Regele tuturor suprafețelor! Djokovic a câștigat titlul de la Roland Garros, după 3-6, 6-1, 6-2, 6-4 cu Murray. Nole doboară recordul victoriilor consecutive în turneele de Grand Slam

Regele tuturor suprafețelor! Djokovic a câștigat titlul de la Roland Garros, după 3-6, 6-1, 6-2, 6-4 cu Murray. Nole doboară recordul victoriilor consecutive în turneele de Grand Slam
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Novak Djokovic (Serbia, 1 ATP) l-a învins pe Andy Murray (Marea Britanie, 2 ATP) în finala de la Roland Garros 2016, scor 3-6, 6-1, 6-2, 6-4! Nole a câștigat astfel în premieră titlul Openului Francez, după trei ore și 5 minute de joc.

Novak Djokovic este noul campion al turneului de la Roland Garros: 3-6, 6-1, 6-2, 6-4 în finala cu Andy Murray!!! Sârbul pune mâna pe singurul trofeu major care îi lipsea din palmares, ajungând la 12 titluri de Grand Slam, cu unul mai mult decât Bjorn Borg și Rod Laver! A fost a 28-a victorie consecutivă reușită de Nole în cadrul turneelor de Grand Slam, record absolut în istoria tenisului!!! În acest moment, Djokovic este campion en-titre la toate cele patru turnee de Grand Slam: Wimbledon 2015, US Open 2015, Australian Open 2016 și Roland Garros 2016.

După un prim set în care a fost surprins de Murray, liderul mondial a început să joace un tenis fermecător. În următoarele trei seturi, sârbul l-a dominat într-un mod neverosimil pe Murray, cel care a încercat toate loviturile posibile în fața rivalului său. Fiecare atac însă, pe cât de frumos era construit de britanic, se întorcea și mai rapid înapoi. La capătul a trei ore de joc, Djokovic a mai scris o pagină de istorie și s-a impus în sfârșit la Roland Garros, după ce pierduse finalele din 2012, 2014 și 2015.

Novak a vorbit în franceză după finala în care l-a învins pentru a 24-a oară în carieră pe Andy, britanicul care rămâne cu doar 10 meciuri câștigate în fața sârbului: „În primul rând, vreau să-l felicit pe Andy pentru că a ajuns aici. E un moment foarte special pentru mine. Am desenat o inimă pe teren, cu permisiunea lui Guga Kuerten, pentru că dragostea fanilor m-a ajutat să câștig pentru prima oară aici. Vreau să le mulțumesc și oamenilor din echipa mea, dar și oamenilor din tribune, care au împărtășit pasiunea alături de mine”.


19:10 Revenire neașteptată a lui Andy Murray, care se apropie la 4-5 în setul patru. Novak Djokovic servește însă acum pentru a întrerupe seria de două game-uri a adversarului, dar și pentru meci!


18:55 Nole se apropie la două game-uri de titlu: 3-6, 6-1, 6-2, 4-2!!! Djokovic are doar 4 greșeli neforțate în setul al patrulea, 16 pentru Murray, iar această situație nu poate decât să-i bucure pe fanii sârbului prezenți în număr mare la Paris!


18:40 Djokovic are break în față și în setul al patrulea, 3-1 cu Murray! Concentrarea, hotărârea și determinarea sârbului sunt elementele care fac ca mingile acestuia să vâjâie în arena Philippe Chatrier! Murray servește pentru a rămâne cu șanse în meci, dar moralul britanicului este pus la pământ de uraganul Nole.


18:25 Setul al treilea e câștigat fără emoții de Djokovic, scor 6-2!!! Continuă demonstrația de forță a liderului mondial, care nu și-a mai pierdut serviciul din manșa inaugurală. Culmea, Andy Murray reușește să trimită mingi grele, găsește unghiuri imposibile, dar Nole Djokovic e absolut fenomenal în apărare. 


18:15 Nole nu mai are adversar în acest moment: 5-1 în setul al treilea! Sârbul dezvoltă un ritm cu care Andy nu poate ține pasul. Nu doar că Djokovic joacă formidabil din spatele liniei de fund, dar acesta a reușit câteva execuții magnifice și din preajma fileului.


17:55 Djokovic – Murray 3-6, 6-1, 3-1! Sârbul convertește a doua minge de break din setul secund și lucrurile sunt sub controlul său! Djokovic s-a transformat și lovește mingea cu putere, în timp ce Murray nu mai are forță în fața atacurilor formidabile ale adversarului.


17:40 Djokovic egalează la seturi: 3-6, 6-1 cu Andy Murray!!! A fost o prestație de Oscar a lui Nole în manșa secundă, în fața unei asistențe pe măsură! Când nu se luptă cu urșii, Leonardo Di Caprio vine să vadă tenis în tribunele de la Roland Garros.


17:34 Ce dezlănțuire a liderului mondial: 3-6, 5-1, iar Nole servește pentru set! Sârbul a făcut două break-uri în manșa secundă, jucând cel mai bun tenis al său.


17:20 Djokovic vine cu replica așteptată de fanii săi și face repede 3-0 în setul doi. Se pare că sârbul și-a citit adversarul, nemailăsându-l pe britanic să dicteze punctele. Liderul mondial e jucătorul mai agresiv în acest moment, iar spectatorii de pe Philippe Chatrier cântă „Noleee, Nolee”!


17:00 Andy Murray câștigă primul set al finalei de la Roland Garros, scor 6-3! La scorul de 5-3 și 15-0 s-a petrecut însă o fază controversată, arbitrul de scaun acordându-i britanicului punctul, după o decizie contestată de Djokovic. Sârbul a protestat într-un mod violent, susținut și de publicul parizian, iar Murray a profitat de starea nervoasă a adversarului său. În orice caz, Andy a fost foarte consistent și a comis doar 6 greșeli neforțate în manșa inaugurală.


16:50 Djokovic – Murray 2-5! Se menține distanța de trei game-uri între cei doi, iar Nole servește pentru a rămâne în prima manșă. Ultimul game a fost ceva mai echilibrat, dar Murray l-a închis după un retur ratat de sârb.


16:35 Djokovic – Murray 1-4! Britanicul are un început de meci fantastic, dominându-l clar pe liderul mondial. Cu siguranță că va veni și replica lui Nole, care până acum nu și-a făcut serviciul în meci.


16:25 Murray are 2-1 în fața lui Djokovic! Britanicul a revenit excelent și a întors scorul, după ce Nole îi luase serviciul în primul game. Andy stă sus în teren, ia mingea repede și e clar că joacă totul pe cartea atacului.


16:05 Finaliștii au intrat la încălzire, iar meciul stă să înceapă! Până atunci, să cităm două păreri expuse de reprezentanții celor două tabere, în secțiunea de comentarii. „Ce meci? Măcel va fi! Djokovic va mătura pe jos cu Murray. Ă‚sta nu e meci, e antrenament”, ne spune Christian Suciu, în timp ce „Un fan” consideră că sârbul a fost favorizat de traseul accesibil: „Jokerul și dacă juca un ATP 250 își găsea jucători mai serioși de partea cealaltă a fileului. În afară de Murray, adversarii de la RG au fost de tot râsul”.


15:55 Suntem în ziua alegerilor locale, așa că trebuie să publicăm și un sondaj ce vizează meciul dintre Djokovic și Murray. Televiziunea care transmite finala, Eurosport, a contorizat voturile fanilor pe Twitter, iar primele estimări indică faptul că 69% dintre ei cred că sârbul va câștiga astăzi. Andy are numai 31% din voturi, însă susținătorii acestuia votează mai târziu, din cauză că tinerii din Marea Britanie petrec de obicei până târziu în nopțile de sâmbătă.


15:45 Pentru că mulți sunteți extrem de ocupați în cursul săptămânii, iar ploaia a întrerupt multe meciuri din acest turneu, să recapitulăm pe cine au eliminat Djokovic și Murray în drumul lor spre finală. Novak a pierdut un singur set, în meciul din optimi cu Roberto Bautista, în timp ce Andy a avut multe partide infernale: 5 seturi cu Stepanek și 5 seturi cu Bourgue, în primele două tururi, apoi 4 seturi cu Gasquet și 4 seturi cu Wawrinka, în sferturi, respectiv semifinale.


15:30 Ne-am dorit cu ardoare ca turneul feminin de la Roland Garros să fie câștigat de jucătoarea îmbrăcată în alb-negru. Ei bine, campioana s-a fotografiat cu trofeul într-o astfel de costumație, dar nu… nu este Simona Halep! Totuși, credeți că Garbine Muguruza a încercat să o copieze pe „Zebra Simona” în privința ținutei?


15:15 Cea mai apostrofată jucătoare de tenis în mediul online (în special de către români), a câștigat trofeul la dublu! Cealaltă finală a zilei, în proba de dublu feminin, s-a încheiat mai devreme cu victoria franțuzoaicelor Caroline Garcia și Kristina Mladenovic. Favoritele publicului au trecut de rusoaicei Ekaterina Makarova și Elena Vesnina, scor 6-3, 2-6, 6-4.


15:00 Salutare, iubitori ai tenisului! Mai avem o oră până la mult așteptata finală de la Roland Garros, iar la Paris se joacă tenis și în acest moment. Copiii au fost invitați să bată mingile pe Bulevardul Champs-Elysees, dar evenimentul respectiv nu poate fi o sursă de inspirație și pentru micuții bucureșteni. Asta din cauză că nici măcar juniorii profesioniști nu au mingi de antrenament în România… Eu sunt Alex Tăcină și voi urmări împreună cu voi meciul Djokovic – Murray!


Finală de vis la Roland Garros, turneu de Grand Slam care se desfășoară pe zgură: primii doi jucători ai clasamentului, Novak Djokovic (1 ATP) și Andy Murray (2 ATP), se luptă pentru un trofeu de o importanță istorică. Djokovic ar putea câștiga singurul titlu de Grand Slam care îi lipsește din palmares, în timp ce Murray țintește al treilea mare triumf al carierei, după ce s-a mai impus la US Open 2012 și Wimbledon 2013.

Novak este favorit într-un ultim act de cinci stele, la capătul căruia s-ar putea lăuda cu al 12-lea titlu de Grand Slam al carierei. Sârbul s-ar apropia astfel la 5 lungimi de undă de Roger Federer (deținătorul recordului – 17 titluri) și i-ar devansa în clasamentul general pe Bjorn Borg și Rod Laver, ambii cu câte 11 turnee de Grand Slam câștigate.

Djokovic și Murray se întâlnesc pentru a 34-a oară în carieră, sârbul conducând cu zdrobitorul scor de 23-10. Dar britanicul este cel care și-a adjudecat ultima partidă directă, învingându-și rivalul în minimum de seturi în finala disputată la Roma 2016 (zgură), scor 6-3, 6-3. Totodată, vom asista la 7-a finală de Grand Slam jucată de cei doi, scorul fiind de 4-2 în favoarea lui Nole.

Murray dispută pentru prima oară finala de la Roland Garros, iar acesta ar putea deveni primul britanic triumfător la Paris în Era Open. De partea cealaltă, Djokovic se află la a patra prezență în ultimul act de la Roland Garros, pierzând precedentele trei finale în anii 2012 (4-6, 3-6, 6-2, 5-7 cu Rafael Nadal), 2014 (6-3, 5-7, 2-6, 4-6 cu Rafael Nadal) și 2015 (6-4, 4-6, 3-6, 4-6 cu Stan Wawrinka).

 

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen