Procesul lui Novak Djokovic, încheiat! Șoc în Australia: tatăl sportivului anunță că „Nole” a fost arestat! Forțele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene la Melbourne

Procesul lui Novak Djokovic, încheiat! Șoc în Australia: tatăl sportivului anunță că „Nole” a fost arestat! Forțele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene la Melbourne
  • Publicat:
  • Actualizat:

Procesul în urma căruia s-a stabilit că Novak Djokovic (34 de ani) nu va fi expulzat din Australia a fost Live Video Online pe www.prosport.ro.

UPDATE: Ministrul Alex Hawke nu va lua decizia dacă va anula viza lui Djokovic în această seară la Melbourne. Avea la dispoziție patru ore pentru a lua o decizie dacă autoritățile doreau să-l țină în detenție, dar poate exercita în continuare puterea personală de impune expulzarea sârbului în țara natală. Hawke va lua o decizie marţi dimineaţă, susține The Age.

UPDATE: Numeroşi australieni de origine sârbă s-au adunat, luni seară, în faţa sediului firmei de avocatură care l-a reprezentat pe Novak Djokovici, după ce au apărut informaţii că tenismenul a fost rearestat. De asemenea, la Belgrad lumea a ieșit pe străzi. La Melbourne apar filmări cu polițiști care vor să calmeze spiritele, după cum scrie Record.

Lumea a ieșit în stradă pentru a-l susține pe Novak Djokovic

UPDATE: Fanii au ieșit în stradă pentru apărarea lui Novak Djokovici, forțele de ordine au folosit gaze lacrimogene pentru câțiva manifestanți nervoși.

UPDATE Srdjan Djokovic, tatăl lui Novak Djokovic, susține însă pentru The Pavlovic Today că jucătorul sârb a fost arestat. Se discută expulzarea din Australia. Acesta va susține o conferință de presă la ora 14.00 – ora României.

„Reținerea lui Novak Djokovic, în plină desfășurare! Polițiștii au intrat în clădire, mărturisește fratele lui Nole”, scriu sârbii de la blic.rs. Presa de la Antipozi susține că Nole este liber, că nu este reținut de autorități..

Autoritățile australiene dezmint reținerea lui Novak Djokovic

„Ceea ce putem face este să difuzăm pe rețelele de socializare că vor să-l captureze și să-l închidă din nou pe Novak. Ne consultăm care sunt următorii pași. Acum, Djokovic este alături de avocații care l-au reprezentat în proces, luând în considerare mai multe opțiuni”, a declarat Srdjan Djokovic.

Șoc în Australia: tatăl sportivului anunță că „Nole” a fost arestat! Decizia de anulare a vizei a fost însă anulată

UPDATE Avocatul guvernului, Christopher Tran, a declarat, luni, că ministrul imigrării, Alex Hawke, va lua în considerare o nouă anulare a vizei de intrare în ţară a tenismenului Novak Djokovic, după ce instanţa din Melbourne a decis să revoce prima anulare.

Tan a precizat că ministrul Imigrării se va gândi acum dacă îşi va exercita „puterea personală de anulare”, chiar dacă judecătorul Anthony Kelly a casat decizia ministrului Afacerilor Interne de a anula viza primită de jucătorul sârb.

O eventuală intervenție a demnitarului ar însemna ca Novak Djokovic să primească interzis în Australia pentru următorii 3 ani!

Procesul lui Novak Djokovic, încheiat! Va juca la Australian Open! Decizia de anulare a vizei anulată, i se returnează pașaportul, mai are un singur hop!

Judecătorul Kelly i-a spus lui Tan că apreciază avertismentul. El a avertizat, la rândul său, că, dacă ministrul ia decizia de anulare, Djokovici nu se poate întoarce timp de trei ani în Australia şi hotărârea ar putea fi atacată din nou.

UPDATE Ordinul de expulzare a lui Novak Djokovic a fost prelungit până la ora 20:00, ora Australiei, la solicitarea avocatului care reprezintă Ministerul Australian al Afacerilor Interne.

UPDATE Anthony Kelly a decis ca Djokovic să fie eliberat din detenția pentru imigranți. Decizia de anulare a vizei urmează să fie anulată, iar Guvernul din Australia va trebui să plătească costurile. „Nu e totul terminat. Ministrul de Interne trebuie să aibă un punct de vedere”, a declarat unul dintre judecători.

Se vehiculează ideea că statul australian va face recurs

Lui i se va returna paşaportul, judecătorul Kelly ordonând să fie eliberat imediat din detenţia pentru imigranţi.

Novak Djokovici mai are emoții – ministrul australian al imigrației, Alex Hawke, va analiza dacă își va exercita o prerogativă personală prin care poate anula din nou viza.

UPDATE Se vehiculează ideea că statul australian va face recurs, ceea ce va întârzia cu câteva zile decizia finală. Chiar dacă Nole riscă, în acest scenariu, să rateze Australian Open – organizatorii au nevoie de confirmarea prezenței până marți pentru a stabili tabloul, e foarte posibil ca aceștia să aibă și un plan de rezervă și să păstreze ușa deschisă pentru sârb.

UPDATE Vedem în direct procesul lui Novak Djokovic! Sârbul are trei avocați experimentați și se poate spune că aceștia au câștigat prima parte a procesului! Judecătorul a decis ca Nole să fie eliberat din hotelul refugiaților pentru a putea fi audiat! Acuzarea este reprezentată de o tânără și de un tânăr! Sub video, puteți urmări și în format live text desfășurarea procesului lui Djokovic.

UPDATE 07:15 În prima parte a procesului au fost prezentate mai multe dovezi în favoarea lui Novak Djokovic, agreate de judecător! Anthony Kelly a luat o primă decizie pro-Nole: judecătorul i-a permis liderului ATP să iasă din hotelul refugiaților, unde a locuit în ultimele zile, pentru a urmări audierile dintr-o locație aleasă de avocații săi. Hotărârea privind expulzarea lui Novak trebuia să fie anunțată inițial în jurul orei 07:00 (ora României), dar va fi amânată cu câteva ore, anunță reporterița australiană Karen Sweeney.

UPDATE 03:30 Apar și alte dovezi în favoarea lui Novak Djokovic! Judecătorul a studiat stenogramele discuțiilor pe care Djokovic le-a purtat cu vameșii, din care reiese că sârbul a respectat întru totul indicațiile primite, în ciuda faptului că i s-a confiscat telefonul și nu a fost lăsat o perioadă să comunice cu avocații săi. Vă reamintim că Nole a fost reținut peste 8 ore pe aeroportul din Melbourne, înainte de a fi închis în hotelul pentru refugiați.

UPDATE 03:00 Judecătorul Anthony Kelly face un comentariu neașteptat pro-Djokovic: „Un fapt semnificativ, mai ales în contextul anulării unei vize: din moment ce o persoană a sosit, după ce un profesor și un medic calificat au prezentat și i-au oferit solicitantului o scutire medicală… Ce putea face omul ăsta (n.r. – Novak Djokovic) mai mult de atât!?”.

UPDATE 02:00  Dacă imaginile din sala de judecată nu sunt încă disponibile, din cauza problemelor tehnice cu care se confruntă oficialitățile australiene, vedem aici ceea ce se întâmplă în fața tribunalului! Susținătorii sârbului au venit în număr mare, iar aceștia cântă și dansează în plină stradă. Mai jos, deocamdată în format live text, puteți urmări desfășurarea procesului lui Novak Djokovic.

UPDATE 01:50 Jurnalista Karen Sweeney relatează că audierile au început, în ciuda faptului că situația privind transmisiunea procesului nu a fost remediată!

UPDATE 01:40 Avocații lui Djokovic vor fi primii care depun mărturie în cadrul procesului în care liderul ATP încearcă să-și facă dreptate după ce i-a fost anulată viza.

UPDATE 01:30 Reporterița australiană Karen Sweeney ne anunță că Tribunalul din Melbourne continuă să se confrunte cu probleme tehnice legate de transmisiunea procesului lui Novak Djokovic, iar audierea sârbului nu va începe până când situația nu va fi remediată! Imaginile ar trebui să fie disponibile și la acest link.

UPDATE 01:05 A început procesul lui Novak Djokovic vs Australia! Pentru o transparență totală, judecătorii au decis ca procesul liderului mondial să fie public, dar aceștia au început ziua cu stângul: oamenii nu au acces la imagini din sala de judecată, deocamdată, din cauză că serverul care găzduiește transmisia este supraîncărcat și nu poate fi accesat! Până la remedierea situației, putem urmări doar ceea se întămplă în fața hotelului pentru refugiați în care este reținut sârbul.

UPDATE 00:00 Se apropie ora procesului lui Novak Djokovic, iar în fața hotelului pentru refugiați în care se află liderul ATP este momentan liniște! Doi polițiști păzesc intrarea complexului unde liderul ATP și-a petrecut ultimele zile, în timp ce alți oameni ai legii patrulează prin zonă.

Judecata lui Novak Djokovic, care ține cu sufletul la gură milioane de oameni, este transmisă în direct în toată lumea și poate fi urmărită în timp real pe www.prosport.ro sau accesând acest link! Pentru o transparență totală, judecătorii au decis ca procesul în care e implicat liderul mondial din tenis să fie public.

Novak Djokovic, aflat într-un hotel pentru refugiați după ce i-a fost anulată viza, a contestat decizia autorităților australiene! Sârbul va afla luni dimineață dacă poate lua startul la Australian Open, turneu pe care l-a cucerit de nouă ori în carieră. Guvernul de la „Antipozi” încearcă să-l oprească pe Nole să participe la primul Grand Slam al anului, după ce sârbul a mers nevaccinat la Melbourne.

Procesul lui Novak Djokovic, transmisiune în direct din Australia, Live Video pe ProSport.ro! Avocații lui Nole scot „asul” din mânecă

Procesul lui Novak Djokovic este live video pe ProSport.ro! S-a ajuns la tribunal după ce avocații lui Djokovic au contestat decizia de expulzare, iar sportivului i s-a acordat o ordonanță temporară de a nu fi scos cu avionul forțat din țară. În documentele aflate la instanță, date publicității sâmbătă, apărătorii lui Djokovic susțin că starul tenisului avea tot dreptul să călătorească în Australia și să joace la turneu! Pe lângă viză, Novak mai avea la el un document de la Departamentul Afacerilor Interne potrivit căruia declarația de călătorie îndeplinea toate cerințele legale.

Documentele depuse la tribunal de avocații lui Novak Djokovic, ce vor fi analizate de judecătorul Anthony Kelly, mai fac referire la legi precum „Actul de biosecuritate” și „Actul de migrație”, care reglementează sosirile în Australia. Se pare că avocații lui Djokovic marșează pe faptul că decizia de revocare a vizei a fost afectată de o varietate de „erori jurisdicționale” – acesta ar fi asul din mâneca lui Novak. Un alt argument cheie este acela că vameșii ar fi interpretat greșit scutirea lui Novak Djokovic, care a fost aprobată de comisiile medicale din Australia.

Ministrul de interne a solicitat amânarea procesului lui Novak Djokovic, astfel încât sârbul să rateze Australian Open indiferent de decizie! Judecătorul a respins solicitarea

Autoritățile australiene încearcă să îl oprească pe Novak Djokovic din drumul către al 10-lea titlu la Australian Open! Ministrul de interne australian, Karen Andrews, a solicitat amânarea procesului cu două zile! În acest scenariu, liderul ATP ar fi ratat Australian Open indiferent de decizia judecătorului! Djokovic nu ar mai fi putut participa la primul Grand Slam din 2022, întrucât organizatorii au nevoie de confirmarea prezenței lui Nole până marți!

Vestea bună pentru Novak Djokovic este că judecătorul Anthony Kelly a refuzat această amânare, iar instanța se va pronunța luni cu privirea la anularea vizei sârbului. Djokovic se află acum într-un hotel pentru refugiați, așteptând ca judecătorul să tranșeze situația! Procesul lui Djokovic va începe în noaptea de duminică spre luni, la 01:00 (ora României), putând fi urmărit în timp real pe www.prosport.ro.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Daniel Nazare / Autor
Peste 25 de ani de experiență în presa sportivă. A debutat ca jurnalist în 1997, în primul an de facultate, fiind redactor la ziarul ZIUA care avea, la acea vreme, un supliment de 4 pagini dedicat sportului. Apoi s-a transferat la Sportul Românesc, Evenimentul Zilei, ProSport (reporter special ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce a decis familia lui Costel Corduneanu, în ziua înmormântării Stăpânului Moldovei! Totul a fost filmat cu o dronă
Ce a decis familia lui Costel Corduneanu, în ziua înmormântării Stăpânului Moldovei! Totul a fost filmat cu o dronă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Legea care intră în vigoare în România. Devine obligatoriu în toată țara
Legea care intră în vigoare în România. Devine obligatoriu în toată țara
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul Iuliei Albu. Criticul de modă şi-a dat OK-ul
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul Iuliei Albu. Criticul de modă…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen