regăsit concentrarea și a trimis setul în prelungiri, a rezistat chiar și în fața unui critic 5-6, pentru ca în tie-break să facă legea în fața veteranei Vinci. Italianca nu a mai avut energie să lupte de la egal la egal cu Simona, iar jucătoarea antrenată de Darren Cahill i-a mai lăsat doar două puncte adversarei.

Simona are toate motivele să țină minte această victorie, care îi aduce și un salt de două locuri în clasamentul live, până pe 6 WTA! Dar cel mai important e că sportiva noastră își continuă cursa de apărare a trofeului, urmând ca pentru un loc în sferturi să se lupte cu o altă veche cunoștință – Samantha Stosur (26 WTA). Halep o conduce pe Stosur în meciurile directe, scor 5-4.


18:24 Halep are sânge rece și închide game-ul de serviciu fără emoții: 6-6! Un tie-break va decide jucătoare care merge în optimi la Madrid! Hai, Simona!


18:22 Seria superbă a Simonei este întreruptă de Roberta, care are încă o dată avantaj: 6-5! Halep servește pentru a treia oară pentru a rămâne în meci!


18:20 Halep o egalează pe Vinci în setul al treilea, scor 5-5, după ce jucătoarea noastră a fost condusă cu 5-2! Ce revenire de luptătoare a Simonei!


18:16 Simona reintră în meci după un game senzațional, în care a reușit două puncte de toată frumusețea, scor 4-5 în decisiv!


18:10 Halep rămâne în viață în acest meci, scor 3-5, dar Vinci urmează să servească pentru victorie!


18:07 Vinci se află la un pas de o surpriză uriașă 6-3, 2-6, 2-5! Halep revenise frumos în game-ul anterior, de la 0-30 la 30 egal, însă italianca vine la fileu și face din nou diferența.


18:04 Halep se apropie la 2-4 în decisiv, după o scurtă minunată. Să sperăm că este sclipirea care va reaprinde meciul!


17:58 Moment critic pentru Halep, care e condusă cu 4-1 în setul al treilea! Simona este de nerecunoscut, în timp ce Roberta prinde curaj și atacă fără să stea pe gânduri. Campioana en-titre are nevoie să iasă din această stare de pasivitate, care îi aduce greșeli pe bandă rulantă.


17:50 Halep nu reușește să-și ridice nivelul nici în decisiv, iar Vinci se află la conducerea scorului, 2-1! În ultimul game, Simona nu a mai reușit nici măcare să pună retururile în teren.


17:44 Vinci egalează la seturi, în mod neașteptat, scor 6-3, 2-6! Halep se află într-o situație delicată, pentru că nu îi mai iese nimic de minute bune, astfel că decide să își cheme antrenorul pe teren.


17:38 Halep – Vinci 6-3, 2-5! Ne îndreptăm spre un set decisiv, pe care nimeni nu îl anticipa după ce Simona defila în urmă cu 15 minute pe centralul Manolo Santana.


17:30 Simona nu poate menține ritmul, iar Roberta simte momentul și reușește break-ul, scor 4-2!


17:25 Halep servește încă o dată foarte bine, are o viteză în plus față de adversară, și egalează la 2 în actul secund.


17:15 Halep – Vinci 6-3, 1-1! Vinci se dezemticește, iar începutul actului secund este unul echilibrat. Așa cum era de așteptat, Simona se relaxează puțin după raliurile superbe din primul set.


17:11 SEEET Simona Halep, scor 6-3 în fața Robertei Vinci!!! Simona domină clar meciul și câștigă patru game-uri la rând! Românca s-a transformat după un start greoi, în care Vinci a avut chiar un break în față, la 3-2.


17:04 Halep – Vinci 4-3! Simona se activează imediat după ce își pierde serviciul, devine agresivă și întoarce scorul după două game-uri câștigate autoritar.


16:57 Halep își pierde serviciul, scor 2-3, după un aut milimetric! Simona are probleme, pentru că italianca trimite lovituri de slice foarte rapide, pe care sportiva noastră le controlează cu greu.


16:53 Vinci egalează, scor 2-2. după cel mai lejer game de până acum, câștigat la 0.


16:49 Halep trece din nou în față, 2-1, după un atac excelent de forehand, pe care Vinci nu îl poate bloca cu reverul.


16:45 Halep – Vinci 1-1! Adversara Simonei salvează două mingi de break și scapă cu bine de un game lung.


16:38 Halep punctează prima, 1-0! Nu este un început facil pentru Simona, care a înfruntat și o minge de break, dar favorita câștigă game-ul după un slice scăpat în aut de adversară.


16:33 A început meciul cu Simona Halep la serviciu! Roberta Vinci a câștigat tragerea la sorți, dar a ales să primească.


16:10 În sfârșit, Halep și Vinci se pregătesc să intre pe teren! Meciul de pe arena „Manolo Santana” dintre Karlovic și Bautista, tenismeni care s-au jucat cu nervii noștri, s-a încheiat după trei ore, cu victoria croatului, scor 7-6, 6-7, 7-6.


15:30 Unul dintre secretele din spatele succesului pe care Halep l-a avut în ultimii ani la Madrid este susținerea formidabilă a publicului. Cât de mult este apreciată Simona în capitala Spaniei? Declarația făcută de un suporter al constănțencei, prezent la meciul de dublu jucat luni de Halep, arată faptul că fanii sunt trup și suflet alături de româncă:Un meci excepțional, o jucătoare de milioane, am suferit până la final. Hai Halep!”, a spus Mario Garcia după ce a făcut un „selfie” cu campioana en-titre.


15:05 Smiley se mai poate plimba lniștit încă o oră, pentru că meciul va începe abia în jurul orei 16:00. Pe central se prelungește maratonul dintre Karlovic și Bautista, scor 7-6, 6-7.


14:35 Simona și-a aflat potențiala adversară din optimile de finală! Este vorba despre Samantha Stosur (26 WTA), australianca ce a învins-o mai devreme pe columbianca Mariana Duque-Marino (98 WTA), scor 6-3, 7-5. Interesant este că Samantha a reușit la fel de multe lovituri direct câștigatoare ca Simona în meciul cu Pliskova.


14:10 Pentru a evita incidentele în timpul meciului Halep – Vinci, ar fi bine ca Gerard Pique să nu își facă apariția în tribune! Starul Barcelonei a venit ieri la Caja Magica și a fost huiduit de madrileni atunci când organizatorii au proiectat imagini cu acesta pe ecranul arenei. Mai mult, Simona susține echipa Real Madrid, așa că nu ar fi prea încântată de prezența catalanului. 


13:25 Voi ce faceți în așteaptarea meciului? De exemplu, Smiley, unul dintre cei mai înfocați fani ai Simonei, a ales să se plimbe singur prin oraș…


13:10 Probabil că vă întrebați cum a învățat Stere Halep atât de multe lucruri despre terenurile de tenis, încât să cunoască suprafețele care o avantajează pe Simona la fiecare turneu. Ei bine, tatăl sportivei a avut de la cine învăța despre terenurile de orice fel, având în vedere că a legat o strânsă prietenie cu Teia Sponte, un expert în vânzarea terenurilor.


12:45 Salutare, prieteni! În timp ce haterii Simonei creează tot felul de scenarii SF despre cum Ion Țiriac ar fi curățat tabloul pentru Simona, tatăl sportivei dezvăluie adevăratul motiv pentru care fiica sa defilează la Madrid: „Îi place aici pentru că zgura este foarte asemănătoare cu cea de la Roland Garros! Simona s-a întors”, a declarat Stere Halep. Eu sunt Alex Tăcină și voi urmări împreună cu voi meciul dintre Halep și Vinci.


Halep își continuă cursa de apărare a trofeului de la Madrid, dotat cu premii în valoare de 5,5 milioane de dolari, întâlnind-o pe Roberta Vinci, după ora 14:30, într-un meci programat pe centralul de la Caja Magica. Simona vine după demonstrația de forță din primu tur, când a depășit-o pe Kristyna Pliskova cu 6-1, 6-2, în timp ce Roberta a reușit o victorie importantă în manșa inaugurală: 6-1, 1-6, 6-1 contra Dariei Kasatkina.

Halep și Vinci se cunosc extrem de bine, ținând cont că s-au mai întâlnit de 6 ori în circuitul WTA. Ultimele trei meciuri au fost câștigate în minimum de seturi de Simona: 6-4, 6-2 la Roma 2013 (optimi), 6-0, 6-1 la Hertogenbosch 2013 (optimi) și 6-1, 6-3 la București 2014 (finală). Halep mai are o victorie în optimi la Barcelona 2012, scor 6-1, 6-3, iar Vinci s-a impus cu 6-0, 6-3 în primul tur la Paris 2013 și cu 6-4, 6-4 în primul tur la Paris 2012.

Simona a vorbit despre meciul cu Roberta, adversară pe care o consideră periculoasă: „Pe Vinci o cunosc destul de bine. Slice-ul ei nu este ușor, dar mă voi obișnui după câteva game-uri. Este o adversară puternică și o jucătoare dură. Dar am încrederea ca pot juca un tenis bun împotriva ei, să joc în stilul meu și să câștig meciul”, a declarat Halep pentru Digisport, telviziunea care transmite meciul în România.

Dacă trece de sportiva din Italia, Simona Halep o va întâlni în optimile de finală de la Madrid pe câștigătoarea partidei dintre Samantha Stosur (Australia, 26 WTA) și Mariana Duque-Marino (Columbia, 98 WTA). De asemenea, tenismena calificată în această fază va fi recompensată cu un cec de 68.000 de euro, dar și cu 120 de puncte WTA.

Halep va intra astăzi și la dublu, alături de Begu, cele două înfruntând echipa Hibino/Rsoslska în jurul orei 17:30. În turul secund de la Madrid mai joacă Irina Begu – o întâlnește pe Johanna Larsson după ora 16:00, dar și Sorana Cîrstea – duel cu Catherine Bellis după ora 17:00. În competiția băieților, Marius Copil joacă în „misiune imposibilă” contra lui Andy Murray, într-un meci cu începere după ora 16:00. La dublu, Halep

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul lor.
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Durere supremă! A murit o LEGENDĂ a sportului din România: Cel mai mare din istorie
Durere supremă! A murit o LEGENDĂ a sportului din România: Cel mai mare din istorie
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…