Pavliucenkova, campioană la Moscova. Calificarea în finală o readuce însă pe Begu în Top 50: „A fost o săptămână minunată pentru mine” Jocul Irinei s-a dezintegrat în decisiv, unde a câștigat un singur game

Pavliucenkova, campioană la Moscova.  Calificarea în finală o readuce însă pe Begu în Top 50:
  • Publicat:
  • Actualizat:

UPDATE 15:02 Scuze, nu puteam să pierd acasă„, i-a transmis campioana Pavliuchenkova Irinei Begu, în timpul ceremoniei de premiere. A doua jucătoare care duce România până în finala Kremlin Cup revine în Top 50 grație performanței de la Moscova ;i celor 305 puncte rezervate finalistei. „A fost o săptămână minunată pentru mine” a conchis Irina Begu.


UPDATE 15:00 Irina Begu încheie sezonul 2014 cu un parcurs impresionant – prima finală Premier din carieră, într-un turenu prestigios al ciurcuitului WTA, câștigat în trecut de jucătoare din Top 10 mondial și chiar lideri mondiale la un moment dat: Mary Pierce, Martina Hingis, Jelena Jankovic, Victoria Azarenka – pentru a enumera doar câteva dintre nume. Învinsă în finală, de Anastasia Pavliuchenkova, 4-6, 7-5, 1-6, Irina va primi, pentru cele patru meciuri câștigate la Moscova,  64.000 dolari, premiu alocat finalistei.


UPDATE 14:43 Anastasia Pavliuchenkova a câștigat finala de la Moscova, scor 6-4, 5-7, 6-1, cu un passing frumos.

 


UPDATE 14:32 Irina Begu a evitat un „bagel” în încheierea finalei. Nu fără emoții, a reușit să schimbe zero-ul din dreptul game-urilor, lăsând-o pe rusoaică să servească pentru al doilea titlu stagional.


UPDATE 14:32 Pavliuchenkova este din nou la un singur game distanță de titlul de la Moscova. Spre deosebire de setul doi însă, acum, la 5-0, are o marjă de manevră mult mai mare. Irina Begu se poate consola cu un parcurs care rămâne cel mai bun al său în acest an, dar și cu complimentele fanilor sportului alb.

 

 


UPDATE 14:28 Irina Begu nu se poate aduna la timp. Cedează un al doilea break în decisiv, iar Pavliuchenkova servește comfortabil la 4-0.


UPDATE 14:20 Anastasia Pavliuchenkova pornește ca din tun în decisiv, la două ore distanță de primul punct disputat în această finală. La 3-0 pentru rusoaică, Adrian Cruciat o încurajează la schimbul de terenuri pe Irina, care cu greu își ascunde dezamăgirea în prosop și în același timp îi și trasează strategia pentru punctele următoare, „Îi dai bine pe rever”.


UPDATE 14:12 Cele 19 greșeli neforțate din dreptul Pavliuchenkovei spun într-o mică măsură povestea setului doi. Irina a rezolvat problema eficienței punctelor jucate cu prima minge, în setul doi reușind să câștige 5 din 7 puncte disputate după prima lansare (71%) și a reușit să salveze 3 din 4 mingi de break ale adversarei.


UPDATE 13:52 Irina împinge meciul în decisiv, la capătul a 12 game-uri nebune în setul doi. Serviciul i-a funcționat ireproșabil în ultimele două schimburi de teren, iar Pavliuchenkova s-a încurcat singură cu câteva greșeli. Fanii ruși suferă pentru reprezentanta lor, însă rămân corecți față de rezultatul Irinei. Pe rețelele de socializare, numele Begu este menționat în postări în română, engleză, spaniolă și rusă.

 

 

 


UPDATE 13:52 Irina Begu ratează o primă minge de break pe serviciul rusoaicei, cere liniște pentru a se concentra și provoacă, cu un retur bun, greșeala Pavliuchenkovei. După pauză, va servi pentru un al patrulea set decisiv jucat la Moscova.

 

 

 


UPDATE 13:46 Pavliuchenkova ajunge rapid la un game distanță de titlu, însă Begu se mobilizează și răspunde cu un game pe serviciu bun, câștigat comfortabil la 15.


UPDATE 13:40 Ca și în primul set, Pavliuchenkova îi administrează Irinei o serie de game-uri care punctează și pe tabelă, dar mai ales la moral. De la 3-1, românca nu a reușit să mai finalizeze până la 3-4. Intervine însă bine cu serviciul după al treilea game cedat și egalează scorul.


UPDATE 13:33 Tocmai când părea depășită, Pavliuchenkova revine și în setul secund, profitând din nou de slăbiciune de la serviciu a Irinei Begu. Egalitate la trei.


UPDATE 13:30 Irina Begu și-a crescut vizibil nivelul jocului. Loviturile sale au devenit spectaculoase și, chiar și atunci când a rămas în spate în game-ul de serviciu al Pavliuchenkovei, jucătoarea cotată cu a doua șansă în această finală a continuat ofensiva, reușind o scurtă perfectă – o caracteristică a jocului tenismenilor din top.

 

 


UPDATE 13:20 Irina reușește primul break al setului doi. În primul game jucat pe serviciu, Irina izbutit să răspundă corect la mingile de break ale adversarei, punând un 100% în dreptul rubricii din statistică destinate mingilor de break salvate. Aceasta ar putea fi cheia finalei.


UPDATE 13:18 Statistica primului set lămurește problemele de la serviciu ale Irinei Begu: chiar dacă procentajul de la prima minge este superior celui din semifinala câștigată împotriva Pironkovei, românca a pierdut 20 de procente la eficință, atât pe prima, cât și pe a doua minge.


UPDATE 13:05 Pavliuchenkova fructifică mingea de set pe care Irina i-o oferă pe tavă. Begu este însă „campioana decisivelor” la Moscova, cu trei meciuri câștigate în setul trei. Cu Pironkova, în sferturi, bucureșteanca a revenit după ce a pierdut primul set 1-6. Pavliuchenkova sărbătorește zgomotos adjudecarea unui set strâns, cu multe răsturnări de scor, iar antrenorul favoritei cinci de la Cupa Kremlinului coboară rapid alături de eleva sa, pentru o repriză de sfaturi.

 

 

 


UPDATE 13:00 Pe final de set, Pavliuchenkova este avantajată de faptul că a servit prima. Cu un al treilea break suflat rusoaicei, Irina Begu găsește primul as al partidei, în game-ul supraviețuirii în primul set.


UPDATE 12:55 Ambele jucătoare sunt mai relaxate la retur. Irina din nou are probleme în a-și crea un avantaj important cu prima lovitură. Pavliuchenkova profită, o împinge în defensivă pe româncă și își oferă șansa de a închide primul set înaintea prelungirilor.


UPDATE 12:45 Irina reușește al doilea break al finalei pe serviciul rusoaicei cotate cu șansa a cincea la câștigarea trofeului.


UPDATE 12:35 Begu trece prin momente dificile: jocul său este ezitant, în timp ce rusoaica prinde combinații bune. Pavliuchenkova ia viteză, în lovituri și pe tabelă, în egală măsură. Irina reușește să oprească seria adversarei sale la patru game-uri, iar setul încă se joacă.


UPDATE 12:30  Irina ezită și ea pe propriul serviciu și break-ul este urmat de re-break – un lucru obișnuit în circuitul WTA. Pavliuchenkova își repară astfel greșeala de la debut și leagă în premieră două game-uri. 2-1 pentru favorita tribunelor.


UPDATE 12:20 Irina câștigă rapid pe serviciul adversarei, cu un joc calculat și cu mult calm.

 

 


UPDATE 12:10 Intrare spectaculoasă pe teren a jucătoarelor, cu steagul României proiectat pe teren. Irina a recunoscut că este extrem de fericită pentru această primă finală de turneu din categoria Premier. Pavliuchenkova deschide finala cu serviciul, încercând să devină a patra rusoaică care se impune la Moscova.


Irina Begu (24 de ani) lansează azi, de la ora 12:00, asaltul decisiv pentru Cupa Kremlinului, împotriva favoritei cinci a turneului de tenis de la Moscova, localnica Anastasia Pavliucenkova. Turneul cu premii totale de 710.000 de dolari a fost anul trecut unul dintre momentele-cheie ale exploziei Simonei Halep. Competiția moscovită i-a adus Simonei unul dintre cele șase titluri ale sezonului. Dacă învinge astăzi, Irina Begu urcă spectaculos, nu mai puțin de 26 de locuri față de startul turneului: ea ar ajunge de pe locul 61 tocmai pe 35.

Irina încearcă acum să preia ștafeta și să păstreze trofeul în România. Este meciul prin care Begu poate încheia spectaculos un parcurs excelent, cu două victorii împotriva unor jucătoare cu cotă în circuit (Makarova în turul II și pe Safarova în semifinale), ambele cu un clasament superior față de adversara sa din finală. În același timp, este meciul revanșei pentru Irina, depășită net la precedentul duel de Pavliuchenkova, sportiva aflată, la startul acestui turneu de final de sezon, cu 30 de poziții mai sus decât reprezentanta României în clasamentul general mondial.

Irina poate da lovitura sezonului pe suprafață dură chiar înainte de „vacanța de iarnă”. În 2014, și-a trecut deja în palmares trei titluri ITF, toate pe zgură (două în Brazilia, la Sao Paulo și Campinas și unul în Franța, la Contrexeville). În finala de la Moscova va avea de înfruntat și publicul, o situație cu care s-a mai întâlnit la această ediție a turneului în turul secund, când a eliminat-o pe a doua favorită, Ekaterina Makarova.

Pavliucenkova este avantajată de suprafața de joc rapidă, fapt dovedit și de faptul că singurul său titlu din 2014 a venit exact pe această suprafață, la Paris. Este însă de reținut și faptul că acest rezultat a venit la începutul sezonului, tocmai în ianuarie. Pe finalul sezonului, rusoaica a lăsat impresia că a pierdut ritmul, Cupa Kremlinului fiind primul turneu la care a reușit să lege victoriile, după Cincinnati (luna august).

1titlu WTA a câștigat Irina Begu în carieră, la simplu. În 2012, bucureșteanca ridica deasupra capului trofeul la Tașkent, la a treia finală disputată în circuit, după ce a învins-o categoric, în minimum de seturi, pe surprinzătoarea jucătoare ajunsă direct din calificări până la ultimul meci, Dona Vekic (locul 183 WTA la acel moment și pe hârtie, cel mai facil dintre cei cinci adversari întâlniți de Irina în drumul către titlu). Turneul din Uzbekistan este însă departe de anvergura competiției din Rusia, acolo unde Begu a trecut deja de două tenismene din Top 10 mondial: Makarova (13 WTA) și Safarova (17 WTA). Prin comparație, la Tașkent, Begu s-a impus la capătul a cinci meciuri în care cea mai tare adversară venea de pe poziția 40 a clasamentului mondial.


Parcursul Irinei Begu la Tașkent

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
E OBLIGAȚIE pentru șoferii din România. REGULA de care trebuie sa țină cont când întâlnesc un radar
E OBLIGAȚIE pentru șoferii din România. REGULA de care trebuie sa țină cont când întâlnesc un radar
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen