Poveştile lui Darren: noaptea care l-a făcut pe Cahill antrenorul care a devenit acum. "Aveam lacrimi pe obraz şi, cu mintea mea de copil de 11 ani, mă uitam cu el şi sufeream. L-am întrebat de ce trebuie să se chinuie?"

16 iun 2019 3532 afişări Tenis
Poveştile lui Darren: noaptea care l-a făcut pe Cahill antrenorul care a devenit acum. "Aveam lacrimi pe obraz şi, cu mintea mea de copil de 11 ani, mă uitam cu el şi sufeream. L-am întrebat de ce trebuie să se chinuie?"

Corespondenţă din Cluj

Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, şi-a deschis sufletul la Sports Festival, în cadrul conferinţei MasterClass de sâmbătă, povestind o lecţie pe care o preţuieşte enorm, de la părintele său, legendarul tehnician din fotbalul australian, John Cahill.

Darren era copil când a înţeles cât de importante sunt orele de vizionare ale meciurilor, mai ales ale celor pierdute. O noapte teribilă, după un şoc suferit de echipa de suflet în finala campionatului naţional, l-a făcut pe Darren Cahill antrenorul care este acum, un om care a încercat tot timpul colaborării cu Simona să o facă pe aceasta să înveţe câte ceva din fiecare meci pierdut, forţându-i limitele de fiecare dată.

“Când aveam 11 ani, mergeam la fiecare meci şi la fiecare antrenament pe care tatăl meu îl făcea la fotbal australian. Voiam să fiu fotbalist. Şi, ştiţi ce? Eram bunişor: aveam tehnică bunicică, iubeam jocul. Jucam şi tenis în paralel şi eram la fel de bun la amândouă”, a povestit Darren Cahill.

“Dar, în 1976, era al treilea an din cariera de antrenor a tatătului meu. Echipa ajunsese în marea finală, un fel de Superbowl al americanilor. Era cel mai mare meci, aveam 66.000 de oameni pe stadion. Eram marii favoriţi în acel meci. Şi am pierdut. Am pierdut la vreo 40 de puncte, ceea ce era o diferenţă uriaşă.
 
Eu eram în lacrimi după meci. Toată familia era. Mă gândeam că va fi o noapte de groază.

Tata avea însă o mare calitate: le vorbea jucătorilor într-un fel în care îi făcea să aibă încredere. El spunea mereu că treaba unui antrenor este să vândă încredere, să îl facă pe jucător să creadă că este un pic mai bun decât este, astfel încât pe teren să iasă încărcat şi să dea maximul.

În noaptea aceea îmi aduc aminte cum stăteam în sufragerie. La un moment dat, el dispare. S-a dus într-o cămeruţă şi a dat drumul la înregistrarea acelui meci. M-am dus după el. Privea meciul, trăgea câte una-două înjurături, nota câte ceva, apoi punea caseta de la început. A privit acel meci de vreo patru ori. Eu aveam lacrimi pe obraz şi, cu mintea mea de copil de 11 ani, mă uitam cu el şi sufeream, dar nu înţelegeam de ce trebuie să suferim aşa? L-am întrebat de ce trebuie să se chinuie?

Mi-a spus că se uită ca să nu se mai întâmple niciodată aşa ceva. Şi asta a făcut. Următoarele finale pe care le-a jucat, le-a câştigat pe toate. A luat zece titluri şi a ajuns în Hall of Fame”, a explicat Darren Cahill, smulgând un ropot de aplauze la peluza BT Arena.

CLICK AICI PENTRU O GALERIE FOTO CU ADEVĂRAT SPECIALĂ: CE ÎNSEAMNĂ SPORTS FESTIVAL

Citeşte şi: EXCLUSIV "Acum, Simona este cea mai dură adversară în circuit. De departe!". Daniela Hantuchova, triumfătoare în toate cele 4 turnee de Mare Şlem, impresii la cald după main-eventul de la Sports Festival: topul celor mai tari adversare + un sfat pentru Halep

Citeşte şi: Moment fabulos la Cluj! Emil Boc vs Stere Halep, meciul serii la Sports Festival. FOTO Imagini de colecţie :)

Citeşte şi: Cluj Sports Festival 2019 Senzaţional! Clujenii fac spectacol total înaintea meciului Simonei Halep. S-au întrecut toate aşteptările: câţi spectatori sunt în tribune VIDEO

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.